paylidis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, Iamthagod είπε Κοντά στα 70 ήταν και το xc60 όταν κοιτούσα εγώ μαζί με ηλιοροφή και φουλ έξτρα… δε θυμάμαι ακριβώς την προσφορά που μου είχαν στείλει. @slayerized89 πως και δε σκέφτηκες για Kodiaq. Τώρα πάει φυσικά 😃 Τα βολβό δε μου αρέσουν με εξαίρεση το xc90 που ξεφεύγει παρά πολύ. Το kodiaq νομίζω το είχα ρίξει στο τραπέζι μερικές σελίδες πριν βέβαια αν το φόρτωνε θα έφτανε 44-45 κι αυτό όποτε μικρή σχετικά διαφορά με το vw προσωπικα μετά από πολλά αμαξια κατεληξα ότι δε θα ξανά φορτώσω φουλ κανένα. Όταν έρθει η ώρα της πωλησης τα εξισωσονουν με τη βασική τόσο οι ιδιώτες όσο και οι μαντράδες… Όλα εδω και 2 αμαξια σε μέτριο επίπεδο εξοπλισμού αλλά ικανοποιητικό ώστε να καλύπτονται τα θέλω μου. 8 ώρες πριν, slayerized89 είπε Το έχω αγγελία κατι παραπάνω απο μηνα και δεν υπήρξε τρελο ενδιαφέρον. Ξεκίνησα απο 28.500 κ το έριχνα σταδιακά, απο εχθές το εχω στα 25.500 αλλα δεν βρεθηκε κανενα ζεστό ενδιαφέρον. Οι αντιπροσωπείες ολες εδιναν μεχρι 21-22. Τόσο καλά… περιοχή; Παίζει κι αυτό το ρόλο του, είχα βάλει αμάξι για πούλημα στην επαρχία και 6 μήνες το κοιτούσα ενώ κατέβασα διαρκώς τιμή. Το πάω σε ένα φίλο στη Θεσσαλονίκη και σε 4 μέρες πουλήθηκε στην αρχική τιμή. 8 ώρες πριν, slayerized89 είπε Θεωρούν μειονέκτημα το χειροκίνητο που οντως ειναι. Κρατάω μικρό καλάθι. Είναι η εποχή που θα αρχίσουν να σπάνε τα dsg σε αυτό το μοντέλο… Και υπάρχει κόσμος που σθεναρά θέλει χειροκίνητο ακόμα
arxontas2323 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, paylidis είπε Τα βολβό δε μου αρέσουν με εξαίρεση το xc90 που ξεφεύγει παρά πολύ. οταν θα ερθει η ωρα για ανταλλακτικα δεν θα σου αρεσει καθολου το xc90!!! 2
paylidis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 49 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε οταν θα ερθει η ωρα για ανταλλακτικα δεν θα σου αρεσει καθολου το xc90!!! To φαντάζομαι... 🤣 τουλαχιστον τα vag τα βρισκεις πανευκολα και αρκετα φθηνότερα 1
arxontas2323 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, paylidis είπε To φαντάζομαι... 🤣 τουλαχιστον τα vag τα βρισκεις πανευκολα και αρκετα φθηνότερα vag, bmw και ford βρισκεις ευκολα...κατι toyota πλεον εχουν γινει δυσκολα μιλαμε για σχετικα καινουρια μοντελα παντα...2018 και μετα 1
mpregos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 14 hours ago, slayerized89 said: Σε ευχαριστώ φίλε! 24 το πηραν το Q3. Ειναι μειονέκτημα το χειροκίνητο αλλιώς θα πήγαινε και πιο πανω. Έχει η audi και προσφορά -10% σε χειροκίνητα καινούρια. Αν το περίμενα ίσως έβρισκα σε ιδιώτη και λιγο παραπάνω αλλα γενικά ειναι καλή τιμή. Πόσο το πήρες το q3 ;για να καταλάβουμε αν τα 24 μετα από 5 χρονια με λίγα χλμ είναι καλό Ντιλ. Είμαι και εγώ στη ίδια φάση με εσένα κάπως, δεν το χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο, το έχω 4 χρόνια με 25κ χλμ αλλά δεν πιστεύω ότι θα βρω να το πουλήσω 30k ,μόνο σε αντιπροσωπεία σε οποιαδηποτε,αν αγοράσω κάτι καινούριο σε αυτους Γιατί είναι δύσκολο να βρεις αγοραστή για μτχ να δώσει τόσα λεφτά, πιστεύω
paylidis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mpregos είπε Πόσο το πήρες το q3 ;για να καταλάβουμε αν τα 24 μετα από 5 χρονια με λίγα χλμ είναι καλό Ντιλ. Είμαι και εγώ στη ίδια φάση με εσένα κάπως, δεν το χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο, το έχω 4 χρόνια με 25κ χλμ αλλά δεν πιστεύω ότι θα βρω να το πουλήσω 30k ,μόνο σε αντιπροσωπεία σε οποιαδηποτε,αν αγοράσω κάτι καινούριο σε αυτους Γιατί είναι δύσκολο να βρεις αγοραστή για μτχ να δώσει τόσα λεφτά, πιστεύω Βρίσκεις εύκολα - και εγώ είχα βρει σχετικά άμεσα για το q αλλά for reasons τελικά το κράτησα για 4500 χλμ το χρόνο κ κατά βάση το κοιταω στο γκαραζ Όταν ο άλλος γλυτωνει 5-10Κ σε σχέση με σημερινές τιμές κ παίρνει κάτι σαν καινουργιο θα το σκεφτεί Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από paylidis
slayerized89 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 19 ώρες πριν, Iamthagod είπε Κοντά στα 70 ήταν και το xc60 όταν κοιτούσα εγώ μαζί με ηλιοροφή και φουλ έξτρα… δε θυμάμαι ακριβώς την προσφορά που μου είχαν στείλει. @slayerized89 πως και δε σκέφτηκες για Kodiaq. Τώρα πάει φυσικά 😃 Δεν θα είχε ιδιαίτερη διαφορά στην τιμή και είπα να πάω με VW ως θεωρητικά "ανώτερο" brand, και μου αρέσει κ περισσότερο σαν σκάφος το Tiguan. 13 ώρες πριν, paylidis είπε Τόσο καλά… περιοχή; Παίζει κι αυτό το ρόλο του, είχα βάλει αμάξι για πούλημα στην επαρχία και 6 μήνες το κοιτούσα ενώ κατέβασα διαρκώς τιμή. Το πάω σε ένα φίλο στη Θεσσαλονίκη και σε 4 μέρες πουλήθηκε στην αρχική τιμή. Κρατάω μικρό καλάθι. Είναι η εποχή που θα αρχίσουν να σπάνε τα dsg σε αυτό το μοντέλο… Και υπάρχει κόσμος που σθεναρά θέλει χειροκίνητο ακόμα Επαρχία είμαι αλλα κοντά στην Θεσσαλονίκη και γύρω πόλεις (Εδεσσα, Γιαννιτσά, Βέροια κλπ) δεν νομίζω οτι ήταν αυτο το πρόβλημα αν και σίγουρα στην Αθήνα πχ θα ειχα αλλες πιθανότητες. Δεν ξέρω ποσος ειναι ο κόσμος που θέλει χειροκίνητα, σίγουρα κάποιοι παλαιότερης γενιάς αλλα γενικά η τάση δείχνει αυτοματο νομίζω. Οταν σταματήσουν εντελώς να παράγουν χειροκίνητα ομως τοτε σίγουρα θα ειναι περιζήτητα ενδεχομένως αλλα μέχρι τότε θα έχει ήδη χασει πολύ αξία το Q3 μου. 10 ώρες πριν, mpregos είπε Πόσο το πήρες το q3 ;για να καταλάβουμε αν τα 24 μετα από 5 χρονια με λίγα χλμ είναι καλό Ντιλ. Είμαι και εγώ στη ίδια φάση με εσένα κάπως, δεν το χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο, το έχω 4 χρόνια με 25κ χλμ αλλά δεν πιστεύω ότι θα βρω να το πουλήσω 30k ,μόνο σε αντιπροσωπεία σε οποιαδηποτε,αν αγοράσω κάτι καινούριο σε αυτους Γιατί είναι δύσκολο να βρεις αγοραστή για μτχ να δώσει τόσα λεφτά, πιστεύω 28.500 το είχα πάρει. Πολυ καλή τιμή θεωρώ και μετα πήρε και αξία..Γιαυτο και θεώρησα ευκαιρία να το δώσω τώρα κοντά στα λεφτά που το πηρα και να κάνω ενα upgrade. Είμαι 4 χρόνια με 53k χλμ 1
mpregos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, slayerized89 said: 28.500 το είχα πάρει. ...και το πουλήσες 24.σε απόλυτα νούμερα είναι πολύ καλά , αυτοκίνητο που είναι η πιο κακη επένδυση ,να χάνει 4κ μόνο σε 4-5χρονια ούτε στον παπά Από την άλλη ένα Όπελ κορσα η γιαρις ξεκινάει από 20κ και όχι από 16. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από mpregos
dstilio Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου On 31/12/2024 at 21:36, mpregos said: ...και το πουλήσες 24.σε απόλυτα νούμερα είναι πολύ καλά , αυτοκίνητο που είναι η πιο κακη επένδυση ,να χάνει 4κ μόνο σε 4-5χρονια ούτε στον παπά Από την άλλη ένα Όπελ κορσα η γιαρις ξεκινάει από 20κ και όχι από 16. Παραμένει κακή επενδυση. το λες και μόνος σου ότι έχει αλλάξει η αξία του χρήματος. Το ότι το πούλησε μόνο 4κ κάτω σε απόλυτα νούμερα δεν έχει αξία γιατί το αντίστοιχο καινούργιο έχει πολύ πάνω από 28χιλ. Δηλαδή δεν πούλησε το παλιό και πάει με άλλα 4 χιλιάρικα να πάει το καινούργιο. 1
slayerized89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, dstilio είπε Παραμένει κακή επενδυση. το λες και μόνος σου ότι έχει αλλάξει η αξία του χρήματος. Το ότι το πούλησε μόνο 4κ κάτω σε απόλυτα νούμερα δεν έχει αξία γιατί το αντίστοιχο καινούργιο έχει πολύ πάνω από 28χιλ. Δηλαδή δεν πούλησε το παλιό και πάει με άλλα 4 χιλιάρικα να πάει το καινούργιο. Ο mpregos ειπε πως κάθε αγορά αυτοκινήτου είναι κακή επένδυση και συμφωνώ υπο την έννοια οτι το αυτοκίνητο χάνει συνεχώς αξία και οχι μόνο δεν σου φέρνει πίσω χρήματα αλλα σου τρώει και απο πανω. Αυτό συμβαίνει με κάθε αυτοκινητο ομως ανεξαρτήτως αξίας και ειναι εντελώς αλλο θέμα σε σχέση με το πόσο πούλησα το Q3 και πόσο αγόρασα το καινούριο. Έχοντας αυτό ως fact λοιπόν συζητάμε για το αν τα 24 ειναι καλά για ενα αυτοκίνητο 4 ετών το οποίο αφοράστηκε στα 28.500. Θεωρώ είναι αρκετά καλά. Τώρα το οτι το καινούριο δεν το παίρνω με 4.000 διαφορά προφανώς και όχι αφου απο επιλογή μου παω σε κάτι εντελως διαφορετικο και ανώτερο απο αυτο που ειχα. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Αν πήγαινα σε μια βασική έκδοση χωρίς εξτρα εξοπλισμό και χειροκίνητο οπως ηταν το Q3 τότε θα είχε νόημα η σύγκριση αλλα ακόμη και τότε δεν θα αξιολογούσαμε το αν είναι καλή ή κακη επενδυση, ολες κακές ειναι, και ενα i20 να έπαιρνα με 15.000 και να έβαζα στην τσέπη 9000 πάλι κακή επένδυση θα ήταν. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από slayerized89
minim3 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Μια διευκρίνιση, σταματήστε να συσχετίζεται αγορά οποιουδήποτε αμαξιού σαν επένδυση. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι. Εκτός και άμα αγοράζεις ένα supercar και το βάλεις στο γκαράζ για κάποια χρόνια και μετά δοκιμάσεις τη τύχη σου σε δημοπρασίες. Τα αμάξια θεωρούνται depreciating assets, είναι εργαλεία να κάνεις την δουλειά σου. Κερδισμένος δεν θα βγεις ποτέ. Όπως ανέβηκαν τα μεταχειρισμένα, ανέβηκαν και τα καινούργια. Ο καθένας κοιτάει τις ανάγκες του και πράττει ανάλογα. 6
slayerized89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, minim3 είπε Μια διευκρίνιση, σταματήστε να συσχετίζεται αγορά οποιουδήποτε αμαξιού σαν επένδυση. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι. Εκτός και άμα αγοράζεις ένα supercar και το βάλεις στο γκαράζ για κάποια χρόνια και μετά δοκιμάσεις τη τύχη σου σε δημοπρασίες. Τα αμάξια θεωρούνται depreciating assets, είναι εργαλεία να κάνεις την δουλειά σου. Κερδισμένος δεν θα βγεις ποτέ. Όπως ανέβηκαν τα μεταχειρισμένα, ανέβηκαν και τα καινούργια. Ο καθένας κοιτάει τις ανάγκες του και πράττει ανάλογα. Ακριβώς αυτό. Δεν θεωρείται καν επένδυση η αγορά ενός αυτοκινήτου εκτός αν προορίζεται για επαγγελματική χρήση ή μεταπώληση σε ακριβότερη τιμή
Papakaliati Δημοσ. Σάββατο στις 08:08 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:08 πμ (επεξεργασμένο) On 02/01/2025 at 15:07, slayerized89 said: Ακριβώς αυτό. Δεν θεωρείται καν επένδυση η αγορά ενός αυτοκινήτου εκτός αν προορίζεται για επαγγελματική χρήση ή μεταπώληση σε ακριβότερη τιμή Για να είσαι στα λεφτά σου αλλάζοντας συχνά αυτοκίνητα, θα πρέπει να τα φέρνεις μόνος από εξω, με προσεκτική ανάλυση αγοράς και συνήθως να είναι και premium αρχικής αξίας 60-70κ. Και προφανώς να τα αγοράσεις της μετρητής. Και πάλι δηλαδή ο στόχος πρέπει να είναι να μην χανεις ιδιαίτερα αλλάζοντας αμάξια, όχι να βγάλεις. Ωραίο το Tiguan. To q3 ποτέ δεν μου άρεσε σαν αμάξι. Τα έξτρα τα παίρνεις πρωτιστος για εσένα, όχι για μεταπωληση. Εκτως από κάτι AMG LINE, M-PACKET που και την μεταπωληση σου αναιβαζουνε, αλλά και πιο εύκολα το κάνουνε να το δώσεις. Επεξ/σία Σάββατο στις 08:40 πμ από Papakaliati 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα