Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Όχι, δεν μιλάω για την περίπτωσή σου. Ήταν ξεκάθαρη η περιγραφή σου όπου δεν τίθεται θέμα κίνησης/ακινησίας αφού δεν είχες καν κινητό στο χέρι

Απλά γι' αυτό που αναφέρθηκε (νομίζω στο είπε δικηγόρος;) ότι στο φανάρι το αμάξι θεωρείται ακίνητο (ίσως και σταθμευμένο;;; :P) και άρα ενδεχομένως μπορείς να ρίξεις κι ένα "γρήγορο" στο πίσω κάθισμα (όπως κάναμε στα νιάτα μας :o)

Μου ειπε οτι δεν θεωρείται εν κινήσει.Ξερεις τωρα ειναι η περιπτωση που παιζεις με τις λεξεις αλλα απο τη στιγμη που έμπλεξα με σεναριογράφο,θα κανω και εγω οτι ειναι δυνατον.Θα περιμενω μεχρι την Τεταρτη,αν δεν εχω απαντηση για την ενσταση,ειτε θετικη,ειτε αρνητικη,θα παω μεχρι εκει,εστω και χωρίς διπλωμα και αν δε μου το δωσει ο διοικητής,θα φωναξω εκει τον δικηγορο να συνταξει επι τοπου εξωδικο για αγωγη στον αστυνομικο,να πληρωσει τους μισθους που χανω,αν και μου ειπε οτι θα παρει πολυ χρονο,αλλα δε θα το αφησω.

• Like 2
  • Haha 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, katargedon είπε

Καινούριο,φρέσκο,μυρίζει θάλασσα...χθες πήραν το δίπλωμα του γείτονα για ζωνη ασφαλειας.Το αμαξι σταθμευμένο και σβηστό σε υπαίθριο χώρο σταθμευσης σουπερ μαρκετ.Μπηκε στο παρκιν το περιπολικο και τους εγραψε όλους.Δεν ξερω αν ισχύει τετοια παραβαση η αν υπαρχει παρερμηνια του κοκ οπως και στην δικη μου περιπτωση.Και ηταν απ'οτι εμαθα και αγενεστατοι,νταήδες,οπως και στην δικη μου περιπτωση(εμενα ηταν ενας μονο).Σημερα θα μαθω λεπτομέρειες και θα ενημερώσω,γιατι ειμαστε και κουτσομποληδες.Εγω δεν εχω ακομα καμια απαντηση ,ουτε τηλεφωνα σηκωνουν.Ειναι πολυ μακρυά για να ξαναπάω 100+ χλμ.Πιστευω οτι δεν μπορει να εγιναν ξαφνικα τοσο ηλιθιοι και παράνομοι.Μαλλον υπαρχει καποια περιεργη οδηγία.

.

Η τροχαία δεν έχει καμία δικαιοδοσία σε ιδιωτικό χώρο όπως είναι ο χώρος στάθμευσης super market. Τελεία και παύλα. Τώρα από αστυνομικές αυθαιρεσίες μην πέσεις σε μ#*($%($α. 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ.
6 hours ago, katargedon said:

Μου ειπε οτι δεν θεωρείται εν κινήσει.Ξερεις τωρα ειναι η περιπτωση που παιζεις με τις λεξεις αλλα απο τη στιγμη που έμπλεξα με σεναριογράφο,θα κανω και εγω οτι ειναι δυνατον.Θα περιμενω μεχρι την Τεταρτη,αν δεν εχω απαντηση για την ενσταση,ειτε θετικη,ειτε αρνητικη,θα παω μεχρι εκει,εστω και χωρίς διπλωμα και αν δε μου το δωσει ο διοικητής,θα φωναξω εκει τον δικηγορο να συνταξει επι τοπου εξωδικο για αγωγη στον αστυνομικο,να πληρωσει τους μισθους που χανω,αν και μου ειπε οτι θα παρει πολυ χρονο,αλλα δε θα το αφησω.

Αμα πας με αυτόν το δικηγόρο που δεν ξέρει πότε ο κοκ θεωρει το αυτοκινητο εν κινήσει, έχεις σίγουρη την επιτυχία. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, cumulus είπε

Αμα πας με αυτόν το δικηγόρο που δεν ξέρει πότε ο κοκ θεωρει το αυτοκινητο εν κινήσει, έχεις σίγουρη την επιτυχία.

Γι'αυτο ρωτάω και εδώ και παντού.Αν ξέρεις κανα άρθρο,που να το ξεκαθαριζει,πες μου σε παρακαλώ.Θενκς.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, kalmik είπε

Η τροχαία δεν έχει καμία δικαιοδοσία σε ιδιωτικό χώρο όπως είναι ο χώρος στάθμευσης super market. Τελεία και παύλα.

Εχει, γιατι ειναι πολυσυχναστος χωρος που παει ο καθενας. Αν γινει ατυχημα και την καλεσεις εννοειται εχει αρμοδιοτητα να ερθει 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, 2MM είπε

Εχει, γιατι ειναι πολυσυχναστος χωρος που παει ο καθενας. Αν γινει ατυχημα και την καλεσεις εννοειται εχει αρμοδιοτητα να ερθει 

ΚΟΚ  αρθρο 1 Ο Κώδικας οδικής Κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε οδούς και σε χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων.

Το ιδιωτικό  parking του  supermarket δεν είναι χώρος δημόσιας κυκλοφορίας αλλά στάθμευσης, όπως ένα άλλο οποιοδήποτε ιδιωτικής ιδιοκτησίας parking. Απλά επιτρέπεται στους πελάτες. Αρα στην παραπάνω περίπτωση που κάποιοι αχαρακτήριστοι (ως προς την επαγγελματική τους κατάρτιση) αστυνομικοί βεβαίωσαν παραβάσεις εντός parking, υπέπεσαν σε κατάχρηση εξουσίας και κανονικά διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για το ανωτέρω αδίκημα. 

Επεξ/σία από kalmik
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, kalmik είπε

ΚΟΚ  αρθρο 1 Ο Κώδικας οδικής Κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε οδούς και σε χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων.

Το ιδιωτικό  parking του  supermarket δεν είναι χώρος δημόσιας κυκλοφορίας αλλά στάθμευσης, όπως ένα άλλο οποιοδήποτε ιδιωτικής ιδιοκτησίας parking. Απλά επιτρέπεται στους πελάτες. Αρα στην παραπάνω περίπτωση που κάποιοι αχαρακτήριστοι (ως προς την επαγγελματική τους κατάρτιση) αστυνομικοί βεβαίωσαν παραβάσεις εντός parking, υπέπεσαν σε κατάχρηση εξουσίας και κανονικά διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για το ανωτέρω αδίκημα. 

Αρα δεν μπορει να ερθει η τροχαια και να βεβαιωσει παραβαση αν εχει παρκαρει καποιος σε θεση αμεα?

Δημοσ.
On 05/01/2025 at 09:26, Ntinaras said:

Αρα δεν μπορει να ερθει η τροχαια και να βεβαιωσει παραβαση αν εχει παρκαρει καποιος σε θεση αμεα?

Κι εγώ έτσι νόμιζα, αλλά όχι, δεν μπορεί. Η θέση ΑΜΕΑ έχει οριστεί «αυθαίρετα» από τον ιδιοκτήτη του σουπερ μάρκετ, οπότε δεν έχει καμία δικαιοδοσία η τροχαία. 

Ομοιως αν έρθω εγώ και παρκάρω στην πυλωτή σου, η τροχαία δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/1/2025 στις 3:46 ΠΜ, kalmik είπε

αν δεις σε τετοιους χωρους οπως και εμπορικα κεντρα εχει πινακιδες που αναφερουν οτι ισχυει ο κοκ και η εταιρεια ουδεμια ευθυνη φερει για οτιδηποτε.εγω αυτο νομιζω οτι το λενε για οτι γινει εκτος της θεσης παρκινγκ δλδ. στο δρομακι του παρκινγκ ,εξοδο-εισοδο κ.λ.π.μπορει ομως να ισχυει και για το απρκαρισμα-ξεπαρκαρισμα.δεν εχω ρωτησει ποτε τι καλυπτει αυτη η πινακιδα οπως το λεει αλλα μπορει να ειναι και ασαφες.

οσον αφορα τ ακινητα,δεν εχω συντατησει πιο εκνευριστικο οδηγο απο αυτον που μιλαει στο κινητο ενω οδηγει.καλα κανουν με τα προστιμα σαυτην την περιποτωση.ειδικα οταν βλεπω να πηγαινουν τοσο αργα σε αυτοκινητοδρομο στην μεση γιατι τους βλεπω να στελνουν μυνηματα,οτι πιο χειροτερο να τους παρουν και το διπλωμα.

Επεξ/σία από megapaixtaras
Δημοσ.
Στις 4/1/2025 στις 9:33 ΜΜ, 2MM είπε

Οχι,δεν εχει.
Μη γραφεις οτι νομιζεις.

Δε μπορει ουτε να σε γραψει αν κανεις παντιλικια μεσα στο παρκινγκ.
Αλλο τι θα γινει αφου βγεις απο το παρκινγκ.

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Οχι,δεν εχει.
Μη γραφεις οτι νομιζεις.

Δε μπορει ουτε να σε γραψει αν κανεις παντιλικια μεσα στο παρκινγκ.
Αλλο τι θα γινει αφου βγεις απο το παρκινγκ.

Μαλλον εσυ γραφεις οτι νομιζεις 

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι αν και εφόσον από το ατύχημα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης προκύψει κάποιος τραυματισμός ή απειλεί για τη ζωή ή την υγεία, τότε αυτομάτως οι αστυνομικές αρχές αποκτούν το δικαίωμα παρέμβασης και καταγραφής.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση κάποιας κλοπής ή οποιαδήποτε άλλης εγκληματικής ενέργειας, η οποία από τη στιγμή που θα αναφερθεί στις αστυνομικές αρχές, εκείνες οφείλουν να παρέμβουν.

https://www.carandmotor.gr/idioktisia/parkareis-soypermarket-ti-na-prosexeis

• Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 2MM είπε

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι αν και εφόσον από το ατύχημα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης προκύψει κάποιος τραυματισμός ή απειλεί για τη ζωή ή την υγεία, τότε αυτομάτως οι αστυνομικές αρχές αποκτούν το δικαίωμα παρέμβασης και καταγραφής.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση κάποιας κλοπής ή οποιαδήποτε άλλης εγκληματικής ενέργειας, η οποία από τη στιγμή που θα αναφερθεί στις αστυνομικές αρχές, εκείνες οφείλουν να παρέμβουν.

Οτι να'ναι,ασχετο με το θεμα μας,για αρχη.Το ποσο εγκυρο ειναι, είναι αλλη ιστορια.

• Haha 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, 2MM είπε

Τα παραπάνω δεν άπτονται του ΚΟΚ αλλά του κοινού ποινικού δικαίου όπου η αστυνομία έχει δικαιοδοσία παντού .

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kalmik είπε

Τα παραπάνω δεν άπτονται του ΚΟΚ αλλά του κοινού ποινικού δικαίου όπου η αστυνομία έχει δικαιοδοσία παντού .

Ατυχημα με τραυματισμο ανηκει στο ποινικο δικαιο? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...