Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητέρα μου πρόσφατα μου έκανε γονική παροχή (μου έδωσε την ψιλή κυριότητα, κράτησε την επικαρπία της κατοικίας της).
Επομένως μειώθηκε η αξία της περιουσίας της.
Τι πρέπει να κάνει για να 'φαίνεται' αυτή η αλλαγή και πχ στην αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα;
Εκεί φαίνεται σαν να έχει την ίδια αξία η περιουσία της με πριν (έχει ένα πεδίο που γράφει 'Αξία περιουσίας').
Αυτό φυσικά δεν ισχύει.

Πρέπει να πάει στο Δήμο;
Κάπου αλλού;
(στο Ε9 έχει καταγραφεί η αλλαγή δικαιώματος)

Επεξ/σία από panosena
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Αλλαγή αξίας περιουσίας λόγω γονικής παροχής
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panosena είπε

Η μητέρα μου πρόσφατα μου έκανε γονική παροχή (μου έδωσε την ψιλή κυριότητα, κράτησε την επικαρπία της κατοικίας της).
Επομένως μειώθηκε η αξία της περιουσίας της.
Τι πρέπει να κάνει για να 'φαίνεται' αυτή η αλλαγή και πχ στην αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα;
Εκεί φαίνεται σαν να έχει την ίδια αξία η περιουσία της με πριν (έχει ένα πεδίο που γράφει 'Αξία περιουσίας').
Αυτό φυσικά δεν ισχύει.

Πρέπει να πάει στο Δήμο;
Κάπου αλλού;
(στο Ε9 έχει καταγραφεί η αλλαγή δικαιώματος)

Η περιουσία της δεν μειώθηκε ούτε κατα ενα ευρώ, αυτο που κάνετε είναι ενα τυπικό έγγραφο για πάρεις αργότερα το σπίτι χωρίς πολλά πολλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συμβολαιογράφος μας είπε ότι μειώθηκε.

(η οποία συμβολαιογράφος btw μου είπε ότι θα μου έστελνε το παράβολο για το Κτηματολόγιο αλλά πάνε δυο εβδομάδες τώρα και ακόμα τίποτα...)

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, panosena said:

Η συμβολαιογράφος μας είπε ότι μειώθηκε.

(η οποία συμβολαιογράφος btw μου είπε ότι θα μου έστελνε το παράβολο για το Κτηματολόγιο αλλά πάνε δυο εβδομάδες τώρα και ακόμα τίποτα...)

Θα πρέπει μάλλον να πάτε στο Δήμο στις κοινωνικές υπηρεσίες με το συμβόλαιο (πάρε μαζί και τα υπόλοιπα δικαιολογητικα) και να σας καθοδηγήσουν να κάνετε εκεί την αίτηση.

Αλλιώς ρωτάς το οπεκα μεσω email [email protected]

Επεξ/σία από BigBlack
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...