Προς το περιεχόμενο

Ryzen 5800X3D

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από charllestone,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! Το προβλημα ειναι καποια random restart του pc οταν ειναι σε κατασταση ηρεμιας, web browsing κλπ. Τα διαφορα stress test δεν αναπαραγουν το προβλημα. Οι ram δεν βγαζουν κανενα error, οι θερμοκρασιες του cpu στο μαξ πανε μεχρι 80c, gpu στους 67c. Στο bios δεν εχει πειραχτει κανενα setting παρα μονο το xmp για τις μνημες.

CPU : 5800X3D

Mainboard: Gigabyte B550i AX Pro

GPU : Gigabyte RTX 4070

RAM : Corsair Vengeance 64gb DDR4 3200

PSU : Seasonic Sgx 650W Gold

Δημοσ.

BlueScreenViewer & BSOD analyzer 

Βρες αυτά τα προγράμματα για να διαβάσουν τα minidumps σου και μετα ψαξιμο στο νετ αρχικα με τα αποτελεσματα που θα σου βγαλουν για να δεις στο περιπου που βρισκεται το προβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δές το log απο το eventviewer των windows. Λογικά θα έχει κρατήσει κάτι στα Critical

Επεξ/σία από Tenshi
Δημοσ.

Ειχα το ιδιο ακριβως προβλημα με εσενα και τον 5800x3d και την 3080ti.

Αφου μερονυχτα εψαχνα και δεν κατεληγα καπου αποφασισα να ρισκάρω και να αλλαξω τροφοδοτικο.

Το παλιο παρολο που ηταν gold ή platinum (δε θυμαμαι ακριβως ) τα ειχε τα χρονάκια του καθως ηταν το μονο που ειχα κρατησει απο το παλιο μηχανημα.

Μόλις αλλαξα τροφοδοτικο  τα random restart  εξαφανιστηκαν .

Δες αν μπορεις να βρεις απο κανενα φιλο κανενα αλλο τροφοδοτικό να δοκιμασεις μηπως και ( εγω δυστηχως δεν ειχα αυτη τη δυνατοτητα )

• Like 2
Δημοσ.

Ειναι δυσκολο να βρεις δανεικο sfx τροφοδοτικο. Αυτο που εχω τωρα ειναι ενα seasonic sgx 650 80+ gold. Πριν μ'εναν 3800Χ δουλευε ρολοϊ το pc. Αν τα restart τα εκανε σε full load θα εμπαινα στην διαδικασια να το αλλαξω αλλα τα κανει οταν ειναι σε idle καταστασεις. Τον εχω αφησει απλα στο desktop χωρις τιποτα ανοιχτο και παλι τα ιδια. Μηπως οταν ριχνει τα clock ξεμενει απο ρευμα στιγμιαια

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, lc4duke είπε

Το κοιταξα το event viewer. Critical και το γνωστο kernel power event id 41. Απο κει και περα δεν λεει τι το προκαλεσε

Αν δέν έχεις πειράξει κάτι στο BIOS, κοίτα Tweaker → Advanced CPU Settings → Power Supply Idle Control και άλλαξε το AUTO σε Typical.

• Λύση
Δημοσ.

Έχεις κανει κανα update το bios της μητρικης? Αν όχι δοκίμασε να βάλεις το latest stable bios (οχι beta). Απ' ότι βλέπω είναι το F19

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Αν δέν έχεις πειράξει κάτι στο BIOS, κοίτα Tweaker → Advanced CPU Settings → Power Supply Idle Control και άλλαξε το AUTO σε Typical.

Θα τσεκαρω αν υπαρχει στο bios!

17 λεπτά πριν, charllestone είπε

Έχεις κανει κανα update το bios της μητρικης? Αν όχι δοκίμασε να βάλεις το latest stable bios (οχι beta). Απ' ότι βλέπω είναι το F19

Beta ποτε! Το F17 εχει τωρα. Θα δοκιμασω και θα επανελθω. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας παιδες

• Like 1
Δημοσ.

Πόσα χρόνια είναι το τροφοδοτικό; Τα πέρασα και εγώ αυτά με το id 41.
Τελικά ήταν η φθορά με τα χρόνια. Όχι ότι δεν έκανε τη δουλειά του, αλλά όταν βάζει μία κάρτα με τα transient load της 4070 θα πρέπει να περιμένεις ότι αν πας στο όριο του προτεινόμενου ( 650W ) κάποια στιγμή θα ξεκινήσει να ρίχνει διακόπτες. 

ξεκίνα από τώρα τη διαδικασία RMA για το SGX και προγραμματισε καποια στιγμή στο μέλλον 750αρι.
Μέχρι να αποφασίσεις πως θα κινηθείς ίσως κερδίσεις χρόνο με καμία ρύθμιση στα states. Εμένα δεν το μάζεψε τίποτα από όσα δοκίμασα. 

• Like 2
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Dr.Tesla είπε

Πόσα χρόνια είναι το τροφοδοτικό; Τα πέρασα και εγώ αυτά με το id 41.
Τελικά ήταν η φθορά με τα χρόνια. Όχι ότι δεν έκανε τη δουλειά του, αλλά όταν βάζει μία κάρτα με τα transient load της 4070 θα πρέπει να περιμένεις ότι αν πας στο όριο του προτεινόμενου ( 650W ) κάποια στιγμή θα ξεκινήσει να ρίχνει διακόπτες. 

ξεκίνα από τώρα τη διαδικασία RMA για το SGX και προγραμματισε καποια στιγμή στο μέλλον 750αρι.
Μέχρι να αποφασίσεις πως θα κινηθείς ίσως κερδίσεις χρόνο με καμία ρύθμιση στα states. Εμένα δεν το μάζεψε τίποτα από όσα δοκίμασα. 

3 χρονια μαξ δουλευει το τροφοδοτικο! Πριν με μια RX 480 και ryzen 3800X, τωρα με τον 5800Χ3D και την 4070. Θα δοκιμασω τα του bios και αν δεν θα το αλλαξω

Δημοσ.
23 ώρες πριν, lc4duke είπε

Το προβλημα ειναι καποια random restart του pc οταν ειναι σε κατασταση ηρεμιας, web browsing κλπ.

Βάλε το Power Supply Idle Control = Typical στο bios

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, lc4duke είπε

Ειναι δυσκολο να βρεις δανεικο sfx τροφοδοτικο. Αυτο που εχω τωρα ειναι ενα seasonic sgx 650 80+ gold. Πριν μ'εναν 3800Χ δουλευε ρολοϊ το pc. Αν τα restart τα εκανε σε full load θα εμπαινα στην διαδικασια να το αλλαξω αλλα τα κανει οταν ειναι σε idle καταστασεις. Τον εχω αφησει απλα στο desktop χωρις τιποτα ανοιχτο και παλι τα ιδια. Μηπως οταν ριχνει τα clock ξεμενει απο ρευμα στιγμιαια

ειχα θεμα με ενα corcair τροφοδοτικο tx 850 σε κατασταση idle με τυχαια restart μετα απο ψαξιμο ανακαλυψα οτι η γραμμη του τροφοδοτικου 3.3v κατεβαινε  στα 3v το βρηκα με το hwifo 64 στη θεση που μετραει volt idle -average-max- στο συστημα  ψαξτο λιγο με τα ρευματα φυσικα το αλλαξα και ολα οκ καθως ειχε ληξει και η εγγυηση

image.jpeg.aee35ad2f7633fe96770f385346b5d24.jpeg

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dsi44 είπε

ο τιτλος του θεματος μπερδευει αρκετα.Αν ειχε θεμα το cpu δε θα ειχες τετοια συμπτωματα.

Ανεφερω τον cpu γιατι ειναι το μονο που αλλαξε σε σχεση με το υπολοιπο setup.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...