Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, vasoulios said:

Εγω Inalan ειμαι και πληρωνω για 200αρα.

Από πότε είναι το screenshot; Οι 200άρες έχουν γίνει 300άρες από 1 Δεκεμβρίου.

• Like 3
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, grinder_ είπε
5 ώρες πριν, Axlmon είπε

Η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή άνοδο στην υιοθέτηση οπτικών ινών, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 83%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τη διάμεση τιμή του 19%.

Να τα, τι άλλο θέλετε; Όταν εμείς συνεχίζουμε ακόμα να απλώνουμε οπτικές παντού, οι άλλοι τρώνε βελανίδια.

κοιτα αν ο γερμανός περάσει 1000 χιλιόμετρα οπτική και του χρόνου περάσει 500 χιλιόμετρα οπτική ειναι 50 αύξηση

αν φέτος εσύ ο έλληνας περάσεις 10 χιλιόμετρα οπτική και του χρόνου περάσεις 8300 μέτρα οπτική έχεις ρυθμό αύξησης 83% :P 

Τώρα αν για να καλύψεις το 1% της χώρας θες πχ 100 χιλιόμετρα οπτική ειναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο :P 

5 ώρες πριν, Axlmon είπε

οι Έλληνες καταναλωτές απολαμβάνουν το χαμηλότερο κόστος μεταξύ των εξεταζόμενων χωρών, με μέσο μηνιαίο κόστος 10,3 ευρώ

Μην καρφώνεστε τόσο θέλουμε να συνεχίσει η απόλαυση. Κάτω από 12 πόντους δεν γίνεται δουλειά.

Εννοεί ότι αν βάλουμε και αυτούς που κλέβουν ιντερνετ πχ πληρώνεις εσύ 50 ευρώ στον πΟΤΕ σωστά; αν βάλουμε και τους άλλους 5 που δεν έχουν να πληρώσουν 50 ευρώ και κλέβουν απο το δικό σου wifi βγαίνει ρεφενέ 10 ευρώ ο καθένας :P  (χωρίς πλάκα όμως η όλη έρευνα βασίζεται γύρω απο αυτά τα arpu - average revenue per user- και δεν λένε ΠΟΥΘΕΝΑ πως υπολογίστηκαν αυτά και πως προέκυψαν οι αριθμοί για τους υπολογισμούς απλά λένε ότι τα πήραν απο έγκυρες πηγές :P  ότι τα 35 ευρώ που χρεώνει για vdsl ο πΟΤΕ τα 25 πάνε στο κράτος;;  ναι οκ το πιστέψαμε τους καημένους να βάλουμε και κάτι απο την τσέπη να βοηθήσουμε αν ειναι έτσι.. ) 

5 ώρες πριν, Axlmon είπε

Το κόστος ανά GB διαμορφώνεται στα 0,04 ευρώ, το χαμηλότερο μεταξύ των συγκρινόμενων χωρών, με πτωτική τάση που ξεπερνά τη διάμεση μείωση (19% έναντι 15%).

Εγώ ντρέπομαι να πληρώνω τόσο φθηνά! Άμεσα φοροαπαλλαγές για να αντισταθμίσουν την χασούρα.

Ξέρεις τι θα εννοεί; την υποπερίπτωση υποπερίπτωσης, αν έχεις προπληρωμένο πακέτο (που στο εξωτερικό δεν χρειάζεται με τα πολύ καλά συμβόλαια που έχουν ) και σου τελειώσουν τα GB απο το xy πακέτο μετά θα χρεώνεσαι 0,04 για κάθε GB, φυσικά προσπερνάνε το γεγονός ότι τα πακέτα ειναι πολύ πιο δελεαστηκά  πχ 1&1 γερμανία έχεις 80GB τον μήνα απεριόριστα προς σταθερα και κινητά σε όλη την ευρώπη απεριόριστα sms και samsung galaxy s24 ultra στα 50 ευρώ τον μήνα χωρίς ξεχωριστά δόσεις για το κινητό 

Βασικά ούτε αυτό δεν ισχύει πήγα και το έψαξα (https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/pricelist.html?mtbid=7ce557a6-447b-5de4-e053-181f12ac3db5)

Αναφορά σε κείμενο

Μετά την κατανάλωση των διαθέσιμων GB η χρέωση είναι 0,0053€/ΜΒ 

Οι άτιμοι ακόμη ανα MB χρεώνουν!!!!

οπότε το απο πάνω *1024 (1GB = 1024MB)  είναι 5.42 ευρώ όχι 0,04 λολ

Οπότε μάλλον εννοούνε πόσο κοστίζει σε αυτούς το GB :P επειδή δεν κάνουν επενδύσεις σε εξοπλισμό όπως έξω τους έρχεται πιο φθηνά τους κοστίζει 0,04 λεπτά και μας το πουλάνε 5,42 ευρώ να πως βγαίνουν τα νούμερα :P  

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Kostas Savvidis είπε

Είμαστε και εμείς που ακόμα κρατάμε Θερμοπύλες!

Screenshot 2024-12-11 at 17-26-44 Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test.png

Φίλε για adsl κλειδώνεις πολύ καλά . Τώρα γιατί δεν βάζεις vdsl εσύ ξέρεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαν κυβερνητική παραγγελιά μοιάζει η έρευνα, που προσπαθεί να βρει ΚΑΤΙ θετικό μέσα στην σαπίλα του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού τοπίου. Εν τω μεταξύ, φανταστικό αυτό το 10€ μέση τιμή ευρυζωνικής σύνδεσης. Προσωπικά στα 43 μου δεν την έχω δει ποτέ και πουθενά - εκτός κι αν εννοούμε αφαιρώντας ΦΠΑ, τέλη, πάγια, εξοπλισμό, την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σταθερή θες-δε-θες και κάτι ψιλά που χρωστούσα σε μια γκόμενα που δούλευε στην Vodafone πριν 5 χρόνια...

Επεξ/σία από Marcos_Aurilius
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α

16 ώρες πριν, Dennis077 είπε

Αν ήθελαν οι πάροχοι να υπάρχει μεγαλύτερη διείσδυση του γρήγορου ίντερνετ μπορούσαν να το κάνουν εύκολα. Η κατάργηση της 25αρας έπρεπε να είχε γίνει γιατί πλέον δεν έχει λόγω ύπαρξης και η βασική να είναι η 50αρα. Έτσι σταδιακά τα επόμενα χρόνια η βασική σύνδεση πρέπει να ξεκινάει από την 100αρα Αρκεί οι πάροχοι να μπορούν να εγγυηθούν αυτές τις ταχύτητες Παντού και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις.

Εχω μια 50αρα FTTH,  που ειναι  ταχυτατη συνδεση, και δεν μπορω να φανταστω για ποιο λογο θα μπορουσα να ζητησω αυτη τη στιγμη 300αρα, 500αρα η 1000αρα.    Εχω ακουσει βεβαια οτι χρειαζεται στο gaming.   Απο εκει και περα   δεν μπορω να καταλαβω  γιατι  θελουν να σπρωξουν τις μεγαλες συνδεσεις και που αλλου θα χρησιμευσουν στον κοσμο. 

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, fragment_ είπε

Φίλε για adsl κλειδώνεις πολύ καλά . Τώρα γιατί δεν βάζεις vdsl εσύ ξέρεις 

Προφανως γιατι στην περιοχη που ειναι ο ΟΤΕ δινει μονο adsl στην γραμμη του.

Εμενα φαντασου στην μια μου γραμμη που ειναι 800 μετρα απο την δευτερη η μια ειχε κανονικα vdsl και η αλλη μου ελεγαν οτι δινουν μονο adsl σε αυτη και ηταν ετσι για καμποσα χρονια μεχρι που το γυρισαν αυτοματα σε vdsl...

14 ώρες πριν, ii_die_4 είπε

17120780640.png

Κύπρος 🤭

Βλεποντας κατι τετοια μου ερχεται αυθορμητα αυτο για τα μπουμπουκια μας...

Spoiler

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Marcos_Aurilius said:

Εν τω μεταξύ, φανταστικό αυτό το 10€ μέση τιμή ευρυζωνικής σύνδεσης.

Λογικά χωρίς ΦΠΑ και χωρίς φόρο σταθερής, επίσης έχει ξεχωριστό πόσο για την τηλεφωνία αν είδες...

1 hour ago, ScorpioX777 said:

Βλεποντας κατι τετοια μου ερχεται αυθορμητα αυτο για τα μπουμπουκια μας...

Ιανουάριο από ότι ακούγεται θα γίνει διαθέσιμο το 3/1.5Gbps από ΟΤΕ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Marcos_Aurilius είπε

Σαν κυβερνητική παραγγελιά μοιάζει η έρευνα, που προσπαθεί να βρει ΚΑΤΙ θετικό μέσα στην σαπίλα του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού τοπίου. Εν τω μεταξύ, φανταστικό αυτό το 10€ μέση τιμή ευρυζωνικής σύνδεσης. Προσωπικά στα 43 μου δεν την έχω δει ποτέ και πουθενά - εκτός κι αν εννοούμε αφαιρώντας ΦΠΑ, τέλη, πάγια, εξοπλισμό, την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σταθερή θες-δε-θες και κάτι ψιλά που χρωστούσα σε μια γκόμενα που δούλευε στην Vodafone πριν 5 χρόνια...

Λοιπόν, έκανα το άθλο να ανοίξω την μελέτη και να το ψάξω, το πράγμα είναι απλό, η έρευνα διαχωρίζει το ποσό που πληρώνουμε σε ίντερνετ και τηλεφωνία, έχουμε, λοιπόν, σε προσαρμοσμένες στην αγοραστική δύναμη τιμές  το χαμηλότερο ποσό στο ίντερνετ αλλά το δεύτερο υψηλότερο στην τηλεφωνία! Γιατί τώρα δεν συγκρίνουν το συνολικό ποσό αλλά τα διαχωρίζουν το ξέρουν αυτοί που έκαναν την έρευνα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, Conan2046 said:

...το χαμηλότερο ποσό στο ίντερνετ αλλά το δεύτερο υψηλότερο στην τηλεφωνία! Γιατί τώρα δεν συγκρίνουν το συνολικό ποσό αλλά τα διαχωρίζουν το ξέρουν αυτοί που έκαναν την έρευνα. 

Έτσι. Γι'αυτό έγραψα με κεφαλαία το υποχρεωτικό στο αρχικό μου post. Αν εμένα η Voda μου λέει 20€ για 24άρι ADSL ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΑΘΕΡΟ, τι με νοιάζει αν στην "ερευνα" είπε ότι το ADSL κάνει 5€ και το σταθερό 15€ για να εμφανίσει χαμηλές τιμές ίντερνετ?

Από την στιγμή που κάτι δεν μπορώ να το αγοράσω (σκέτο ίντερνετ, χωρίς τηλεφωνία), δεν υφίσταται - άρα η "ερευνα" παρουσιάζει θεωρητικά και όχι πραγματικά νούμερα. Γνώμη μου, με δόλο κι όχι λόγω άγνοιας.

Επεξ/σία από Marcos_Aurilius
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, Marcos_Aurilius said:

Έτσι. Γι'αυτό έγραψα με κεφαλαία το υποχρεωτικό στο αρχικό μου post. Αν εμένα η Voda μου λέει 20€ για 24άρι ADSL ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΑΘΕΡΟ, τι με νοιάζει αν στην "ερευνα" είπε ότι το ADSL κάνει 5€ και το σταθερό 15€ για να εμφανίσει χαμηλές τιμές ίντερνετ?

Από την στιγμή που κάτι δεν μπορώ να το αγοράσω (σκέτο ίντερνετ, χωρίς τηλεφωνία), δεν υφίσταται - άρα η "ερευνα" παρουσιάζει θεωρητικά και όχι πραγματικά νούμερα. Γνώμη μου, με δόλο κι όχι λόγω άγνοιας.

Είναι σαν τα προγράμματα κινητού που βάζουν 1 τρις SMS για να "δικαιολογούν" κάπως τα χρήματα.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Είναι σαν τα προγράμματα κινητού που βάζουν 1 τρις SMS για να "δικαιολογούν" κάπως τα χρήματα.

και βγαίνει και κόστος ανά sms μόνο 0,000000001 ευρώ. το χαμηλότερο στην Ευρώπη. :-D

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...