Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, βρίσκομαι σε αναζήτηση καταγραφικου και καμερών.

Επειδή σχετικά άσχετος με το αντικείμενο, τι θα μπορούσα να πάρω με ένα μπάτζετ ας πούμε στο 500αρικο? 

Θα ήθελα 8 κανάλο και να χτίσω με 4 κάμερες και να βάλω +2 σε δεύτερο χρόνο.

Έχω τραβήξει καλώδια lan μέχρι τα σημεία των καμερών όπου και έχω βάλει  από παλιότερα αυτες που δεν έμεινα ικανοποιημένος.. πότε κολλάνε, πότε δεν αναγνωρίζουν τη νύχτα και δείχνουν σκοτάδι.. 

Αν πάω σε tapo που ακούω καλά λόγια, μπορώ να συνδέσω καταγραφικό?

Δημοσ.

Στα καταγραφικά πλέον μπορείς να βάλεις και ip κάμερες, τα περισσότερα το υποστηρίζουν αυτό. Τώρα εγώ προσωπικά έχω δουλέψει πολύ σε καλωδιακές της Hikvision. Πολύ τουμπανες κάμερες. Επίσης έχω δουλέψει σε ip της TP-Link (και της tapo αλλά και γενικά και άλλα προϊόντα της TP-Link) της Xiaomi, και επίσης σε κάποιο βαθμό έχω δει και τις anga, και έχω μείνει σχετικά ευχαριστημένος να λέω την αλήθεια. Δες τες όλες και διάλεξε. Σαφώς αν μπορείς πήγαινε στης Hikvision χωρίς δεύτερη σκέψη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Νυσταγμένος είπε

Στα καταγραφικά πλέον μπορείς να βάλεις και ip κάμερες, τα περισσότερα το υποστηρίζουν αυτό. Τώρα εγώ προσωπικά έχω δουλέψει πολύ σε καλωδιακές της Hikvision. Πολύ τουμπανες κάμερες. Επίσης έχω δουλέψει σε ip της TP-Link (και της tapo αλλά και γενικά και άλλα προϊόντα της TP-Link) της Xiaomi, και επίσης σε κάποιο βαθμό έχω δει και τις anga, και έχω μείνει σχετικά ευχαριστημένος να λέω την αλήθεια. Δες τες όλες και διάλεξε. Σαφώς αν μπορείς πήγαινε στης Hikvision χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σε ευχαριστω για την απαντηση!

Θα χρειαστω καποιο αλλο καλωδιο περαν του lan? 

διαβαζω για:

Τεχνολογία Audio Over Coaxial

Διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και η μετάδοση του σήματος του ήχου γίνεται μέσω του ίδιου ομοαξονικού καλωδίου από όπου μεταδίδεται και η εικόνα.

αν εχεις χρονο, θα μπορουσες να μου στειλεις 2 λινκ πχ για καμερες και καταγραφικο? 

https://www.skroutz.gr/s/15634272/Hikvision-Katagrafiko-NVR-8-Kanalion-me-Analysi-4K-DS-7608NI-K1.html 

να βαλω 4χ https://www.skroutz.gr/s/36232425/Hikvision-DS-2CD1A43G0-IZU-IP-Kamera-Parakolouthisis-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Mikrofono-kai-Fako-2-8-12mm.html 

κατι τετοιο? 

υποθετω θα εχω εικονα απο κινητο και "συναγερμο αν αντιληφθει κινηση", σωστα? 

το πλανο ειναι να υπαρχει μια κυκλικη καταγραφη καποιων ημερων, να μπει μια οθονη στο σπιτι μεσα που θα δειχνουν Live οι καμερες και να μπορω φυσικα να τις δω και απομακρυσμενα απο κινητο ή αλλο υπολογιστη.

Επεξ/σία από emperor4her
Δημοσ.
11 ώρες πριν, emperor4her είπε

Σε ευχαριστω για την απαντηση!

Θα χρειαστω καποιο αλλο καλωδιο περαν του lan? 

διαβαζω για:

Τεχνολογία Audio Over Coaxial

Διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και η μετάδοση του σήματος του ήχου γίνεται μέσω του ίδιου ομοαξονικού καλωδίου από όπου μεταδίδεται και η εικόνα.

αν εχεις χρονο, θα μπορουσες να μου στειλεις 2 λινκ πχ για καμερες και καταγραφικο? 

https://www.skroutz.gr/s/15634272/Hikvision-Katagrafiko-NVR-8-Kanalion-me-Analysi-4K-DS-7608NI-K1.html 

να βαλω 4χ https://www.skroutz.gr/s/36232425/Hikvision-DS-2CD1A43G0-IZU-IP-Kamera-Parakolouthisis-Full-HD-4MP-Adiavrochi-me-Mikrofono-kai-Fako-2-8-12mm.html 

κατι τετοιο? 

υποθετω θα εχω εικονα απο κινητο και "συναγερμο αν αντιληφθει κινηση", σωστα? 

το πλανο ειναι να υπαρχει μια κυκλικη καταγραφη καποιων ημερων, να μπει μια οθονη στο σπιτι μεσα που θα δειχνουν Live οι καμερες και να μπορω φυσικα να τις δω και απομακρυσμενα απο κινητο ή αλλο υπολογιστη.

Αυτές που έστειλες οι κάμερες είναι κομπλέ, και το καταγραφικό το ίδιο. Τα lan που έχεις περάσει είναι κομπλέ, αν ήταν άλλη τεχνολογία θα σου έλεγα ότι πρέπει να περάσεις ομοαξονικό, αλλά και το καταγραφικό και οι κάμερες είναι με Ethernet/lan/utp (όπως και να το πεις σωστό είναι 😅) οπότε τις βάζεις, πλέκεις το utp σωστά (χρώματα βασικά να μην είναι όπως να ναι, αλλά να είναι με βάση το χρώμα, αν δε τα ξέρεις ένα γκουγκλάρισμα έχει πληροφορίες 😉) και είναι κομπλέ. Βέβαια θα χρειαστείς ρεύμα, γιατί οι κάμερες αν δε κάνω λάθος δεν είναι PoE (μπορεί να κάνω λάθος, τσέκαρε το αν μπορείς κάπως) ρεύμα μπορείς να τραβήξεις ένα καλώδιο 3x1,5 πέρα πέρα σε όλες και απλά να κάνεις κοψίματα να βγάλεις θηλυκά σουκο όπου είναι οι κάμερες και να παίρνουν όλες από μια παροχή. Σου προτείνω βέβαια να βάλεις μπουάτ σε κάθε κάμερα και να πετάξεις μέσα το σουκο και το φισάκι των καμερών για να είναι προστατευμένα και ακόμα καλύτερα αν βάλεις και το utp μέσα, δηλαδή όλα τα βύσματα της κάμερας μέσα στο μπουάτ.

Δημοσ.

Τις Tapo δεν τις έχω δουλέψει, xiaomi και anga έχω. Στις xiaomi έχω παράπονο σε ότι είναι ptz γιατί με μία διακοπή ρεύματος την βλέπω γυρισμένη αλλού. Στις anga τα προβλήματα διαφέρουν. Πχ σε μία που έχω δεν μπορώ να αλλάξω κωδικό χρήστη, σε μία άλλη μετά το restart δεν κρατάει ρυθμίσεις εικόνας. Από support δεν το συζητάμε ότι δεν υπάρχει και θα έλεγα μακρυά και πάλι μακρυά από αυτές. Σε tindy έχω ρίξει μια ματιά και θα έλεγα πως φάνηκαν κάπως αξιόλογες αλλά μακρά εμπειρία δεν έχω.

Και εγώ θα έλεγα Hikvision με το χέρι στην καρδιά. Έχω ένα ενδιασμό για την παραπάνω κάμερα η οποία έχει πάρα πολύ ωραία εικόνα. Ωραίο έλεγχο του ptz και zoom με autofocus και ωραία presets όπου μπορείς να επιλέγεις και να γυρνάς την κάμερα εκεί που θες και τα λέω αυτά  γιατί δεν είναι αυτονόητα! Έχω όμως ένα ενδοιασμό για την νύχτα. Τα 50m που λέει εμένα στην πράξη βγαίνουν 15. Ωστόσο η βάση που έφτιαξε ο σιδεράς κρέμασε ευτυχώς χωρίς να πάθει ζημιά η κάμερα οπότε αναμένω να έρθει να την επισκευάσει και να την στήσω ξανά. Είχα όμως ξεχάσει να αφαιρέσω την ζελατίνη και δεν έπαιξα και με τις νυχτερινές ρυθμίσεις εικόνας για να δω αν θα βελτιωθεί κάτι.

Αν έχεις υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα περίμενε να σου πω απόψεις σχετικά και μπορεί να σου στείλω και κανένα pm με την εικόνα.

Τέλος έχε υπόψιν ότι τα προϊόντα της Hikvision απευθύνονται σε εγκαταστάτες κυρίως οπότε το σετάρισμα είναι λίγο πιο advanced από τις xiaomi.

• Like 1
Δημοσ.

Συμπληρώνω. Μάλλον κάτι είδα λάθος η κάμερα όντως βλέπει αρκετά μακρυά την νυχτα. Παίζει και να έχεις εικόνα και στα 50 μέτρα όπως λέει. Δεν έπαιξα με ρυθμίσεις εικόνας ακόμα. Είναι αρκετά ικανοποιητική στο default αλλά σίγουρα πρέπει να παίξει κανείς για να δει.

Έχετε στο νου ότι είναι λίγο μεγαλούτσικη η συγκεκριμένη. Οπότε τσεκάρετε διαστάσεις και σημείο εγκατάστασης πριν την αγορά για να μην περιμένετε τον σιδερά σαν εμένα να σας φτιάξει βάση που πέφτει 😝

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...