Satsok7 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου με την BOXNOW σχετικά με την αποστολή ενός δέματος που αντιμετώπισε σοβαρή καθυστέρηση και την άρνησή τους να αποζημιώσουν για το πρόβλημα που προέκυψε. Περίληψη της Υπόθεσης: Στις 28/10/2024, έστειλα ένα δέμα από Ιωάννινα προς Αθήνα μέσω της BOXNOW. Το δέμα περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα, αξίας περίπου 200€. Αρχικά, όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά, καθώς η εφαρμογή εμφάνιζε το δέμα ως "σε διαδικασία παράδοσης". Λίγες μέρες αργότερα, ενημερώθηκα ότι το δέμα είχε "χαθεί". Ξεκίνησα τότε τη διαδικασία αποζημίωσης, παρέχοντας το IBAN μου και πληροφορίες για το περιεχόμενο, όπως μου ζητήθηκε. Η BOXNOW, μάλιστα, παραδέχθηκε την απώλεια. Στις 16/11/2024, με ενημέρωσαν ξαφνικά ότι το δέμα είχε βρεθεί και ότι προωθήθηκε για παράδοση. Το Πρόβλημα: Μετά την εύρεση του δέματος, η BOXNOW απέρριψε την αποζημίωση, ισχυριζόμενη ότι η καθυστέρηση προκλήθηκε από δική μου υπαιτιότητα, λόγω λανθασμένης τοποθέτησης του χαρτιού αποστολής. Παρ' όλα αυτά: Δεν παρουσίασαν καμία απόδειξη ότι το χαρτί τοποθετήθηκε λάθος από εμένα. Το δέμα είχε ήδη καταχωρηθεί στο σύστημά τους και μεταφερόταν προς Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι ο οδηγός το είχε παραλάβει και γνώριζαν πού βρισκόταν. Αν το χαρτί είχε αποκολληθεί, πώς γνώριζαν ότι το δέμα κατευθυνόταν στην Αθήνα και όχι σε άλλη πόλη; Όροι Χρήσης και Καθυστέρηση: Σύμφωνα με τους όρους της BOXNOW, κάθε ημέρα καθυστέρησης στην παράδοση επιφέρει αποζημίωση 6€, με ανώτατο όριο τα 100€. Η καθυστέρηση από τις 28/10 έως τις 16/11 είναι προφανώς εκτός των προβλεπόμενων ορίων. Παρόλα αυτά, αρνήθηκαν να αποζημιώσουν. Επιπλέον Ζημία: Εν τω μεταξύ, λόγω της πληροφορίας ότι το δέμα είχε χαθεί, προχώρησα στην αγορά ενός από τα αντικείμενα που περιείχε, κάτι που μου προκάλεσε επιπλέον έξοδα. Η Θέση μου: Δεν είναι μόνο το ποσό της αποζημίωσης (μέγιστο 100€), αλλά η στάση της BOXNOW που είναι απαράδεκτη. Αποποιούνται τις ευθύνες τους χωρίς αποδείξεις και ρίχνουν την ευθύνη σε εμένα για να αποφύγουν την καταβολή του ποσού που προβλέπεται. Πιστεύω ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν στέλνουν αντικείμενα μεγάλης αξίας, καθώς η μέγιστη αποζημίωση της BOXNOW δεν καλύπτει την πραγματική αξία. Σε περίπτωση προβλήματος, όπως αποδεικνύεται από τη δική μου εμπειρία, η ευθύνη συχνά αποδίδεται στον αποστολέα χωρίς καμία τεκμηρίωση. Τι Σκοπεύω να Κάνω: Επιδιώκω αποζημίωση είτε για την καθυστέρηση είτε για τη νέα αγορά που πραγματοποίησα εξαιτίας της παραδοχής τους ότι το δέμα είχε χαθεί. Αν η εταιρεία δεν ανταποκριθεί, θα προχωρήσω στη διαδικασία που προβλέπει η ΕΕΤΤ (Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών). Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ή έχει κάποια συμβουλή, θα ήθελα να το συζητήσουμε. 1
kostasbm Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 4 minutes ago, Satsok7 said: Δεν είναι μόνο το ποσό της αποζημίωσης (μέγιστο 100€), αλλά η στάση της BOXNOW που είναι απαράδεκτη. Αποποιούνται τις ευθύνες τους χωρίς αποδείξεις και ρίχνουν την ευθύνη σε εμένα για να αποφύγουν την καταβολή του ποσού που προβλέπεται. Πιστεύω ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν στέλνουν αντικείμενα μεγάλης αξίας, καθώς η μέγιστη αποζημίωση της BOXNOW δεν καλύπτει την πραγματική αξία. Σε περίπτωση προβλήματος, όπως αποδεικνύεται από τη δική μου εμπειρία, η ευθύνη συχνά αποδίδεται στον αποστολέα χωρίς καμία τεκμηρίωση. πως μπορείς να αποδείξεις τι είχες βάλει μέσα και τι αξίας ήταν??? αν ήθελες πλήρη κάλυψη ασφαλιστική έπρεπε να ρωτήσεις ??? και 'γώ θα μπορούσα να πω ότι είχα αντικείμενα 500 ευρώ...... αυτά σίγουρα θα στα πουν .... μακάρι να βρεις άκρη και να αποζημιωθείς ....... σημασία έχει ότι βρεθηκε-προωθηθηκε και θα ήταν διπλή η στενοχώρια 2
Satsok7 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Είχα επισυνάψει πληροφορίες για κάθε αντικείμενο που περιείχε το δέμα, καθώς και συνδέσμους που επιβεβαίωναν τις τιμές τους. Όπου είχα αποδείξεις, τις παρείχα κι αυτές. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η εταιρεία θεωρεί πως λέω παπάτζες σχετικά με την αξία των αντικειμένων, τα 6€ για κάθε ημέρα καθυστέρησης που προβλέπονται στους όρους χρήσης τους είναι ξεκάθαρα. Το δέμα παραδόθηκε σε εμένα στις 16/11, και επομένως η αποζημίωση για καθυστέρηση, ανεξαρτήτως του τι περιείχε, είναι κάτι που δικαιούμαι.
feelihipo Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Περίμενα τέτοιο thread Το box έκανε αποζημίωση 66€ για 11 μέρες καθυστέρηση ύστερα καταγγελίας στην ΕΕΤΤ. Δεν υπάρχει νόημα να χαλάει κάνεις χρόνο σε email, ΔΕΝ θα απαντήσουν. Καταγγελία σε ΕΕΤΤ** και σχετική ενημέρωση email σε box και τελείωσε η υπόθεση Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από feelihipo 7 2
filipprin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, Satsok7 είπε Στις 28/10/2024, έστειλα ένα δέμα από Ιωάννινα προς Αθήνα μέσω της BOXNOW. Το δέμα περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα, αξίας περίπου 200€. Αρχικά, όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά, καθώς η εφαρμογή εμφάνιζε το δέμα ως "σε διαδικασία παράδοσης". Εφοσον το δεμα παραδοθει κανικα και πληρες δεν νομιζω οτι μπορείς να διεκδικισεις κατι για την καθηστερηση.Η τέλος παντων θελει καταγελεια και αν..........
kostasbm Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, Satsok7 said: Είχα επισυνάψει πληροφορίες για κάθε αντικείμενο που περιείχε το δέμα, καθώς και συνδέσμους που επιβεβαίωναν τις τιμές τους. Όπου είχα αποδείξεις, τις παρείχα κι αυτές. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η εταιρεία θεωρεί πως λέω παπάτζες σχετικά με την αξία των αντικειμένων, τα 6€ για κάθε ημέρα καθυστέρησης που προβλέπονται στους όρους χρήσης τους είναι ξεκάθαρα. Το δέμα παραδόθηκε σε εμένα στις 16/11, και επομένως η αποζημίωση για καθυστέρηση, ανεξαρτήτως του τι περιείχε, είναι κάτι που δικαιούμαι. καλά έκανες αλλά αυτή η διαδικασία δεν είναι δουλειά της courier(να αποδεχθεί την αξία των αντικειμένων) αυτή είναι δουλειά των ασφαλιστικών εταιρειών....... ως προς τη καθυστερηση καλά κανείς και φωνάζεις
Satsok7 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 @feelihipo Προτού κάνεις στην καταγγελία στην EETT ζήτησες σύγκλιση επιτροπής διαφορών ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα