Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω windows 11 και για ρούτερ χρησιμοποιώ το Vodafone power station wifi-6. Βάζω στο ρούτερ DNS της google το οποίο λειτουργεί κανονικά. Θέλω να έχω διαφορετικό DNS (adguard) στον υπολογιστή οπότε κάνω τις ανάλογες ρυθμίσεις μέσω των windows. Το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής συνεχίζει να έχει τον DNS της google ενώ οι ρυθμίσεις δείχνουν τον DNS που έχω βάλει εγώ.

Έχω δοκιμάσει /flushdns και να κάνω uninstall την κάρτα δικτύου αλλά το πρόβλημα παραμένει.

ApplicationFrameHost_kauSyZroN3.png

Επεξ/σία από sleepy_head
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε
  1. Απενεργοποίησε την Προστασία DNS (ή κάπως έτσι το λέει) στο router.
  2. Άλλαξε DNS και για το IPv6.

Εννοείς αυτή την επιλογή; Αν τη βγάλω τότε χρησιμοποιεί το DNS της vodafone. Δεν βλέπω κάποια άλλη επιλογή. Άλλαξα και dns για ipv6.

chrome_9vW3jF9ptP.png

Δημοσ.

Α, δεν έχει πλέον απενεργοποίηση... Ωραία πράγματα... Αυτό που κάνει αυτή η λειτουργία είναι να εξαναγκάζει όλες τις συσκευές να βγαίνουν από τον DNS που έχεις ορίσει στο router, άσχετα με τις ρυθμίσεις τους.

Αν απενεργοποιήσεις μόνο αυτό που λέει «Διαμορφώστε το DNS για όλες τις συσκευές»;

Επίσης, τσέκαρε μήπως είναι ενεργοποιημένο το Secure Net στη σύνδεσή σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το secure net το είχα απενεργοποιήσει όταν έκανα τη σύνδεση. Έκανα πάλι έναν έλεγχο αλλά δεν βλέπω κάτι.

Όταν απενεργοποιώ αυτή την επιλογή τότε δεν μπορώ να βάλω DNS καθόλου αλλά τότε λειτουργεί το dns που έβαλα στον υπολογιστή...τελικά αυτό θα καταλήξω να κάνω, απλά θα βάζω το DNS χειροκίνητα στις συσκευές εφόσον δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση.

edit: Οπότε το πρόβλημα ήταν με το ρούτερ και όχι με τα windows.

@infin1tyGRΕυχαριστώ για τη βοήθεια.

Επεξ/σία από sleepy_head

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...