Αντωνης67 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα και καλές γιορτές σε όλους, τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα θέμα που με απασχολεί. Μένω σε επαρχεία σε 2οροφή πολυκατοικία, πάνω εγώ με την γυναίκα μου και την κόρη μου (3χρονων) και κάτω η αδερφη μου. Στο σπίτι έχουμε αυλή με τσιμέντο. Την αυλή μου την καθαρίζω ρίχνοντας νερά με το λάστιχο 2 φορές την βδομάδα, άντε σπάνια 3 φορές άμα είναι πολύ βρώμικα (πχ ρίξει αφρικανική σκόνη), τα οποία νερά φεύγουν στον δρόμο και από τον δρόμο πάνε σε μια κατηφόρα η οποία οδηγεί σε κάτι παλιά χωράφια. Το θέμα είναι ότι εδώ και 10 μέρες έχω θέμα με μια γειτόνισσα η οποία μένει απέναντι από μένα. Ένα απόγευμα εκεί που καθάριζα άρχισε να με βρίζει και να μου φωνάζει και να μου λεειμοτονθα φέρει το υγειονομικό. Θύμωσα που μου μίλησε με τέτοιο τρόπο και της είπα να το φέρει άμα θέλει. Να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη είναι 80 ετών και είχαμε άριστες σχέσεις παρά πολλά χρόνια που είμαστε γείτονες μέχρι την στιγμή που μου φώναξε για τα νερά. Τις 5 επόμενες μέρες δεν έριξα καθόλου μέρα και δεν έτυχε να την συναντήσω. Προχθές η γυναίκα μου έπλυνε το καροτσάκι της μικρής, άνοιξε δλδ την βρύση για 4 λεπτά, τα οποία νερά βγήκαν στον δρόμο. 2 ώρες μετά που βγήκα να πετάξω τα σκουπίδια, βγήκε και αυτή και άρχισε να μου λέει το συνεχίζεις και περιμέναμε να δούμε αν θα συμμορφωθείς και θα πάρω το υγειονομικό και τα νερά είναι από τον βόθρο και έχεις και σκυλί που απαγορεύεται, κτλ. Της λέω ότι δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει να έχω σκυλί στο σπίτι μου και ότι έχει και αυτή ένα μικρό και παλιότερα είχε ένα μεγάλο που της έφευγε και κυνηγούσε περαστικούς κτλ. Τότε αυτή είπε α έτσι κωλοπαιδο σε ανεχόμαστε για μια καλημέρα, άντε να χαθείς και κάτι τέτοια. Της είπα μην μου μιλάς και φέρε το υγειονομικό και συνέχισα τον δρόμο μου για να μην της πω και εγώ τίποτα. Την ίδια μέρα πήρα τον γιό της, με τον οποίο έχω καλές σχέσεις και καθημερινά την επισκέπτεται και του είπα τι έχει γίνει. Αυτός μου είπε ότι είναι μεγάλη γυναίκα και να μην την συμμερίζομαι και ότι με τα νερά την τσιτωνουν Και άλλοι καινοτο καταλαβαίνει ότι αποτε πλένω είναι έτσι η διαμόρφωση της αυλής μου και πέφτουν στον δρόμο, αλλά αν μπορώ να πλένω ώρες που δεν είναι αυτή έξω πχ αργά το απόγευμα (αυτή από τις 8 κοιμάται) και αν μπορώ να το ελαττωσω. Του είπα ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα άμα μου το έλεγε με ωραίο τρόπο και ότι από μεριάς μου θα κάνω ότι μπορώ. Μου είπε κλείνοντας ότι θα της μιλήσει και αυτής να μην μου πει πάλι τίποτα. Το θέμα είναι ότι εγώ θα κάνω ότι συμφωνούσαμε αλλά μπορεί κάποια μέρα να χρειαστεί να πλένω κάτι (όπως πχ το καρότσι της μικρής) και φοβάμαι ότι πάλι θα μου την πει. Να σημειώσω ότι αν μου φέρει το υγειονομικό για τα νερά (τα οποία να τονίσω ότι δεν είναι ακάθαρτα) μπορώ να της κάνω και εγώ καταγγελία για το κοτέτσι της, την καμινάδα της που είναι στο ίδιο ύψος με το σπίτι μου και οπότε έχει αέρα φέρνει την καπνά σε εμένα και για έναν. Θάμνο που έχει και οπότε φυσάει φέρνει να φύλλα όλα μέσα στην αυλή μου. Θεωρώ ότι στη επαρχεία ο καθένας μπορεί να βρει άμα θέλει 10 πράγματα που ενοχλούν τον άλλον καλό είναι όμως να τα βρίσκουμε μεταξύ μας εφόσον έχουμε κάλες σχέσεις. Και δεν είναι λύση να φέρνουμε το υγειονομικό κάθε τρεις και λίγο. Να σημειώσω ότι το σκυλί μου(ράτσας λαμπραντόρ) το οποίο βγάζω βόλτα 2 φορές την μέρα κάνει την ανάγκη του πάντα εξω, επίσης έχω σακουλάκι και μαζεύω τις ακαθαρσίες του σε αντίθεση με αυτή που οπότε βγάζει το σκυλί της δεν την έχω δει να κρατάει τίποτα . Επίσης το υγειονομικό τι μπορεί να μου κάνει? Φίλος μου αστυνομικός μου είπε ότι εφόσον τα νερά δεν είναι ακάθαρτα δεν θα μου κάνει τίποτα και ότι για την καμινάδα μπορώ να της κάνω σοβαρή καταγγελία ώστε να την σηκώσει
mrkra Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Αμα σου ξαναπει για τα νερα να της τονιζεις καθε φορα οτι ειναι σκετο νερο που ξεπλενει σκονες και οχι βοθρολυματα, πες της με μαλακο τροπο οτι θες καλη γειτονια γι αυτο δεν εχεις προχωρησει μεχρι τωρα σε καταγγελια εις βαρος της ειτε για την καμιναδα ειτε για το κοτετσι.
spirit)earth)aflame Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Φαίνεσαι λογικός άνθρωπος. Πολύ το σκέφτεσαι, κράτα τη συμφωνία και μίλα με τον γιο της όποτε υπάρχει πρόβλημα. Και αν κάποια μέρα χρειαστεί να πλύνεις πάλι σε "επικίνδυνη" ώρα, ε, κάντο και πάμε παρακάτω. Spoiler ψηατγπτ: Ο τύπος έχει μια περίπλοκη κατάσταση που θα μπορούσε να επιλυθεί κυρίως με καλύτερη επικοινωνία και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Εδώ είναι μερικά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει για να χειριστεί την κατάσταση: Κατανόηση και συνεννόηση: Ο γείτονάς του (ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας) έχει ήδη προτείνει μια λογική λύση. Αν ο ίδιος μπορεί να περιορίσει τις ώρες πλυσίματος και να προσαρμόσει τη ρουτίνα του στις ώρες που εκείνη δεν ενοχλείται, είναι καλή ιδέα να το δοκιμάσει, ακόμα κι αν αισθάνεται ότι αδικείται. Αυτό δείχνει καλή θέληση. Επικοινωνία με σεβασμό: Μπορεί να προσπαθήσει να μιλήσει στην ηλικιωμένη γυναίκα ξανά με ηρεμία και να της εξηγήσει ότι δεν έχει πρόθεση να την ενοχλεί. Αν χρειαστεί, μπορεί να το κάνει παρουσία του γιου της για να εξομαλύνουν τα πράγματα. Προσαρμογές για να αποφύγει περαιτέρω εντάσεις: Αν είναι δυνατόν, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που απομακρύνει τα νερά, π.χ., να χρησιμοποιήσει κουβάδες ή να προσθέσει έναν σωλήνα για να κατευθύνει τα νερά σε σημείο που να μην ενοχλούν. Αν αυτό δεν είναι πρακτικό, μπορεί να φροντίσει τουλάχιστον να μην καθαρίζει συχνά ή να το κάνει όταν εκείνη δεν είναι παρούσα. Αποφυγή αντεκδικήσεων: Το να κάνει καταγγελίες για τα δικά της προβλήματα (κοτέτσι, καμινάδα) ίσως επιδεινώσει την κατάσταση. Είναι καλύτερο να το κρατήσει σαν τελευταία λύση και μόνο αν εκείνη επιμείνει να φέρει το υγειονομικό. Νομική πλευρά: Να είναι προετοιμασμένος για τυχόν παρέμβαση του υγειονομικού. Εφόσον τα νερά του είναι καθαρά, πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσει κυρώσεις, αλλά μπορεί να του ζητηθεί να βελτιώσει τη ροή του νερού. Σχετικά με την καμινάδα και τα άλλα ζητήματα που τον ενοχλούν, μπορεί να συμβουλευτεί έναν ειδικό ή τη δημοτική αρχή, αν χρειαστεί. Μακροπρόθεσμη λύση: Αν η κατάσταση συνεχίσει να είναι έντονη, ίσως πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσει σε αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης της αυλής του (π.χ., καλύτερη αποχέτευση). Μπορεί να είναι μια μικρή ταλαιπωρία τώρα, αλλά θα του γλιτώσει προβλήματα στο μέλλον. Το κλειδί είναι η ψυχραιμία και η καλή θέληση. Αν η κατάσταση γίνει ανυπόφορη, τότε μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελίες, αλλά πάντα με την επίγνωση ότι κάτι τέτοιο ίσως ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από spirit)earth)aflame 1
alefther Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Νομιζω οτι ο γιος της σου εδωσε τη σωστη συμβουλη.
Crbull Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Κακώς συγχύζεσαι, άσε την ηλικιωμένη να λέει ότι θέλει. Αν πάλι ο τόνος της αρχίσει και γίνεται εκνευριστικός και θεωρείς ότι σε σπιλώνει. Στείλε και ένα εξώδικο. Σαν τελευταία λύση θα έλεγα ότι είναι η καταγγελία γιατί έτσι θα χαλάσουν οι σχέσεις και με τον γιο της 1
Dinos1973 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 14 minutes ago, Αντωνης67 said: Καλημέρα και καλές γιορτές σε όλους, τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα θέμα που με απασχολεί. Μένω σε επαρχεία σε 2οροφή πολυκατοικία, πάνω εγώ με την γυναίκα μου και την κόρη μου (3χρονων) και κάτω η αδερφη μου. Στο σπίτι έχουμε αυλή με τσιμέντο. Την αυλή μου την καθαρίζω ρίχνοντας νερά με το λάστιχο 2 φορές την βδομάδα, άντε σπάνια 3 φορές άμα είναι πολύ βρώμικα (πχ ρίξει αφρικανική σκόνη), τα οποία νερά φεύγουν στον δρόμο και από τον δρόμο πάνε σε μια κατηφόρα η οποία οδηγεί σε κάτι παλιά χωράφια. Το θέμα είναι ότι εδώ και 10 μέρες έχω θέμα με μια γειτόνισσα η οποία μένει απέναντι από μένα. Ένα απόγευμα εκεί που καθάριζα άρχισε να με βρίζει και να μου φωνάζει και να μου λεειμοτονθα φέρει το υγειονομικό. Θύμωσα που μου μίλησε με τέτοιο τρόπο και της είπα να το φέρει άμα θέλει. Να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη είναι 80 ετών και είχαμε άριστες σχέσεις παρά πολλά χρόνια που είμαστε γείτονες μέχρι την στιγμή που μου φώναξε για τα νερά. Τις 5 επόμενες μέρες δεν έριξα καθόλου μέρα και δεν έτυχε να την συναντήσω. Προχθές η γυναίκα μου έπλυνε το καροτσάκι της μικρής, άνοιξε δλδ την βρύση για 4 λεπτά, τα οποία νερά βγήκαν στον δρόμο. 2 ώρες μετά που βγήκα να πετάξω τα σκουπίδια, βγήκε και αυτή και άρχισε να μου λέει το συνεχίζεις και περιμέναμε να δούμε αν θα συμμορφωθείς και θα πάρω το υγειονομικό και τα νερά είναι από τον βόθρο και έχεις και σκυλί που απαγορεύεται, κτλ. Της λέω ότι δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει να έχω σκυλί στο σπίτι μου και ότι έχει και αυτή ένα μικρό και παλιότερα είχε ένα μεγάλο που της έφευγε και κυνηγούσε περαστικούς κτλ. Τότε αυτή είπε α έτσι κωλοπαιδο σε ανεχόμαστε για μια καλημέρα, άντε να χαθείς και κάτι τέτοια. Της είπα μην μου μιλάς και φέρε το υγειονομικό και συνέχισα τον δρόμο μου για να μην της πω και εγώ τίποτα. Την ίδια μέρα πήρα τον γιό της, με τον οποίο έχω καλές σχέσεις και καθημερινά την επισκέπτεται και του είπα τι έχει γίνει. Αυτός μου είπε ότι είναι μεγάλη γυναίκα και να μην την συμμερίζομαι και ότι με τα νερά την τσιτωνουν Και άλλοι καινοτο καταλαβαίνει ότι αποτε πλένω είναι έτσι η διαμόρφωση της αυλής μου και πέφτουν στον δρόμο, αλλά αν μπορώ να πλένω ώρες που δεν είναι αυτή έξω πχ αργά το απόγευμα (αυτή από τις 8 κοιμάται) και αν μπορώ να το ελαττωσω. Του είπα ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα άμα μου το έλεγε με ωραίο τρόπο και ότι από μεριάς μου θα κάνω ότι μπορώ. Μου είπε κλείνοντας ότι θα της μιλήσει και αυτής να μην μου πει πάλι τίποτα. Το θέμα είναι ότι εγώ θα κάνω ότι συμφωνούσαμε αλλά μπορεί κάποια μέρα να χρειαστεί να πλένω κάτι (όπως πχ το καρότσι της μικρής) και φοβάμαι ότι πάλι θα μου την πει. Να σημειώσω ότι αν μου φέρει το υγειονομικό για τα νερά (τα οποία να τονίσω ότι δεν είναι ακάθαρτα) μπορώ να της κάνω και εγώ καταγγελία για το κοτέτσι της, την καμινάδα της που είναι στο ίδιο ύψος με το σπίτι μου και οπότε έχει αέρα φέρνει την καπνά σε εμένα και για έναν. Θάμνο που έχει και οπότε φυσάει φέρνει να φύλλα όλα μέσα στην αυλή μου. Θεωρώ ότι στη επαρχεία ο καθένας μπορεί να βρει άμα θέλει 10 πράγματα που ενοχλούν τον άλλον καλό είναι όμως να τα βρίσκουμε μεταξύ μας εφόσον έχουμε κάλες σχέσεις. Και δεν είναι λύση να φέρνουμε το υγειονομικό κάθε τρεις και λίγο. Να σημειώσω ότι το σκυλί μου(ράτσας λαμπραντόρ) το οποίο βγάζω βόλτα 2 φορές την μέρα κάνει την ανάγκη του πάντα εξω, επίσης έχω σακουλάκι και μαζεύω τις ακαθαρσίες του σε αντίθεση με αυτή που οπότε βγάζει το σκυλί της δεν την έχω δει να κρατάει τίποτα . Επίσης το υγειονομικό τι μπορεί να μου κάνει? Φίλος μου αστυνομικός μου είπε ότι εφόσον τα νερά δεν είναι ακάθαρτα δεν θα μου κάνει τίποτα και ότι για την καμινάδα μπορώ να της κάνω σοβαρή καταγγελία ώστε να την σηκώσει Απαγορεύετε, πολύ εύκολα μπορεί να φέρει και αστυνομία. 3
dtk-386 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Να την μαζέψει ο γιος της. Το ότι είναι ηλικιωμένη δεν της δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται έτσι. Κι εμείς έχουμε γονείς και δεν είχαμε ποτέ τέτοια. 2
csontheline Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, Αντωνης67 said: Να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη είναι 80 ετών Πολύ σημασία δίνεις. Από κάποια ηλικία και πάνω, οι άνθρωποι κουρκουτιάζουν. Θα φτάσουμε (μάλλον) και εμείς κάποτε εκεί. Στην χειρότερη, βάλε κανένα αυλάκι/λούκι/σωλήνα να μαζεύει τα νερά όσο πιο τέρμα σε εσένα γίνεται και ή ρίχνε τα στην αποχέτευσή σου ή ακόμα πιο κάτω στον δρόμο (αν και για να λες επαρχεία, έχετε βόθρους λογικά και θα ανεβάζει το κόστος της περιοδικής). Είχα και εγώ μια περίεργη γειτόνισσα (πρέπει να ήταν 65+, στο διπλανό διαμέρισμα), τρολλάρισμα μέχρι θανάτου, αλλιώς σου την δίνει στα νεύρα και ζημιώνεσαι χωρίς να υπάρχει λόγος. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από csontheline 1
Δημοφιλής ανάρτηση Nabuko Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Παράγραφος τμήμα κειμένου με αυτοτέλεια και ενότητα, που η πρώτη γραμμή του γράφεται λίγο δεξιότερα από τις υπόλοιπες γραμμές, για να ξεχωρίζει 13 2 18
papoys1 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Λες μένει απέναντι τα νερά πάνε στο δικό της μέρος και την ενοχλούν;; Αν ναι κάτι πρέπει να κάνεις να μην πάνε σε αυτήν.Ενα αυλάκι μία σωλήνα κάτι να μην πηγαίνουν προς το σπίτι της. Επίσης η συγκάτοικος που μένει στο ισόγειο δεν ρίχνει νερά να πλύνει την αυλή;;; Σε αυτή δεν μιλάει;;; Εγώ θα αγόραζα ενα κιλό κουλουράκια από το φούρνο θα πήγαινα από κει θα της έλεγα γειτόνισα φτιάξε ένα καφέ να πιούμε. Αν δε βρίσει πες ευχαριστώ φύγε και μίλα με το γιο της.Χωριό είναι, ειναι ασχημο να αρχίσετε καταγγελίες γιατί αυτά δεν τελειώνουν ποτέ. 1
Αντωνης67 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, Nabuko είπε Παράγραφος τμήμα κειμένου με αυτοτέλεια και ενότητα, που η πρώτη γραμμή του γράφεται λίγο δεξιότερα από τις υπόλοιπες γραμμές, για να ξεχωρίζει Έχεις δίκιο, έγραφα από κινητό και αλλιώς βγήκε στο τέλος το κείμενο 42 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Απαγορεύετε, πολύ εύκολα μπορεί να φέρει και αστυνομία. Γιατί? Τα νερά είναι ακάθαρτα, αστυνομικό ρώτησα και μου είπε δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα.
csontheline Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 2 minutes ago, Αντωνης67 said: Έχεις δίκιο, έγραφα από κινητό και αλλιώς βγήκε στο τέλος το κείμενο Γιατί? Τα νερά είναι ακάθαρτα, αστυνομικό ρώτησα και μου είπε δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα. Μάλλον εννοούσε ότι εμείς το απαγορεύουμε, όχι ότι γενικώς απαγορεύεται. Ίσως άλλοι να μην το απαγορεύουν, να το επιτρέπουν.
Αντωνης67 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, papoys1 είπε Λες μένει απέναντι τα νερά πάνε στο δικό της μέρος και την ενοχλούν;; Αν ναι κάτι πρέπει να κάνεις να μην πάνε σε αυτήν.Ενα αυλάκι μία σωλήνα κάτι να μην πηγαίνουν προς το σπίτι της. Επίσης η συγκάτοικος που μένει στο ισόγειο δεν ρίχνει νερά να πλύνει την αυλή;;; Σε αυτή δεν μιλάει;;; Εγώ θα αγόραζα ενα κιλό κουλουράκια από το φούρνο θα πήγαινα από κει θα της έλεγα γειτόνισα φτιάξε ένα καφέ να πιούμε. Αν δε βρίσει πες ευχαριστώ φύγε και μίλα με το γιο της.Χωριό είναι, ειναι ασχημο να αρχίσετε καταγγελίες γιατί αυτά δεν τελειώνουν ποτέ. Τα νερά δεν πέφτουν μέσα στο σπίτι της και γενικά στην αυλή της, αλλά στον δρόμο μπροστά από την πόρτα της. Σε μια απόσταση μισού μέτρου από την πόρτα της περίπου. Το καλοκαίρι δεν είναι θέμα, λίγο ζεστης στεγνώνουν μέσα σε 2 λεπτά. Τον χειμώνα θέλει 2 ώρες περίπου
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 αν υπάρχει ξαφνική αλλαγή στην συμπεριφορά της δεν θα απέκλεια και πρόβλημα υγείας.Πχ θυρεοειδής,Αλτσχάιμερ. Κούλαρε και εσύ λίγο πριν αρχίσεις τα αντίποινα. 4
Sorath Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Απο την στιγμή που δεν διαπράτεται κάποια παρανομία, μην της δίνεις σημασία και μην χαλιέσαι. Άστην να μιλάει μόνη της... μην μπαίνεις σε διάλογο μαζί της γιατί δεν οδηγεί πουθενά. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από Sorath 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις