Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στη παρέα

Εχω ένα συστηματάκι με εναν i5 8500 και 16 gb (μέχρι χτες) μνημη (4x4 gb) και έπρεπε μετά από καιρό να αλλάξω πάστα στον επεξεργαστή . Δεν πείραξα τίποτα απλα αφαίρεσα και το επεξεργαστή για να τον καθαρίσω απο την παλιά πάστα. Ξανακούμπωσα . και από εκείνη την στιγμή δεν μπορώ να κάνω boot με πάνω από 8 gb μνήμη. μου κανει επανεκκινήσεις πριν ακόμα και από το bios.

Θα ήθελα τα φώτα σας . Την έχει ακούσει ο επεξεργαστής ; πως; επειδή αφαιρέθηκε;;

Εχω δοκιμασει cmos clear απτη μητρική - εβαλα-εβγαλα μπαταρία. Τίποτα.

(οι μνήμες δουλεύουν όλες - τις δοκίμασα μια μια και bootάρει κανονικά)

Επεξ/σία από apostolosl
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, tasvar είπε

Μήπως κατά την εξαγωγή, εισαγωγή του επεξεργαστή, έχει στραβώσει κανένα πινάκι στη μητρική; 

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Φοβαμαι μηπως την έχει ακούσει ο controller της cpu που ελεγχει τις μνήμες. Θεμα με τα πινακια κ.λ.π. δεν υπάρχει

• Λύση
Δημοσ.

Μήπως έχεις βάλει πάστα και έχει πασαλείψει παντού;

Ξαναβγάλε τον επεξεργαστή να ελέγξεις τι γίνεται.

Εφόσον δεν πείραξες τίποτε άλλο, οι πιθανότητες να χάλασε κάτι συμπτωματικά είναι σχετικά λίγες.

Μετά κοιτάς για λάθος συσφίξεις (σε amd τουλάχιστον, υπερβολική σύσφιξη δημιουργεί τέτοια θέματα) και για τίποτα που έχεις αφήσει καταλάθος

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα σφίξει πολύ την ψύκτρα της cpu και μου νέκρωναν τα 2 τελευταία dimms. χαλάρωσα λίγο τις βίδες της ψύκτρας και πήρε bootαρε αέρας με 16 gb μνήμη..

(ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ) - Ευχαριστώ θερμά για την ιδέα φίλε nickol-us 💞

Επεξ/σία από apostolosl
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...