CorsarioJoao Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Να έχουμε συνείδηση του τι λέμε! Ο τύπος δεν βρήκε πως είναι χαλασμένο, απλά δεν του αρέσει. Το ενεργοποίησε κανονικότατα. Οι όροι υπαναχώρησης του καταστήματος καλύπτουν κάτι τέτοιες λεπτομέρειες. Αν δεν συμφωνείς, δεν αγοράζεις από εκεί. Δηλαδή ο όρος λειτουργία που αναφέρουμε τόση ώρα αντιστοιχεί στο: παταω το κουμπί και το μηχάνημα παίρνει μπρος;
kontow Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Αυτό μου θυμίζει το παρακάτω Στα του θέματος, νομίζω ότι δεν είναι κ ακατόρθωτο να επιστρέψει ενα laptop στην εργοστασιακή του κατάσταση. Αν το κατάστημα το επιστρέψει πίσω στο προμηθευτή, θα γυρίσει πίσω σε 1 μήνα ως άθικτο. Κάνουν το software hard reset, βάζουν κ μια ζελατίνη κλπ Θα μπορούσε ένα εργοστάσιο παραγωγής laptop να προβλέπει, μια μικρή γραμμή παραγωγής για αυτό με λίγους ανθρώπους ή μηχανήματα. 1
spectaculator Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Just now, Thresh said: Δικούς τους όρους που προβλέπονται όμως, όχι ό,τι τους καπνίσει. Το ότι δίνει παράδειγμα μόνο την αποσφράγιση δεν σημαίνει ότι μόνο γι' αυτή προβλέπεται να μην βάλουν όρο. Εξάλλου έχουμε δει άπειρους όρους καταστημάτων που λένε ότι δεν προβλέπουν αποσφράγιση. Αν λοιπόν την αρνούνται με τόσο θράσος ενώ υπάρχει ξεκάθαρο παράδειγμα από το κράτος ότι αυτή προβλέπεται, φαντάσου τι άλλες πίπες θα έχουν μέσα στους όρους... Δεν βάζουν ότι τους καπνίσει αλλά ότι τους επιτρέπει ο νόμος. Και γι αυτό στο ρίχνουν ξεκάθαρα στους όρους τους για υπαναχωρήσεις. 1 minute ago, kontow said: Αυτό μου θυμίζει το παρακάτω Στα του θέματος, νομίζω ότι δεν είναι κ ακατόρθωτο να επιστρέψει ενα laptop στην εργοστασιακή του κατάσταση. Αν το κατάστημα το επιστρέψει πίσω στο προμηθευτή, θα γυρίσει πίσω σε 1 μήνα ως άθικτο. Κάνουν το software hard reset, βάζουν κ μια ζελατίνη κλπ Θα μπορούσε ένα εργοστάσιο παραγωγής laptop να προβλέπει, μια μικρή γραμμή παραγωγής για αυτό με λίγους ανθρώπους ή μηχανήματα. Θα βάλεις εσύ το κόστος της διαδικασίας αυτής από την τσέπη σου. Τίποτα δεν γίνεται τσάμπα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Just now, spectaculator said: Δεν βάζουν ότι τους καπνίσει αλλά ότι τους επιτρέπει ο νόμος. Και γι αυτό στο ρίχνουν ξεκάθαρα στους όρους τους για υπαναχωρήσεις. Όταν βλέπουμε δεκάδες αν όχι παραπάνω καταστήματα να λένε ότι δεν δεχόμαστε υπαναχώρηση αν έχει ανοίξει η συσκευασία, ενώ ξεκάθαρα πιο πίσω βλέπουμε ότι η αποσφράγιση προβλέπεται, συνέχιζε να πιστεύεις ότι δεν βάζουν ό,τι τους καπνίσει... 1
spectaculator Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Just now, Thresh said: Όταν βλέπουμε δεκάδες αν όχι παραπάνω καταστήματα να λένε ότι δεν δεχόμαστε υπαναχώρηση αν έχει ανοίξει η συσκευασία, ενώ ξεκάθαρα πιο πίσω βλέπουμε ότι η αποσφράγιση προβλέπεται, συνέχιζε να πιστεύεις ότι δεν βάζουν ό,τι τους καπνίσει... Τους το επιτρέπει η νομοθεσία και γι' αυτό το κάνουν. Από κει και πέρα είναι θέμα δικό σου το αν θ' αγοράσεις από τον έναν που δεν το δέχεται ή θα πας αλλού. 1
alefther Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Thresh είπε Όταν βλέπουμε δεκάδες αν όχι παραπάνω καταστήματα να λένε ότι δεν δεχόμαστε υπαναχώρηση αν έχει ανοίξει η συσκευασία, ενώ ξεκάθαρα πιο πίσω βλέπουμε ότι η αποσφράγιση προβλέπεται, συνέχιζε να πιστεύεις ότι δεν βάζουν ό,τι τους καπνίσει... 🤓 https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_el.htm 1 1
spectaculator Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 6 minutes ago, CorsarioJoao said: Δηλαδή ο όρος λειτουργία που αναφέρουμε τόση ώρα αντιστοιχεί στο: παταω το κουμπί και το μηχάνημα παίρνει μπρος; Άλλο το διαπιστώνω πως δεν δουλεύει και το γυρίζω πίσω κι άλλο το διαπιστώνω πως δεν μ' αρέσει και το γυρίζω πίσω. Καταλαβαίνεις την διαφορά;
Billaross Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, spectaculator είπε Άλλο το διαπιστώνω πως δεν δουλεύει και το γυρίζω πίσω κι άλλο το διαπιστώνω πως δεν μ' αρέσει και το γυρίζω πίσω. Καταλαβαίνεις την διαφορά; Αρα λετε οτι το δικαιωμα υπαναχωρησης αφορα αποκλειστικα βλαβες η δυσλειτουργικα συστηματα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, alefther said: 🤓 https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_el.htm ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΪΟΝΤΑ_1520-27.6.19.pdf 3. Έκανα αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω διαδικτύου και ενώ επέστρεψα άθικτο το προϊόν, δε μου επιστρέφουν χρήματα γιατί αποσφράγισα τη συσκευασία. Δηλώνουν ότι το έχουν αναφέρει και στους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού τους καταστήματος. Είναι νόμιμο ; Τα ηλεκτρονικά καταστήματα υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, για το κατά το Ν.2251/94 δικαίωμα υπαναχώρησης από σύμβαση από απόσταση, τις προϋποθέσεις, την προθεσμία και τις διαδικασίες άσκησής του, χωρίς να επιβάλλουν πρόσθετους περιορισμούς που δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως η μη αποσφράγιση της συσκευασίας. Το ελληνικό υπουργείο ανάπτυξης διαφωνεί. Μάντεψε ποιου ο λόγος υπερισχύει... 1
CorsarioJoao Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, spectaculator είπε Άλλο το διαπιστώνω πως δεν δουλεύει και το γυρίζω πίσω κι άλλο το διαπιστώνω πως δεν μ' αρέσει και το γυρίζω πίσω. Καταλαβαίνεις την διαφορά; Ναι καλέ μου άνθρωπε. Αν το χρώμα πχ δεν μου αρέσει δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω δηλαδή;
alefther Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, Thresh είπε ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΪΟΝΤΑ_1520-27.6.19.pdf 3. Έκανα αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω διαδικτύου και ενώ επέστρεψα άθικτο το προϊόν, δε μου επιστρέφουν χρήματα γιατί αποσφράγισα τη συσκευασία. Δηλώνουν ότι το έχουν αναφέρει και στους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού τους καταστήματος. Είναι νόμιμο ; Τα ηλεκτρονικά καταστήματα υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, για το κατά το Ν.2251/94 δικαίωμα υπαναχώρησης από σύμβαση από απόσταση, τις προϋποθέσεις, την προθεσμία και τις διαδικασίες άσκησής του, χωρίς να επιβάλλουν πρόσθετους περιορισμούς που δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως η μη αποσφράγιση της συσκευασίας. Το ελληνικό υπουργείο ανάπτυξης διαφωνεί. Μάντεψε ποιου ο λόγος υπερισχύει... βαλε και την επομενη παραγραφο ΥΓ τα δικαστηρια υπερισχυουν, γιατι αυτη ειναι ερμηνεια του ΥπΑν, οχι νομος. Αν θελει μπορει να κανει τροποποιηση του νομου και να το προσθεσει.
DrLo Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Δεν διαφωνώ καθόλου οτι πρόκειται για απάτη. Ο νόμος καλείται να προστατεύσει γνώστες και μη όμως. Το να πατήσεις το "αποδέχομαι τους όρους" αποτελεί σαφη συμφωνία μεταξύ δύο μερών, δεν μπορούν όμως αυτοί οι όροι να μην έχουν ένα κάποιο νομικό πλαίσιο που να τους περιορίζει. Γιατί θα πρέπει να υπάρχει ένα και μοναδικό επίπεδο συμφωνίας Μια χαρά νομικό πλαίσιο είναι ένα που θα λέει πχ ότι μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογες, ένα που θα λέει ότι ο αγοραστής, εφόσον δε το έχει συμφωνήσει από πριν (= δεν είναι priced-in) αν θέλει να επιστρέψει κάτι χωρίς αιτιολόγηση θα πρέπει να αναλάβει όποιο κόστος απαιτείται για την επαναφορά του προιόντος στο ίδιο επίπεδο με πριν (πχ εδώ τα έξοδα, του τεχνικού που πρέπει να ανοίξει το laptop να δει αν αλλάχθηκε κάτι, ή να το "φορμαρει" στην προηγούμενη κατάστασή του), ή 534 άλλες επιλογές. Στη τελική, νομικό πλαίσιο είναι και το "οι όροι επιστροφής ενός προιόντος συμφωνούνται από τα 2 μέρη". 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Just now, alefther said: βαλε και την επομενη παραγραφο ΥΓ τα δικαστηρια υπερισχυουν, γιατι αυτη ειναι ερμηνεια του ΥπΑν, οχι νομος. Αν θελει μπορει να κανει τροποποιηση του νομου και να το προσθεσει. Άρα παραπληροφορεί το Υπουργείο, kk thnx.
spectaculator Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 minute ago, CorsarioJoao said: Ναι καλέ μου άνθρωπε. Αν το χρώμα πχ δεν μου αρέσει δεν μπορώ να το γυρίσω πίσω δηλαδή; Δεν αγόρασες παπούτσια, αλλά υπολογιστή του οποίου ενεργοποίησες το λειτουργικό σύστημα (και μάλιστα σε δικό σου λογαριασμό). 1 minute ago, Thresh said: Άρα παραπληροφορεί το Υπουργείο, kk thnx. Δεν παραπληροφορεί κανείς. Εγώ σαν πωλητής έχω το κάθε δικαίωμα να βάλω επιπλέον όρους στις πωλήσεις μου. Στους παραθέτω κι αν δεχθείς ν' αγοράσεις από μένα σημαίνει πως συμφωνείς με αυτούς. Εσύ γιατί λες να μην τους κυνηγούν για τους όρους αυτούς που εσύ θεωρείς παράνομους;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, spectaculator said: Δεν παραπληροφορεί κανείς. Εγώ σαν πωλητής έχω το κάθε δικαίωμα να βάλω επιπλέον όρους στις πωλήσεις μου. Στους παραθέτω κι αν δεχθείς ν' αγοράσεις από μένα σημαίνει πως συμφωνείς με αυτούς. Εσύ γιατί λες να μην τους κυνηγούν για τους όρους αυτούς που εσύ θεωρείς παράνομους; Άρα αν ΟΛΟΙ βάλουν όρο ότι αν απλά ανοίξεις την συσκευασία δεν δικαιούσαι υπαναχώρηση στην εξ' αποστάσεως αγορά, μπαμ μπαμ, ακυρώνεται το δικαίωμα αυτό. Όποιος δεν θέλει εξωτερικό κυρς και κυρ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις