Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά μόλις σήμερα παρέλαβα την Delonghi Magnifica Evo ( ECAM292.81.B ) και την έστησα να την δοκιμάσω. Ο μύλος ήρθε ρυθμισμένος στην θέση 5, πάτησα πρώτη φορά να κάνω καφέ και μου έβγαλε ένδειξη ότι μπουκοσε και δεν έκανε εκχύλιση πέταξε τον καφέ στον κάδο. Πατάω δεύτερη και ο καφές έτρεχε σταγόνα σταγόνα. Αμέσως έβαλα τον καφέ στο 6.5 - 7 και σιγά σιγά κατέβηκα μέχρι 5.5 που μοιάζει να στάζει κανονικά και με χρυσαφένιο χρώμα αλλά από 5 και κάτω δεν στάζει καθόλου ειδικά όταν πάω στο 3.5 - 3 βγαίνει σταγόνα σταγόνα σαν να είναι χαλασμένο. Ο καφέ που έχω είναι ο Lavazza Super Crema. Λέτε να έχω πέσει σε ελαττωματικό ? Τι μπορώ να δοκιμάσω είναι λογικό αυτό στο 3 - 4 να μην στάζει καθόλου? 

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε αντίστοιχη μηχανή και με τον ίδιο  καφέ την έχω στο 6. Αφού παίρνεις σωστό αποτέλεσμα στο 5.5 γιατί θες να το πας πιο χαμηλά; Πάντως αν θες η Delonghi έχει δωρεάν παρουσίαση μηχανής στο σπίτι για όλες τις αυτόματες link. Έρχεται, σου δείχνει πως λειτουργεί και θα στην ρυθμίσει και σωστά με τον καφέ σου.  Σε εμένα η παρουσίαση είχε κρατήσει μία ώρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aelo είπε

Θέλω να πιστεύω πως ναι. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να ρωτήσεις.

Αύριο θα δοκιμάσω σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου δεν ήξερα για την συγκεκριμένη ενέργεια.

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, peros550 είπε

Μόλις παράγγειλα και γω την ιδια καφετιέρα. Αν έχεις να δώσεις καμια συμβουλή ή εντυπώσεις..... 

Γενικά καλές εντυπώσεις έχω, απλός με προβληματίζει αυτό με την κόψη του καφέ. Αν το βάζω κάτω από 4 μπουκώνει, θα ήθελα και από εσένα να μου πεις όταν το παραλάβεις αν μπορείς να κόψεις χαμηλά. Εγώ που πίνω Freddo espresso κάνω δύο μονές δώσεις με δόση καφέ στο 3, δηλαδή 10g x2 = 20 γραμμάρια και βάζω μια ζυγαριά απο κάτω και υπολογίζω να είναι 60 ml περίπου + 20 τον πάγο. 

Ο υπάλληλος της Delinghi μου είπε οτι αυτό γίνεται επίδει είναι καινούργια μηχανή και ο Μήλος κόβει δυνατά έχει κοφτερες λεπίδες. 

Επεξ/σία από nikosaek2121
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/1/2025 στις 2:52 ΜΜ, nikosaek2121 είπε

Γενικά καλές εντυπώσεις έχω, απλός με προβληματίζει αυτό με την κόψη του καφέ. Αν το βάζω κάτω από 4 μπουκώνει, θα ήθελα και από εσένα να μου πεις όταν το παραλάβεις αν μπορείς να κόψεις χαμηλά. Εγώ που πίνω Freddo espresso κάνω δύο μονές δώσεις με δόση καφέ στο 3, δηλαδή 10g x2 = 20 γραμμάρια και βάζω μια ζυγαριά απο κάτω και υπολογίζω να είναι 60 ml περίπου + 20 τον πάγο. 

Ο υπάλληλος της Delinghi μου είπε οτι αυτό γίνεται επίδει είναι καινούργια μηχανή και ο Μήλος κόβει δυνατά έχει κοφτερες λεπίδες. 

Γεια σου φίλε μου, είχα λίγο καιρό να μπω insomnia. Στην πολύ αρχή είχα κάπως απογοητευτεί. Γενικά τώρα έχω καλές εντυπωσεις. Με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στο μύλο οι οποίες θεωρητικά ειναι οι βέλτιστες δεν έμεινα ικανοποιημένος. Η εντύπωση που έπαιρνα ήταν ότι ο καφές ήταν σουπερ πικρός και κάπως αραιός σαν να μην είχε σώμα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά άρχισα να παίζω με τον μύλο (αυστηρά ρύθμιση μονάχα όταν γινόταν η κοπή κτλ). Η μηχανή ήρθε με ρύθμιση στο 5. Μόλις το κατέβασα μια -  δύο σκάλες προς τα κάτω), άρχισε να ζορίζεται και να μην μπορεί να βγάλει καφέ εύκολα. Επαναφορά λοιπόν  μια σκάλα προς τα πάνω και τώρα η ροη ειναι οκ, και η κρέμα πλούσια. Μονάχα με μια σκάλα αλλαγή στον μυλο, βλέπεις εμφανή αλλαγή στο πως βγάζει τον καφέ.  

Φρέντο δεν άρχισα να φτιάχνω ακόμα αλλά θα ακολουθήσω την συμβουλή σου. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...