nchatz Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία των ενημερώσεων iOS 18.2, iPadOS 18.2 και macOS Sequoia 15.2 με νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Η Apple κυκλοφόρησε πριν λίγο εκτεταμένες αναβαθμίσεις για τη σειρά iPhone 16, με πολλαπλές βελτιώσεις σε κάμερα, εφαρμογές και λειτουργικότητα. Όπως και με το iOS 18.1, η νέα έκδοση φέρνει νέες προσθήκες στο Apple Intelligence, με έμφαση στις δυνατότητες δημιουργίας εικόνων. Οι βασικές νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν το Image Playground για γενική δημιουργία εικόνων και το "Genmoji", που επιτρέπει τη δημιουργία προσαρμοσμένων εικόνων στο στυλ των ενσωματωμένων emoji της Apple που βασίζονται σε Unicode. Στις πρόσθετες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης συγκαταλέγονται το "Image Wand", το οποίο μετατρέπει σκίτσα από την εφαρμογή σημειώσεων (Notes) σε επεξεργασμένες εικόνες χρησιμοποιώντας στοιχεία πλαισίου από άλλες σημειώσεις, καθώς και η ενσωμάτωση του ChatGPT στη λειτουργία Writing Tools. Όλες οι παραπάνω λειτουργίες που αφορούν το Apple Intelligence, δεν είναι διαθέσιμες για τους κατόχους iPhone στην Ευρωπαική Ένωση, κάτι που θα γίνει τον προσεχή Απρίλιο όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Apple. ChatGPT στο Apple Intelligence Το νέο Action Button (στοιχείο ελέγχου κάμερας) προσθέτει μια νέα λειτουργία δύο βημάτων, επιτρέποντας στους χρήστες να κλειδώνουν την εστίαση και την έκθεση με ένα ελαφρύ πάτημα. Παράλληλα, διορθώνονται ζητήματα με τη Νυχτερινή λειτουργία στα μοντέλα Pro σε ότι αφορά τη λήψη σχετικών φωτογραφιών. Ακόμα, η εφαρμογή Photos εμπλουτίζεται με νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της περιήγησης ανά καρέ στα βίντεο και της επιλογής απενεργοποίησης αυτόματης επανάληψης. Προστίθεται επίσης η δυνατότητα εκκαθάρισης του ιστορικού των άλμπουμ "Πρόσφατες προβολές" και "Πρόσφατες κοινές χρήσεις", ενώ το άλμπουμ "Αγαπημένα" είναι πλέον προσβάσιμο από περισσότερα σημεία. Το Safari αποκτά νέες εικόνες φόντου και προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας, με αυτόματη αναβάθμιση σε HTTPS. Εισάγεται επίσης η δυνατότητα εισαγωγής και εξαγωγής δεδομένων πλοήγησης μεταξύ του Safari και άλλων εφαρμογών, ενώ η Ζωντανή δραστηριότητα λήψης αρχείου εμφανίζεται στο Dynamic Island. Για όσους ασχολούνται με τα χρηματιστήρια, η εφαρμογή Μετοχές προσθέτει τη δυνατότητα παρακολούθησης τιμών NASDAQ και NYSE πριν το άνοιγμα των αγορών. Παράλληλα, τα AirPods Pro 2 επεκτείνουν τη διαθεσιμότητα του Τεστ ακοής σε εννέα νέες χώρες, ενώ το Βοήθημα ακοής γίνεται διαθέσιμο στα ΗΑΕ. Στα μοντέλα Pro, το Μαγνητόφωνο αποκτά υποστήριξη πολυεπίπεδων εγγραφών, επιτρέποντας την προσθήκη φωνητικών σε υπάρχουσες συνθέσεις και την απευθείας εξαγωγή στο Logic Pro. Η εφαρμογή Εύρεση εισάγει τη λειτουργία Κοινοποίησης τοποθεσίας αντικειμένου για ευκολότερο εντοπισμό απολεσθέντων αντικειμένων, ενώ τα Podcasts αποκτούν εξατομικευμένες λειτουργίες με αγαπημένες κατηγορίες και βελτιωμένη σελίδα αναζήτησης. Η ενημέρωση επιλύει επίσης προβλήματα με την εμφάνιση πρόσφατων φωτογραφιών στο πλέγμα "Όλες οι φωτό" και βελτιώνει την ποιότητα εικόνας στη Νυχτερινή λειτουργία των μοντέλων Pro. View full article
Chris_BMW Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του iOS ήταν η ταυτόχρονη κυκλοφορία μιας οποιασδήποτε έκδοσης ανά τον κόσμο πακέτο με όλα τα νέα χαρακτηριστικά της. Έχουμε τώρα την ευρωπαϊκή άνωση νταβά .. αλλά ξέχασα μπορώ να κάνω side loading εφαρμογές ... Υ.Γ μη μου αρχίσετε για type c και τα συναφή κάποια στιγμή θα την έφερνε και στο I phone όπως έκανε και στο i pad θέλοντας και μη για να πλασάρει την αυτόματη εγγραφή σε εξωτερικό σκληρό ... μη μασάτε ταραμά 13 2 1
Diavolos666 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Προφανώς και έχει παραγίνει το θέμα με την ΕΕ σε αρκετά θέματα, καλώς υποχρεώνουν τους πάντες να έχουν usb-C για την μείωση των ηλεκτρονικών ρύπων, σε όλα τα άλλα που τους βάζουν όρια και υποχρεώνουν να ανοίξουν τα συστήματά τους δεν συμφώνησα ποτέ. Δεν είμαι χρήστης της Apple και ο λόγος είναι το κλειστό της οικοσύστημα που δεν μου αρέσει, αλλά δεν με αφορά τι κάνει καθώς δεν αποτελεί μονοπώλιο σε κάτι. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν την εμπειρία χρήσης των Ευρωπαίων χειρότερη. Αναγκάζουν την εταιρία να περπατάει πάνω σε αυγά πριν βγάλουν κάτι στην ΕΕ μην φάνε μήνυση. ΕΕ(λεος) Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2024 από Diavolos666 6
Dimitris_1981 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Πάλι η Cosmote χωρίς RCS. Ήταν που η Apple τους έφταιγε…. Θα πέσει κάνα πρόστιμο στην deutsche telekom Ελλάδος και όσες εταιρίες τηλεπικοινωνιών δεν υποστηρίζουν το πρωτόκολλο της GSMA; 8 5
somt Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 και η vodafone το ίδιο... θα γελασετε αλλά εγω πριν κανα 2μηνο έστειλα email εκεί που έπρεπε (https://www.europarl.europa.eu/portal/en/contact) ότι η Apple το έκανε το καθήκον της και οι πάροχοι μας κοιμούνται όρθιοι 16 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, somt είπε και η vodafone το ίδιο... θα γελασετε αλλά εγω πριν κανα 2μηνο έστειλα email εκεί που έπρεπε (https://www.europarl.europa.eu/portal/en/contact) ότι η Apple το έκανε το καθήκον της και οι πάροχοι μας κοιμούνται όρθιοι Ναι ισχύει το τσέκαρα και εγώ ούτε Vodafone…. Εμένα η Vodafone στο about βγάζει μόνο Voice αν και έχω κανονικά SMS…. 1
Just_travel_everywhere Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του iOS ήταν η ταυτόχρονη κυκλοφορία μιας οποιασδήποτε έκδοσης ανά τον κόσμο πακέτο με όλα τα νέα χαρακτηριστικά της. Έχουμε τώρα την ευρωπαϊκή άνωση νταβά .. αλλά ξέχασα μπορώ να κάνω side loading εφαρμογές ... Υ.Γ μη μου αρχίσετε για type c και τα συναφή κάποια στιγμή θα την έφερνε και στο I phone όπως έκανε και στο i pad θέλοντας και μη για να πλασάρει την αυτόματη εγγραφή σε εξωτερικό σκληρό ... μη μασάτε ταραμά Τουλάχιστον χρήστες καμερών Sony a7 μπορούμε να κάνουμε αναπαραγωγή βίντεο της κάμερας !! Με το ταπεινό μας iPhone !! Κάτι που δεν μπορεί κανένα μα κανένα android να κάνει γιατί απλά δεν είναι αρκετά δυνατό !!! 🤣🤣🤣🤣🤣 και ας έχει usb c εδώ και 10 χρόνια αλλά τι να το κάνεις άχρηστο είναι !! 3
TrialKid Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, Chris_BMW said: Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του iOS ήταν η ταυτόχρονη κυκλοφορία μιας οποιασδήποτε έκδοσης ανά τον κόσμο πακέτο με όλα τα νέα χαρακτηριστικά της. Έχουμε τώρα την ευρωπαϊκή άνωση νταβά .. αλλά ξέχασα μπορώ να κάνω side loading εφαρμογές ... Υ.Γ μη μου αρχίσετε για type c και τα συναφή κάποια στιγμή θα την έφερνε και στο I phone όπως έκανε και στο i pad θέλοντας και μη για να πλασάρει την αυτόματη εγγραφή σε εξωτερικό σκληρό ... μη μασάτε ταραμά εεε αφού τα μοίρασε σε US και EU Έχω πάρει αναβάθμιση μέχρι πρότινος στο 13 pm σε developer updates αλλά τίποτα Το ίδιο και στο 15 pm, και ούτε περιμένω σύντομα να φτιαχτεί
Tablet Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Όλες αυτές τις προσθήκες ξαφνικά τις ονόμασαν Apple Intelligence? Επίσης μόνο το 16 παίρνει αυτες τις άσχετες με Intelligence αναβαθμίσεις 🤣🤣 τι γελοίο από πλευράς Apple..
Chris_BMW Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 54 λεπτά πριν, Tablet είπε Όλες αυτές τις προσθήκες ξαφνικά τις ονόμασαν Apple Intelligence? Επίσης μόνο το 16 παίρνει αυτες τις άσχετες με Intelligence αναβαθμίσεις 🤣🤣 τι γελοίο από πλευράς Apple.. Δυο ερωτησούλες θα σου κάνω. 1. Όταν λες άσχετες με intelligence αναβαθμίσεις τι εννοείς ; 2.Τι συσκευή έχεις ;
panagi0tisgr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ μια παρατήρηση έχω να κάνω σχετικά με το άρθρο. Είτε έπρεπε να το γράψετε στα αγγλικά είτε να το ξανά ανεβάσετε τον Απρίλιο μια και οι νέες λειτουργίες δεν μας αφορούν ακόμα . όχι τίποτα άλλο μην κάθονται και ψάχνονται άδικα όσοι δεν ξέρουν !
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, panagi0tisgr said: Εγώ μια παρατήρηση έχω να κάνω σχετικά με το άρθρο. Είτε έπρεπε να το γράψετε στα αγγλικά είτε να το ξανά ανεβάσετε τον Απρίλιο μια και οι νέες λειτουργίες δεν μας αφορούν ακόμα . όχι τίποτα άλλο μην κάθονται και ψάχνονται άδικα όσοι δεν ξέρουν ! Μας αφορούν, μιας και στο MacOS δεν ισχύουν οι περιορισμοί και είναι διαθέσιμα τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Apple Intelligence. Στα MacBooks, Mac mini, iMac παίζουν όλα κανονικά. 1
Tablet Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Δυο ερωτησούλες θα σου κάνω. 1. Όταν λες άσχετες με intelligence αναβαθμίσεις τι εννοείς ; 2.Τι συσκευή έχεις ; 1. τι το intellegince έχουν αυτές οι αναβαθμίσεις, που "δεν μπορούν" να υποστηρίξουν παλαιότερες συσκευές; Τα νέα background στο safari? ή το HTTPS? 2. 14 Pro Γενικά σε Apple οικοσύστημα είμαι έχω εδώ και 15 χρόνια, αλλά τα στραβά να τα λέμε..
sakis697 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, billdanos είπε Μας αφορούν, μιας και στο MacOS δεν ισχύουν οι περιορισμοί και είναι διαθέσιμα τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Apple Intelligence. Στα MacBooks, Mac mini, iMac παίζουν όλα κανονικά. χωρις αμερικανικο apple id?
axidousgr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) ολα δεν παιζουν σε macos με ευρωπαικο account ! Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από axidousgr 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα