skoulas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, Billaross είπε Τοτε ποιο ειναι το δικαιωμα υπαναχωρησης εφοσον δεν ανοιχθει και χρησιμοποιηθει;;;; Ο νομος Η Ευρωπαϊκή οδηγία προβλεπει δοκιμαστικη χρηση εφοσον δεν προκληθει φθορα και ασε που δεν με εχουν ενημερωσει καν για τον νομο ουτε εχουν φορμα υπαναχωρησης στο προιον. Δεν ειναι δουλεια μου να τους στελνω μειλ με τα αρθρα του νομου που μου επιτρεπουν υπαναχωρηση, το εκανα ομως. Ελλας το μεγαλειο σου Αν κάτι έχει αλλάξει και υπάρχει νόμος ας μας παραθέσει κάποιος το ΦΕΚ. Απ'όσο ξέρω και χωρίς να είμαι δικηγόρος, οι Ευρωπαϊκές οδηγίες δεν έχουν την "ισχύ" των νόμων αλλά μπορεί να υπάρξει πρόστιμο στην χώρα (μετά από καταγγελίες) αν δεν ενσωματωθούν ως νόμοι. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με ώστε να αρχίσω να παραγγέλνω από όποιο κατάστημα θέλω, ότι θέλω, να τα δοκιμάζω για 14ημέρες και να τα επιστρέφω απαιτώντας τα χρήματα που πλήρωσα... Επίσης είναι άσκοπο να παραθέτουμε εμπειρίες με το τι έχει καταφέρει ο καθένας με επιστροφές προϊόντων. Το τι μπορεί να δεχτεί κάποιος υπάλληλος/διευθυντής/κατάστημα δεν αποτελεί και νόμο... 1
UncleKim Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μερικοί δεν θέλετε να καταλάβετε https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/right-of-cancellation Στέλνεις γραπτό αίτημα και απαιτείς να ασκήσεις το δικαίωμα σου για υπαναχώρηση από την σύμβαση χωρίς καν να πεις γιατί. Στείλε στον πωλητή, με cc όλους τους απαραίτητους φορείς, και βλέπουμε τι θα γίνει... 2 3
csontheline Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Εφόσον υπάρχει η αρχική συσκευασία και δεν έχει υπάρξει καμία φθορά, ναι, μπορείς να το επιστρέψεις πληρώνοντας το κόστος των μεταφορικών. Είναι το ίδιο πράγμα που κάνουν κάτι κουτοπόνηροι στα μεγάλα καταστήματα που πουλάνε εκθεσιακά ή επιστροφές, για καινούρια. Δηλαδή αν σου είχαν στείλει ανοιγμένο και σου έλεγαν ότι εσύ το άνοιξες, τι θα έκανες;
UncleKim Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, csontheline είπε Εφόσον υπάρχει η αρχική συσκευασία και δεν έχει υπάρξει καμία φθορά, ναι, μπορείς να το επιστρέψεις πληρώνοντας το κόστος των μεταφορικών. Κανονικά τα μεταφορικά επιβαρύνουν τον πωλητή και για την επιστροφή και πρέπει να επιστρέψει και τα πρώτα μεταφορικά της αγοράς (αν υπήρξαν) 1 1
csontheline Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 3 minutes ago, UncleKim said: Κανονικά τα μεταφορικά επιβαρύνουν τον πωλητή και για την επιστροφή και πρέπει να επιστρέψει και τα πρώτα μεταφορικά της αγοράς (αν υπήρξαν) Ναι, σωστό. Είχα στον νου μου ότι τα μεταφορικά της αγοράς καλύπτονται από τον πωλητή, οπότε στην επιστροφή πληρώνει ο αγοραστής.
skoulas Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 43 λεπτά πριν, UncleKim είπε Μερικοί δεν θέλετε να καταλάβετε https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/right-of-cancellation Στέλνεις γραπτό αίτημα και απαιτείς να ασκήσεις το δικαίωμα σου για υπαναχώρηση από την σύμβαση χωρίς καν να πεις γιατί. Στείλε στον πωλητή, με cc όλους τους απαραίτητους φορείς, και βλέπουμε τι θα γίνει... Ευχαριστώ πολύ, ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται...
alefther Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Billaross είπε Τοτε ποιο ειναι το δικαιωμα υπαναχωρησης εφοσον δεν ανοιχθει και χρησιμοποιηθει;;;; Ο νομος προβλεπει δοκιμαστικη χρηση εφοσον δεν προκληθει φθορα και ασε που δεν με εχουν ενημερωσει καν για τον νομο ουτε εχουν φορμα υπαναχωρησης στο προιον. Δεν ειναι δουλεια μου να τους στελνω μειλ με τα αρθρα του νομου που μου επιτρεπουν υπαναχωρηση, το εκανα ομως. Ελλας το μεγαλειο σου Τελος παντων παιδια, να ξερετε οτι εχετε δικαιωμα υπαναχωρησης ακομα και αν ενεργοποιηθεί το προιον. Το θεμα ειναι οτι δεν απαντανε σε μειλ και βαζουν κατι ασχετους να σε παιρνουν τηλεφωνο και να σου λενε αρλουμπες. Ζητηστε το ονοματεπώνυμο τους. Αμα τηρουσαν τα προβλεπομενα θα απαντουσαν γραπτως, για καποιο λογο το αποφευγουν… εχεις το δικαιωμα να εξετασεις το προιον οπως θα το εξεταζες σε ενα φυσικο καταστημα. Πας εσυ σε καταστημα, ανοιγεις κουτια λαπτοπ, εγκαθηστας windows και αρχιζεις να δοκιμαζεις? Οχι.Αν ειναι σφραγισμενο, εξεταζεις το κουτι. Πχ αν θες μια καρτα γραφικων τι κανεις, παιρνεις το pc στην πλατη, πας στο πλαισιο, τους λες ανοιξτε αυτη τη 4090 και βαλτε τη μεσα να τη δοκιμασω ? Οχι βεβαια. Γιατι θεωρεις οτι εχεις παραπανω δικαιωματα επειδη αγορασες ηλεκτρονικα? Αυτο λεει η νομολογια (οι αποφασεις των δικαστηριων). Ειμαι βεβαιος οτι δεκαδες καταναλωτες που τα ξερουν ολα θα πουν οτι κανω λαθος. Δε κανω. Φυσικα το καθε καταστημα κανει οτι θελει, μπορει να δεχτει ανοιγμενο προιον αν θελει, μπορει να δεχτει χρησιμοποιημενο προιον αν θελει αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ. Και οι οροι του Πλαισου λενε σαφως οτι για να δεχτουν υπαναχωρηση το προιον πρεπει να ειναι as new. 3
UncleKim Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, alefther είπε εχεις το δικαιωμα να εξετασεις το προιον οπως θα το εξεταζες σε ενα φυσικο καταστημα. Πας εσυ σε καταστημα, ανοιγεις κουτια λαπτοπ, εγκαθηστας windows και αρχιζεις να δοκιμαζεις? Οχι.Αν ειναι σφραγισμενο, εξεταζεις το κουτι. Πχ αν θες μια καρτα γραφικων τι κανεις, παιρνεις το pc στην πλατη, πας στο πλαισιο, τους λες ανοιξτε αυτη τη 4090 και βαλτε τη μεσα να τη δοκιμασω ? Οχι βεβαια. Γιατι θεωρεις οτι εχεις παραπανω δικαιωματα επειδη αγορασες ηλεκτρονικα? Αυτο λεει η νομολογια (οι αποφασεις των δικαστηριων). Ειμαι βεβαιος οτι δεκαδες καταναλωτες που τα ξερουν ολα θα πουν οτι κανω λαθος. Δε κανω. Φυσικα το καθε καταστημα κανει οτι θελει, μπορει να δεχτει ανοιγμενο προιον αν θελει, μπορει να δεχτει χρησιμοποιημενο προιον αν θελει αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ. Και οι οροι του Πλαισου λενε σαφως οτι για να δεχτουν υπαναχωρηση το προιον πρεπει να ειναι as new. Ισχύει για μερικά προιόντα είπαμε, όχι για όλα. Σαφώς και δεν πας στο Πλαίσιο και αρχίζεις να δοκιμάζεις οτι σου έρθει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να μπουτάρεις μια συσκευή, να δεις οτι τελικά δεν σου έκανε, και να έχεις το δικαίωμα να την επιστρέψεις. Αυτό δεν ισχύει στο κατάστημα γιατί έχει και live demos από τα κινητά που πουλάει, άρα "δεν παίρνεις γουρούνι στο σακί" όπως "θεωρητικά" κάνεις εξ αποστασεως. Ο σύνδεσμος με την σχετική φόρμα υπαναχώρησης : https://www.plaisio.gr/Help/GeneralInformation/LegalFramework/TermsOfUse/ReturnGoods 1
keleystis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Billaross είπε Τοτε ποιο ειναι το δικαιωμα υπαναχωρησης εφοσον δεν ανοιχθει και χρησιμοποιηθει;;;; Ο νομος προβλεπει δοκιμαστικη χρηση εφοσον δεν προκληθει φθορα και ασε που δεν με εχουν ενημερωσει καν για τον νομο ουτε εχουν φορμα υπαναχωρησης στο προιον. Δεν ειναι δουλεια μου να τους στελνω μειλ με τα αρθρα του νομου που μου επιτρεπουν υπαναχωρηση, το εκανα ομως. Ελλας το μεγαλειο σου Τελος παντων παιδια, να ξερετε οτι εχετε δικαιωμα υπαναχωρησης ακομα και αν ενεργοποιηθεί το προιον. Το θεμα ειναι οτι δεν απαντανε σε μειλ και βαζουν κατι ασχετους να σε παιρνουν τηλεφωνο και να σου λενε αρλουμπες. Ζητηστε το ονοματεπώνυμο τους. Αμα τηρουσαν τα προβλεπομενα θα απαντουσαν γραπτως, για καποιο λογο το αποφευγουν… Απο την στιγμή που το προϊόν ανοιχτεί και μπει σε λειτουργία δεν είναι όπως το παρέλαβες. Έχει γίνει χρήση. Υπαναχώρηση αγοράς σημαίνει το πήρα και τελικά δεν το θέλω για τον Χ,Υ λόγο και δεν έχω πειράξει την συσκευασία. Εφόσον ανοίγει η συσκευασία και το προϊόν μπαίνει σε λειτουργία δεν είναι αυτομάτως παραδοχή ότι το προϊόν σου κάνει; 1 3
alefther Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, UncleKim είπε Ισχύει για μερικά προιόντα είπαμε, όχι για όλα. Σαφώς και δεν πας στο Πλαίσιο και αρχίζεις να δοκιμάζεις οτι σου έρθει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορείς να μπουτάρεις μια συσκευή, να δεις οτι τελικά δεν σου έκανε, και να έχεις το δικαίωμα να την επιστρέψεις. Αυτό δεν ισχύει στο κατάστημα γιατί έχει και live demos από τα κινητά που πουλάει, άρα "δεν παίρνεις γουρούνι στο σακί" όπως "θεωρητικά" κάνεις εξ αποστασεως. Ο σύνδεσμος με την σχετική φόρμα υπαναχώρησης : https://www.plaisio.gr/Help/GeneralInformation/LegalFramework/TermsOfUse/ReturnGoods Και γω σου λεω οτι ΔΕΝ εχεις. Δεκαδες παραδειγματα με ανοιγμενα iphone που φαγανε ακυρο και απο την ΓΓΚ. Μα απλα ανοιξα τη ζελατινη". Ακυρο. Παιρνετε καποιες διαταξεις που εχουν γραφτει για να καλυπτουν τα παντα, απο ρουχα μεχρι ηχεια των 100,000 Ευρω και κανετε καθολικη και λαθος εφαρμογη. Σφραγισμενο προιον που αποσφραγιστηκε ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενο το καταστημα να δεχτει υπαναχωρηση. 2
UncleKim Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, alefther είπε Και γω σου λεω οτι ΔΕΝ εχεις. Δεκαδες παραδειγματα με ανοιγμενα iphone που φαγανε ακυρο και απο την ΓΓΚ. Μα απλα ανοιξα τη ζελατινη". Ακυρο. Παιρνετε καποιες διαταξεις που εχουν γραφτει για να καλυπτουν τα παντα, απο ρουχα μεχρι ηχεια των 100,000 Ευρω και κανετε καθολικη και λαθος εφαρμογη. Σφραγισμενο προιον που αποσφραγιστηκε ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενο το καταστημα να δεχτει υπαναχωρηση. Δεν θα διαφωνίσω μαζί σου, αν και εγώ έχω αντίθετες εμπειρίες γνωστών κτλ. Δλδ η ΓΓΚ τι επικαλέστηκε? "Σκίσατε την ζελατίνα και απολέσατε το δικαίωμα της υπαναχώρησης" (Δεν ειρωνεύομαι, απο περιέργια ρωτάω) Όπως και να έχει, η λύση για τον TS είναι αυτή. Τώρα αν θα γίνουν τα προβλεπόμενα, είναι άλλη κουβέντα. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από UncleKim
efib Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, keleystis είπε Απο την στιγμή που το προϊόν ανοιχτεί και μπει σε λειτουργία δεν είναι όπως το παρέλαβες. Έχει γίνει χρήση. Υπαναχώρηση αγοράς σημαίνει το πήρα και τελικά δεν το θέλω για τον Χ,Υ λόγο και δεν έχω πειράξει την συσκευασία. Εφόσον ανοίγει η συσκευασία και το προϊόν μπαίνει σε λειτουργία δεν είναι αυτομάτως παραδοχή ότι το προϊόν σου κάνει; Σταμάτα να λες πράγματα που δεν στέκουν. Άντε, στείλε μας μας που λέει ότι η υπαναχώρηση πρέπει να γίνει σε σφραγισμένη συσκευασία. Απο επίσημο φορέα όμως, όχι από κάθε μαγαζάκι. Περιμένω.btw, επιστροφή λέγεται αυτό που περιγράφεις. Και μετά αναρωτηθείτε γιατί αγοράζουμε από αμαζον. Κάθε φορά την ίδια κλαψα που δεν στηρίζουμε τα ελληνικά μαγαζάκια. 13 λεπτά πριν, alefther είπε Και γω σου λεω οτι ΔΕΝ εχεις. Δεκαδες παραδειγματα με ανοιγμενα iphone που φαγανε ακυρο και απο την ΓΓΚ. Μα απλα ανοιξα τη ζελατινη". Ακυρο. Παιρνετε καποιες διαταξεις που εχουν γραφτει για να καλυπτουν τα παντα, απο ρουχα μεχρι ηχεια των 100,000 Ευρω και κανετε καθολικη και λαθος εφαρμογη. Σφραγισμενο προιον που αποσφραγιστηκε ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενο το καταστημα να δεχτει υπαναχωρηση. Πες μας εσύ που ξέρεις ποια είναι η σωστή εφαρμογή; Τι διαφορά έχει το iPhone από το Poco; Γιατί έχω επιστέψει Poco χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Στην αρχή αρνήθηκαν, μετά τους έστειλα την νομοθεσία και συμμορφώθηκαν. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από efib 1 1
panoskir Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, efib είπε Σταμάτα να λες πράγματα που δεν στέκουν. Άντε, στείλε μας μας που λέει ότι η υπαναχώρηση πρέπει να γίνει σε σφραγισμένη συσκευασία. Απο επίσημο φορέα όμως, όχι από κάθε μαγαζάκι. Περιμένω. https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/right-of-cancellation Αυτό κανει;Εαν εχουν ενεργοποιηθει τα windows δεν μπορει. οι σφραγισμένες ηχητικές εγγραφές, οι σφραγισμένες εγγραφές βίντεο και το σφραγισμένο λογισμικό για υπολογιστές, που αποσφραγίστηκαν μετά την παράδοση, 2
DrLo Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Να ρωτήσω εγώ τώρα Ας δεχθούμε ότι έχει όντως το δικαιωμα να το επιστρέψει εφόσον έκανε boot, έτρεξε windows 10 λεπτά, για τον οποιοδήποτε λόγο δε του άρεσε. Όλα ΟΚ Τι θα περιμένατε να κάνει το κατάστημα όταν το δεχθεί πίσω; 1. Όπως το πάρει να το βάλει πίσω στό ράφι (δε λείπει κάτι, δεν έχει λερωθεί κάτι) 2. Να το ανοίξει ένας τεχνικός, να ξαναβρει και να βάλει πχ τη ζελατίνα της οθόνης, να ανήξει να δει μήπως αλλαχθηκε πχ κανας σκληρός, καμιά μνήμη κλπ , να διαγράψει προσωπικά δεδομένα ή στοιχεία λογαριασμού που έβαλε ο άλλος και να το επάναέρει όπως ήταν πριν που όταν πατήσει ο επόμενος θα είναι σαν να το πάτησε 1η φορά; Στο (2) ποιός θα πρέπει να επωμιστεί το κόστος αυτών των ενεργειών; 2α. Αυτός που το επέστρεψε 2β. Ο επόμενος 2γ. Το μαγαζί γιατι είναι στο "cost to do business" 1
efib Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, panoskir είπε https://www.gov.gr/sdg/consumer-rights/consumer-rights-and-guarantees/general/right-of-cancellation Αυτό κανει;Εαν εχουν ενεργοποιηθει τα windows δεν μπορει. οι σφραγισμένες ηχητικές εγγραφές, οι σφραγισμένες εγγραφές βίντεο και το σφραγισμένο λογισμικό για υπολογιστές, που αποσφραγίστηκαν μετά την παράδοση, Ναι, κάνει. Επομένως, οι υπολογιστές με λογισμικό εξαιρούνται καθολικά από την υπαναχώρηση; Όταν λέει "σφραγισμένο λογισμικο" εννοεί το ήδη εγκατεστημένο στον σφραγισμένο υπολογιστή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις