kitharas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει καμιά ελπίδα να πάρω τίποτα αν δώσω αντιπαροχή οικόπεδο στη Δάφνη, 150τμ, με σ.δ. 1.8... Βλέπω λίγο τις τιμές αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Σας παρακαλώ μη μου απαντήσετε να πάω να ρωτήσω σε εργολάβους, σε κατασκευαστές κλπ. Έχω σκοπό να το κάνω, απλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει καμιά ελπίδα... Θενξ!
csontheline Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δεν έχεις ακούσει που λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία; Αν δεν την έχεις πεθερά, προχώρα, έχεις! Αν και με 270τμ, αρκετά πιθανό να πάρεις 1 γκαρσονιέρα το πολύ.
kitharas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Επειδή δε ξέρω πως δουλεύει το πράγμα, αν βάλω κιόλας χρήματα μπορώ να πάρω κανα 75άρι ή 80άρι; 'Η κάτι τέτοιο δεν παίζει;
vagos789 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Ειναι καθαρα θεμα εργολαβου τι θα σου προσφερει Η Δαφνη ειναι ψιλοπεθαμενη σαν περιοχη αλλα στα ακινητα παντα ισχυει το location location location
paylidis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δεν αποκλειται τιποτα, στη καλυτερη να παρεις παντως καμια 80 τμ
Fan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, kitharas είπε Καλημέρα, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει καμιά ελπίδα να πάρω τίποτα αν δώσω αντιπαροχή οικόπεδο στη Δάφνη, 150τμ, με σ.δ. 1.8... Βλέπω λίγο τις τιμές αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Σας παρακαλώ μη μου απαντήσετε να πάω να ρωτήσω σε εργολάβους, σε κατασκευαστές κλπ. Έχω σκοπό να το κάνω, απλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει καμιά ελπίδα... Θενξ! Αρχικά μην ακούς όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα ή δεν έχουν αγοράσει ούτε χωράφι στη ζωή τους. Συνήθως οι κατασκευαστές κοιτάνε μεγάλα οικόπεδα για αντιπαροχή γιατί μπορούν να βγάλουν έξτρα μέτρα (πατάρια, μπόνους κτλ), δηλαδή να χτίζει πάνω από 500 τμ. Δεν αποκλείεται όμως, εάν ζητήσεις μικρό ποσοστό, ο κατασκευαστής να δεχτεί και για το δικό σου οικόπεδο, με την απαραίτητη προϋπόθεση το οικόπεδό σου να είναι σε καλό σημείο, ώστε να μπορεί να πουλήσει εύκολα, ιδανικά ακόμα και από τα σχέδια. Βέβαια, εάν είσαι σε στενάκι ή σε άσχημο σημείο και τζάμπα να το δώσεις δεν θα το χτίσει γιατί θα δυσκολευτεί να βρει αγοραστές που να πληρώσουν καλή τιμή. Όπως και να έχει, πάντα δίνοντας αντιπαροχή αυτό που παίρνεις έχει μεγαλύτερη αξία από το οικόπεδό σου. Προσωπικά, θεωρώ ότι 65-70 τμ είναι το λιγότερο που πρέπει να δεχτείς. Παρακάτω δεν έχει νόημα, ειδικά εάν είσαι κοντά στο μετρό ή σε άνοιγμα. Μπορείς να δεις και τις τιμές πώλησης των οικοπέδων στην περιοχή σου, αλλά πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι, σχεδόν πάντα η αρχική τιμή προσφοράς αντιπροσωπεύει ευσεβείς πόθους του πωλητή και όχι την τελική πραγματική τιμή πώλησης.
kitharas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απ'οτι κατάλαβα ο κάθε κατασκευαστής προσφέρει και διαφορετικά. Υπάρχει περίπτωση να το δώσω αντιπαροχη και βάζοντας και γω ένα μικρό ποσό να πάρω κάποιο αξιοπρεπές διαμέρισμα 75-80τμ; είμαστε οικογένεια και κάτι μικρότερο απλά δεν μας χωράει. Προφανώς και θα μιλήσω με κατασκευαστές απλά θέλω απλά να ξέρω τι παίζει στη "πιάτσα" μη με πιάσουν κοτσο. Όχι ότι θα πουλήσω μέσα από δω!
Fan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, kitharas είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απ'οτι κατάλαβα ο κάθε κατασκευαστής προσφέρει και διαφορετικά. Υπάρχει περίπτωση να το δώσω αντιπαροχη και βάζοντας και γω ένα μικρό ποσό να πάρω κάποιο αξιοπρεπές διαμέρισμα 75-80τμ; είμαστε οικογένεια και κάτι μικρότερο απλά δεν μας χωράει. Προφανώς και θα μιλήσω με κατασκευαστές απλά θέλω απλά να ξέρω τι παίζει στη "πιάτσα" μη με πιάσουν κοτσο. Όχι ότι θα πουλήσω μέσα από δω! Μπορείς να δώσεις και ένα μικρό ποσό για να πάρεις λίγο μεγαλύτερο διαμέρισμα, αλλά θεωρώ ότι εάν ζητήσεις 75 τμ θα σου δώσει ο κατασκευαστής, εφόσον αξίζει για αντιπαροχή. Βέβαια πρέπει να δεις εάν βγαίνουν τόσο μεγάλα διαμερίσματα στον όροφο γιατί το οικόπεδο είναι μόνο 150 μέτρα, οπότε εάν έχει Συντελεστή Κάλυψης 40%, τότε δύσκολα θα βγει.
miner_2000 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 150 είναι λίγα μπορεί να μην ασχοληθεί κανείς χωρίς να έχω εμπειρία το λέω...
Fan Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Στις 12/12/2024 στις 9:29 ΜΜ, miner_2000 είπε 150 είναι λίγα μπορεί να μην ασχοληθεί κανείς χωρίς να έχω εμπειρία το λέω... Τη θέση του οικοπέδου και τα τετραγωνικά που δομούνται κοιτάζει ο κατασκευαστής κυρίως, όχι τόσο το μέγεθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα