John-n78 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Από τότε που έχουν γίνει οι αλλαγές με τις χρεώσεις στα μεταφορικά, τελωνεία κλπ... σε μη ευρωπαϊκές αποθήκες, έχω σταματήσει το eBay και ψωνίζω από AliExpress. Έχω παρατηρήσει το εξής παράδοξο στο AliExpress. Ο πωλητής μου δίνει κάποιο tracking number που ξεκινάει π.χ. με UCxxxxx... αλλά στην παράδοση, αντί να μου το φέρουν σπίτι, έρχεται στο κινητό μου μήνυμα ότι ο αριθμός αποστολής "τάδε" (γράφει κάποιο 10ψήφιο νούμερο αντί για το UCxxxxx...) θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο ACS Point όπου θα μπορείτε να το παραλάβετε με το "τάδε" 4ψηφιο PIN. Εν ολίγοις, ξεκινάει το προϊόν με ένα X tracking number αλλά η ACS που το παραλαμβάνει του δίνει ένα Y tracking number. Το πρόβλημα είναι το εξής. Το AliExpress κάνει για να παραδώσει συνήθως από 5-15 ημέρες (όχι εργάσιμες, αλλά συνολικές) σε σχέση με το ebay που μου έκανε 30-45. Τώρα περιμένω 3 προϊόντα από AliExpress γύρω στις 40 ημέρες. Τα 2 από τα 3 μέσω των tracking numbers γράφουν ότι από τις 27 Νοέμβρη έχουν φτάσει στο local delivery center ενώ το άλλο αγνοείται από τις 14 Νοέμβρη όπου γράφει ότι έφυγε από την χώρα εξωτερικού και μετά κανένα σημείο... ζωής. Όμως όπως έγραψα και στην αρχή, οι πωλητές δίνουν ως tracking number κάτι UCxxxx τα οποία εγώ τα κάνω tracking με τη μεταφορική Cainiao, ενώ στην ACS δεν λειτουργούν τα συγκεκριμένα tracking numbers και πηγαίνοντας στην ACS δεν βρίσκουν τα εν λόγω Tracking numbers για να μου πουν το τι μέλλει γενέσθαι. Αρχικά πήγα στο κατάστημα και μου είπαν ότι κανονικά ξεκινάνε με ένα π.χ. UCxxxx tracking number αλλά όταν τα παραλαμβάνει η ACS τότε τους δίνει ελληνικό tracking number (ένα 10ψήφιο) και τους ρωτάω, πώς μπορώ εγώ να ξέρω το ελληνικό tracking number το οποίο αντιστοιχεί στο κάθε ένα UCxxxx tracking number και μου είπαν να πάρω τηλ. στα κεντρικά. Παίρνω τηλ. τα κεντρικά, προφανώς δεν ήξεραν να εντοπίσουν τα UCxxxx tracking numbers και ήθελε η κοπέλα να της δώσω ελληνικό tracking number το οποίο προφανώς δεν είχα. Της εξηγώ το όλο μπέρδεμα και ότι δεν φταίω εγώ που αλλάζουν αυτοί το tracking number σε ελληνικό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε τώρα τα 3 αυτά δέματα. Και με ρωτάει αυτή από ποιά μεταφορική έρχονται. Της λέω Cainiao και μου απαντάει ότι αυτοί συνεργάζονται μόνο με DPD και με GLS. Της εξηγώ ότι και άλλα πράγματα έχω πάρει από AliExpress τα οποία έρχονται με Cainiao αλλά μετά μου τα παραδίδει η ACS (βασικά πηγαίνω σε ACS Point) για να τα πάρω με αλλαγμένο tracking number αλλά αυτή επέμενε ότι δεν συνεργάζονται με καμιά άλλη μεταφορική πέρα από τις DPD & GLS. Μόνο το 1 από τα 3 δέματα (αυτό που είχε ως τελευταία ενημέρωση ότι έφυγε από το εξωτερικό στις 14 Νοέμβρη), δεν ξεκίναγε με UCxxxx αλλά ο πωλητής μου είχε δώσει ένα 10ψηφιο νούμερο και το έδωσα στην κοπέλα από τα κεντρικά του ACS και μου λέει ότι το συγκεκριμένο είναι δικό μας δέμα αλλά ενώ έχει ανοιχτεί η καρτέλα του tracking number δεν μπορώ να δω καμιά κίνηση καθώς δεν το έχουμε παραλάβει ακόμη (παρόλο που εγώ μπορούσα με το συγκεκριμένο tracking number μέσω της Cainiao να δω κινήσεις μέχρι που έφυγε από το εξωτερικό). Τελικά τί ισχύει γενικότερα με τα tracking numbers; Όντως αλλάζουν όταν παραλαμβάνει η τελική μεταφορική εταιρεία; Δεν θα έπρεπε να γνωρίζει η τελική μεταφορική και το αρχικό tracking number γιατί στην προκειμένη περίπτωση πώς θα ξέρω εγώ να την κατευθύνω για ποιο προϊόν θέλω να μάθω; Τέλος τί μπέρδεμα συμβαίνει με τις μεταφορικές αφού εγώ βλέπω ότι έχει φύγει με Cainiao ενώ η ACS να μου λέει ότι συνεργάζεται μόνο με DPD ή GLS; 1
sleepychris Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 τα εχει εξηγησει εδω ο κος Σακης ξανα και ξανα. 2
Λύση sakisgri Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Λύση Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 10/12/2024 στις 6:32 ΜΜ, John-n78 είπε Καλησπέρα. Από τότε που έχουν γίνει οι αλλαγές με τις χρεώσεις στα μεταφορικά, τελωνεία κλπ... σε μη ευρωπαϊκές αποθήκες, έχω σταματήσει το eBay και ψωνίζω από AliExpress. Έχω παρατηρήσει το εξής παράδοξο στο AliExpress. Ο πωλητής μου δίνει κάποιο tracking number που ξεκινάει π.χ. με UCxxxxx... αλλά στην παράδοση, αντί να μου το φέρουν σπίτι, έρχεται στο κινητό μου μήνυμα ότι ο αριθμός αποστολής "τάδε" (γράφει κάποιο 10ψήφιο νούμερο αντί για το UCxxxxx...) θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο ACS Point όπου θα μπορείτε να το παραλάβετε με το "τάδε" 4ψηφιο PIN. Εν ολίγοις, ξεκινάει το προϊόν με ένα X tracking number αλλά η ACS που το παραλαμβάνει του δίνει ένα Y tracking number. Το πρόβλημα είναι το εξής. Το AliExpress κάνει για να παραδώσει συνήθως από 5-15 ημέρες (όχι εργάσιμες, αλλά συνολικές) σε σχέση με το ebay που μου έκανε 30-45. Τώρα περιμένω 3 προϊόντα από AliExpress γύρω στις 40 ημέρες. Τα 2 από τα 3 μέσω των tracking numbers γράφουν ότι από τις 27 Νοέμβρη έχουν φτάσει στο local delivery center ενώ το άλλο αγνοείται από τις 14 Νοέμβρη όπου γράφει ότι έφυγε από την χώρα εξωτερικού και μετά κανένα σημείο... ζωής. Όμως όπως έγραψα και στην αρχή, οι πωλητές δίνουν ως tracking number κάτι UCxxxx τα οποία εγώ τα κάνω tracking με τη μεταφορική Cainiao, ενώ στην ACS δεν λειτουργούν τα συγκεκριμένα tracking numbers και πηγαίνοντας στην ACS δεν βρίσκουν τα εν λόγω Tracking numbers για να μου πουν το τι μέλλει γενέσθαι. Αρχικά πήγα στο κατάστημα και μου είπαν ότι κανονικά ξεκινάνε με ένα π.χ. UCxxxx tracking number αλλά όταν τα παραλαμβάνει η ACS τότε τους δίνει ελληνικό tracking number (ένα 10ψήφιο) και τους ρωτάω, πώς μπορώ εγώ να ξέρω το ελληνικό tracking number το οποίο αντιστοιχεί στο κάθε ένα UCxxxx tracking number και μου είπαν να πάρω τηλ. στα κεντρικά. Παίρνω τηλ. τα κεντρικά, προφανώς δεν ήξεραν να εντοπίσουν τα UCxxxx tracking numbers και ήθελε η κοπέλα να της δώσω ελληνικό tracking number το οποίο προφανώς δεν είχα. Της εξηγώ το όλο μπέρδεμα και ότι δεν φταίω εγώ που αλλάζουν αυτοί το tracking number σε ελληνικό με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βρούμε τώρα τα 3 αυτά δέματα. Και με ρωτάει αυτή από ποιά μεταφορική έρχονται. Της λέω Cainiao και μου απαντάει ότι αυτοί συνεργάζονται μόνο με DPD και με GLS. Της εξηγώ ότι και άλλα πράγματα έχω πάρει από AliExpress τα οποία έρχονται με Cainiao αλλά μετά μου τα παραδίδει η ACS (βασικά πηγαίνω σε ACS Point) για να τα πάρω με αλλαγμένο tracking number αλλά αυτή επέμενε ότι δεν συνεργάζονται με καμιά άλλη μεταφορική πέρα από τις DPD & GLS. Μόνο το 1 από τα 3 δέματα (αυτό που είχε ως τελευταία ενημέρωση ότι έφυγε από το εξωτερικό στις 14 Νοέμβρη), δεν ξεκίναγε με UCxxxx αλλά ο πωλητής μου είχε δώσει ένα 10ψηφιο νούμερο και το έδωσα στην κοπέλα από τα κεντρικά του ACS και μου λέει ότι το συγκεκριμένο είναι δικό μας δέμα αλλά ενώ έχει ανοιχτεί η καρτέλα του tracking number δεν μπορώ να δω καμιά κίνηση καθώς δεν το έχουμε παραλάβει ακόμη (παρόλο που εγώ μπορούσα με το συγκεκριμένο tracking number μέσω της Cainiao να δω κινήσεις μέχρι που έφυγε από το εξωτερικό). Τελικά τί ισχύει γενικότερα με τα tracking numbers; Όντως αλλάζουν όταν παραλαμβάνει η τελική μεταφορική εταιρεία; Δεν θα έπρεπε να γνωρίζει η τελική μεταφορική και το αρχικό tracking number γιατί στην προκειμένη περίπτωση πώς θα ξέρω εγώ να την κατευθύνω για ποιο προϊόν θέλω να μάθω; Τέλος τί μπέρδεμα συμβαίνει με τις μεταφορικές αφού εγώ βλέπω ότι έχει φύγει με Cainiao ενώ η ACS να μου λέει ότι συνεργάζεται μόνο με DPD ή GLS; Όπως σου έγραψε και ο φίλος πιο πάνω, δες εδώ για να ξέρεις τι γίνεται. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Για να σε βοηθήσω και λίγο, το δέμα σου ειναι απλή αποστολη (semitrackable) όπως θα δεις και παρακάτω: (copy-paste από το link πάνω) Τα "trackable" ειναι συστημενα και τα "semitrackable" ειναι απλή αποστολη. Aliexpress Selection Saver (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Aliexpress Saver Shipping (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Aliexpress Selection Standard (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Aliexpress Standard Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy For Special goods (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Standard For Special Goods (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Heavy Parcel Line (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Τα "Aliexpress Saver Shipping", "Aliexpress Selection Saver", "Cainiao Super Economy" και "Cainiao Super Economy Global" ειναι για πιο φτηνά προϊόντα (8,5€ και κάτω) και ειναι απλή αποστολη (semitrackable) παίρνουν tracking number της μορφής UA*********HU και έρχονται με τα ΕΛΤΑ (παράδοση σε περίπου 30-45 μέρες) Και για τα UC********HU ισχύει το ίδιο. Επισης: Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα). Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Και πλέον θα έχει ξεκινήσει η διακίνηση του δέματος προς την μονάδα διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί. Συνήθως από το "Arrived at local delivery center" κάνει 5-10 μέρες μεχρι την παράδοση, αυτό βεβαία παίζει από κατάστημα σε κατάστημα π.χ πόσο συχνά βγαίνει ο ταχυδρόμος στην περιοχή σου. Όταν το δέμα έρχεται με την ACS θα ειναι συστημένο και παίρνει κατευθείαν από Κίνα tracking number 10ψηφιο της μορφής 76******** (όπως τα παρακάτω) Τα "Choice" και τα "3 items from US $1,99" (δλδ τα bundle) στέλνονται με Aliexpress τρόποι αποστολής, και ειναι ασφαλής. Είναι συστημενα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής 758******* (10ψηφιο) και έρχονται με την ACS (παράδοση σε 12-16 μέρες περίπου) Τα "Aliexpress Standard Shipping", "Aliexpress Selection Standard" και τα ενοποιημένα (Combined) ειναι συστημενα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής 758******* (10ψηφιο) και έρχονται με την ACS (παράδοση σε 12-16 μέρες περίπου) Τα "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, υγρά, αλοιφές κτλ. ειναι συστημενα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής 758******* (10ψηφιο) και έρχονται με την ACS (παράδοση σε περίπου 30-45 μέρες) Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2024 από sakisgri 1
John-n78 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Στις 11/12/2024 στις 4:56 ΜΜ, sakisgri είπε Όπως σου έγραψε και ο φίλος πιο πάνω, δες εδώ για να ξέρεις τι γίνεται. https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 Για να σε βοηθήσω και λίγο, το δέμα σου ειναι απλή αποστολη (semitrackable) όπως θα δεις και παρακάτω: (copy-paste από το link πάνω) Τα "trackable" ειναι συστημενα και τα "semitrackable" ειναι απλή αποστολη. Aliexpress Selection Saver (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Aliexpress Saver Shipping (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Aliexpress Selection Standard (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Aliexpress Standard Shipping (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Super Economy Global (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Super Economy For Special goods (semitrackable) Ενημέρωση μέχρι να φτάσει Αθήνα. Cainiao Standard For Special Goods (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Cainiao Heavy Parcel Line (trackable) Ενημέρωση μέχρι το σπίτι και συστημένο. Τα "Aliexpress Saver Shipping", "Aliexpress Selection Saver", "Cainiao Super Economy" και "Cainiao Super Economy Global" ειναι για πιο φτηνά προϊόντα (8,5€ και κάτω) και ειναι απλή αποστολη (semitrackable) παίρνουν tracking number της μορφής UA*********HU και έρχονται με τα ΕΛΤΑ (παράδοση σε περίπου 30-45 μέρες) Και για τα UC********HU ισχύει το ίδιο. Επισης: Στα semitrackable (απλή αποστολη) φαίνεται η πορεία του δέματος μέχρι να φτάσει στα ΕΛΤΑ. Μετά περιμένεις κάποια μέρα που θα αφήσει ο ταχυδρόμος το δέμα χωρίς ενημέρωση και υπογραφή (σαν ένα γράμμα). Από τα ΕΛΤΑ θα δείτε μόνο μια ενημέρωση που θα ειναι "Αποστολή αντικειμένου, ΟΥΓΓΑΡΙΑ" Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Και πλέον θα έχει ξεκινήσει η διακίνηση του δέματος προς την μονάδα διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί. Συνήθως από το "Arrived at local delivery center" κάνει 5-10 μέρες μεχρι την παράδοση, αυτό βεβαία παίζει από κατάστημα σε κατάστημα π.χ πόσο συχνά βγαίνει ο ταχυδρόμος στην περιοχή σου. Όταν το δέμα έρχεται με την ACS θα ειναι συστημένο και παίρνει κατευθείαν από Κίνα tracking number 10ψηφιο της μορφής 76******** (όπως τα παρακάτω) Τα "Choice" και τα "3 items from US $1,99" (δλδ τα bundle) στέλνονται με Aliexpress τρόποι αποστολής, και ειναι ασφαλής. Είναι συστημενα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής 758******* (10ψηφιο) και έρχονται με την ACS (παράδοση σε 12-16 μέρες περίπου) Τα "Aliexpress Standard Shipping", "Aliexpress Selection Standard" και τα ενοποιημένα (Combined) ειναι συστημενα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής 758******* (10ψηφιο) και έρχονται με την ACS (παράδοση σε 12-16 μέρες περίπου) Τα "Cainiao Standard For Special Goods" ειναι για ειδικά υλικά σκόνες, υγρά, αλοιφές κτλ. ειναι συστημενα (trackable) παίρνουν tracking number της μορφής 758******* (10ψηφιο) και έρχονται με την ACS (παράδοση σε περίπου 30-45 μέρες) Στην περίπτωση με το UC********HU όπου δείχνει Ουγγαρία μέσω ELTA, αυτοί μπορούν απο τα κεντρικά ή σε κάποιο κατάστημα των ELTA να εντοπίσουν που ακριβώς βρίσκεται το δέμα ? Διότι μέχρι στιγμής από Cainiao δείχνει ότι έχει φτάσει από τις 27 Νοέμβρη στην μεταφορική και απο τότε (1.5 μήνα μετά) δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής για το που βρίσκεται. Τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση ? Περίμενουμε και όποτε και εάν έρθει ? Επίσης πήρα στα κεντρικά και αυτό που μου έλεγαν είναι αυτό που έβλεπα κια εγώ μέσω ΕΛΤΑ ότι έρχεται απο Ουγγαρία (ενώ η Ουγγαρία δεν έχει καμία σχέση) και ενώ τους λέω ότι απο Cainiao βλέπω ότι το έχουν παραλάβει, δεν το αποδέχονται λέγοντας μου ότι τα update status που βλέπω απο εκεί είναι αναληθές.
sakisgri Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, John-n78 είπε Στην περίπτωση με το UC********HU όπου δείχνει Ουγγαρία μέσω ELTA, αυτοί μπορούν απο τα κεντρικά ή σε κάποιο κατάστημα των ELTA να εντοπίσουν που ακριβώς βρίσκεται το δέμα ? Διότι μέχρι στιγμής από Cainiao δείχνει ότι έχει φτάσει από τις 27 Νοέμβρη στην μεταφορική και απο τότε (1.5 μήνα μετά) δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής για το που βρίσκεται. Τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση ? Περίμενουμε και όποτε και εάν έρθει ? Επίσης πήρα στα κεντρικά και αυτό που μου έλεγαν είναι αυτό που έβλεπα κια εγώ μέσω ΕΛΤΑ ότι έρχεται απο Ουγγαρία (ενώ η Ουγγαρία δεν έχει καμία σχέση) και ενώ τους λέω ότι απο Cainiao βλέπω ότι το έχουν παραλάβει, δεν το αποδέχονται λέγοντας μου ότι τα update status που βλέπω απο εκεί είναι αναληθές. Όχι δεν μπορούν να δούνε που ειναι, διότι μια φορά μόνο σκανάρονται αυτά τα δέματα στην Ελλαδα και αυτή η μια φορά δεν φαινεται καν στο σύστημα τους. Όπως γράφω πιο πάνω: Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Και πλέον θα έχει ξεκινήσει η διακίνηση του δέματος προς την μονάδα διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί. Συνήθως από το "Arrived at local delivery center" κάνει 5-10 μέρες μεχρι την παράδοση, αυτό βεβαία παίζει από κατάστημα σε κατάστημα π.χ πόσο συχνά βγαίνει ο ταχυδρόμος στην περιοχή σου. Άρα αν βλέπεις στο parcelsapp η στην cainiao το "Arrived at local delivery center" και έχουν περασει τουλάχιστον 10 μέρες, τοτε κατά 99% θα ειναι στην τοπική μονάδα διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί. Πήγαινε να το αναζητήσεις αλλά όχι με το tracking number γιατι ειναι τόσο άσχετοι που ενώ ειναι απλή αποστολη (το U μπροστα σημαινει απλη αποστολη/semitrackable) και δεν ανιχνεύετε θα κοιτάξουν στο σύστημα τους και θα σου πούνε ότι να ναι όπως σου είπαν και στο τηλ. Να το αναζητήσεις με το όνομα σου και την διεύθυνση σου και αν μπουν στο κόπο να κοιτάξουν λογικά θα ειναι εκεί. Αν δεν κοιτάξουν πες τους και κανένα ψεματάκι όπως σου είπαν από τα κεντρικά ότι έχει καιρό που ειναι εδώ. Αυτά τα αφήνει ο ταχυδρόμος χωρίς ενημέρωση και υπογραφή, αν μένεις σε πολυκατοικία υπάρχει και η περίπτωση να το άφησε και να το πήρε κάποιος.
John-n78 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 13 ώρες πριν, sakisgri είπε Όχι δεν μπορούν να δούνε που ειναι, διότι μια φορά μόνο σκανάρονται αυτά τα δέματα στην Ελλαδα και αυτή η μια φορά δεν φαινεται καν στο σύστημα τους. Όπως γράφω πιο πάνω: Aπό το parcelsapp και cainiao θα δείτε και το "Arrived at local delivery center" που θα φανεί όταν τα ΕΛΤΑ σκανάρουν το δέμα (στην Αθήνα) και τπτ άλλο. Και πλέον θα έχει ξεκινήσει η διακίνηση του δέματος προς την μονάδα διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί. Συνήθως από το "Arrived at local delivery center" κάνει 5-10 μέρες μεχρι την παράδοση, αυτό βεβαία παίζει από κατάστημα σε κατάστημα π.χ πόσο συχνά βγαίνει ο ταχυδρόμος στην περιοχή σου. Άρα αν βλέπεις στο parcelsapp η στην cainiao το "Arrived at local delivery center" και έχουν περασει τουλάχιστον 10 μέρες, τοτε κατά 99% θα ειναι στην τοπική μονάδα διανομής της περιοχής σου που σε εξυπηρετεί. Πήγαινε να το αναζητήσεις αλλά όχι με το tracking number γιατι ειναι τόσο άσχετοι που ενώ ειναι απλή αποστολη (το U μπροστα σημαινει απλη αποστολη/semitrackable) και δεν ανιχνεύετε θα κοιτάξουν στο σύστημα τους και θα σου πούνε ότι να ναι όπως σου είπαν και στο τηλ. Να το αναζητήσεις με το όνομα σου και την διεύθυνση σου και αν μπουν στο κόπο να κοιτάξουν λογικά θα ειναι εκεί. Αν δεν κοιτάξουν πες τους και κανένα ψεματάκι όπως σου είπαν από τα κεντρικά ότι έχει καιρό που ειναι εδώ. Αυτά τα αφήνει ο ταχυδρόμος χωρίς ενημέρωση και υπογραφή, αν μένεις σε πολυκατοικία υπάρχει και η περίπτωση να το άφησε και να το πήρε κάποιος. Ευτυχώς μένω σε μονοκατοικία. Οπότε θα πρέπει να παώ στα ΕΛΤΑ της περιοχής μου ή να τους πάρω τηλ. και να το ψάξουν με διεύθνηση και ον/μο. Ευελπιστώ στο να μην το έχουν γυρίσει πισω (εάν όντως γίνεται) διότι απο Cainiao γράφει ότι απο 27 Νοέμβρη "Arrived at local delivery center"
sakisgri Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, John-n78 είπε Ευτυχώς μένω σε μονοκατοικία. Οπότε θα πρέπει να παώ στα ΕΛΤΑ της περιοχής μου ή να τους πάρω τηλ. και να το ψάξουν με διεύθνηση και ον/μο. Ευελπιστώ στο να μην το έχουν γυρίσει πισω (εάν όντως γίνεται) διότι απο Cainiao γράφει ότι απο 27 Νοέμβρη "Arrived at local delivery center" Όχι αυτά δεν στέλνονται πίσω, μόνο τα συστημενα στέλνονται. Για άλλη φορά κοίτα να αποφεύγεις τα semitrackable που έρχονται με τα ΕΛΤΑ. Είτε κοιτάζοντας αν αυτό που θες υπάρχει σε Choice που έχει μεν 2,99€ μεταφορικά αλλά αφαιρούνται αν το προϊόν η τα προϊόντα Choice που θα πάρεις ξεπεράσουν τα 10€. Είτε να δεις αν υπάρχει στο Bundle deals που θα πρέπει να πάρεις τουλάχιστο 5 προϊόντα αλλά έχει πάρα πολλά φτηνά ακόμα και κάτω του ευρώ και οι τιμές στα Bundle ειναι οι καλύτερες που θα βρεις οπουδήποτε αλλού, άρα συμφέρει αν υπάρχει. Η αν δεν υπάρχει ούτε σε Choice αλλά ούτε σε Bundle. Τότε θα ειναι από Global seller, στην συγκεκριμένη περίπτωση παίρνεις και ακόμα ένα η και παραπάνω προϊόντα από διαφορετικά καταστήματα για να γίνει ενοποίηση δεμάτων. κάνω copy paste κάτω τι γράφω στο link που έβαλα πιο πάνω για αυτή τη περίπτωση. Αν πάρουμε πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με οποιοδήποτε ασφαλή τρόπο αποστολής semitrackable/trackable (εκτός από "Cainiao Standard For Special Goods", "Cainiao Super Economy For Special goods" και "Cainiao Heavy Parcel Line") Πιο πιθανό τα δέματα να ενοποιηθούν και να γίνουν ένα δέμα (Combined Delivery) και αυτόματα θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε "Aliexpress Standard Shipping" έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. Προτιμότερο ειναι να βάλουμε τα προϊόντα στο καλάθι και να τα πληρώσουμε όλα μαζί, ταυτόχρονα. Με όλα τα πάνω έρχονται με την ACS σε 12-16 μέρες περίπου. 1
John-n78 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Στις 12/1/2025 στις 2:58 ΜΜ, sakisgri είπε Όχι αυτά δεν στέλνονται πίσω, μόνο τα συστημενα στέλνονται. Για άλλη φορά κοίτα να αποφεύγεις τα semitrackable που έρχονται με τα ΕΛΤΑ. Είτε κοιτάζοντας αν αυτό που θες υπάρχει σε Choice που έχει μεν 2,99€ μεταφορικά αλλά αφαιρούνται αν το προϊόν η τα προϊόντα Choice που θα πάρεις ξεπεράσουν τα 10€. Είτε να δεις αν υπάρχει στο Bundle deals που θα πρέπει να πάρεις τουλάχιστο 5 προϊόντα αλλά έχει πάρα πολλά φτηνά ακόμα και κάτω του ευρώ και οι τιμές στα Bundle ειναι οι καλύτερες που θα βρεις οπουδήποτε αλλού, άρα συμφέρει αν υπάρχει. Η αν δεν υπάρχει ούτε σε Choice αλλά ούτε σε Bundle. Τότε θα ειναι από Global seller, στην συγκεκριμένη περίπτωση παίρνεις και ακόμα ένα η και παραπάνω προϊόντα από διαφορετικά καταστήματα για να γίνει ενοποίηση δεμάτων. κάνω copy paste κάτω τι γράφω στο link που έβαλα πιο πάνω για αυτή τη περίπτωση. Αν πάρουμε πάνω από ένα προϊόν από διαφορετικά καταστήματα με οποιοδήποτε ασφαλή τρόπο αποστολής semitrackable/trackable (εκτός από "Cainiao Standard For Special Goods", "Cainiao Super Economy For Special goods" και "Cainiao Heavy Parcel Line") Πιο πιθανό τα δέματα να ενοποιηθούν και να γίνουν ένα δέμα (Combined Delivery) και αυτόματα θα αναβαθμιστεί η αποστολή σε "Aliexpress Standard Shipping" έτσι θα έρθει ένα δέμα και συστημένο. Προτιμότερο ειναι να βάλουμε τα προϊόντα στο καλάθι και να τα πληρώσουμε όλα μαζί, ταυτόχρονα. Με όλα τα πάνω έρχονται με την ACS σε 12-16 μέρες περίπου. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Να ρωτήσω, στην ενοποίηση που λές, εάν κάνω μαζική αγορά και υπάρχει έστω και ένα choise ή bundle τότε θα γίνει ενοποίηση και θα αναβαθμιστεί σε "Aliexpress Standard Shipping" όπου θα έρθει ένα δέμα και συστημένο ? Επίσης εάν δεν στέλνονται πίσω όπως λες τότε αυτό είναι θετικό, διότι λογικά θα έχει ξεμείνει σητν μεταφορική και μήπως το βρω στα ΕΛΤΑ. Μπορεί όμως να είναι και στα ΕΛΤΑ Courier ? Διότι με το tracking number το βρίσκει και στα ΕΛΤΑ αλλά και στα ΕΛΤΑ Courier όπου γράφει "ΟΥΓΓΑΡΙΑ". Πάντως το "ΟΥΓΓΑΡΙΑ" που γράφει δνε ξέρω κατα πόσο είναι αληθινό διότι και απο άλλους χρήστες "ΟΥΓΓΑΡΙΑ" έχω διαβάσει ότι τους γράφει ενώ συνήθως όλα αυτά έρχονται απο Κίνα. 1
sakisgri Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 14/1/2025 στις 8:17 ΜΜ, John-n78 είπε Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Να ρωτήσω, στην ενοποίηση που λές, εάν κάνω μαζική αγορά και υπάρχει έστω και ένα choise ή bundle τότε θα γίνει ενοποίηση και θα αναβαθμιστεί σε "Aliexpress Standard Shipping" όπου θα έρθει ένα δέμα και συστημένο ? Επίσης εάν δεν στέλνονται πίσω όπως λες τότε αυτό είναι θετικό, διότι λογικά θα έχει ξεμείνει σητν μεταφορική και μήπως το βρω στα ΕΛΤΑ. Μπορεί όμως να είναι και στα ΕΛΤΑ Courier ? Διότι με το tracking number το βρίσκει και στα ΕΛΤΑ αλλά και στα ΕΛΤΑ Courier όπου γράφει "ΟΥΓΓΑΡΙΑ". Πάντως το "ΟΥΓΓΑΡΙΑ" που γράφει δνε ξέρω κατα πόσο είναι αληθινό διότι και απο άλλους χρήστες "ΟΥΓΓΑΡΙΑ" έχω διαβάσει ότι τους γράφει ενώ συνήθως όλα αυτά έρχονται απο Κίνα. Τα Choice και αυτά που δεν ειναι Choice δλδ από global seller όταν τα βάλεις στο καλάθι θα δεις ειναι ξεχωριστά καλάθια, δλδ τα Choice με τα global seller δεν γίνονται ενοποίηση μαζί. Από την άλλη τα Bundle και τα Choice γίνονται ενοποίηση, αλλά δεν σε απασχολεί είτε γίνει είτε όχι διότι ειναι και τα δυο συστημενα. Βασικά αν θέλεις να πάρεις κάτι που δεν ειναι ούτε Choice ούτε από Bundle και το βρίσκεις μόνο από global seller θες να πάρεις και κάτι ακόμα από global seller πάλι αλλά από διαφορετικό κατάστημα για να γίνει ενοποίηση, και ναι θα έρθει συστημένο. Όχι δεν ειναι στα ΕΛΤΑ courier σχεδόν πάντα στην αναζήτηση φαινεται όπου και να την κάνεις είτε στα ΕΛΤΑ είτε στα ΕΛΤΑ courier. Και ναι πάνε πρώτα Ουγγαρια αυτά τα δέματα και περνάνε εκεί τελωνειο, γιαυτό το HU στο τέλος. (HU = Hungary). Επισης και τα συστημενα πάνε Ουγγαρια και περνάνε εκεί τελωνειο, γιαυτό και δεν έχουμε καποια εξτρά χρέωση στην Ελλαδα. Αν το tracking number έχει NL στο τέλος, τοτε πάει Ολλανδία πρώτα (NL = Netherlands) EDIT: προσθέτω και μια φώτο που είχα και μόλις βρήκα για να δεις τα ξεχωριστά καλάθια στο checkout με αυτά που ειναι από global sellers και αυτά που ειναι από Choice. Αυτά όπως έγραψα πιο πάνω δεν γίνονται ενοποίηση αναμεταξύ τους. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου από sakisgri 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα