Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάνω και ένα Update, έκανα ηλεκτρονικά ένσταση και ευτυχώς όπως είπε η  αστυνόμος ο διοίκητης έδειξε επιείκεια και μου επέστρεψαν την άδεια και τις πινακίδες. Και αυτό είναι το σωστό εφόσον δεν ήταν δική μου παράβαση.

• Like 6
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 28/12/2024 at 16:39, katargedon said:

Χθες μου πηραν το διπλωμα για 60 ημερες λογω χρησης κινητου(οχι ομιλια,στο χερι).Δεν μου ειπαν για προστιμο γιατι δεν δεχθηκα και δεν υπεγραψα παραβαση.Δεν ξερω αν ειναι η ιδια περιπτωση,παντως εγω δεν μιλαγα απλα το κραταγα στο χερι,οχι εν κινησει,αλλα σταματημενος.Απ οτι μου λεει ο δικηγορος μου,αν δεν εισαι 'εν κινησει',δεν απαγορευεται και αυτο ξερω και εγω βαση του κοκ γι'αυτο και δεν δεχθηκα την παραβαση.Αρθρο 13 κοκ και νομος 4530/18 λενε ξεκαθαρα 'εν κινησει'.Την Δευτερα θα παει απο τον διοικητη και θα ξερω σιγουρα.Παντως δεν πειραξαν πινακιδες,αδεια κλπ Οποιος ξερει κατι σιγουρο,ευπροσδεκτη η γνωμη του.

Όταν λες σταματημένος; Σε φανάρι; σε στοπ; παρκαρισμένος;

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 28/12/2024 στις 5:19 ΜΜ, JimxxZe είπε

Να κάνω και ένα Update, έκανα ηλεκτρονικά ένσταση και ευτυχώς όπως είπε η  αστυνόμος ο διοίκητης έδειξε επιείκεια και μου επέστρεψαν την άδεια και τις πινακίδες. Και αυτό είναι το σωστό εφόσον δεν ήταν δική μου παράβαση.

Δεν είναι θέμα επιείκειας διοικητή, παραδοσιακά παραμονές  Χριστουγέννων  Πάσχα και 15 Αυγούστου τα δίνουν πίσω. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο ξάδερφος (που έκανε τη παράβαση) έκανε και αυτός ένσταση, και παρόλο που έστειλε κ χαρτί εγκυμοσύνης της γυναίκας του (όντως ισχύει) δε του τη δέχτηκαν.

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, JimxxZe είπε

Ο ξάδερφος (που έκανε τη παράβαση) έκανε και αυτός ένσταση, και παρόλο που έστειλε κ χαρτί εγκυμοσύνης της γυναίκας του (όντως ισχύει) δε του τη δέχτηκαν.

Η εγκυμοσυνη δεν εχει σχεση.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ε ναι,γιατι μολις αναβει πρασινο το αφηνετε κατω.
Καλα σας κανουν.

Κατω,πανω,δεξια,αριστερα,οπου θες το αφηνουμε.Σημασια εχει οτι 'by the book',παραβαση δεν ειναι.Αν δεν σου αρεσει,τα παραπονα σου σε αυτον που εγραψε τον κοκ.Δεν τον εγραψα εγω.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, katargedon είπε

Κατω,πανω,δεξια,αριστερα,οπου θες το αφηνουμε.Σημασια εχει οτι 'by the book',παραβαση δεν ειναι.Αν δεν σου αρεσει,τα παραπονα σου σε αυτον που εγραψε τον κοκ.Δεν τον εγραψα εγω.

Από τα λίγα που ξέρω ακόμα και αν είσαι σταματημένος σε φανάρι το όχημα θεωρείται εν κινήσει. Δεν είναι σταθμευμένο.

Στις 28/12/2024 στις 4:39 ΜΜ, katargedon είπε

Χθες μου πηραν το διπλωμα για 60 ημερες λογω χρησης κινητου(οχι ομιλια,στο χερι).Δεν μου ειπαν για προστιμο γιατι δεν δεχθηκα και δεν υπεγραψα παραβαση.

Πάλι από τα λίγα που ξέρω η άρνηση υπογραφής σου αφαιρεί το δικαίωμα της ένστασης. 

Η υπογραφή της κλήσης σημαίνει απλά ότι την παρέλαβες και όχι κάτι άλλο, πχ ότι αποδέχεσαι την παράβαση. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Από τα λίγα που ξέρω ακόμα και αν είσαι σταματημένος σε φανάρι το όχημα θεωρείται εν κινήσει. Δεν είναι σταθμευμένο.

Πάλι από τα λίγα που ξέρω η άρνηση υπογραφής σου αφαιρεί το δικαίωμα της ένστασης. 

Η υπογραφή της κλήσης σημαίνει απλά ότι την παρέλαβες και όχι κάτι άλλο, πχ ότι αποδέχεσαι την παράβαση. 

Καλημέρα.Οχι δεν ισχύει αυτό.Ενσταση κάνεις κανονικά,είτε ηλεκτρονικά,είτε γραπτώς,οπως και έκανα.Επισης δεν θεωρείται εν κινησει το οχημα αν εισαι σταματημενος(αυτο λεει ο δικηγορος,αυτο σου λεω).Δεν χρειαζεται να ειναι σταθμευμενο.Η μη υπογραφη,σημαινει οτι δεν αποδεχεσαι την παραβαση αλλα δινει το δικαιωμα στην  τροχαία να το πάει απευθείας δικαστικώς.Επισης δεν πληρωνεις καποιο πρόστιμο μεχρι να διαλευκανθεί η υποθεση.Αν υπογραψεις πληρώνεις διοικητικό πρόστιμο οπως και να εχει.Παντως αν ξερεις καποιον νομο που να θεωρει το οχημα εν κινησει,σταματημενο,στειλτο μου αν μπορεις,να το πω στον δικηγορο μηπως και του ξεφυγε.Σ'ευχαριστω προκαταβολικα.

Επεξ/σία από katargedon
  • Thanks 1
Δημοσ.

Νομικά, το αν ένα σταματημένο όχημα σε φανάρι θεωρείται "εν κινήσει" εξαρτάται από το πλαίσιο και τη νομοθεσία της εκάστοτε χώρας.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), ένα όχημα που είναι σταματημένο σε φανάρι εξακολουθεί να θεωρείται "εν κινήσει", γιατί δεν έχει παύσει να βρίσκεται σε χρήση στο οδικό δίκτυο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις όπως:

1. Χρήση κινητού τηλεφώνου: Εάν ο οδηγός χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο χωρίς σύστημα hands-free ενώ περιμένει σε φανάρι, μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, καθώς θεωρείται ότι το όχημα βρίσκεται "εν κινήσει".

2. Ασφάλεια: Ένα όχημα που σταματά προσωρινά (π.χ., σε φανάρι ή διασταύρωση) παραμένει μέρος της κυκλοφορίας, άρα υπόκειται στους κανόνες που ισχύουν για την κυκλοφορία.

Ωστόσο, όταν το όχημα είναι παρκαρισμένο και ο κινητήρας είναι σβηστός, τότε δεν θεωρείται "εν κινήσει".

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 30/12/2024 στις 10:16 ΜΜ, JimxxZe είπε

Κλαίω. Το έχουν τερματίσει μερικοί. Απλά απορώ, δε ντρέπονται κάποιοι να ξεφτιλίζονται τόσο με ηλίθιες δικαιολογίες; Εμένα πάντως αν ήταν το χέρι μου τέτοια άτομα θα τα είχα σκίσει διότι υποτιμούν τη νοημοσύνη σου. 

Στις 31/12/2024 στις 6:43 ΠΜ, katargedon είπε

Σε φανάρι.

7 ώρες πριν, katargedon είπε

Καλά κάνανε και κόψανε την κλήση.

Καλά τώρα κοροϊδευόμαστε; Σταματημένος σε φανάρι λέει. Και θεωρείς ότι άδικα την έφαγες;

Μεταξύ μας τωρα, σοβαρά τα πιστεύετε αυτά που λέτε; Εντάξει εκεί μπορεί να πουλάτε τρέλα, να ξεφτιλίζεστε, να φέρνετε χαρτιά από εγκυμοσύνες... για να γλυτώσετε την κλήση. Και καλά κάνετε γιατί αρκετοί τη γλιτώνουν. Αλλά μεταξύ μας, πιστεύετε ότι έχετε δίκιο;

• Like 7
Δημοσ.

Στο χερι το κραταγε ειπε, δεν μιλουσε . Μπορει να χτυπησε και να το εκλεισε ας πουμε ή να το συνδεσε με το bluetooth. Οταν εισαι σταματημενος , εστω και στο φαναρι, πρεπει να ειναι  μακακας ο αλλος για να σου κοψει κληση επειδη κρατησες το κινητο στο χερι . Να αρχισει να κοβει και σ αυτους που πινουν μια γουλια καφε στο φαναρι τοτε 

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, 2MM είπε

Στο χερι το κραταγε ειπε, δεν μιλουσε . 

Στο χέρι σημαίνει scroll στα social κτλ. Εχω βαρεθεί να κορνάρω στα φανάρια γιατί η (συνήθως) γυναίκα μπροστά κοιτάει το κινητό της. 

• Like 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...