ScratchMan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Παίδες έχω βρει κάποια πράγματα στο FB Marketplace για PC (Ram/Mobo/CPU) και κάποιοι από αυτούς τα δίνουν "καινούργια" κάτω από το κόστος και μου κάνει τρομερή εντύπωση (βαράνε λαμπάκια). Λένε είτε ότι είναι από κατάστημα που έκλεισε (γι αυτό και δεν έχουν απόδειξη) ή όπως μου είχε πει ένας seller από Insomnia ότι τα παίρνει με κάποιο τρόπο που δεν μπορεί να μου πει και αν πάθουν κάτι (mobo/cpu) να μιλήσω μαζί του. Σε καμία από τις δυο περιπτώσεις δεν έχω κάνει εντέλει δοσοληψία γιατί δεν έχω τρόπο να βρω το δίκιο μου αν κάτι πάει στραβά. Έχετε κάποια εμπειρία; Σας βγήκε το ρίσκο ή την πατήσατε;
this.is.elia Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Quote ότι τα παίρνει με κάποιο τρόπο που δεν μπορεί να μου πει και αν πάθουν κάτι (mobo/cpu) να μιλήσω μαζί του Ο απόλυτος ορισμός του 'trust me bro'. Ότι και να κάνεις, μη στείλεις λεφτά πουθενά. Μόνο χέρι-χέρι, οπτικό έλεγχο - ή ακόμα καλύτερο live έλεγχο λειτουργίας. Εάν πας σε συνάντηση, πάρε και κανένα σουγιά/bodyguard μαζί σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά καλύτερα να μη μπλέκεις και εάν μπλέξεις να είσαι καχύποπτος στο όριο. Προσωπικά, έχω δει αρκετές δικές μου αγγελίες από το insomnia (κείμενο - φωτογραφίες αυτούσια) να δημοσιεύονται στο marketplace του FB. Εγώ ουδέποτε είχα facebook στο μεταξύ. 4 1
tzavardin Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, ScratchMan είπε Παίδες έχω βρει κάποια πράγματα στο FB Marketplace για PC (Ram/Mobo/CPU) και κάποιοι από αυτούς τα δίνουν "καινούργια" κάτω από το κόστος και μου κάνει τρομερή εντύπωση (βαράνε λαμπάκια). Λένε είτε ότι είναι από κατάστημα που έκλεισε (γι αυτό και δεν έχουν απόδειξη) ή όπως μου είχε πει ένας seller από Insomnia ότι τα παίρνει με κάποιο τρόπο που δεν μπορεί να μου πει και αν πάθουν κάτι (mobo/cpu) να μιλήσω μαζί του. Σε καμία από τις δυο περιπτώσεις δεν έχω κάνει εντέλει δοσοληψία γιατί δεν έχω τρόπο να βρω το δίκιο μου αν κάτι πάει στραβά. Έχετε κάποια εμπειρία; Σας βγήκε το ρίσκο ή την πατήσατε; Δύο κατηγορίες: 1) scam. Το fb ενδείκνυται για boomer farming. Είναι το σημερινό αντιστοιχο του ΚΤΕΛ Κηφισού, και της πλατείας Μοναστηρακίου. Περνάει ο καθένας, οπότε όλο και κάποιον θα κοροϊδέψουμε. 2) Υπάλληλοι καταστημάτων/ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων τυππυ σκρουτζομάγαζου, που σου δίνουν στοκ που δεν απογραφεται ποτέ ως εμπόρευμα και για αυτό δεν έχουν και απόδειξη. Δεν βγήκε ποτέ. Όταν μιλάμε για κινητά και λευκές συσκευές, στους παραπάνω προστίθενται και οι συμπαθείς υπάλληλοι αλυσίδων που τα παίρνουν με εταιρικές προσφορές. Αυτοί έχουν απόδειξη, αλλά δε θα στη δώσουν ποτέ γιατί αν τους καρφώσεις θα απολυθούν. Το πρόβλημα με τη δεύτερη κατηγορία είναι ότι το ρίσκο για σένα είναι μεγαλύτερο από αυτό που δικαιολογεί το ποσοστό κέρδους που θέλουν να βγαλουν. Κανονικά θα έπρεπε να δουλεύουν με ένα 20% μαξ. Αλλά αυτοί πάνε για μια αρπαχτή, γιατί ξέρουν ότι άμα πουλήσουν τόσα πολλά κομμάτια που και το 10% να αξίζει για αυτούς λόγω όγκου, οι πιθανότητες να πάνε καρφωτοι είναι μεγάλες. Εγώ σχεδόν ποτέ δεν έχω δει να αξίζει κάποια τέτοια αγγελία προσωπικα . Για μένα έχει νόημα η δεύτερη κατηγορία αν τους γνωρίζεις προσωπικά και τους εμπιστεύεσαι ότι δεν είναι σκεπαρνια και θα σε βοηθήσουν αν πάει κάτι στραβά. Σκέψου και το εξης αν το πας ανάποδα: Πόσο ντενεκές μπορεί να είναι ένας υπάλληλος public ή κωτσοβολου για να μην βρίσκει έναν στον φιλικό ή οικογενειακό του κύκλο να πάρει ένα κινητό εταιρικής προσφοράς και να πρεπει να παει fb marketplace να μπλεξει με τον καθε περιεργο. Όσοι ξέρω εγώ τους πρήζουν κιόλας ολοι και δεν έχουν αρκετές προσφορές για να καλύψουν τον κύκλο τους. Γιατί να τον εμπιστευτεις; Οι μικρομαγαζατορες τώρα με τα pc parts είναι άλλη κατηγορία, ίσως αξίζει περισσοτερο, αλλά και πάλι θα έλεγα μέσω γνωστού. Ο μέσος Έλληνας εντερπρενούερ του σκρουτζ δεν τιμάει εγγύηση από απόδειξη, θα ασχοληθεί με την πάρτη σου;
ScratchMan Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, this.is.elia είπε Ο απόλυτος ορισμός του 'trust me bro'. Ότι και να κάνεις, μη στείλεις λεφτά πουθενά. Μόνο χέρι-χέρι, οπτικό έλεγχο - ή ακόμα καλύτερο live έλεγχο λειτουργίας. Εάν πας σε συνάντηση, πάρε και κανένα σουγιά/bodyguard μαζί σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά καλύτερα να μη μπλέκεις και εάν μπλέξεις να είσαι καχύποπτος στο όριο. Προσωπικά, έχω δει αρκετές δικές μου αγγελίες από το insomnia (κείμενο - φωτογραφίες αυτούσια) να δημοσιεύονται στο marketplace του FB. Εγώ ουδέποτε είχα facebook στο μεταξύ. Ήταν να πάρω ram και μητρική από τον τύπο αλλά είπα να πάρω μόνο τις Ram γιατί είπα αν έχω χασούρα να είναι μόνο 50€ αντί για 300€. Σκεψου είναι 32gb ddr5 ram που θα μου τις δώσει «καινουριες» 50€. 3 ώρες πριν, tzavardin είπε Δύο κατηγορίες: 1) scam. Το fb ενδείκνυται για boomer farming. Είναι το σημερινό αντιστοιχο του ΚΤΕΛ Κηφισού, και της πλατείας Μοναστηρακίου. Περνάει ο καθένας, οπότε όλο και κάποιον θα κοροϊδέψουμε. 2) Υπάλληλοι καταστημάτων/ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων τυππυ σκρουτζομάγαζου, που σου δίνουν στοκ που δεν απογραφεται ποτέ ως εμπόρευμα και για αυτό δεν έχουν και απόδειξη. Δεν βγήκε ποτέ. Όταν μιλάμε για κινητά και λευκές συσκευές, στους παραπάνω προστίθενται και οι συμπαθείς υπάλληλοι αλυσίδων που τα παίρνουν με εταιρικές προσφορές. Αυτοί έχουν απόδειξη, αλλά δε θα στη δώσουν ποτέ γιατί αν τους καρφώσεις θα απολυθούν. Το πρόβλημα με τη δεύτερη κατηγορία είναι ότι το ρίσκο για σένα είναι μεγαλύτερο από αυτό που δικαιολογεί το ποσοστό κέρδους που θέλουν να βγαλουν. Κανονικά θα έπρεπε να δουλεύουν με ένα 20% μαξ. Αλλά αυτοί πάνε για μια αρπαχτή, γιατί ξέρουν ότι άμα πουλήσουν τόσα πολλά κομμάτια που και το 10% να αξίζει για αυτούς λόγω όγκου, οι πιθανότητες να πάνε καρφωτοι είναι μεγάλες. Εγώ σχεδόν ποτέ δεν έχω δει να αξίζει κάποια τέτοια αγγελία προσωπικα . Για μένα έχει νόημα η δεύτερη κατηγορία αν τους γνωρίζεις προσωπικά και τους εμπιστεύεσαι ότι δεν είναι σκεπαρνια και θα σε βοηθήσουν αν πάει κάτι στραβά. Σκέψου και το εξης αν το πας ανάποδα: Πόσο ντενεκές μπορεί να είναι ένας υπάλληλος public ή κωτσοβολου για να μην βρίσκει έναν στον φιλικό ή οικογενειακό του κύκλο να πάρει ένα κινητό εταιρικής προσφοράς και να πρεπει να παει fb marketplace να μπλεξει με τον καθε περιεργο. Όσοι ξέρω εγώ τους πρήζουν κιόλας ολοι και δεν έχουν αρκετές προσφορές για να καλύψουν τον κύκλο τους. Γιατί να τον εμπιστευτεις; Οι μικρομαγαζατορες τώρα με τα pc parts είναι άλλη κατηγορία, ίσως αξίζει περισσοτερο, αλλά και πάλι θα έλεγα μέσω γνωστού. Ο μέσος Έλληνας εντερπρενούερ του σκρουτζ δεν τιμάει εγγύηση από απόδειξη, θα ασχοληθεί με την πάρτη σου; Θέλω να πιστεύω ότι είναι τύπου μικρομαγαζατορας αλλά φοβάμαι το 1ο σενάριο δυστυχώς.
duffyduck Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Το 0ο σενάριο είναι, δηλαδή μακριά. Διαφορετικά τα χρήματα κλαύτα....
ntinosterpsis Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Κατά πάσα πιθανότητα είναι κλεμμένα αν όντως είναι λειτουργικά και θέλει να τα ξεφορτωθεί. 250ε κέρδος δεν έχει ούτε ο έμπορος και το κατάστημα μαζί... 1
Edito Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Είχα αγοράσει εγώ από άτομο εδω στο insomnia μερικά πράγματα . Καινούργια απλά έπρεπε να περιμένω να τα στείλει Ελλάδα 15-20 μέρες περίπου . Χωρις invoice σφραγισμένα Μεσα σε αυτά είχα πάρει δύο 13700Κ ο ένας παρέδωσε πνεύμα σε μερικούς μήνες χωρίς να δουλέψει αρκετά επειδή είμαι συνέχεια εξωτερικό λόγο δουλειάς , και όταν του έστειλα επειδή μάλλον ήξερε από πριν τ παίζει με τ intel μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα . Πριν τα αγοράσω μου είχε πει πως «εδώ είμαι εγώ , δεν θα πάθουν τίποτα « Αν δεν κάνω λάθος ο 13700Κ τότε έκανε 370€ . Αυτά ! Your money , your risk . 4
Aris_ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 αδοκίμαστα δεν παίρνεις τίποτα αν και πρέπει να ξέρεις για να τα δοκιμάσεις σωστά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα