Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα,

Επανέρχομαι μετά απο 4 χρόνια και thread που είχα ανοίξει παλι σχετικά με αγορά νεου αυτοκινήτου. Ειχα πάρει το Audi Q3 2020 βασική έκδοση, βενζίνη, χειροκίνητο. Πλέον και μετά απο 53.000χλμ θα ήθελα να το πουλήσω και να πάω σε αυτόματο mild hybrid και μια πιο πλούσια σε εξοπλισμό έκδοση καθως το Q3 ήταν αρκετά "φτωχο" σε εξοπλισμό.

Είμαι ανάμεσα στο X1 έκδοση xLine Premium και του νέου Tiguan R Line. Εχω δει και τα δυο απο κοντά αλλα δεν έχω κανει test drive κανένα,  πρόκειται να κάνω προσεχώς. Η αλήθεια είναι οτι μου αρέσουν και τα δυο αλλα το Tiguan στην έκδοση R line το βρίσκω πιο εντυπωσιακό. Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης του Tiguan είναι οι χώροι που είναι μεγαλύτεροι.

Με λίγα λόγια τείνω προς το Tiguan. Ωστόσο οι δεύτερες σκέψεις μου έχουν να κάνουν με τα όσα ακούγονται για το VW Group και την αξιοπιστία του γενικότερα. Ποια είναι η άποψη σας;

Εχω διάφορα ερωτήματα:

Είναι πιο αξιόπιστη η X1 απο το tiguan; Τι διαφορές κοστους εχουν σε ανταλλακτικά/συνεργεία μεταξυ τους; Πόσο πιστεύετε υστερεί σε μεταπώλητικη αξία ένα VW σε σχέση με μια BMW; Ποια η άποψη σας για μεταβαση απο Audi σε VW γενικότερα; 

Να σημειώσω επίσης πως το rline βγαίνει στα 43k αξία, όσο και η X1 xline Premium με την προσφορά που τρέχει. 

Αναμένω τις απόψεις σας :)

• Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πανω που εγραφα...

Μεταξυ των 2 αυτών επιλογών θα προκρινα το Χ1 και ας εχει μικρότερο χώρο αποσκευών (σαν καμπινα μου φανηκαν και τα 2 οκ). Τεχνολογικά/εμφανισιακά ειναι αρκετα σκαλοπατια επανω απο τα αντιστοιχα VAG. Τα είδα όλα προσφατα και αποφασισα οτι ειναι βλακωδες για τη δικη μου χρήση (20500 χλμ σε 4.5 χρόνια) να δώσω +15Κ οποτε θα μεινω ως εχω (δεν εχω παραπονο με τον εξοπλισμο που εχω ειναι αρκετα πληρης η εκδοση μου, ισως να ηθελα μονο το αυτοματο κιβωτιο πλεον αντε κ μια ηλιοροφη).

Εναλλακτικές προτάσεις αλλα οχι premium (Οχι οτι η VW πρεπει να θεωρείται premium αλλα οκ):

α) KUGA β) KODIAQ γ) Corolla Cross 

υγ: προσωπικά VW δε ξαναπαιρνω. Audi ναι, Skoda σιγουρα, με το VW δεν ειμαι ικανοποιημενος (κ η ποιοτητα τους πλεον ειναι αρκετά κατωτερη των skoda)...

Δημοσ.

Εχεις δει το Rline συγκεκριμένα ή κάποια φθηνότερη έκδοση; Γιατι το rline μου φάνηκε...τουμπανο και αρκετά premium. τεχνολογικά ως προς τι είναι ανώτερο το X1; Η εμφάνιση πολυ ωραία και τα δυο αλλα το Tiguan ως πιο νέο μοντέλο νομίζω μοιάζει πιο φρέσκο. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, slayerized89 είπε

Εχεις δει το Rline συγκεκριμένα ή κάποια φθηνότερη έκδοση; Γιατι το rline μου φάνηκε...τουμπανο και αρκετά premium. τεχνολογικά ως προς τι είναι ανώτερο το X1; Η εμφάνιση πολυ ωραία και τα δυο αλλα το Tiguan ως πιο νέο μοντέλο νομίζω μοιάζει πιο φρέσκο. 

Το rline είδα και οδήγησα το more. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σύγκριση (για εμένα) αναμεσα σε αυτά τα δυο. Το ένα είναι πριμιουμ το άλλο ένα φτιασιδωμενο αμάξι της σειράς 

To new X2??

Δημοσ.

Κι εγώ σε X1 θα πήγαινα, είναι ανώτερη η BMW σε ποιότητα και επίπεδο. Αλλά νομίζω ότι κοστίζει περισσότερο αν αρχίσεις να "φορτώνεις" πακέτα εξοπλισμού.

Εγώ μεταξύ των 2 εταιρειών του ίδιου γκρουπ (Audi και VW) θεωρώ την Audi πιο ποιοτική (είχα VW Golf, έχω Audi A3).

Άσχετο, αλλά έμεινες ευχαριστημένος από το Q3 γενικά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tasanton είπε

Κι εγώ σε X1 θα πήγαινα, είναι ανώτερη 

Άσχετο, αλλά έμεινες ευχαριστημένος από το Q3 γενικά;

Ειμαι φουλ ευχαριστημένος απο το Q3, ο λόγος που το αλλάζω ειναι καθώς λόγω ανατίμησης μπορώ να το πουλήσω κοντά στην τιμή που το πήρα και να πάω σε κατι ανώτερο σε εξοπλισμό και σε αυτόματο που ειναι το βασικό. Μπορώ μάλιστα πλεον να το δικαιολογήσω και εταιρικά σαν έξοδο οπότε είναι ευκαιρία. Διαφορετικά δεν θα το αλλαζα. 

Δημοσ.

Τα ειχα δει και τα 2 πριν 4 μηνες(αλλα δεν εχω οδηγησει κανενα), τελικα κατεληξα στο Q3 λογω διαθεσιμοτητας(ηταν αμεσα διαθεσιμο ενω στα αλλα ειχε αναμονη 10 μηνες). Για μενα Χ1 και Χ2 ηταν κλασεις ανωτερα απο οσα ειδα τοτε(skoda,volvo,vw).

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, paylidis είπε

Το rline είδα και οδήγησα το more. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σύγκριση (για εμένα) αναμεσα σε αυτά τα δυο. Το ένα είναι πριμιουμ το άλλο ένα φτιασιδωμενο αμάξι της σειράς 

To new X2??

Premium εννοείς το Rline σε σχέση με το more σωστά; Ναι καμια σχέση. Και εγω για σύγκριση Rline με X1 μιλάω , το more δεν συναγωνιζεται το X1 με τίποτα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, slayerized89 είπε

Φίλε μου νομίζω ότι έχεις αποφασίσει ήδη από μόνος σου τι θα πάρεις και απλά ψάχνεις κάποιον να συμφωνήσει μαζί σου για να δικαιολογήσεις την επιλογή σου και να σου δώσει το boost να κάνεις την τελική κίνηση 😉

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, slayerized89 είπε

Premium εννοείς το Rline σε σχέση με το more σωστά; Ναι καμια σχέση. Και εγω για σύγκριση Rline με X1 μιλάω , το more δεν συναγωνιζεται το X1 με τίποτα. 

premium ενοοω το bmw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εξηγω το παραπανω...

Εαν δεις την κατασταση* του 10 μηνων vw που εκανα το λαθος και πηρα (σε συνδυασμό με το VFM των 33Κ) θα καταλαβεις γιατι ειμαι καθετος εναντι των VW

*ξεβαψε ο προφυλακτηρας, ελαττωματικό μοτερ αντλίας υαλοκαθαριστήρων απο τη πρώτη μερα, συχνα πυκνα προβλημα στο γρυλλο του παραθύρου συνοδηγου, το dsg ωρες ωρες να κανει τα δικά του κ ακομα ειναι αρχή... ολα αυτα φυσικα καλυπτονται απο την εγγυηση αλλα η ουσια ειναι να μην εβγαζε τιποτα γιατι εγω δεν εχω ουτε το χρονο ουτε τη διάθεση να τρεχω... Δε θελω καν να ξερω τι θα γινει εκτος εγγυησης.

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Nabuko είπε

Φίλε μου νομίζω ότι έχεις αποφασίσει ήδη από μόνος σου τι θα πάρεις και απλά ψάχνεις κάποιον να συμφωνήσει μαζί σου για να δικαιολογήσεις την επιλογή σου και να σου δώσει το boost να κάνεις την τελική κίνηση 😉

Το αντίθετο θα έλεγα... Το γεγονός ότι ολοι λέτε X1 με βάζει σε δεύτερες σκέψεις εννοείται. Προσπαθώ να καταλάβω απλώς αν η προτίμηση στο X1 εχει να κάνει απλά με γούστο και κατάλοιπα απο την φήμη που εχει δημιουργηθεί απο τις προηγούμενες γενιές ή υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι αξιοπιστίας/ποιότητας ακόμη και σήμερα.  Εμένα πχ μου φάνηκε πολυ premium το Rline αλλα δεν ειμαι κανένας έμπειρος/γνώστης και ισως δεν αξιολογω σωστά. Απο πάντα θυμάμαι όλοι να θέλουν μια BMW, εγω πάντα θεωρούσα ομορφότερα τα mercedes/audi πχ και τα BMW δεν μου αρεζαν. Το νεο X1 ομως οπως και το X2 τα θεωρώ πανέμορφα. Βρίσκω όμως πλεονεκτήματα ως προς τα χαρακτηριστικά στο Rline αλλα προφανώς η αξιοπιστία κ η ποιότητα είναι βαρύτερα στην ζυγαριά.. Πολλοί μου λενε πχ οτι απο Audi σε VW είναι υποβάθμιση ως προς το πρεστιζ και το brand. Αυτο δεν με ενδιαφέρει για παράδειγμα, δεν το βλέπω έτσι. Και αναρωτιέμαι αν και σε σχέση με το X1 το βλέπουν έτσι όσοι το προτιμούν. Αν ωστόσο το VW το παίρνεις και την βγάζεις σε συνεργείο μια ζωή ενω απο την αλλη η X1 θα ειναι σαν καινούρια με νορμάλ φθορές προφανώς δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Αυτη τη φορα μάλιστα σκοπεύω να το κρατήσω το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια και όσο αντέξει οπότε θέλω να κάνω προσεκτική επιλογή και να μην παω σε κάτι που μετα απο 5-6-7 χρόνια θα βγάζει σοβαρά και αδιορθωτα προβλήματα ή θα τρίζουν τα σαλόνια...

4 ώρες πριν, cumulus είπε

Έκανα την ίδια μετάβαση σε Χ1 και είμαι πλήρως ικανοποιημένος 

καινούριο X1 ; πόσο σου βγήκε αν επιτρεπεται; πόσα χλμ είχες στο Q3 και πόσα εχεις φτάσει με το X1 ;

7 ώρες πριν, paylidis είπε

και εξηγω το παραπανω...

Εαν δεις την κατασταση* του 10 μηνων vw που εκανα το λαθος και πηρα (σε συνδυασμό με το VFM των 33Κ) θα καταλαβεις γιατι ειμαι καθετος εναντι των VW

*ξεβαψε ο προφυλακτηρας, ελαττωματικό μοτερ αντλίας υαλοκαθαριστήρων απο τη πρώτη μερα, συχνα πυκνα προβλημα στο γρυλλο του παραθύρου συνοδηγου, το dsg ωρες ωρες να κανει τα δικά του κ ακομα ειναι αρχή... ολα αυτα φυσικα καλυπτονται απο την εγγυηση αλλα η ουσια ειναι να μην εβγαζε τιποτα γιατι εγω δεν εχω ουτε το χρονο ουτε τη διάθεση να τρεχω... Δε θελω καν να ξερω τι θα γινει εκτος εγγυησης.

Ποιο VW πήρες; εχεις εμπειρία και με αλλο VW ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, slayerized89 είπε

Ποιο VW πήρες; εχεις εμπειρία και με αλλο VW ;

T-roc 1.5 Style DSG με κατι εξτρα...

οχι με αλλο VW δεν ειχα εμπειρία, μονο με Skoda/Audi με τα οποια οποιος με διαβαζει (κ εμεις που εχουμε μιλησει) ξερει οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημένος (για αυτο επεσα απο τα συννεφα με το vw)... 

To audi το βαρεθηκα να σου πω την αληθεια (αν και με καλυπτει κ ειμαι πληρως ικανοποιημενος-και πρακτικά ειναι καινουργιο με τοσα λιγα χλμ) για αυτο ψαχτηκα, αλλα πραγματικά δε βρηκα λογο να δωσω 15 χιλιαρικα καπελο για κανενα απο τα μοντελα που ειδα... Στο Χ1 μαλιστα ακομα μεγαλυτερο καθως η εκδοση με την ηλιοροφη που θελω παει λιγο κατω απο 45... too much για 4-5 χιλιαδες χλμ το χρονο οποτε θα κατσει στο γκαραζ οπως ειναι κ βλεπουμε

Επεξ/σία από paylidis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...