jazzu4ia Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 On 15/12/2024 at 12:31, great said: αληθεια θα ηθελα να μου πεις ταινιες, δεν το λεω ουτε για να γελασω ουτα να κοροιδεψω, απο ενδιαφερον να καταλαβω το ειδος που θεωρεις τα "πρωτότυπο σεναριακά σινεμά" ειδικα αυτο τοπρωτοτυπα σεναριακα ειναι που θελω να δω τι εννοεις βασει ταινιών. ...όλες τού λάρς φόν τρίερ...
Lucifer Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 21 ώρες πριν, jazzu4ia είπε ...όλες τού λάρς φόν τρίερ... μισό λεπτάκι όμως, όσο και αν ο τρίερ εισάγει καινοτομίες σκηνοθετικά (άλλες φορές εντυπωσιακές και άλλες φορές απλώς χαριτωμένες), σεναριακά μιλώντας (γιατί αυτό σε ρώτησαν), ο αντίχριστος είναι μια μεγάλη πίπα που αν την είχε σκηνοθετήσει οποιοσδήποτε άλλος μη-καταξιωμένος, τώρα θα έμενε σε χαρτόκουτο 1
jazzu4ia Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 ...γράφεις μόνο γιά δημιουργία εντυπώσεων στούς αδαείς διότι : 1) ...ό θεός λάρς δέν είναι μόνο μία ταινία πού αναφέρεις, αλλά πάρα πολλές καί ΟΛΕΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ! 2) ...ό αντίχριστος είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ σκηνοθετικά+σεναριακά, καί όποιος καί νά τήν είχε σκηνοθετήσει θά μάς έριχνε τά σαγώνια στό πάτωμα... ...αλλά μάλλον δέν κατάλαβες καί πολλά... ...διότι οί ανοιχτόμυαλοι εξετάζουν τό δημιούργημα καί όχι τόν δημιουργό γι'αυτό καί τούς κράζω όταν βγάζουν παπαριές ! ...τό περίμενα, γι'αυτό καί ανέφερα παραπάνω νά μήν συγχέεις τό δημιουργό μέ τό έργο του, όμως φαίνεται γράφεις χωρίς νά κατανοείς τά σχολιά μου !
Lucifer Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, jazzu4ia είπε 2) ...ό αντίχριστος είναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ σκηνοθετικά+σεναριακά, καί όποιος καί νά τήν είχε σκηνοθετήσει θά μάς έριχνε τά σαγώνια στό πάτωμα... ...αλλά μάλλον δέν κατάλαβες καί πολλά... Το πρόβλημα είναι ότι αυτά που είχα να καταλάβω ήταν πολύ λιγότερα απ' όσα περίμενα. Σεσημασμένες ιδέες (όλες οι εκδοχές), ψευδο-υπαρξισμός και αισθητική σημειολογία που έχουμε χωνέψει και χέσει 100 φορές ως το τέλος της εφηβείας μας και το μόνο που το σώζει είναι το σκηνοθετικό πρίσμα. Ακριβώς ίδιας ποιότητας και στείρα καινοτομίας μαλακία όσο ο Κυνόδοντας, χωρίς το αμήχανο shock value για γεροντοκόρες -oh wait. Αν εσύ εντυπωσιάστηκες, δοκίμασε καμιά φορά να βάλεις γάλα στο τσάι σου, παίζει να χύσεις πάνω σου από τους ριζοσπαστικούς νέους ορίζοντες που θα σου ανοίξει. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2024 από Lucifer
jazzu4ia Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, Lucifer said: Το πρόβλημα είναι ότι αυτά που είχα να καταλάβω ήταν πολύ λιγότερα απ' όσα περίμενα. Σεσημασμένες ιδέες (όλες οι εκδοχές), ψευδο-υπαρξισμός και αισθητική σημειολογία που έχουμε χωνέψει και χέσει 100 φορές ως το τέλος της εφηβείας μας και το μόνο που το σώζει είναι το σκηνοθετικό πρίσμα. Ακριβώς ίδιας ποιότητας και στείρα καινοτομίας μαλακία όσο ο Κυνόδοντας, χωρίς το αμήχανο shock value για γεροντοκόρες -oh wait. Αν εσύ εντυπωσιάστηκες, δοκίμασε καμιά φορά να βάλεις γάλα στο τσάι σου, παίζει να χύσεις πάνω σου από τους ριζοσπαστικούς νέους ορίζοντες που θα σου ανοίξει. ...απ'όσα περίμενες ;; ...μάλιστα...ήσουνα προκατειλλημένος λοιπόν, προφανώς τήν προσέγγισες στενόμυαλα, έμεινες στήν εκπληκτική εικόνα καί σεναριακά δέν κατάλαβες τίποτα... ...στόν κυνόδοντα έχω κι εγώ σεναριακές μικροενστάσεις πού αφορούν τούς διαλόγους (τό σενάριο ΔΕΝ είναι μόνο οί διάλογοι) , αλλά συνολικά ήταν μιά εκπληκτική ταινία πού ανανέωσε έκ βάθρων όλο τό ελληνικό σινεμά, καί άφησε άναυδους μέ τή γλώσσα στό μάγουλο, όλους τούς σκηνοθέτες τού πλανήτη καί όλους τους κινηματογραφικούς παραγωγούς τού πλανήτη, πού ακόμα τήν συζητάνε καί ακόμα νά κοπάσει ό ντόρος (κι ούτε πρόκειται ! )... ...είμαι πιουρίστας...πού σημαίνει ότι καταναλώνω τά πάντα αγνά καθαρά κι ανόθευτα χωρίς μπλεντάκια, κοκταίηλ & υβριδισμούς...από τσάϊ, γάλα καί καφέ πάντα straight μονοποικιλιακά & ανόθευτα, μέχρι τά ουίσκια, πάντα single malt, straight from the barrel, cask strength χωρίς νερό... ...κι αυτό δέν αλλάζει...
Lucifer Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, jazzu4ia είπε ...απ'όσα περίμενες ;; ...μάλιστα...ήσουνα προκατειλλημένος λοιπόν, προφανώς τήν προσέγγισες στενόμυαλα, έμεινες στήν εκπληκτική εικόνα καί σεναριακά δέν κατάλαβες τίποτα... Ή (και ξέρω ότι απαιτεί τρομακτική φαντασία εκ μέρους σου που μόνο ένας άνθρωπος τόσο φανατισμένος μπορεί να στερείται) είχα δει προηγούμενες ταινίες του LvT! 1 ώρα πριν, jazzu4ia είπε ...είμαι πιουρίστας...πού σημαίνει ότι καταναλώνω τά πάντα αγνά καθαρά κι ανόθευτα χωρίς μπλεντάκια, κοκταίηλ & υβριδισμούς...από τσάϊ, γάλα καί καφέ πάντα straight μονοποικιλιακά & ανόθευτα, μέχρι τά ουίσκια, πάντα single malt, straight from the barrel, cask strength χωρίς νερό... ...κι αυτό δέν αλλάζει... έγινε παιχταρά μου, μόνο με το δεξί, μερακλάτα να αναπνεύσει και λίγο το ποντίκι 1
jazzu4ia Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Lucifer said: Ή είχα δει προηγούμενες ταινίες του LvT! ...άρα μέ επιβεβαιώνεις ώς πρός τό 1) πού έγραψα παραπάνω...ότι ό λάρς είναι σπουδαίος καί οί ταινίες του είναι σπουδαίες... ...άρα τί εμμονή είναι αυτή πού έφαγες μέ τόν αντίχριστο καί μάς ζαλίζεις τόσην ώρα, ενώ ό τύπος έχει κάνει μιά ντουζίνα αριστουργήματα ;; 1 hour ago, Lucifer said: έγινε παιχταρά μου, μόνο με το δεξί, μερακλάτα να αναπνεύσει και λίγο το ποντίκι ...νεοελληναράδικες μαλακίες... ...αυτά τά λέγαμε όταν είμασταν 15 χρονών...μάλλον εκεί έχεις μείνει...
Lucifer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, jazzu4ia είπε ...άρα τί εμμονή είναι αυτή πού έφαγες μέ τόν αντίχριστο καί μάς ζαλίζεις τόσην ώρα, ενώ ό τύπος έχει κάνει μιά ντουζίνα αριστουργήματα ;; Στις 16/12/2024 στις 4:33 ΜΜ, jazzu4ia είπε ...όλες τού λάρς φόν τρίερ... γι αυτό αγάπη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα