Alchemist` Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω πρόβλημα με το διαμέρισμα από επάνω μου. Συγκεκριμένα όταν βρέχει τρέχουν νερά από το ταβάνι μου. Έφερα μηχανικό και μου είπε ότι ο μόνος τρόπος να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα για την πηγή του προβλήματος είναι να επιτρέψει την είσοδο ο από πάνω για να γίνει έλεγχος και όποιες εργασίες. Το πρόβλημα έχει χρόνια και ο άνθρωπος δεν συνεργάζεται, μικρή σημασία για το ερώτημα έχουν οι λόγοι κτλ οπότε δεν θα επεκταθώ. Αποφάσισα λοιπόν να κινηθώ νομικά για να αναγκαστεί να επιτρέψει την είσοδο και να επισκευαστούν τα προβλήματα. Το θέμα είναι, πριν πάμε σε μηνύσεις, να δω ποιός είναι ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ώστε να του στείλω κάποια ειδοποίηση η εξώδικο. Κατοικεί εδώ και δεκαετίες ένας τύπος εκεί ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου που δόθηκε για αντιπαροχή ώστε να χτιστεί η οικοδομή και προφορικά σε συζητήσεις έχει αναφέρει ότι είναι δικό του, αλλά θέλω να το πιστοποιήσω αυτό πριν προχωρήσω. Από κοινόχρηστα δε μπορώ να βγάλω άκρη, δεν έρχεται σε καμία συνέλευση ο ανωτέρω, και η έκδοση τους γίνεται από ενοίκους που είναι διαχειριστές με βάση όσα δηλώνει ο καθένας προφορικά. Που μπορώ λοιπόν να απευθυνθώ για να μάθω επίσημα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη? Επίσης στην οποία αίτηση κάνω πως μπορώ να προσδιορίσω ποιο διαμέρισμα από όλη την οικοδομή είναι αυτό που με ενδιαφέρει? Σε μια πολυκατοικία παίρνει ας πούμε κάποιον "κωδικό" η κάθε ξεχωριστή ιδιοκτησία? Ευχαριστώ Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από Alchemist`
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 29 minutes ago, Alchemist` said: Καλησπέρα, έχω πρόβλημα με το διαμέρισμα από επάνω μου. Συγκεκριμένα όταν βρέχει τρέχουν νερά από το ταβάνι μου. Έφερα μηχανικό και μου είπε ότι ο μόνος τρόπος να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα για την πηγή του προβλήματος είναι να επιτρέψει την είσοδο ο από πάνω για να γίνει έλεγχος και όποιες εργασίες. Το πρόβλημα έχει χρόνια και ο άνθρωπος δεν συνεργάζεται, μικρή σημασία για το ερώτημα έχουν οι λόγοι κτλ οπότε δεν θα επεκταθώ. Αποφάσισα λοιπόν να κινηθώ νομικά για να αναγκαστεί να επιτρέψει την είσοδο και να επισκευαστούν τα προβλήματα. Το θέμα είναι, πριν πάμε σε μηνύσεις, να δω ποιός είναι ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ώστε να του στείλω κάποια ειδοποίηση η εξώδικο. Κατοικεί εδώ και δεκαετίες ένας τύπος εκεί ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου που δόθηκε για αντιπαροχή ώστε να χτιστεί η οικοδομή και προφορικά σε συζητήσεις έχει αναφέρει ότι είναι δικό του, αλλά θέλω να το πιστοποιήσω αυτό πριν προχωρήσω. Από κοινόχρηστα δε μπορώ να βγάλω άκρη, δεν έρχεται σε καμία συνέλευση ο ανωτέρω, και η έκδοση τους γίνεται από ενοίκους που είναι διαχειριστές με βάση όσα δηλώνει ο καθένας προφορικά. Που μπορώ λοιπόν να απευθυνθώ για να μάθω επίσημα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη? Επίσης στην οποία αίτηση κάνω πως μπορώ να προσδιορίσω ποιο διαμέρισμα από όλη την οικοδομή είναι αυτό που με ενδιαφέρει? Σε μια πολυκατοικία παίρνει ας πούμε κάποιον "κωδικό" η κάθε ξεχωριστή ιδιοκτησία? Ευχαριστώ Κατ'αρχήν θα απευθυνόμουν στην διαχείριση - η, ας το πούμε, 'εύκολη' οδός. Εάν δεν είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, επικοινωνία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα για να κληθούν να παράσχουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Στο κάτω-κάτω, έχεις έννομο συμφέρον να τα μάθεις. Σε δεύτερο χρόνο, βρίσκεις το ΚΑΕΚ του διαμερίσματός σου και μέσω του Κτηματολογίου, βρίσκεις το ΚΑΕΚ (και τον ιδιοκτήτη) του από πάνω διαμερίσματος. Εδώ ίσως χρειαστείς τη συνδρομή δικηγόρου. 6
Alchemist` Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paredwse είπε Κατ'αρχήν θα απευθυνόμουν στην διαχείριση - η, ας το πούμε, 'εύκολη' οδός. Εάν δεν είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, επικοινωνία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα για να κληθούν να παράσχουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Στο κάτω-κάτω, έχεις έννομο συμφέρον να τα μάθεις. Σε δεύτερο χρόνο, βρίσκεις το ΚΑΕΚ του διαμερίσματός σου και μέσω του Κτηματολογίου, βρίσκεις το ΚΑΕΚ (και τον ιδιοκτήτη) του από πάνω διαμερίσματος. Εδώ ίσως χρειαστείς τη συνδρομή δικηγόρου. Από την διαχείριση δεν μπορεί να βγεί άκρη δυστυχώς καθώς δεν υπάρχει τίποτα στο αρχείο της που να αναφέρει επίσημα το ιδιοκτησιακό καθεστώς σήμερα, για όποιον έχει όρεξη για διάβασμα εξηγώ: Spoiler Επειδή έχω και εγώ γίνει διαχειριστής, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο στα "αρχεία" της διαχείρισης. Το story έχει ότι το οικόπεδο της οικοδομής δόθηκε για αντιπαροχή από την μητέρα του τωρινού ενοίκου του διαμερίσματος που με ενδιαφέρει (η οποία δεν ξέρω καν αν ζεί πλεόν, δεν ζούσε ποτέ στην περιοχή, αν ο ένοικος αποδέχθηκε τυχόν κληρονομιά, αν υπάρχουν και άλλοι ιδιοκτήτες (έχει αδέρφια), αν μένει εκεί με δωρεάν φιλοξενία κτλπ). Ο εργολάβος δεν ολοκλήρωσε πλήρως τμήματα της οικοδομής, παράτησε τα κλειδιά σε όσους του απευθύνθηκαν και εξαφανίστηκε. Δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν οι τότε ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καταστατικό, ούτε καν ξέρουμε πόσα τετραγωνικά και χιλιοστά έχει το κάθε διαμέρισμα. Όταν έγινα λοιπόν διαχειριστής (20χρόνια αργότερα) προσπάθησα να τους βάλω σε τάξη αλλά κάποιοι δεν προσκόμισαν ποτέ στοιχεία επίσημα για τα τετραγωνικά κυρίως/βοηθητικών χώρων κλπ, κάποιοι άλλοι δεν είχαν νομιμοποιήσει ημιυπαίθριους χώρους με αποτέλεσμα οι δηλώσεις τους στην εφορία να μην αντιστοιχούν με πραγματικά δεδομένα κλπ. Υπήρχαν χώροι στην οικοδομή (π.χ. μια αποθήκη υπόγεια και ένα κλειστό γκαράζ) τα οποία απ' όσο προφορικά μου είπαν δεν πουλήθηκαν ποτέ από τον εργολάβο σε κάποιο πρόσωπο και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς είναι άγνωστο.... Γενικώς ένα απέραντο μπάχαλο... Φαντάσου ότι επειδή δεν βγήκε ποτέ άκρη, τα διαμερίσματα είναι 9 διαφόρων μεγεθών, και όλα τα έξοδα (πλην ανελκυστήρα) βγαίνουν ισόποσα δια του 9... δεν έβγαινε άκρη και αρνούνταν όλοι να δωθούν τα κοινόχρηστα σε εταιρεία για να τακτοποιηθούν οπότε τους έβαλα και κάναμε συνέλευση και καταγράψαμε επίσημα ότι αποδέχονται τα κοινόχρηστα να υπολογίζονται με τον συγκεκριμένο τρόπο και το υπερψήφισαν ακόμα και άτομα που είχαν μια γκαρσονιέρα (οπότε πληρώνουν παραπάνω κοινόχρηστα από αυτά που θα έπρεπε) γιατί βαριούνται να ασχοληθούν.... Για να αξιοποιήσω δικαστικά τα στοιχεία τα θέλω εγγράφως και όχι απλά να μάθω προφορικά από τον γείτονα πως λένε τον ιδιοκτήτη... Κατόπιν λοιπόν ερωτήσεων σε γνωστούς κλπ, σκεφτόμουν να πάω στην πολεοδομία και να αιτηθώ να μου γνωρίσουν τον ιδιοκτήτη. Αν το αρνηθούν (το λογικό δηλαδή) θα πάω με την αρνητική απάντηση στον Εισαγγελέα για να βγάλει παραγγελία για να μου τα χορηγήσουν καθώς έχω έννομο συμφέρον. Απλά δεν ξέρω καν αν η πολεοδομία είναι αρμόδια για κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να απευθυνθώ αλλού.... Στον Δήμο? Σε κτηματολόγιο? Υποθηκοφυλάκιο? δεν έχω ιδέα. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, ίσως πιο σύντομος, που πιθανώς κάποιος εδώ γνωρίζει? Όσον αφορά το δικηγόρο σκεφτόμουν να συγκεντρώσω όλα τα έγγραφα που πιστεύω και μετά να πάω... Π.χ. κάλεσα μηχανικό ο οποίος μου έδωσε έγγραφη βεβαίωση ότι διαπίστωσε την βλάβη και ότι αυτή δεν προέρχεται από τον διαμερισμά μου και μπορεί να αξιολογηθεί και επισκευαστεί μόνο με πρόσβαση στο από πάνω διαμέρισμα. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από Alchemist`
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 15 minutes ago, Alchemist` said: Από την διαχείριση δεν μπορεί να βγεί άκρη δυστυχώς καθώς δεν υπάρχει τίποτα στο αρχείο της που να αναφέρει επίσημα το ιδιοκτησιακό καθεστώς σήμερα, για όποιον έχει όρεξη για διάβασμα εξηγώ: Μου κάνει τρομακτική εντύπωση αυτό γιατί τα κοινόχρηστα βγαίνουν, συνήθως σε δύο ονόματα: ιδιοκτήτη και ενοικιαστή/κατόχου. Αν, για παράδειγμα, δεν πληρώνει ένα διαμέρισμα ποιον κυνηγάμε; Τον ιδιοκτήτη (και μόνο). Άλλο να μην ξέρω ακριβώς χιλιοστά γιατί έχουν γίνει διάφορες μικροπαρανομίες (ή μεγαλοπαρανομίες). Κι άλλο να μην ξέρω ποιος είναι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης. Οπότε θα πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ: Η πολεοδομία δεν έχει ιδέα. Δεν είναι καν δουλειά της να έχει ιδέα. Ποια είναι η δουλειά της; Να βγάλει μια άδεια στο όνομα του εργολάβου ή της κατασκευαστικής εταιρείας ή αυτού που έχτισε μέσω αντιπαροχής (or whatever). Από εκεί και πέρα, πωλούνται διαμερίσματα, μετά ξαναπωλούνται κλπ κλπ. Δεν βρίσκεις άκρη. Και δεν είναι δουλειά της πολεοδομίας. ΟΚ. Θα βρεις τα σχέδια, άντε να βρεις και την αρχική άδεια. Μετά... το χάος. Αν θέλεις να πας the long way, βρίσκεις τον αρχικό ιδιοκτήτη του οικοπέδου, βρίσκεις μέσω υποθηκοφυλακείου τα συμβόλαιά του, βρίσκεις σε ποιους έχει πωλήσει και ακολουθείς το νήμα από εκεί. Εκεί θέλεις δικηγόρο. Tough shit, we're useful after all.
Alchemist` Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, paredwse είπε Μου κάνει τρομακτική εντύπωση αυτό γιατί τα κοινόχρηστα βγαίνουν, συνήθως σε δύο ονόματα: ιδιοκτήτη και ενοικιαστή/κατόχου. Αν, για παράδειγμα, δεν πληρώνει ένα διαμέρισμα ποιον κυνηγάμε; Τον ιδιοκτήτη (και μόνο). Άλλο να μην ξέρω ακριβώς χιλιοστά γιατί έχουν γίνει διάφορες μικροπαρανομίες (ή μεγαλοπαρανομίες). Οπότε θα πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Άσε αδερφέ, την ίδια τρομάρα πήρα και εγώ όταν ανέλαβα την διαχείριση.... Δεν ξέρω πόσα εγκεφαλικά πέρασα όταν μου παρέδωσαν το "αρχείο" μαζί με τους λογαριασμούς.... Ήταν 2 μπλέ τετράδια, σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στο σχολείο, όπου ο κάθε ένας που πέρασε ως διαχειριστής έγραφε και έσβηνε ότι ήθελε... επί 20 χρόνια... Ο συγκεκριμένος με τον οποίο έχω κ εγώ πρόβλημα δεν πλήρωνε ποτέ κοινόχρηστα, η αντιμετώπιση ήταν ότι "της μάνας του ήταν το διαμέρισμα άρα πλέον δικό του", "χρωστάει 300 ευρώ, ας βάλουμε οι υπόλοιποι 8 από 40 ευρώ να τα καλύψουμε να τελειώνουμε" 7 λεπτά πριν, paredwse είπε ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ: Η πολεοδομία δεν έχει ιδέα. Δεν είναι καν δουλειά της να έχει ιδέα. Ποια είναι η δουλειά της; Να βγάλει μια άδεια στο όνομα του εργολάβου ή της κατασκευαστικής εταιρείας ή αυτού που έχτισε μέσω αντιπαροχής (or whatever). Από εκεί και πέρα, πωλούνται διαμερίσματα, μετά ξαναπωλούνται κλπ κλπ. Δεν βρίσκεις άκρη. Και δεν είναι δουλειά της πολεοδομίας. ΟΚ. Θα βρεις τα σχέδια, άντε να βρεις και την αρχική άδεια. Μετά... το χάος. Αν θέλεις να πας the long way, βρίσκεις τον αρχικό ιδιοκτήτη του οικοπέδου, βρίσκεις μέσω υποθηκοφυλακείου τα συμβόλαιά του, βρίσκεις σε ποιους έχει πωλήσει και ακολουθείς το νήμα από εκεί. Εκεί θέλεις δικηγόρο. Tough shit, we're useful after all. Είναι μια βάση και αυτό που λές, ευχαριστώ... θα πάω στο υποθηκοφυλακίο αύριο το πρωί λοιπόν να δώ τι θα μου πούν.... Δεν μπορώ να τους κάνω αιτήσεις ως φυσικό πρόσωπο? Απαιτείται δικηγόρος? Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από Alchemist`
vasilllis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 κατα παντος υπευθυνου δεν κανεις εξωδικο ή μηνυση? Αν κανεις εξωδικο στον ιδιοκτητη ο νοικαρης ή χρηστης εχει καθε δικαιωμα να αρνηθει την εισοδο στο σπιτι του.
kirileman Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 3 hours ago, Alchemist` said: Καλησπέρα, έχω πρόβλημα με το διαμέρισμα από επάνω μου. Συγκεκριμένα όταν βρέχει τρέχουν νερά από το ταβάνι μου. Έφερα μηχανικό και μου είπε ότι ο μόνος τρόπος να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα για την πηγή του προβλήματος είναι να επιτρέψει την είσοδο ο από πάνω για να γίνει έλεγχος και όποιες εργασίες. Το πρόβλημα έχει χρόνια και ο άνθρωπος δεν συνεργάζεται, μικρή σημασία για το ερώτημα έχουν οι λόγοι κτλ οπότε δεν θα επεκταθώ. Αποφάσισα λοιπόν να κινηθώ νομικά για να αναγκαστεί να επιτρέψει την είσοδο και να επισκευαστούν τα προβλήματα. Το θέμα είναι, πριν πάμε σε μηνύσεις, να δω ποιός είναι ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ώστε να του στείλω κάποια ειδοποίηση η εξώδικο. Κατοικεί εδώ και δεκαετίες ένας τύπος εκεί ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου που δόθηκε για αντιπαροχή ώστε να χτιστεί η οικοδομή και προφορικά σε συζητήσεις έχει αναφέρει ότι είναι δικό του, αλλά θέλω να το πιστοποιήσω αυτό πριν προχωρήσω. Από κοινόχρηστα δε μπορώ να βγάλω άκρη, δεν έρχεται σε καμία συνέλευση ο ανωτέρω, και η έκδοση τους γίνεται από ενοίκους που είναι διαχειριστές με βάση όσα δηλώνει ο καθένας προφορικά. Που μπορώ λοιπόν να απευθυνθώ για να μάθω επίσημα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη? Επίσης στην οποία αίτηση κάνω πως μπορώ να προσδιορίσω ποιο διαμέρισμα από όλη την οικοδομή είναι αυτό που με ενδιαφέρει? Σε μια πολυκατοικία παίρνει ας πούμε κάποιον "κωδικό" η κάθε ξεχωριστή ιδιοκτησία? Ευχαριστώ Πού είναι το ακίνητο;
Sherlock_7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Ρώτησε τον μηχανικό που έφερες να βρει μέσω του ΚΑΕΚ τον ιδιοκτήτη. Είναι πολύ απλό και εύκολο. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Alchemist` said: [...] Είναι μια βάση και αυτό που λές, ευχαριστώ... θα πάω στο υποθηκοφυλακίο αύριο το πρωί λοιπόν να δώ τι θα μου πούν.... Δεν μπορώ να τους κάνω αιτήσεις ως φυσικό πρόσωπο? Απαιτείται δικηγόρος? Τυπικά, η έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο γίνεται μόνο από δικηγόρο. Αν δεν ξέρεις να ψάχνεις σε Υποθηκοφυλακείο, είναι λίγο μπερδεψουά. Αν μικροδείχνεις, βάλε ένα πουκάμισο και ένα σακάκι και παίξ'το 'ασκούμενος' και ζήτα βοήθεια με κακομοίρικο ύφος από κάνα υπάλληλο. Παίζει να σου δείξει. Το βασικό είναι να ξέρεις το όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη (και πατρώνυμο και μητρώνυμο για να μην πέσεις σε καμία συνωνυμία και κάνεις άδικο κόπο). 1 hour ago, vasilllis said: κατα παντος υπευθυνου δεν κανεις εξωδικο ή μηνυση? Αν κανεις εξωδικο στον ιδιοκτητη ο νοικαρης ή χρηστης εχει καθε δικαιωμα να αρνηθει την εισοδο στο σπιτι του. 1. Κατά παντός υπευθύνου εξώδικο δεν υφίσταται. 2. Αν κάνεις εξώδικο στον ιδιοκτήτη, ο ενοικιαστής οφείλει να υπακούσει - η άρνηση του συνιστά κακή χρήση του ακινήτου και εδραιώνει λόγο για έξωση. 53 minutes ago, Sherlock_7 said: Ρώτησε τον μηχανικό που έφερες να βρει μέσω του ΚΑΕΚ τον ιδιοκτήτη. Είναι πολύ απλό και εύκολο. Ποιό όμως είναι το ΚΑΕΚ του ιδιοκτήτη; Όχι τόσο απλό και εύκολο...
Sherlock_7 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 56 λεπτά πριν, paredwse είπε Τυπικά, η έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο γίνεται μόνο από δικηγόρο. Αν δεν ξέρεις να ψάχνεις σε Υποθηκοφυλακείο, είναι λίγο μπερδεψουά. Αν μικροδείχνεις, βάλε ένα πουκάμισο και ένα σακάκι και παίξ'το 'ασκούμενος' και ζήτα βοήθεια με κακομοίρικο ύφος από κάνα υπάλληλο. Παίζει να σου δείξει. Το βασικό είναι να ξέρεις το όνομα του αρχικού ιδιοκτήτη (και πατρώνυμο και μητρώνυμο για να μην πέσεις σε καμία συνωνυμία και κάνεις άδικο κόπο). 1. Κατά παντός υπευθύνου εξώδικο δεν υφίσταται. 2. Αν κάνεις εξώδικο στον ιδιοκτήτη, ο ενοικιαστής οφείλει να υπακούσει - η άρνηση του συνιστά κακή χρήση του ακινήτου και εδραιώνει λόγο για έξωση. Ποιό όμως είναι το ΚΑΕΚ του ιδιοκτήτη; Όχι τόσο απλό και εύκολο... Το ΚΑΕΚ μέσα έχει αναλυτικά τις οριζόντιες και μπορείς να δεις στον εκάστοτε όροφο σε ποιον ανοίκει το κάθε διαμέρισμα. Ο μηχανικός σου θα ξέρει 1000%. End of story.
sleepychris Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 5 hours ago, paredwse said: Αν μικροδείχνεις, βάλε ένα πουκάμισο και ένα σακάκι και παίξ'το 'ασκούμενος' και ζήτα βοήθεια με κακομοίρικο ύφος από κάνα υπάλληλο. αυτό είναι πλαστοπροσωπία και είναι προφανώς 100% παράνομο. ωραία συμβουλή...
mariosnik_ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Λοιπον. Στην δική μου περίπτωση με διπλανή παρατημένη οικία που ψάχναμε τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό. Μπήκα στο δικό μου κτηματολόγιο με τους κωδικούς του taxisnet, εκεί αναγράφει τους ΚΑΕΚ των ομορων οικοπέδων. Βρήκα τον ΚΑΕΚ του διπλανου κτιρίου, τον έδωσα σε φίλο μου δικηγόρο και αυτός μπήκε μετά στο κτηματολόγιο και βρήκε τα πάντα για το κτίριο. Οι δικηγόροι είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση σίγουρα σε τέτοια στοιχεία. Ίσως και οι μηχανικοί αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορούν όλα, υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση σε στοιχεία. Εσείς τώρα που είστε διαμέρισμα, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Δηλαδή, δεν γνωρίζω αν μπορεί εύκολα ο δικηγόρος να βρει τι γίνεται. Το κάθε διαμέρισμα σε μια πολυκατοικια έχει έναν κωδικό, αναγράφεται στο συμβόλαιο και την σύσταση οριζοντιου, πχ συνήθως για παράδειγμα, σε ένα κτίριο με τρεις ορόφους και δύο διαμερίσματα ο καθένας, του 1ου ορόφου έχουν κωδικούς Α1 και Α2, του 2ου Β1 και Β2, Γ1 Γ2 κοκ. Τον κωδικό μπορείς να τον βρεις αν πχ εσύ είσαι στον τρίτο όροφο το Γ2 και ο από πάνω σου είναι στον τέταρτο έχει το Δ2. Αυτά τα δίνεις εσύ στον δικηγόρο η τα ψάχνει αυτός ξεχωριστά μέσα από τα συμβόλαια και τα βρίσκει, στο τέλος βρίσκει τον ιδιοκτήτη από το κτηματολόγιο. Άμα δεν υπάρχει κτηματολόγιο και έχετε υποθηκοφυλακια, πρέπει να πάει ο δικηγόρος εκεί για λογαριασμό σου να ψάξει. Στα υπόλοιπα περί διαδικασιών μηνύσεων εξώδικο κτλ, ακολουθείς την συμβουλή του δικηγόρου. Καλά ξεμπερδέματα, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα με τις πολυκατοικιες. Πληροφοριακά, επειδή το πάθαμε στο διαμέρισμα της μητέρας μου. Άμα πέφτουν νερά όταν βρέχει, υπάρχει διαρροη στο δάπεδο της βεράντας, στα σιφόνια της βεράντας η την κάθετη υδροροη, βρίσκει πλαγίως κάνει μια κλήση και κατεβαίνει από το ταβάνι του από κάτω. Edit: Τώρα διαβασα αυτό που έγραψες στο spoiler. Να σε ρωτήσω. Συμβόλαια αγοράς έχετε εκεί στα διαμερίσματα; Η είναι όλα παράνομα με αυθαιρεσίες; Τα έχουνε δηλώσει οι ένοικοι στο κτηματολόγιο; Η πολεοδομία είναι αμφίβολο αν θα σε βοηθήσει. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από mariosnik_
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 16 hours ago, Sherlock_7 said: Το ΚΑΕΚ μέσα έχει αναλυτικά τις οριζόντιες και μπορείς να δεις στον εκάστοτε όροφο σε ποιον ανοίκει το κάθε διαμέρισμα. Ο μηχανικός σου θα ξέρει 1000%. End of story. Μπορείς σε παρακαλώ να μου δείξεις ένα ΚΑΕΚ που έχει «αναλυτικά τις οριζόντιες και μπορείς να δεις στον εκάστοτε όροφο σε ποιον ανοίκει το κάθε διαμέρισμα»; Γιατί προσωπικά δεν έχω δει τέτοιο κτηματολογικό φύλλο. 12 hours ago, sleepychris said: αυτό είναι πλαστοπροσωπία και είναι προφανώς 100% παράνομο. ωραία συμβουλή... 100% παράνομο να βάλεις γραβάτα και να έχεις κακομοίρικο ύφος. Μάλιστα.
Alchemist` Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εν τέλει λόγω δουλειάς δεν πήγα στο υποθηκοφυλάκιο, αλλά βρήκα από το κτηματολόγιο τον ΚΑΕΚ μου. Βλέπω δλδ τον ΚΑΕΚ του οικοπέδου και της ιδιοκτησίας μου. Όντως κατεβάζοντας το απόσπασμα χωρικής βάσης μου δίνει κάποιους άλλους ΚΑΕΚ αλλά πρόκεται για ΚΑΕΚ των διπλανών οικοπέδων και όχι άλλων διαμερισμάτων στο ίδιο οικόπεδο. Οπότε δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Από το απόσπασμα περιγραφικής βάσης ομοίως δεν βλέπω κάτι περισσότερο. Υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογή μέσα στο κτηματολόγιο όπου μπορώ να δώ επιπλέον δεδομένα? Υ.Γ. έχω καλέσει δικηγόρο για να κλείσουμε ραντεβού και να προχωρήσουμε όπως και να έχει. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από Alchemist`
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, Alchemist` said: Εν τέλει λόγω δουλειάς δεν πήγα στο υποθηκοφυλάκιο, αλλά βρήκα από το κτηματολόγιο τον ΚΑΕΚ μου. Βλέπω δλδ τον ΚΑΕΚ του οικοπέδου και της ιδιοκτησίας μου. Όντως κατεβάζοντας το απόσπασμα χωρικής βάσης μου δίνει κάποιους άλλους ΚΑΕΚ αλλά πρόκεται για ΚΑΕΚ των διπλανών οικοπέδων και όχι άλλων διαμερισμάτων στο ίδιο οικόπεδο. Οπότε δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Από το απόσπασμα περιγραφικής βάσης ομοίως δεν βλέπω κάτι περισσότερο. Υπάρχει κάποια άλλη εφαρμογή μέσα στο κτηματολόγιο όπου μπορώ να δώ επιπλέον δεδομένα? Υ.Γ. έχω καλέσει δικηγόρο για να κλείσουμε ραντεβού και να προχωρήσουμε όπως και να έχει. Όχι, δεν υπάρχει άλλη εφαρμογή, μόνο ο δικηγόρος (ο οποίος έχει πρόσβαση στο σύστημα του Κτηματολογίου) μπορεί να σου πει για τους ΚΑΕΚ των υπόλοιπων διαμερισμάτων και, ψάχνοντας ένα-ένα, να δεις ποιο είναι το διαμέρισμα που σε ενδιαφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα