Kostas Savvidis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Είμαστε και εμείς που ακόμα κρατάμε Θερμοπύλες! 6 1 13
Zergoulini Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 πριν 20 χρονια: 3 ωρες να κατεβαι ενα game με την DSL Σημερα VDSL 50αρα: 3 ωρες να κατεβει ενα game. 1 1 9
Digital-Entity Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Στην περιοχή που είμαι έχει μόνο adsl 24 που δουλεύει στα 13 mb/s και το 4g/5g είναι απλά χάλια. Η μόνη λύση ήταν starlink όπου και δεν έχω συμβόλαια από τα καρτέλ, 1 1
basilis_k6 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 πως διαβολο βγηκε μεσο μηνιαιο κοστος 10 ευρω αφου δεν υπαρχει καμια συνδεση με 10 ευρω? 3 4 1
Dennis077 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Αν ήθελαν οι πάροχοι να υπάρχει μεγαλύτερη διείσδυση του γρήγορου ίντερνετ μπορούσαν να το κάνουν εύκολα. Η κατάργηση της 25αρας έπρεπε να είχε γίνει γιατί πλέον δεν έχει λόγω ύπαρξης και η βασική να είναι η 50αρα. Έτσι σταδιακά τα επόμενα χρόνια η βασική σύνδεση πρέπει να ξεκινάει από την 100αρα Αρκεί οι πάροχοι να μπορούν να εγγυηθούν αυτές τις ταχύτητες Παντού και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 17 minutes ago, basilis_k6 said: πως διαβολο βγηκε μεσο μηνιαιο κοστος 10 ευρω αφου δεν υπαρχει καμια συνδεση με 10 ευρω? Ίσως ξεχωριστό από την τηλεφωνία? 1
ethereum Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 "Ωστόσο, η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία θέση στη διείσδυση των οπτικών ινών, με μόλις 8% των συνδρομητών να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία"
Diavolos666 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 hours ago, Dennis077 said: Αν ήθελαν οι πάροχοι να υπάρχει μεγαλύτερη διείσδυση του γρήγορου ίντερνετ μπορούσαν να το κάνουν εύκολα. Η κατάργηση της 25αρας έπρεπε να είχε γίνει γιατί πλέον δεν έχει λόγω ύπαρξης και η βασική να είναι η 50αρα. Έτσι σταδιακά τα επόμενα χρόνια η βασική σύνδεση πρέπει να ξεκινάει από την 100αρα Αρκεί οι πάροχοι να μπορούν να εγγυηθούν αυτές τις ταχύτητες Παντού και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις. Μπορούν να το κάνουν αλλά θα ανεβάσουν και την ελάχιστην τιμή, οπότε δεν θα κερδίσουμε κάτι. Εγώ εδώ που βρίσκομαι είχαμε μόνο ΟΤΕ και από τα 24 πιάναμε τα 2~3, μετά έβαλα wireless ISP που μου δίνει 12,5 ευρώ την 15-άρα και 14,5 ευρώ την 24άρα. Έβαλα 24 και είμαι ΟΚ. Τώρα ο ΟΤΕ έβαλε νομίζω 50άρα στα χωριά μας που θα μου κόστιζε τα διπλάσια (28,5 ευρώ αν δεν κάνω λάθος)... αλλά τι θα κερδίσω ακριβώς, θα διπλασιάσω το κόστος για να διπλασιάσω την ταχύτητα. Δεν κατεβάζω και τίποτα υπερβολικό κάθε μέρα για να με νοιάζει και τόσο. Επίσης πας να βάλει μία σύνδεση λίγο παραπάνω από 50mbps και την βαφτίζουν "business" για να στην χρεώσουν όσο ένα νεφρό. Έχει φορτώσει ό Elon Musk εκατοντάδες δορυφόρους και σου δίνει ίντερνετ 300mbps με 40 ευρώ και δεν μπορεί ένας τοπικός πάροχος να σου δώσει μία πενηντάρα σε μία λογική τιμή. Κανονικά θα έπρεπε θα 50mbps γραμμή να είναι 10 ευρώ τον μήνα και να είναι το ελάχιστο βασικό πακέτο τους. Επίσης πρέπει να βάλει η ΔΕΗ οπτικές ίνες στις κολώνες ρεύματος να φτάσει παντού τουλάχιστον οπτική και μετά να αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές λόγω ανταγωνισμού (και μετά ξυπνήσαμε). Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από Diavolos666 4 2
BLiTzER Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Μα οι τιμές δημιουργούν αυτό το πρόβλημα, είσαι εποπ παίρνεις 1000 ευρώ το μήνα τα 2 σου παιδιά θέλουν ιντερνετ αλλά ο σπιτονοικοκύρης θέλει το αυξημένο ενοίκιο του, τα παιδιά θέλουν να φάνε και για να φάνε πρέπει να πας στο σουπερ με 60+% αυξήσεις στις τιμές πρέπει να πληρώσεις το πολλές φορές και 100% αυξημένο λογαριασμό στην δεη οπότε τι θα κάνεις θα βάλεις 50 ευρώ χιλιάρι internet και μάλιστα να δεσμευτείς για 2 χρόνια χωρίς καμια έκπτωσή ή δώρο για αυτή σου την μακροχρόνια δέσμευση ή ό,τι πιο φθηνό βρεις δηλαδή έως 24? Δεν θα το κάνεις όμως αυτό γιατί δεν σε ενδιαφέρει το γρήγορο ίντερνετ. Πιστεύεις πραγματικά ότι το θέμα είναι οικονομικό; Έχουμε υποδομές και δεν τις εκμεταλλευόμαστε για οικονομικούς λόγους; Ενδεικτικά, στην περιοχή που ζω υπάρχει διαθέσιμη μόνο 24άρα. Μιλάμε για απόσταση 25 χλμ από την Ομόνοια, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της πρωτεύουσας, όχι κάποιο χωριό. Μπορεί και να κάνω λάθος. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από BLiTzER 2
ScorpioX777 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Kostas Savvidis είπε Είμαστε και εμείς που ακόμα κρατάμε Θερμοπύλες! 44 λεπτά πριν, Digital-Entity είπε Στην περιοχή που είμαι έχει μόνο adsl 24 που δουλεύει στα 13 mb/s και το 4g/5g είναι απλά χάλια. Η μόνη λύση ήταν starlink όπου και δεν έχω συμβόλαια από τα καρτέλ, Με αυτα που βλεπω το 47 που εχω εγω με 50αρα vdsl με κανουν να νοιωθω σαν βασιλιας...😄 Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από ScorpioX777 2
Dr_Pepper Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Πιστεύεις πραγματικά ότι το θέμα είναι οικονομικό; Έχουμε υποδομές και δεν τις εκμεταλλευόμαστε για οικονομικούς λόγους; Ενδεικτικά, στην περιοχή που ζω υπάρχει διαθέσιμη μόνο 24άρα. Μιλάμε για απόσταση 25 χλμ από την Ομόνοια, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της πρωτεύουσας, όχι κάποιο χωριό. Μπορεί και να κάνω λάθος. Ναι πιστεύω ότι ειναι ΚΑΙ οικονομικό γιατί ο πΟΤΕ παραπονιέται ότι και εκει που βάζει γραμμές πολλοί δεν διαλέγουν να τις βάλουν τέλος η έρευνα λέει ότι πχ στα κινητά δεδομένα έχουμε την μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά παράλληλα τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης χρήσης σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους και αναρωτιούνται γιατί... γιατί εδω ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ τα data σε ΓΕΛΟΙΟ βαθμό και όταν κόβουν λιγούτσικο απο τα πανάκριβα τιμολόγια τους ο κόσμος το εκμεταλλεύεται στο άπειρο.. πχ στην αρχή είχαν λίγο γιατί ήταν ακριβά μετά πχ η cu έβγαλε πρόγραμα μετά της 8 το βράδυ και με το ένα χέρι στον ουρανό και αν ειναι κάτω απο 30 βαθμούς κελσίου έχεις άπειρα data τότε οι περισσότεροι περιμένανε μετά τις 8 κτλ μετά ήρθανε αυτά τα 10GB με Χ ευρώ που δεν τα έλεγες και φθηνά ψιλοαπάτη τα έλεγες αλλά πάλι φθηνότερα απο πριν και αυξανόταν η χρήση.. 2
link_z Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Όταν λέει 10,3€ μέσο μηνιαίο κόστος τι εννοεί ο ποιητής; 1
grinder_ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Axlmon είπε Νέα έρευνα της ΕΕΤΤ σε συνεργασία με τη σουηδική TEFFICIENT αποκαλύπτει το πλήρες τοπίο της ελληνικής αγοράς σταθερών επικοινωνιών για την περίοδο 2018-2023. Ευχαριστούμε τον χορηγό του καρτέλ εμμ... ανεξάρτητη αρχή εννοώ, που μας προσφέρει ανεξάρτητες έρευνες που αποτυπώνουν την αλήθεια, άντε γιατί γεμίσαμε μίζερους... Ρε άτιμοι, τι αριστούργημα πήγατε και φτιάξατε; Τα ψέματα, τα απίστευτα ψέματα και η στατιστική - ΕΕΤΤ edition 3 ώρες πριν, Axlmon είπε οι Έλληνες καταναλωτές απολαμβάνουν το χαμηλότερο κόστος μεταξύ των εξεταζόμενων χωρών, με μέσο μηνιαίο κόστος 10,3 ευρώ Μην καρφώνεστε τόσο θέλουμε να συνεχίσει η απόλαυση. Κάτω από 12 πόντους δεν γίνεται δουλειά. 3 ώρες πριν, Axlmon είπε Η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή άνοδο στην υιοθέτηση οπτικών ινών, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 83%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τη διάμεση τιμή του 19%. Να τα, τι άλλο θέλετε; Όταν εμείς συνεχίζουμε ακόμα να απλώνουμε οπτικές παντού, οι άλλοι τρώνε βελανίδια. 3 ώρες πριν, Axlmon είπε Το κόστος ανά GB διαμορφώνεται στα 0,04 ευρώ, το χαμηλότερο μεταξύ των συγκρινόμενων χωρών, με πτωτική τάση που ξεπερνά τη διάμεση μείωση (19% έναντι 15%). Εγώ ντρέπομαι να πληρώνω τόσο φθηνά! Άμεσα φοροαπαλλαγές για να αντισταθμίσουν την χασούρα. Δεν ξέρω ποια μεθοδολογία έχουν σκαρφιστεί οι πάροχοι για να εμφανίσουν αυτά τα δεδομένα. Ικανοί είναι να έχουν συμπεριλάβει τύπου "προσφορές απεριόριστα" του Αγ. Πνεύματος για την βάση των συνδρομητών. Όμως, καμία έρευνα-παρωδία δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα η οποία αποτυπώνεται (και στην δική τους έρευνα) μετά την 4η παράγραφο. Έχουμε και λέμε: Τελευταία θέση στην διείσδυση οπτικών ινών. Χαμηλότερο ποσοστό συνδρομητών με ταχύτητα >100 Mbit/s. Μόνη χώρα με μέση ταχύτητα λήψης <50 Mbit/s. Κατανάλωση δεδομένων κάτω του μ.ο. Αλλά είπαμε μην ανησυχείτε. Χέρι-χέρι με τέτοιες ρυθμιστικές αρχές, Π.Θ και πρωτοπόρους οραματιστές ιδιώτες πάμε πρόσω ολοταχώς στην Ελλάδα 3.0. *Παράκληση, τα χριστουγεννιάτικα μπόνους με φειδώ μην ξεφύγουμε. 1 1 1
vasoulios Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Εγω Inalan ειμαι και πληρωνω για 200αρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα