Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 2/1/2025 στις 8:39 ΠΜ, katargedon είπε

Καλημέρα.Οχι δεν ισχύει αυτό.Ενσταση κάνεις κανονικά,είτε ηλεκτρονικά,είτε γραπτώς,οπως και έκανα.Επισης δεν θεωρείται εν κινησει το οχημα αν εισαι σταματημενος(αυτο λεει ο δικηγορος,αυτο σου λεω).Δεν χρειαζεται να ειναι σταθμευμενο.Η μη υπογραφη,σημαινει οτι δεν αποδεχεσαι την παραβαση αλλα δινει το δικαιωμα στην  τροχαία να το πάει απευθείας δικαστικώς (Δικαστικώς δεν πάει καμία τροχαία παράβαση που επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο).Επισης δεν πληρωνεις καποιο πρόστιμο μεχρι να διαλευκανθεί η υποθεση (Ποια υπόθεση να διαλευκανθεί? Για πρόστιμο μιλάμε, όχι για ποινικό αδίκημα. Εκτός κι αν εννοείς μέχρι να βγει απόφαση σχετικά με την ένστανση) .Αν υπογραψεις πληρώνεις διοικητικό πρόστιμο οπως και να εχει (Και να υπογράψεις, αν θες δεν πληρώνεις το πρόστιμο. Το τι θα γίνει από κει και πέρα, είναι άλλο θέμα. Αλλά αυτό αφορά είτε υπογράψεις είτε δεν υπογράψεις. Η υπογραφή δεν σημαίνει ότι παραδέχεσαι κάτι. Είναι πολλοί που υπογράφουν, το οποίο σημαίνει ότι παρέλαβες την κλήση, και μετά κάνουν ένστανση.).Παντως αν ξερεις καποιον νομο που να θεωρει το οχημα εν κινησει,σταματημενο,στειλτο μου αν μπορεις,να το πω στον δικηγορο μηπως και του ξεφυγε.Σ'ευχαριστω προκαταβολικα.

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντωμεταξύ η όλη φάση με το κινητό είναι ανέκδοτο.

Το ότι όλα τα νέα αμάξια έχουν μεγάλες οθόνες αφής που μπορείς να παίζεις και να ψάχνεις δεν τους πειράζει.

Το ότι μερικά νέα αυτοκίνητα έχουν βασικές λειτουργίες, όπως τον κλιματισμό, σε οθόνη αφής δεν τους πειράζει.

Αν όμως , που στο παλιό μου αμάξι έχω το κινητό με βάση ακριβως στο ύψος που είναι οι οθόνες στα νέα, με καλέσει κάποιος και απλά πατήσω το πρασινο κουμπί να μιλήσω με ανοιχτή ακρόαση θα με γραψει. Αλλά αν στο νέο μου αμάξι απαντήσω με την οθόνη αφής όλα καλά.

Αν βάλω gps στο νέο αμάξι με android auto όλα καλά, στο κινήτο απαγορεύεται.

Και για να προλάβω το κράξιμο, σε καμία περιπτωση δεν είμαι υπερ του να μιλάς στο κινητό, να σερφάρεις, να γράφεις κλπ ενώ οδηγάς. Αλλά από την στιγμή που μπορώ να μιλήσω με ανοιχτή ακρόαση στο νέο μου αμάξι, μπορώ και στο παλιό, απλά θα το σηκώσω από την συσκευή και όχι από την "πηγή" γιατί δεν έχει αυτή την δυνατότητα. Απλά η συσκευή σε σταθερή θέση στην βάση και όχι να το κρατάω, να μιλάω και να οδηγάω με το ένα χέρι.

Επεξ/σία από nemesiskp
  • Like 6
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Μία τεχνική λεπτομέρεια σε αυτά που αναφέρεις @nemesiskpείναι ότι οι λειτουργίες που περιγράφεις γίνονται από τα χειριστήρια στο τιμόνι του αυτοκινήτου χωρίς να πάρεις τα χέρια σου από αυτό όπως πχ για να απαντήσεις από την οθόνη του κινητού σε μία βάση.

Δημοσ.

Αυτό με την παραβίαση του κόκκινου από υπηρεσιακά οχήματα αστυνομίας είναι μάστιγα. Στις σοβαρές χώρες όταν το αστυνομικό όχημα χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. καταδίωξη, επείγουσα κλήση βοήθειας κλπ.) να αναπτύξει ταχύτητα και να κινηθεί εκτός κανόνων ΚΟΚ αναφέρει υποχρεωτικά στο κέντρο και καταγράφεται. Τόσο απλά. Εδώ γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί....Α ξέχασα Η μόνη αφρικανική χώρα της Ευρώπης

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 minute ago, denexo said:

Μία τεχνική λεπτομέρεια σε αυτά που αναφέρεις @nemesiskpείναι ότι οι λειτουργίες που περιγράφεις γίνονται από τα χειριστήρια στο τιμόνι του αυτοκινήτου χωρίς να πάρεις τα χέρια σου από αυτό όπως πχ για να απαντήσεις από την οθόνη του κινητού σε μία βάση.

Συμφωνώ αλλά γίνονται ΚΑΙ από το τιμόνι. Παρόλα αυτά έχω δυνατότητα και από την κεντρική οθόνη. Όπως και να ψάχνω τις επαφές μου ενώ οδηγάω. Μπορώ να κρατάω το τιμόνι και να κάνω κλικ κλικ μέχρι να βρω το νούμερο ή να σκρολάρω με την αφή. Σε κάθε περίπτωση τα μάτια είναι στην κεντρική οθόνη και όχι στον δρόμο. Επίσης μπορώ να πληκτρολογήσω και 10ψήφιο που δεν μπορώ από το τιμόνι. Αλλά δεν νομίζω να ασχοληθεί κάποιος γιατί δεν "κρατάω κινητό".

Να εδώ συστηματάρα η πεζο. Ας ψάχνω την θερμοκρασία με την αφή. Πολύ ασφαλές.

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες γενικά. Γενικά η εργοστασιακή οθόνη θα σε κόψει όταν αντιληφθει πολλά touch interactions εν κινήσει σαν μέσο προστασίας. Για κλιματισμό ήταν αδιαπραγμάτευτο για μένα τα φυσικά κουμπιά. Προσωπικά πάντως χρησιμοποιώ τα χειριστήρια στο τιμόνι και δη το κουμπί φωνητικής εντολής κατά κόρον.

Δημοσ.

Στο δικο μου πάντως δεν κόβει. Σε μεγάλη διαδρομή έπαιζε η γυναίκα να δει όλα τα μενού, άλλαζε τραγούδια στα παιδιά κλπ και δεν έγινε κάτι. Μόνο ο χάρτης του android auto με κόβει και πρέπει το αμάξι να είναι σταματημένο με χειρόφρενο δεμένο για να πληκτρολογήσω διεύθυνση. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλος αυτος ο νομος. Δηλαδη οι ταξιτζηδες που εχουν ταμπλετ κ κινητα με εφαρμογες π.χ. uber να τις κοψουν γιατι δν κανει να τις κρατανε στο χερι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, kalmik είπε

Αυτό με την παραβίαση του κόκκινου από υπηρεσιακά οχήματα αστυνομίας είναι μάστιγα. Στις σοβαρές χώρες όταν το αστυνομικό όχημα χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. καταδίωξη, επείγουσα κλήση βοήθειας κλπ.) να αναπτύξει ταχύτητα και να κινηθεί εκτός κανόνων ΚΟΚ αναφέρει υποχρεωτικά στο κέντρο και καταγράφεται. Τόσο απλά. Εδώ γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί....Α ξέχασα Η μόνη αφρικανική χώρα της Ευρώπης

Όταν οι αστυνομικοί κάνουν ότι θέλουν και κανείς δεν θα τους πεί τίποτα και έχουν την νοοτροπία ότι επειδή είναι αστυνομία θα κάνουν παράβαση του ΚΟΚ (αυτό δεν ισχύει ο ΚΟΚ είναι για όλους τους πολίτες και όλα τα οχήματα ψηφισμένος νόμος σε ΦΕΚ) είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που δίνουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες για την τήρηση των νόμων και οι ίδιοι δεν φοράνε ζώνες στα περιπολικά (ενώ βεβαιώνουν παραβάσεις για μη χρήση ζώνης και καλά κάνουν) τότε απλά καταλαβαίνετε γιατί η χώρα και η αστυνομία βρίσκονται σε αυτά τα χάλια .

Επίσης να τονίζω ότι σε άλλες χώρες μόλις ο αστυνομικός μπεί στο περιπολικό πριν ξεκινήσει το όχημα του φοράει αμέσως την ζώνη ασφαλείας.

Επεξ/σία από ptriv1
  • Like 4
  • Haha 2
Δημοσ.

Νομίζω ότι όλοι οι ενήλικες (όχι απαραίτητα στην ηλικία αλλά στο μυαλό) του νήματος μπορούμε να παραδεχτούμε ότι δικαιολογίες με εγκυμοσύνες, φανάρια, "απλά το ακούμπησα για να απορρίψω κλήση, αφού γνωρίζω κύριε όργανο ότι δεν είναι ασφαλές να οδηγώ και να χρησιμοποιώ το κινητό", κλπ είναι τελείως πίπες.

Προφανώς και όλοι κάποια στιγμή έχουμε κάνει σχετικές μ....κίες αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να το δεχόμαστε όταν μας πιάνουν και να μην αρχίζουμε τα δακρύβρεχτα και τις σοφιστείες.

Οι δικαιολογίες που ακούγονται γενικά (και όχι μόνο σε αυτό το νήμα) υποτιμούν τη νοημοσύνη κυρίως αυτού που τις λέει καθώς είναι επιπέδου νηπιαγωγείου, άντε βία πρώτων τάξεων δημοτικού.

ΥΓ Θα συμφωνήσω ότι είναι μεγάλη μ....κία ο χειρισμός βασικών χειριστηρίων οδήγησης από οθόνη αφής που σίγουρα σου αποσπά την προσοχή. Είναι όμως και εξίσου χαζό σαν επιχείρημα να θέλουμε να ακυρώσουμε ένα σωστό (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον) νόμο περί της μη χρήσης κινητού επειδή "επιτρέπεται στο άλλο παιδάκι κάτι εξίσου επικίνδυνο". Η "επανάσταση" και η αλλαγή θα έρθει από προσπάθεια για αλλαγή των λάθος νόμων και όχι από καταστρατήγηση των σωστών.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, ptriv1 είπε

Όταν οι αστυνομικοί κάνουν ότι θέλουν και κάνεις δεν θα τους πεί τίποτα και έχουν την νοοτροπία ότι επειδή είναι αστυνομία θα κάνουν παράβαση του ΚΟΚ (αυτό δεν ισχύει ο ΚΟΚ είναι για όλους τους πολίτες και όλα τα οχήματα ψηφισμένος νόμος σε ΦΕΚ) είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που δίνουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες για την τήρηση των νόμων και οι ίδιοι δεν φοράνε ζώνες στα περιπολικά (ενώ βεβαιώνουν παραβάσεις για μη χρήση ζώνης και καλά κάνουν) τότε απλά καταλαβαίνετε γιατί η χώρα και η αστυνομία βρίσκονται σε αυτά τα χάλια .

Επίσης να τονίζω ότι σε άλλες χώρες μόλις ο αστυνομικός μπεί στο περιπολικό πριν ξεκινήσει το όχημα του φοράει αμέσως την ζώνη ασφαλείας.

Και να συμπληρωσω , οτι ο συγκεκριμενος δεν ειχε να παει σε κατι επειγον (περασε με κοκκινο)  . Γιατι αν ειχε, δεν θα καθοταν να κοψει κληση , επειδη ο οδηγος κρατησε το κινητο του στο χερι (που επεσε απο το φρεναρισμα, που ο ιδιος προκαλεσε) 

Επεξ/σία από 2MM
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καινούριο,φρέσκο,μυρίζει θάλασσα...χθες πήραν το δίπλωμα του γείτονα για ζωνη ασφαλειας.Το αμαξι σταθμευμένο και σβηστό σε υπαίθριο χώρο σταθμευσης σουπερ μαρκετ.Μπηκε στο παρκιν το περιπολικο και τους εγραψε όλους.Δεν ξερω αν ισχύει τετοια παραβαση η αν υπαρχει παρερμηνια του κοκ οπως και στην δικη μου περιπτωση.Και ηταν απ'οτι εμαθα και αγενεστατοι,νταήδες,οπως και στην δικη μου περιπτωση(εμενα ηταν ενας μονο).Σημερα θα μαθω λεπτομέρειες και θα ενημερώσω,γιατι ειμαστε και κουτσομποληδες.Εγω δεν εχω ακομα καμια απαντηση ,ουτε τηλεφωνα σηκωνουν.Ειναι πολυ μακρυά για να ξαναπάω 100+ χλμ.Πιστευω οτι δεν μπορει να εγιναν ξαφνικα τοσο ηλιθιοι και παράνομοι.Μαλλον υπαρχει καποια περιεργη οδηγία.

11 ώρες πριν, haris_216 είπε

Νομίζω ότι όλοι οι ενήλικες (όχι απαραίτητα στην ηλικία αλλά στο μυαλό) του νήματος μπορούμε να παραδεχτούμε ότι δικαιολογίες με εγκυμοσύνες, φανάρια, "απλά το ακούμπησα για να απορρίψω κλήση, αφού γνωρίζω κύριε όργανο ότι δεν είναι ασφαλές να οδηγώ και να χρησιμοποιώ το κινητό", κλπ είναι τελείως πίπες.

Προφανώς και όλοι κάποια στιγμή έχουμε κάνει σχετικές μ....κίες αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να το δεχόμαστε όταν μας πιάνουν και να μην αρχίζουμε τα δακρύβρεχτα και τις σοφιστείες.

Οι δικαιολογίες που ακούγονται γενικά (και όχι μόνο σε αυτό το νήμα) υποτιμούν τη νοημοσύνη κυρίως αυτού που τις λέει καθώς είναι επιπέδου νηπιαγωγείου, άντε βία πρώτων τάξεων δημοτικού.

ΥΓ Θα συμφωνήσω ότι είναι μεγάλη μ....κία ο χειρισμός βασικών χειριστηρίων οδήγησης από οθόνη αφής που σίγουρα σου αποσπά την προσοχή. Είναι όμως και εξίσου χαζό σαν επιχείρημα να θέλουμε να ακυρώσουμε ένα σωστό (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον) νόμο περί της μη χρήσης κινητού επειδή "επιτρέπεται στο άλλο παιδάκι κάτι εξίσου επικίνδυνο". Η "επανάσταση" και η αλλαγή θα έρθει από προσπάθεια για αλλαγή των λάθος νόμων και όχι από καταστρατήγηση των σωστών.

Πολυ σωστά τα λες,με την προϋπόθεση να εχει γίνει όντως παράβαση και οχι να δημιουργείται επι τοπου καποιο σεναριο απο τον αστυνομικο με σκοπο το μπονους της κλησης η την καλυψη δικης του παραβασης.Ποσο μαλλον και με μαρτυρες...οταν η πρωτη κουβεντα του αστυνομικου δεν ειναι ' καλημερα-καλησπερα',αλλα  'περνα εξω ρε',καταλαβαινεις οτι το επιπεδο νηπιαγωγείου που λες ισχύει,αλλα οχι για τον οδηγό...

Επεξ/σία από katargedon
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, katargedon είπε

Πολυ σωστά τα λες,με την προϋπόθεση να εχει γίνει όντως παράβαση και οχι να δημιουργείται επι τοπου καποιο σεναριο απο τον αστυνομικο με σκοπο το μπονους της κλησης η την καλυψη δικης του παραβασης.Ποσο μαλλον και με μαρτυρες...οταν η πρωτη κουβεντα του αστυνομικου δεν ειναι ' καλημερα-καλησπερα',αλλα  'περνα εξω ρε',καταλαβαινεις οτι το επιπεδο νηπιαγωγείου που λες ισχύει,αλλα οχι για τον οδηγό...

Εννοείται πως μιλάμε για κανονική παράβαση. Όπου και εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε τι κάναμε αλλά μετά, στην αφήγηση σε τρίτους, αρχίζουμε και ψάχνουμε τρόπους να το εξωραϊσουμε.

Πχ η ιστορία με το "ήμουν σταματημένος στο κόκκινο". Θεωρώ ότι κανένας μας δεν το πιστεύει πραγματικά σαν δικαιολογία (ακόμα και αν υπάρχει κάποιο κενό στο νόμο) αφού και τότε δεν πρέπει να σταματάει η επαγρύπνηση καθώς σχετικά άμεσα θα πρασινίσει το φανάρι. Κι εσύ τότε θα πρέπει να έχεις situational awareness καθώς ετοιμάζεσαι να ξαναξεκινήσεις και άρα πρέπει να μην καθυστερήσεις την κίνηση ή να έχεις δει αν σου έχει κάνει σφήνα μπροστά ένα δίκυκλο ή περνάει ένας πεζός εκτός φαναριού.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Εννοείται πως μιλάμε για κανονική παράβαση. Όπου και εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε τι κάναμε αλλά μετά, στην αφήγηση σε τρίτους, αρχίζουμε και ψάχνουμε τρόπους να το εξωραϊσουμε.

Πχ η ιστορία με το "ήμουν σταματημένος στο κόκκινο". Θεωρώ ότι κανένας μας δεν το πιστεύει πραγματικά σαν δικαιολογία (ακόμα και αν υπάρχει κάποιο κενό στο νόμο) αφού και τότε δεν πρέπει να σταματάει η επαγρύπνηση καθώς σχετικά άμεσα θα πρασινίσει το φανάρι. Κι εσύ τότε θα πρέπει να έχεις situational awareness καθώς ετοιμάζεσαι να ξαναξεκινήσεις και άρα πρέπει να μην καθυστερήσεις την κίνηση ή να έχεις δει αν σου έχει κάνει σφήνα μπροστά ένα δίκυκλο ή περνάει ένας πεζός εκτός φαναριού.

Πολυ σωστά,συμφωνώ 100%,αλλα μαλλον δεν διαβασες το στορυ.Αν δεν ειχα την επαγρύπνηση,θα τον ειχα εμβολισει.Δεν κρατουσα,τίποτα.Κοκκαλωσα το οχημα για να μην τον περασω απο πανω και εφυγαν ολα μπροστα.Οταν το μαζεψα,θεωρησε χρηση κινητου ο...αντε μην πω...και επαναλαμβανω,με μαρτυρες.Επισης με αυτη τη λογικη,οποιος πληρωνει στα διοδια με το κινητο,ειναι παρανομος,γιατι αφησε το τιμόνι για να πιασει το κινητο.Σωστα; Τελοσπαντων σωστο η λαθος, "by the book" αν δεν κινείται το οχημα μπορεις και να πιεις γουλια καφε,και να δεις το κινητο και να ξυσεις...το ποδι σου 😁,αυτο λεει ο νομος. Εντομεταξυ,για να καταλαβεις,αυτος ηθελε να με γραψει και για πραγματα που δεν είμαι εγω υπεύθυνος,πχ οτι η αδεια δεν ειναι η πρωτότυπη αλλα φωτοτυπια και για το ντουμανακι που βγαινει απο την εξατμιση.Δεν ειχα ελπιδα.Κατι θα εφευρισκε.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, katargedon είπε

Πολυ σωστά,συμφωνώ 100%,αλλα μαλλον δεν διαβασες το στορυ.Αν δεν ειχα την επαγρύπνηση,θα τον ειχα εμβολισει.Δεν κρατουσα,τίποτα.Κοκκαλωσα το οχημα για να μην τον περασω απο πανω και εφυγαν ολα μπροστα.Οταν το μαζεψα,θεωρησε χρηση κινητου ο...αντε μην πω...και επαναλαμβανω,με μαρτυρες.Επισης με αυτη τη λογικη,οποιος πληρωνει στα διοδια με το κινητο,ειναι παρανομος,γιατι αφησε το τιμόνι για να πιασει το κινητο.Σωστα; Τελοσπαντων σωστο η λαθος, "by the book" αν δεν κινείται το οχημα μπορεις και να πιεις γουλια καφε,και να δεις το κινητο και να ξυσεις...το ποδι σου 😁,αυτο λεει ο νομος. Εντομεταξυ,για να καταλαβεις,αυτος ηθελε να με γραψει και για πραγματα που δεν είμαι εγω υπεύθυνος,πχ οτι η αδεια δεν ειναι η πρωτότυπη αλλα φωτοτυπια και για το ντουμανακι που βγαινει απο την εξατμιση.Δεν ειχα ελπιδα.Κατι θα εφευρισκε.

Όχι, δεν μιλάω για την περίπτωσή σου. Ήταν ξεκάθαρη η περιγραφή σου όπου δεν τίθεται θέμα κίνησης/ακινησίας αφού δεν είχες καν κινητό στο χέρι

Απλά γι' αυτό που αναφέρθηκε (νομίζω στο είπε δικηγόρος;) ότι στο φανάρι το αμάξι θεωρείται ακίνητο (ίσως και σταθμευμένο;;; :P) και άρα ενδεχομένως μπορείς να ρίξεις κι ένα "γρήγορο" στο πίσω κάθισμα (όπως κάναμε στα νιάτα μας :o)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...