Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, 

έχω fiber 200 (cosmote), εδώ και δύο μέρες ανάβει κόκκινο το alarm στο ont. Power και lan είναι σταθερά πράσινα.
Στο router αντίστοιχα ανάβει πράσινα το power (και το wlan) και τίποτα άλλο.

Έχω επικοινωνήσει με cosmote και περιμένω τεχνικό αλλά επειδή φαντάζομαι ότι θα μου φάει και το ΣΚ είπα να ρωτήσω μήπως μπορώ να κάνω κάτι.

Το καλώδιο της οπτικής εξωτερικά φαίνεται άθικτο (είναι περίπου 40-60cm).
Έχω κάνει reset στο ont από το κουμπί.
Στο router δεν έχω κάνει reset.

ONT: Nokia G-010G-R
Router: Speedport plus 2

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Κάνανε κοντά σε εσενα εργασίες αερίου η σκάψανε δρόμο ;;

Σου κόπηκε η οπτική ίνα μάλλον 

Σε εμένα κάνανε εργασίες για αέριο και έμενα 1 εβδομάδα χωρις ιντερνετ

Δημοσ.
18 hours ago, bill2015 said:

Καλησπέρα 

Κάνανε κοντά σε εσενα εργασίες αερίου η σκάψανε δρόμο ;;

Σου κόπηκε η οπτική ίνα μάλλον 

Σε εμένα κάνανε εργασίες για αέριο και έμενα 1 εβδομάδα χωρις ιντερνετ

Καλημέρα,

ναι σκάψανε όντως για φυσικό και σε εμένα. Βέβαια πέρασαν λίγες μέρες μέχρι να κοπεί. 

Δημοσ.
14 hours ago, bill2015 said:

Μάλλον σε καπιο σημείο σου κόπηκε η οπτική ίνα 

Σε εμένα κάνανε μια εβδομάδα για να το φτιάξουν 

Είπα να αλλάξω το καλώδιο που πάει πρίζα-otp αλλά σε δύο μαγαζιά που πήγα δεν βρήκα. Θα περιμένω την Cosmote (αν και νομίζω οι γραμμές είναι της vodafon). Δυστυχώς δεν έχω και σήμα στο κινητό για να δουλέψω με δεδομένα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Είπα να αλλάξω το καλώδιο που πάει πρίζα-otp αλλά σε δύο μαγαζιά που πήγα δεν βρήκα. Θα περιμένω την Cosmote (αν και νομίζω οι γραμμές είναι της vodafon). Δυστυχώς δεν έχω και σήμα στο κινητό για να δουλέψω με δεδομένα.

To καλώδιο της ινας από το πριζακι(ΟΤΟ) στο ONT  λέγεται patchcord.Θα βρεις σίγουρα σε κατάστημα leroy merlin.

Δημοσ.
16 hours ago, Stratosnis said:

η cosmote θα το δωσει σε vodafone.δυσκολο να χαλασει το patch cord εκτος αν το χτυπησες. πολλα πριζακια αν τα ανοιξεις τερματιζουν σε coupler female to female οποτε μπορεις να βγαλεις το καλωδιο απο την αλλη πλευρα και να το δοκιμασεις στο ont. θελει λιγο προσοχη μονο

Δημοσ.
On 13/12/2024 at 17:33, koubos said:

To καλώδιο της ινας από το πριζακι(ΟΤΟ) στο ONT  λέγεται patchcord.Θα βρεις σίγουρα σε κατάστημα leroy merlin.

Δεν πήγα ακόμα σε κάποιο leroy αλλά σε ότι μαγαζί με ηλεκτρονικά/καλώδια πήγα μου είπα ότι υπάρχει το καλώδιο αλλά δεν έχουν το βύσμα και ότι το έχουν μόνο οι πάροχοι.
Τώρα προφανώς για να υπάρχει στο skroutz σε τόσα καταστήματα μάλλον μπούρδες μου λέγανε.

On 14/12/2024 at 00:45, poulinos said:

η cosmote θα το δωσει σε vodafone

η ενημέρωση είναι ότι το πρόβλημα είναι γενικό και πήρε παράταση μία εβδομάδα ακόμα (2η). Όλες οι γραμμές είναι της Vodafone; 

On 14/12/2024 at 00:45, poulinos said:

πολλα πριζακια αν τα ανοιξεις τερματιζουν σε coupler female to female οποτε μπορεις να βγαλεις το καλωδιο απο την αλλη πλευρα και να το δοκιμασεις στο ont. θελει λιγο προσοχη μονο

για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα που θα βοηθήσει αυτό. 

Δημοσ.

update:

το alarm στο ONT έγινε πράσινο, αλλά δεν έχω ακόμα internet/τηλέφωνο. Στο router είναι μόνο το power αναμμένο. 9 εργάσιμες μετράω...

Δημοσ.
1 minute ago, Mr_Terror said:

Καλό σημάδι ότι έγινε πράσινο, μπορεί και εντός της ημέρας να αποκατασταθεί η βλαβη

Μακάρι, άναψε χτες το απόγευμα. Έκανα ένα restart το router μπας και αλλά τίποτα. 

Δημοσ.
5 hours ago, Stratosnis said:

Μακάρι, άναψε χτες το απόγευμα. Έκανα ένα restart το router μπας και αλλά τίποτα. 

σιγουρεψου οτι παιζει το ethernet απο το Ont μεχρι το router.αν εχει καποιο λαμπακι.

Δημοσ.
1 minute ago, poulinos said:

σιγουρεψου οτι παιζει το ethernet απο το Ont μεχρι το router.αν εχει καποιο λαμπακι.

Τα παρακάτω 4 έχει σαν ενδείξεις στο ONT. 

power (πράσινο)
Alarm (σβηστό)
PON (πράσινο)
LAN (πράσινο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...