amigagr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 σε λιγο και σε 486/33. ετσι για να μην μας φαει το linux και παει απο το 3% στο 4% και τι θα κανουμε μετα... 3
freegr Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Επομένως πως μπορεί τώρα να γίνει αναβάθμιση σε 11 πχ σε ένα φορητό που σχεδόν πλήρεις προϋποθέσεις; Χειροκίνητα;
MikeKata Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Fotoalexandros said: Μα είναι φυσικό ότι το κάνει με επιτυχία αν θέλει κάποιος μόνο να σερφάρει για παράδειγμα στο ιντερνέτ. Εγώ που τρέχω την σουίτα της adobe και βαριές εφαρμογές να το κάνω τι το linux. Κάνε λίγο development ή machine learning να δω κάτι... 4 hours ago, Fotoalexandros said: ακριβώς λόγω του ελαφριού πυρήνα του, εξ ου και η "σταθερότητά" του Επειδή το λες και το ξαναλές αυτό για το "πόσα" προγράμματα τρέχει το ένα και πόσα το άλλο και ότι αυτό φταίει για τη μη σταθερότητα των Windows. Έχεις συνειδητοποιήσει τι περιέχει ο Linux kernel ή τα άκουσες κάπου και τα αναμασάς; Ο kernel περιέχει σχεδόν ΤΑ ΠΆΝΤΑ (και τα drivers) για πληθώρα hardware, εδώ και 30 χρόνια. Κι όταν λέμε "πληθώρα", εννοούμε από IoT hardware, servers, ο,τι obscure hardware κατεβασει το κεφάλι σου, μέχρι το desktop σου. Υποστηρίζει ένα κάρο αρχιτεκτονικές που τα Windows ούτε που "γνωρίζουν" τι ειναι. Σε αντίθεση με τα Windows που, έτσι και τα αφήσεις με generic drivers, χωρίς να κατεβάσεις third party, δεν έχεις καλά καλά ήχο. Από πού κι ως που τρέχει "λιγότερο" software; Μάζεψες όλα τα προγράμματα που έχουν γραφτεί ποτέ κι έβγαλες πόρισμα; Εν αντιθέσει με τα Windows, τρέχει παντού γύρω σου, σε όλα τα υπολογιστικά συστήματα, με αποτέλεσμα η γκάμα προγραμμάτων του να είναι πολύ μεγαλύτερη. Α, ξέχασα, δεν τρέχει Adobe Suite στο desktop, άρα πρέπει να έχει λιγότερο software, σωστά; 3 hours ago, georgiosmag said: Αδερφέ εσύ μπορεί να έχεις όρεξη και χαρά να ασχολησαι με λινουξ. Κάποιοι θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους. Δώσε σε έναν που δεν έχει πιάσει ποτέ PC στη ζωή του Ubuntu ή Mint και Windows και πες του να βρει π.χ τη ρύθμιση του Bluetooth και να εγκαταστήσει π.χ ένα music player ή μια σουίτα Office. Απλά πράγματα δηλαδή που κάνει ο απλός χρήστης. Μάντεψε πού θα το κάνει πιο εύκολα. Μάντεψε ποιο interface είναι ευκολότερο στη χρήση και με συνοχή. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από MikeKata 2 1
mariosnik_ Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, uniquegr είπε Αυτό νομίζεις εσύ. Να υποθέσω ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου linux...? Έχω και linux, όμως τώρα δεν θα έχουμε με τι να κράξουμε την ms , καλύτερα ηταν που δεν μπορουσαν να μπουν σε παλιά μηχανήματα τα 11αρια 😁 1
georgiosmag Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, MikeKata είπε Δώσε σε έναν που δεν έχει πιάσει ποτέ PC στη ζωή του Ubuntu ή Mint και Windows και πες του να βρει π.χ τη ρύθμιση του Bluetooth και να εγκαταστήσει π.χ ένα music player ή μια σουίτα Office. Απλά πράγματα δηλαδή που κάνει ο απλός χρήστης. Μάντεψε πού θα το κάνει πιο εύκολα. Μάντεψε ποιο interface είναι ευκολότερο στη χρήση και με συνοχή. Θα ταλαιπωρηθεί και στα 2. Βασικά το πρόβλημα σε αυτούς (αν υπάρχουν) θα είναι να χειριστούν το ποντίκι. Όχι να βρει την οποιαδήποτε ρύθμιση η να εγκαταστήσει οτιδήποτε σε λογισμικό ... Και μαντεύω μια χαρά... όποτε έχει γίνει πείραμα παρόμοιο και ήμουν παρόν ΠΟΤΕ δεν δούλεψε σωστά το λίνουξ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ. Θα σε πάω όμως στην άλλη πλευρά. Στην καλή.. Πες ότι δουλεύουν όλα μια χαρά ... ΓΙΑ ΠΟΣΟ όμως. Ρε παιδιά είναι τρομακτικά ασταθή τα λινουξ συστήματα και θέλουν σωστό χειριστή για να παίξουν σωστά. Και όταν παίξουν σωστά είναι για λίγες δουλειές.. η τεράστια συμβατότητα των windows δεν έχει αντίπαλο. Οπότε ναι καλά είναι για πείραμα και ενασχόληση αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω ότι το λίνουξ είναι σοβαρό λειτουργικό... Επιτέλους είναι ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ. 2
MikeKata Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 20 minutes ago, georgiosmag said: Θα ταλαιπωρηθεί και στα 2. Βασικά το πρόβλημα σε αυτούς (αν υπάρχουν) θα είναι να χειριστούν το ποντίκι. Όχι να βρει την οποιαδήποτε ρύθμιση η να εγκαταστήσει οτιδήποτε σε λογισμικό ... Και μαντεύω μια χαρά... όποτε έχει γίνει πείραμα παρόμοιο και ήμουν παρόν ΠΟΤΕ δεν δούλεψε σωστά το λίνουξ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ. Θα σε πάω όμως στην άλλη πλευρά. Στην καλή.. Πες ότι δουλεύουν όλα μια χαρά ... ΓΙΑ ΠΟΣΟ όμως. Ρε παιδιά είναι τρομακτικά ασταθή τα λινουξ συστήματα και θέλουν σωστό χειριστή για να παίξουν σωστά. Και όταν παίξουν σωστά είναι για λίγες δουλειές.. η τεράστια συμβατότητα των windows δεν έχει αντίπαλο. Οπότε ναι καλά είναι για πείραμα και ενασχόληση αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω ότι το λίνουξ είναι σοβαρό λειτουργικό... Επιτέλους είναι ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ. Ολο το σχόλιο ακούγεται σαν απόκομμα από συλλογή ανέκδοτων ιστοριών. Μπορείς να τις κάνεις βιβλιαράκι. 22 minutes ago, georgiosmag said: Θα ταλαιπωρηθεί και στα 2. Βασικά το πρόβλημα σε αυτούς (αν υπάρχουν) θα είναι να χειριστούν το ποντίκι. Όχι να βρει την οποιαδήποτε ρύθμιση η να εγκαταστήσει οτιδήποτε σε λογισμικό ... Μιας και δε σου αρέσουν οι υποθετικές συγκρίσεις από το 0, πες ότι έχει χειριστεί μόνο Mac. Πες ότι έχει χειριστεί μόνο ChromeOS. Γενικά, τα άλλα 2 κύρια OSs εκεί έξω και δεν έχει γινει trained monkey από παιδί στα Windows για να βρίσκει το κάθε χωμένο control panel να αλλάξει μια ρύθμιση. Γιατί, πλέον, υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι εκεί έξω, ειδικά με τη νέα γενιά. Μάντεψε πού θα εγκαταστήσει πιο εύκολα προγράμματα. Μάντεψε πού θα βρει πιο εύκολα settings. Μάντεψε ποιο file browser θα του φανεί πιο εύκολο. 25 minutes ago, georgiosmag said: όποτε έχει γίνει πείραμα παρόμοιο και ήμουν παρόν ΠΟΤΕ δεν δούλεψε σωστά το λίνουξ "...γιατί προσπαθούσα να τους αναγκάσω να δουλέψουν όπως στα Windows και τους έδινα λάθος οδηγίες". Τι, δε λέμε ανέκδοτες ιστοριουλες; Να, πάρε και τη δική μου. "Όποτε έχει γίνει πείραμα παρόμοιο και ήμουν παρών", ήταν απόλυτα επιτυχές και δούλεψε στην εντέλεια. Συγκεκριμένα, εγώ βάλει από Ubuntu και Mint μέχρι Zorin σε διάφορους φίλους και συγγενείς, μέχρι και σε άτομα που με ρωτούσαν συνέχεια πώς να βρουν αυτό και πώς εκείνο στα Windows και δεν είχαν χρόνια τώρα το παραμικρό πρόβλημα, το κατάλαβαν με τη μια πώς να το χρησιμοποιούν. Μάλλον είσαι μια δεκαετία πίσω (κυριολεκτικά), καθώς οποιοδήποτε Linux distro, σε οποιοδήποτε PC έχω δουλέψει τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχει εμφανίσει την παραμικρή ασυμβατότητα. Η ειρωνία είναι ότι η τελευταία ασυμβατότητα που αντιμετώπισα ήταν με Windows 11 σε laptop φίλου που ήθελε format γιατί του έκανε περίεργα (δεν έσβηνε στο shutdown, ο,τι και να δοκιμάσαμε από power settings, hidden power menus, sleep states κλπ) και μάντεψε! Το επίσημο ISO από την MS δεν είχε το driver για το WiFi! Σε Lenovo laptop που ερχόταν με προεγκατεστημένα Windows! Και έπρεπε να το κατεβάσω από άλλο PC και να το περάσω χειροκίνητα. Όχι, γιατί κάτι έλεγες για συμβατότητα. Έχω κουραστεί να ακούω ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τελευταία φορά Linux distro το 2010 και τους έλειπε κάποιο driver και νομίζουν ότι έτσι είναι τα Linux distros το 2024. "Επιτέλους, είναι ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ" 2
gokuthelegend Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, uniquegr είπε Εν τω μεταξύ, μιλάμε για Windows 10 & Windows 11 όπου το κλειδί κοστίζει πρακτικά τίποτα, σε σχέση με τα κλειδιά των win7 που ήταν πανάκριβα και εκεί μπαίναμε σε πειρασμό να τα σπάσουμε. Όταν πρωτοβγήκαν τα 7 και τα 8, πριν 10-15 χρόνια δεν ήταν και τόσο διαδεδομένα τα κλειδάδικα που έδιναν κλειδιά με 10 και 15 ευρώ, θεωρώ από όταν βγήκαν τα 10 και μετά άρχισαν να διαδίδονται. Και πάλι δεν διαδόθηκαν άμεσα, δηλαδή υπήρχε μια μεταβατική περίοδος μέχρι να διαδοθούν τα φθηνά κλειδιά. Επιπλέον αυτού, ασε που πολλοί είναι τόσο τσιφούτηδες που δεν ήθελαν να πληρώσουν ούτε αυτά τα 10-15 ευρώ. Οπότε γινόταν και ακόμη γίνεται ψιλοχαμός με σπασμένο λογισμικό. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από gokuthelegend
georgiosmag Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 59 λεπτά πριν, MikeKata είπε Ολο το σχόλιο ακούγεται σαν απόκομμα από συλλογή ανέκδοτων ιστοριών. Μπορείς να τις κάνεις βιβλιαράκι. Μιας και δε σου αρέσουν οι υποθετικές συγκρίσεις από το 0, πες ότι έχει χειριστεί μόνο Mac. Πες ότι έχει χειριστεί μόνο ChromeOS. Γενικά, τα άλλα 2 κύρια OSs εκεί έξω και δεν έχει γινει trained monkey από παιδί στα Windows για να βρίσκει το κάθε χωμένο control panel να αλλάξει μια ρύθμιση. Γιατί, πλέον, υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι εκεί έξω, ειδικά με τη νέα γενιά. Μάντεψε πού θα εγκαταστήσει πιο εύκολα προγράμματα. Μάντεψε πού θα βρει πιο εύκολα settings. Μάντεψε ποιο file browser θα του φανεί πιο εύκολο. "...γιατί προσπαθούσα να τους αναγκάσω να δουλέψουν όπως στα Windows και τους έδινα λάθος οδηγίες". Τι, δε λέμε ανέκδοτες ιστοριουλες; Να, πάρε και τη δική μου. "Όποτε έχει γίνει πείραμα παρόμοιο και ήμουν παρών", ήταν απόλυτα επιτυχές και δούλεψε στην εντέλεια. Συγκεκριμένα, εγώ βάλει από Ubuntu και Mint μέχρι Zorin σε διάφορους φίλους και συγγενείς, μέχρι και σε άτομα που με ρωτούσαν συνέχεια πώς να βρουν αυτό και πώς εκείνο στα Windows και δεν είχαν χρόνια τώρα το παραμικρό πρόβλημα, το κατάλαβαν με τη μια πώς να το χρησιμοποιούν. Μάλλον είσαι μια δεκαετία πίσω (κυριολεκτικά), καθώς οποιοδήποτε Linux distro, σε οποιοδήποτε PC έχω δουλέψει τα τελευταία 12 χρόνια δεν έχει εμφανίσει την παραμικρή ασυμβατότητα. Η ειρωνία είναι ότι η τελευταία ασυμβατότητα που αντιμετώπισα ήταν με Windows 11 σε laptop φίλου που ήθελε format γιατί του έκανε περίεργα (δεν έσβηνε στο shutdown, ο,τι και να δοκιμάσαμε από power settings, hidden power menus, sleep states κλπ) και μάντεψε! Το επίσημο ISO από την MS δεν είχε το driver για το WiFi! Σε Lenovo laptop που ερχόταν με προεγκατεστημένα Windows! Και έπρεπε να το κατεβάσω από άλλο PC και να το περάσω χειροκίνητα. Όχι, γιατί κάτι έλεγες για συμβατότητα. Έχω κουραστεί να ακούω ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τελευταία φορά Linux distro το 2010 και τους έλειπε κάποιο driver και νομίζουν ότι έτσι είναι τα Linux distros το 2024. "Επιτέλους, είναι ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ" άστα να πάνε... καμία εξέλιξη 1
gallikan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μάλλον πήραν πρέφα οτι τους γράφουμε στα @@ μας και τα στήσαμε μέχρι και σε core2duo.... 1
Pelopidas82 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Τελικά αν ψάξετε το άρθρο το κανονικό από Αμερική θα δείτε ότι έκαναν λάθος δεν είπε ποτέ η Microsoft ότι θα γίνει αυτό ποτέ, ένας χρήστης ενός σαιτ έκανε λανθασμένο edit στο άρθρο και ακολούθησε χαλασμένο τηλέφωνο. https://iguru.gr/ochi-tis-microsoft-stin-egkatastasi-ton-windows-11-ypostirizomeno-hardware/
AlienTechGR Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Με το που βγήκαν τα 11, η ίδια η Microsoft έλεγε στο site της, ότι σε καθαρή εγκατάσταση δεν "μπορεί" να ελέγξει αν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής και αν υπάρχει TPM 2.0 (παρόλα αυτά ήταν προαπαιτούμενο το SecureBoot και το TPM 1.2) πράγμα που όντως ισχύει μέχρι και σήμερα. Με το επίσημο .iso από το Media Creation tool, σε ότι laptop δοκίμασα από Ivy Bridge και μετά, έχοντας απλά ενεργοποιημένο το TPM στο BIOS (και αρκετή RAM) προφανώς μου προχωρούσε πάντα χωρίς καμία ανάγκη για Rufus όπως επίσης και οι ενημερώσεις γινόντουσαν κανονικά και συνεχίζουν, σε ένα L440 με Haswell που έχω τώρα.
Paragontas-x Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ίσως γιατί από την αρχή των win11 είχαν ήδη βγει τρόποι(Πολύ απλά με ένα απλό registry edit) να παρακάμψουν το tpm2 & secure boot. Το θέμα είναι όμως ότι πλέον(24h2) υπάρχει άλλο ένα που ακούει στο όνομα cpu sse 4.2 που απ' ότι φαίνεται αυτό δεν μπορεί να παρακαμπτει. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από Paragontas-x
gokuthelegend Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Paragontas-x είπε Το θέμα είναι όμως ότι πλέον(24h2) υπάρχει άλλο ένα που ακούει στο όνομα cpu sse 4.2 που απ' ότι φαίνεται αυτό δεν μπορεί να παρακαμπτει. Η Intel υποστηρίζει το SSE4.2 στους επεξεργαστές της από το 2008 και η AMD από το 2011, αν κάποιος έχει υπολογιστή παλιότερο τότε καλό θα ήταν να τον αναβαθμίσει όπως και να έχει ανεξαρτήτως αν σκοπεύει ή αν δεν σκοπεύει να βάλει Windows 11, μιας και μιλάμε για αρκετά παλιούς επεξεργαστές. Και να τους υποστήριζε θεωρώ ότι θα σερνοντουσαν τα 11 σε τόσο παλιό hardware. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από gokuthelegend
Paragontas-x Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Να μου επιτρέψεις να έχω άλλη άποψη. Και όχι κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει η οποιαδήποτε εταιρία να σε "Υποχρεώνει" να αλλάξεις hardware ειδικά αν τον υπολογιστή τον έχεις για απλά πραγματα. Και επίσης όχι δεν θα σερνοντουσαν τα windows ειδικά αν είχες ssd. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από Paragontas-x
gokuthelegend Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Paragontas-x είπε Και όχι κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει η οποιαδήποτε εταιρία να σε "Υποχρεώνει" να αλλάξεις hardware ειδικά αν τον υπολογιστή τον έχεις για απλά πραγματα. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να αλλάξεις hardware, όμως και εσύ δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να υποστηρίζει hardware που βγήκε πριν από 16 και βάλε χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα