Προς το περιεχόμενο

Αγορασμένο Unify Cloud gateway ultra πίσω από speedport plus 2 της Cosmote

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Tenshi,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως λέει και ο τίτλος πριν λίγες μέρες αγόρασα ένα gateway ultra της unify μιας και έχω ήδη δύο ac και ένα Poe switch της ίδιας εταιρείας και είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση τους. Μέχρι τώρα είχα κατεβασμένο σε έναν υπολογιστή το software της unifi και κάπου κάπου έμπαινα από εκεί για να δω το κομμάτι του δικτύου στο σπίτι και να αλλάξω οτιδήποτε ήθελα.

Ε είπα λοιπόν να μην ασχοληθώ να βάζω σε pi το software ή στο nas μου και να αγοράσω ένα router που έχει και το λογισμικό επάνω εγκατεστημένο. Δεν είχα απολύτως καμία ιδέα ότι το modem router που μας δίνει η cosmote (speedport plus 2) δεν υποστηρίζει bridge mode!

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μοιραστεί τις γνώσεις του εδώ μέσα για το πως θα στήσω το νέο router πίσω από το παλιό (από ό,τι κατάλαβα το speedport υποστηρίζει κάτι με το να αφήνει το unify να κάνει κλήση pppoe πως την λένε); Να σημειώσω εδώ ότι δεν με απασχολεί το να δουλεύει κάποια τηλεφωνική συσκευή επάνω στο modem router της cosmote, δεν έχω συσκευή σταθερού στο σπίτι. Διαβάζω για αυτό το double nat ότι πρέπει να το αποφύγω κλπ. Δεν έχω τόσες γνώσεις στα δίκτυα και έμπλεξα τώρα με την κατάσταση. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη φίλτατοι…έχω το νέο router και κάθεται 3μερες σε μια άκρη τώρα…

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δέν είναι δύσκολη διαδικασία.

Θα πάς στο IPv4 configuration του UI (αν θυμάμαι καλά Networks > Advanced > Manual ) και βάζεις username [email protected] και password otenet.

8cc3636d-afb0-4969-b9b2-68015ff057fb

Στο Speedport θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το PPPoE passthrough (είναι on by default).

Λογικά και αν είσαι πίσω απο GCNAT, θα δείς το UCG να παίρνει WAN ip τύπου 100.xx.xxx.xx και όχι την DHCP ip που δίνει το Speedport (πχ 192.168.1.xxx).

Επεξ/σία από Tenshi
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
14 hours ago, Tenshi said:

και βάζεις username [email protected] και password otenet.

Καλύτερα να τα βάλει αυτά στο speedport και του speedport στο UCG Ultra, ώστε να είναι με public IP.

Αν και προσωπικά τα έχω ίδια και στα δυο χωρίς πρόβλημα εδώ και 1.5 χρόνο. 😛

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Καλύτερα να τα βάλει αυτά στο speedport και του speedport στο UCG Ultra, ώστε να είναι με public IP.

Αν και προσωπικά τα έχω ίδια και στα δυο χωρίς πρόβλημα εδώ και 1.5 χρόνο. 😛

Σου δίνει κατευθείαν public ip η Cosmote ή έχεις ζητήσει να σε βγάλουν απο CGNAT;

Στο Speedport πάντως αυτά μου έχει περασμένα, εκτός αν είμαι σε λάθος καρτέλα (Internet>Wan>edit).

Capture.JPG.89e81276ee2cf7be84fc65957e7383f8.JPG

Επεξ/σία από Tenshi
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Tenshi said:

Σου δίνει κατευθείαν public ip η Cosmote ή έχεις ζητήσει να σε βγάλουν απο CGNAT;

Κατευθείαν είχα.

1 minute ago, Tenshi said:

Στο Speedport πάντως αυτά είναι μου έχει περασμένα

Στο Plus 2 ήταν ορατά, επίσης φαίνονται αν δεν κάνω λάθος και στο Cosmote App.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μόλις σήμερα πήρα χαμπάρι ότι απαντήσατε και πολύ το χάρηκα. Προς το παρόν είχα απλά συνδέσει την lan2 του speed port με την wan του gateway αφού πριν είχα αλλάξει την default ip του speedport ώστε να κρατήσω το εσωτερικό δίκτυο με την υπάρχουσα δομή διευθύνσεων.

Η ερώτηση είναι ότι έτσι όπως το έχω τώρα πχ 10.69.2.1 η ip του ΟΤΕ router και 10.69.1.1 η ip του gateway έχω διπλό Nat αυτό το πανηγύρι που πρέπει να αποφύγω;

Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε. Αν το κάνω έτσι όπως λέτε πρέπει να διατηρήσω έτσι τις ip των δύο συσκευών; Αν και νομίζω και να ήθελα να τις κάνω ίδιες δεν γίνεται;

Άλλη μια ερώτηση μιας και είστε εξαιρετικά ευγενικοί και μου απαντάτε λεπτομερώς, αν δεν θέλω να μπαίνω στο δίκτυο από εξωτερικό ip υπάρχει θέμα να μείνει όπως είναι; Εννοώ τι κερδίζω με το να κάνω το pppoe pass through; Γλιτώνω το double Nat; Βελτιώνεται η ταχύτητα λιγάκι προς τα έξω; Το latency δηλαδή;

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.

Ψάχνωντας μένα στο menu μάλλον εννοείτε στο

settings->internet->επιλέγεις το wan σου->advanced->manual

λογικά ε; Το επισημαίνω γιατί αν παίξει μπορεί να το δει και κανένας άλλος και βοηθηθεί. Γιατί πριν έψαχνα στο networks και δεν βρήκα κάτι.

Δημοσ.

Λοιπόν να ενημερώσω εδώ ότι αυτό που μου είπατε δουλεύει κανονικά. Πήρα internet κανονικά.

Όμως σε μένα με το που γύρισα το IPv4 σε pppoe (οπότε και είχα pppoe passthrough) και έβαλα τους κωδικούς μου έφαγα latency της αρκούδας. Στο isp quality στο internet performance στο γράφημα άρχισαν κάτι τρελά spikes. Ξαναγυρνώντας στο προηγούμενο setup όλα έγιναν πράσινα και στο γράφημα χωρίς spikes.

Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα τους δικούς μου κωδικούς στο UniFi και στο speedport είχα τους generic. Δεν δοκίμασα με τους generic στο UniFi. Λόγω κόσμου στο σπίτι και ανάγκης για internet δεν έκανα περισσότερους πειραματισμούς.

Αν έχετε κάποια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει καλοδεχούμενη. Μήπως χρειάζεται κάποια έξτρα ρύθμιση κάπου;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Ψάχνωντας μένα στο menu μάλλον εννοείτε στο

settings->internet->επιλέγεις το wan σου->advanced->manual

λογικά ε; Το επισημαίνω γιατί αν παίξει μπορεί να το δει και κανένας άλλος και βοηθηθεί. Γιατί πριν έψαχνα στο networks και δεν βρήκα κάτι.

Δέν αποκλείεται να κάνω λάθος στη διαδρομή, έτσι τη θυμόμουν στο UCG-MAX. Επειδή δέν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή,ότι έγραψα είναι απο μνήμης.

26 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Λοιπόν να ενημερώσω εδώ ότι αυτό που μου είπατε δουλεύει κανονικά. Πήρα internet κανονικά.

Όμως σε μένα με το που γύρισα το IPv4 σε pppoe (οπότε και είχα pppoe passthrough) και έβαλα τους κωδικούς μου έφαγα latency της αρκούδας. Στο isp quality στο internet performance στο γράφημα άρχισαν κάτι τρελά spikes. Ξαναγυρνώντας στο προηγούμενο setup όλα έγιναν πράσινα και στο γράφημα χωρίς spikes.

Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα τους δικούς μου κωδικούς στο UniFi και στο speedport είχα τους generic. Δεν δοκίμασα με τους generic στο UniFi. Λόγω κόσμου στο σπίτι και ανάγκης για internet δεν έκανα περισσότερους πειραματισμούς.

Αν έχετε κάποια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει καλοδεχούμενη. Μήπως χρειάζεται κάποια έξτρα ρύθμιση κάπου;

Έκανες επανεκκίνηση και στα δύο (Speedport / UCG); Δοκίμασε επίσης τις LAN3/4 θύρες του Speedport.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tenshi είπε

Δέν αποκλείεται να κάνω λάθος στη διαδρομή, έτσι τη θυμόμουν στο UCG-MAX. Επειδή δέν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή,ότι έγραψα είναι απο μνήμης.

Έκανες επανεκκίνηση και στα δύο (Speedport / UCG); Δοκίμασε επίσης τις LAN3/4 θύρες του Speedport.

Όχι η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα επανεκκίνηση και πολύ κακώς. Απορώ με την πάρτυ μου. Ούτε που μου ήρθε στο μυαλό. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα δοκιμάσω και θα δώσω feedback πάλι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...