tasanton Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Προς νεότερες generations: επιτέλους, αφήστε το μαμημένο το κινητό όταν οδηγείτε. Ο κόσμος γυρίζει και χωρίς αυτό. Αν πάλι καίγεστε, κάντε στην άκρη και μιλήστε/τσατάρετε/σερφάρετε όσο θέλετε. Εξυπνάδες τύπου "είμαι σε φανάρι, άρα όχι εν κινήσει" τις έχει προβλέψει ο νόμος. Ως οδηγός scooter, έχω βαρεθεί να βρίζω νέα παιδιά (κυρίως) που φαίνεται ότι **έτυχε** να οδηγούν την ώρα που χρησιμοποιούσαν το κινητό τους. 12
2MM Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Στο χέρι σημαίνει scroll στα social κτλ. Εχω βαρεθεί να κορνάρω στα φανάρια γιατί η (συνήθως) γυναίκα μπροστά κοιτάει το κινητό της. Επειδη την ξερω την υποθεση , δεν εγινε αυτο. Του επεσε κατω για καποιο λογο και το σηκωσε και το κρατησε στο χερι. Κατα τα άλλα ειμαι κι εγω κατα της χρησης του κινητου στο αμαξι. Ουτε καφε πινω , ουτε καπνιζω οταν οδηγω. Κινητο εχω σηκωσει , δεν θα το παιξω αναμαρτητος , αλλά το αποφευγω οσο μπορω Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από 2MM
katargedon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, amorealex είπε Νομικά, το αν ένα σταματημένο όχημα σε φανάρι θεωρείται "εν κινήσει" εξαρτάται από το πλαίσιο και τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), ένα όχημα που είναι σταματημένο σε φανάρι εξακολουθεί να θεωρείται "εν κινήσει", γιατί δεν έχει παύσει να βρίσκεται σε χρήση στο οδικό δίκτυο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις όπως: Χρήση κινητού τηλεφώνου: Εάν ο οδηγός χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο χωρίς σύστημα hands-free ενώ περιμένει σε φανάρι, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, καθώς θεωρείται ότι το όχημα βρίσκεται "εν κινήσει". Ασφάλεια: Ένα όχημα που σταματά προσωρινά (π.χ., σε φανάρι ή διασταύρωση) παραμένει μέρος της κυκλοφορίας, άρα υπόκειται στους κανόνες που ισχύουν για την κυκλοφορία. Ωστόσο, όταν το όχημα είναι παρκαρισμένο και ο κινητήρας είναι σβηστός, τότε δεν θεωρείται "εν κινήσει". Μπορείς να μου το στείλεις σε παρακαλώ; 1 ώρα πριν, dtk-386 είπε Στο χέρι σημαίνει scroll στα social κτλ. Εχω βαρεθεί να κορνάρω στα φανάρια γιατί η (συνήθως) γυναίκα μπροστά κοιτάει το κινητό της. Οχι αδερφε,ούτε scroll,ούτε τίποτα.Ειμαι και εγω κατά αυτού.Με αυτη τη λογικη,να μην παιρνουμε καθολου τα χερια απο το τιμονι.Αθηνα-Θεσσαλονικη με 1η,η οταν σταματησω να πληρωσω διοδια,να με γραψουν γιατι επιασα το κινητό μου για να πληρωσω. 2 ώρες πριν, Neptu είπε Κλαίω. Το έχουν τερματίσει μερικοί. Απλά απορώ, δε ντρέπονται κάποιοι να ξεφτιλίζονται τόσο με ηλίθιες δικαιολογίες; Εμένα πάντως αν ήταν το χέρι μου τέτοια άτομα θα τα είχα σκίσει διότι υποτιμούν τη νοημοσύνη σου. Καλά κάνανε και κόψανε την κλήση. Καλά τώρα κοροϊδευόμαστε; Σταματημένος σε φανάρι λέει. Και θεωρείς ότι άδικα την έφαγες; Μεταξύ μας τωρα, σοβαρά τα πιστεύετε αυτά που λέτε; Εντάξει εκεί μπορεί να πουλάτε τρέλα, να ξεφτιλίζεστε, να φέρνετε χαρτιά από εγκυμοσύνες... για να γλυτώσετε την κλήση. Και καλά κάνετε γιατί αρκετοί τη γλιτώνουν. Αλλά μεταξύ μας, πιστεύετε ότι έχετε δίκιο; Οκ,ας υποθεσουμε οτι ειναι οπως τα λες.Σταματας να πληρωσεις διοδια και την ωρα που πληρωνεις,μεσω κινητου,σε γραφουν για χρηση κινητου.Φταις η δεν φταις; 2 ώρες πριν, Neptu είπε 2 ώρες πριν, Neptu είπε 2 ώρες πριν, Neptu είπε 2 ώρες πριν, Neptu είπε 1 ώρα πριν, 2MM είπε Επειδη την ξερω την υποθεση , δεν εγινε αυτο. Του επεσε κατω για καποιο λογο και το σηκωσε και το κρατησε στο χερι. Κατα τα άλλα ειμαι κι εγω κατα της χρησης του κινητου στο αμαξι. Ουτε καφε πινω , ουτε καπνιζω οταν οδηγω. Κινητο εχω σηκωσει , δεν θα το παιξω αναμαρτητος , αλλά το αποφευγω οσο μπορω Θα γράψω τι εχει γινει γιατι κραζουν και δικαιολογημενα. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από katargedon 2
StamTheMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, katargedon είπε Κατω,πανω,δεξια,αριστερα,οπου θες το αφηνουμε.Σημασια εχει οτι 'by the book',παραβαση δεν ειναι.Αν δεν σου αρεσει,τα παραπονα σου σε αυτον που εγραψε τον κοκ.Δεν τον εγραψα εγω. Μην κοροιδευομαστε μαν. 1
katargedon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Λοιπον επειδη κάποιοι κραζουν και λιγο δικαιολογημενα θα ελεγα...το storytime και θα ηθελα τη γνωμη σας.Το οχημα δεν ειναι αυτοκινητο ουτε μοτοσυκλετα.Ειναι το αστικο λεοφωρειο.Εγω ο οδηγος.Σταματημενος λοιπον σε φαναρι,ουτε κινητο ουτε τιποτα.Μόλις αναψε πρασινο και ξεκινησα,πεταχτηκε να περασει με κοκκινο ενα οχημα της αστυνομιας(χωρις σειρηνες).Πλακωθηκαμε στα φρενα και εγω και αυτος.Με το φρεναρισμα εφυγαν ολα μπροστα,τσαντακι,κινητο και μια γιαγια.Του κανω νοημα να περασει.Αυτος πηγαινε σιγα σιγα και με κοιταγε περιεργα.Επιασα το τσαντακι και το κινητο μου και αυτος τοτε σταματησε,βγηκε εξω και φωναζε σε κατασταση αμοκ οτι κανω χρηση κινητου και θα επρεπε να ντρεπομαι κλπ κλπ.Οταν οι επιβάτες μου του ελεγαν οτι δεν χρησημοποιησα κινητο,αυτος τους εβαλε και χερι να μην ανακατευονται.Μου πηρε το διπλωμα.Ευτυχως δυο κυριες μου εδωσαν τα στοιχεια τους,εξαλλες με τον αστυνομικο.Εχω κανει ενσταση,μιλησα με τον υποδιοικητη(ελειπε ο διοικητης) και περιμενω απαντηση. 1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε Μην κοροιδευομαστε μαν. Κανε ενα κοπο και διαβασε το στορυ αδερφε.Το εγραψα τωρα.Δεν κοροιδευω κανεναν(και με μαρτυρες).Ειμαι και εγω κατά του κινητου,αλλα ειναι τετοια η περιπτωση που πρεπει να παιξω με τις λεξεις. 11
StamTheMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 10 λεπτά πριν, katargedon είπε Κανε ενα κοπο και διαβασε το στορυ αδερφε.Το εγραψα τωρα.Δεν κοροιδευω κανεναν(και με μαρτυρες).Ειμαι και εγω κατά του κινητου,αλλα ειναι τετοια η περιπτωση που πρεπει να παιξω με τις λεξεις. Δεκτον. Λυπαμαι για αυτο που τραβας,καλα ξεμπερδεματα. 1
katargedon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Δεκτον. Λυπαμαι για αυτο που τραβας,καλα ξεμπερδεματα. Αυτος θα με εγραφε οπως και να εχει.Κατι θα εβρισκε.Το καταλαβαινεις απο την συμπεριφορά του.Ειχε κοκκινίσει,ετρεμαν τα χερια του και φωναζε.Παλι καλα που δεν τραβηξε και κανα οπλο.Αν δεν μου επιστρέψουν το διπλωμα,θα το παω δικαστικως μεχρι τερμα,με αγωγη εναντιων του,γιατι τωρα ειμαι χωρις δουλεια μεχρι να επιστραφει.Θα τον παω και για το κοκκινο που περασε χωρις σειρηνα.Γι'αυτο απευθύνθηκα σε δικηγορο που ειδικεύεται σε θεματα τροχαιας και μου ειπε αυτα για τον κοκ.Απ'οτι μου ειπε ο δικηγόρος,θα παρει και οπτικο υλικο απο καμερες το οποιο χρησημοποιηται κανονικα σε δικη σαν στοιχειο(εμαθα και που μπορεις να χρησημοποιησεις βιντεο και που οχι) 4
StamTheMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, katargedon είπε Αυτος θα με εγραφε οπως και να εχει.Κατι θα εβρισκε.Το καταλαβαινεις απο την συμπεριφορά του.Ειχε κοκκινίσει,ετρεμαν τα χερια του και φωναζε.Παλι καλα που δεν τραβηξε και κανα οπλο.Αν δεν μου επιστρέψουν το διπλωμα,θα το παω δικαστικως μεχρι τερμα,με αγωγη εναντιων του,γιατι τωρα ειμαι χωρις δουλεια μεχρι να επιστραφει.Θα τον παω και για το κοκκινο που περασε χωρις σειρηνα.Γι'αυτο απευθύνθηκα σε δικηγορο που ειδικεύεται σε θεματα τροχαιας και μου ειπε αυτα για τον κοκ.Απ'οτι μου ειπε ο δικηγόρος,θα παρει και οπτικο υλικο απο καμερες το οποιο χρησημοποιηται κανονικα σε δικη σαν στοιχειο(εμαθα και που μπορεις να χρησημοποιησεις βιντεο και που οχι) Καλη δυναμη και καλα ξεμπερδεματα Που χρησιμοποιειται;
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, katargedon είπε Αυτος θα με εγραφε οπως και να εχει.Κατι θα εβρισκε.Το καταλαβαινεις απο την συμπεριφορά του.Ειχε κοκκινίσει,ετρεμαν τα χερια του και φωναζε.Παλι καλα που δεν τραβηξε και κανα οπλο.Αν δεν μου επιστρέψουν το διπλωμα,θα το παω δικαστικως μεχρι τερμα,με αγωγη εναντιων του,γιατι τωρα ειμαι χωρις δουλεια μεχρι να επιστραφει.Θα τον παω και για το κοκκινο που περασε χωρις σειρηνα.Γι'αυτο απευθύνθηκα σε δικηγορο που ειδικεύεται σε θεματα τροχαιας και μου ειπε αυτα για τον κοκ.Απ'οτι μου ειπε ο δικηγόρος,θα παρει και οπτικο υλικο απο καμερες το οποιο χρησημοποιηται κανονικα σε δικη σαν στοιχειο(εμαθα και που μπορεις να χρησημοποιησεις βιντεο και που οχι) Σκίστον .Και ψάξε αν μπορεί να παραβιάσει κόκκινο . 1
StamTheMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σκίστον .Και ψάξε αν μπορεί να παραβιάσει κόκκινο . Μακαρι να ηταν τοσο ευκολο. Αλλα πιθανοτατα δε θα προχωρησει το θεμα. Θα παρει τα χαρτια πισω και τελος.
katargedon Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 47 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Καλη δυναμη και καλα ξεμπερδεματα Που χρησιμοποιειται; Γενικα σαν αποδεικτικό στοιχείο μπορει να χρησιμοποιηθεί βιντεο που δεν ειναι αντικείμενο υποκλοπής.Δηλαδη αν σε βιντεοσκοπισω κρυφα να μιλας με τον κωστα,γιαννη κλπ κλπ δεν μπορω να το χρησιμοποιήσω σε δικη.Αλλα βιντεο απο καμερα τροχαιας η απο καποιο μαγαζι που πιανει και τον δρομο χρησιμοποιείται κανονικα.Δεν ρωτησα και πολλα γι'αυτο το θεμα αλλα καπως ετσι παει σε γενικες γραμμές. 52 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σκίστον .Και ψάξε αν μπορεί να παραβιάσει κόκκινο . Μπορει μονο με χρηση φαρων και σειρηνας.Το ιδιο ισχυει και για ασθενοφορα και πυροσβεστικα οχηματα. 32 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Μακαρι να ηταν τοσο ευκολο. Αλλα πιθανοτατα δε θα προχωρησει το θεμα. Θα παρει τα χαρτια πισω και τελος. Δυστυχως οι πληροφοριες λενε οτι ο διοικητής εκει ειναι λιγο brutal.Δεν ξερω αν αληθευει.Παντως ο υποδιοικητης ηταν πολυ καλος,χαγελαστος και συζητήσιμος.Μου ειπε να του δωσω λιγο χρονο να το κοιταξει.Μεχρι στιγμης,δν εχω καμια απάντηση για την ένσταση,ουτε θετική,ουτε αρνητικη.Στην ενσταση εγραψα και τα ονοματα των μαρτύρων.Αν θελουν ας τους παρουν.Το θεμα μας ειναι οτι δεν εκανα καμια παραβαση,αλλα αν πεσεις σε...περιπτωση... 3
SoullessRider Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1ον) 10 ώρες πριν, katargedon είπε Ενσταση κάνεις κανονικά,είτε ηλεκτρονικά,είτε γραπτώς,οπως και έκανα Δεν ξέρω αν θα έχουμε όλοι πια έγκαιρα ενημέρωση για να προλάβουμε να κάνουμε ένσταση.... https://www.newsbreak.gr/oikonomia/809454/epidosi-eggrafon-ilektronika-kai-sta-moylochta/ 2ον) πέρα από το θέμα κλήσης, ξεχνάμε και το θέμα κάλυψης δική μας και των άλλων σε περίπτωση εμπλοκής του (φίλου, συγγενή στον οποίο δανείσαμε το όχημα) σε ατύχημα, είτε φταίει - είτε όχι, γιατί από την στιγμή που στην ασφάλειά μας δεν δηλώνουμε και άλλον για οδηγό, είναι στο χέρι της ασφαλιστικής να μας ρίξει μια ξεγυρισμένη και δικαιολογημένη μούντζα ✋ 3) Τελικά τι έκανε πραγματικά μάθαμε ??? Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από SoullessRider
tasanton Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Αφού ισχύει αυτή η περίπτωση, μήπως πρέπει να ζητήσεις και από την υπηρεσία/εταιρεία σου να βοηθήσει; Οδηγός τους είσαι στην τελική, μάρτυρες υπήρχαν και έδωσαν στοιχεία, θα ισχυροποιήσεις σημαντικά τη θέση σου έτσι.
Dinos1973 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου On 02/01/2025 at 06:45, katargedon said: Κατω,πανω,δεξια,αριστερα,οπου θες το αφηνουμε.Σημασια εχει οτι 'by the book',παραβαση δεν ειναι.Αν δεν σου αρεσει,τα παραπονα σου σε αυτον που εγραψε τον κοκ.Δεν τον εγραψα εγω. Μια χαρά παράβαση είναι και καραμπινάτη! Δεν είσαι σταθμευμένος! Αλλά έτσι ελλαδαρα ούτε σε 100 χρόνια δεν αλλάζει! 3
katargedon Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Μια χαρά παράβαση είναι και καραμπινάτη! Δεν είσαι σταθμευμένος! Αλλά έτσι ελλαδαρα ούτε σε 100 χρόνια δεν αλλάζει! Οτι πεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα