JimxxZe Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έδωσα προχθές το αμάξι (ναι καλός βλάκας είμαι) σε έναν ξάδερφό μου που ήθελε να πάει μέχρι Πάτρα για μια δουλειά και τον ηλίθιο τον σταμάτησε η τροχαία επειδή μίλαγε στο κινητό. Του αφαίρεσαν το δίπλωμα για 60 μέρες και του πήραν και την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που είναι στο ονομά μου προφανώς. Από ότι μου είπε, του είπαν να παω εγώ στην τροχαία της περιοχής μου στην Αθήνα, και να ζητήσω να μου στείλουν την άδεια κυκλοφορίας. Τον παίρνω πάλι σήμερα και του λέω πάω στη τροχαία να τη ζητήσω, και μου λέει όχι μη πας, περίμενε 2-3 μέρες να κάνει ένας δικός μου (έχει άνθρωπο στη τροχαία) ένα τηλέφωνο γιατί μπορεί να σου αφαιρέσουν τις πινακίδες. Τι ισχύει τελικά; Εγώ χρειάζομαι άμεσα την άδεια. Παίζει να μου την κρατήσουν για 2 μήνες ή να πάρουν και τις πινακίδες; Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από JimxxZe
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Ποιο είναι το πρόστιμο; Τι επιπτώσεις έχουν όσοι τα στελέχη της Τροχαίας τούς βεβαιώσουν παράβαση για χρήση τού κινητού τηλεφώνου τους χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις; Στην παράγραφο 6 του ίδιου άρθρου του ΚΟΚ (σημ.: 13) αναγράφεται: «… Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1 έως και 3 του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο εκατό (100,00) ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα…». https://www.newsauto.gr/news/kinito-ke-odigisi-ke-pines/ Σε άλλο λεει https://www.gocar.gr/news/feed/28941,Poio_einai_to_prostimo_gia_th_xrhsh_kinh.html Ως εκ τούτου, επιβάλλεται διοικητική κύρωση αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και επιπλέον, διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Για κάτι τέτοια ,και όχι μόνο ,δεν δίνω ποτέ αμάξι μου σε άλλους.Οσο συγγενείς και να είναι . 1
JimxxZe Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Τα διάβασα αυτά και για αυτό έχω μπερδευτεί. Σε κάποια λέει πρόστιμο χρηματικό και αφαίρεση διπλώματος, σε άλλο περιλαμβάνει και την άδεια κυκλοφορίας, Για πινακίδες που μου λέει οτι του είπαν δεν έχω βρει πουθενά. Δεν με ενδιαφέρει για το χρηματικό και το δίπλωμα που του πήραν, ας κόψει το λαιμό του, το θέμα είναι μη την πληρώσω εγώ και μου κρατήσουν την άδεια κυκλοφορίας ή τις πινακίδες για 2 μήνες.
kostas_anes Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, JimxxZe είπε Δεν με ενδιαφέρει για το χρηματικό και το δίπλωμα που του πήραν, ας κόψει το λαιμό του, το θέμα είναι μη την πληρώσω εγώ και μου κρατήσουν την άδεια κυκλοφορίας ή τις πινακίδες για 2 μήνες. Mαντεψε... Προσωπικα θα πηγαινα να κλαφτω/εξηγησω τι εχει γινει και αν μπορουν να με εξυπηρετησουν με τον οποιοδητποτε τροπο, ειτε να μην την κρατησουν καθολου ή να την κρατησουν για καμια εβδομαδα για το φαινεσθαι. Ο γειτονας μου ξερω οτι του ειχαν παρει αδεια και διπλωμα για 1 μηνα και τα πηρε πισω μεσα σε 5-6 μερες επειδη πηγε στο τμημα να τους παρακαλεσει, γιατι χρειαζοταν αυτοκινητο για να πηγαινει στην δουλεια του.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Ίσως αν πας και τους πεις δάνεισα το αμάξι κτλ κτλ να σε λυπηθούν και να στις δώσουν πιο σύντομα, χωρίς να της κρατήσουν καθόλου κομματάκι δύσκολα σε παρόμοιο περιστατικό της πήρα μετά από 15 μέρες Ότι τιμωρουν το όχημα είναι μεγάλη χαζομάρα το δίπλωμα αυτού που έκανε την χαζομάρα παρτο και μην το δώσεις και πότε πίσω την άδεια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την περνούν 6
apostolispd Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μάλλον δε στα λέει όλα ο αξάς. Για κινητό είναι μόνο πρόστιμο και δίπλωμα - το κομμάτι ακριβώς που ανέβασε νωρίτερα ο @Ukforthemoment . Για αφαίρεση στοιχείων οδήγησης του βεβαιώσαν κάτι άλλο, πχ άρθρο 12 "8. Απαγορεύεται η οδήγηση οδικών οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων. 11. ...Ειδικά για τους παραβάτες των διατάξεων της παραγράφου 8 επιβάλλεται και η επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για τριάντα (30) ημέρες."
basilis_k6 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 ποσο βλακωδες ειναι να παιρνουν την αδεια του οχηματος? ουσιαστικα τις πινακιδες θελουν. βαριουνται να τις βγάλουν? 1
JimxxZe Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Οτι θα παω να τους εξηγήσω θα πάω απλά τον περιμένω επειδή και καλά έχει άνθρωπο στη τροχαία. Εφόσον το όχημα δεν είναι στο όνομά του δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τη πληρώσει το όχημα (εγώ) και να αφαιρέσουν άδεια κυκλοφορίας. Δε ξανά δίνω ούτε ποδήλατο σε κανέναν.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε ποσο βλακωδες ειναι να παιρνουν την αδεια του οχηματος? ουσιαστικα τις πινακιδες θελουν. βαριουνται να τις βγάλουν? Πίσω από το παράλογο της υπόθεσης έχει λογική, να μπορέσεις να γυρίσεις σπίτι σου, μην σε σταματήσουν πουθενά και είσαι χωρίς τίποτα, για αυτό και οι μέρες που θα κρατήσουν άδεια δίπλωμα μετράνε από όταν πας να τα παραδώσεις και όχι από την ώρα που θα σε γράψουν 1
Ntinaras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Inuyasha είπε Πίσω από το παράλογο της υπόθεσης έχει λογική, να μπορέσεις να γυρίσεις σπίτι σου, μην σε σταματήσουν πουθενά και είσαι χωρίς τίποτα, για αυτό και οι μέρες που θα κρατήσουν άδεια δίπλωμα μετράνε από όταν πας να τα παραδώσεις και όχι από την ώρα που θα σε γράψουν Οταν σου αφαιρουν πινακιδες κλπ, εχεις 24 ωρες να επιστρεψεις σπιτι σου και να αφησεις το οχημα. Τουλαχιστον ετσι εγραφε πανω η κληση.
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, JimxxZe είπε Οτι θα παω να τους εξηγήσω θα πάω απλά τον περιμένω επειδή και καλά έχει άνθρωπο στη τροχαία. Εφόσον το όχημα δεν είναι στο όνομά του δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τη πληρώσει το όχημα (εγώ) και να αφαιρέσουν άδεια κυκλοφορίας. Δε ξανά δίνω ούτε ποδήλατο σε κανέναν. Λένε ότι με τον νέο νόμο δεν θα τιμωρείται το όχημα παρά μονο ο παραβάτης.Εχουν να βγουν πολλά διπλώματα απο την ναφθαλινη,θα κάνουν παραβάσεις όλοι οι 80αρηδες. 1 1
Ntinaras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Λένε ότι με τον νέο νόμο δεν θα τιμωρείται το όχημα παρά μονο ο παραβάτης.Εχουν να βγουν πολλά διπλώματα απο την ναφθαλινη,θα κάνουν παραβάσεις όλοι οι 80αρηδες. Αυτο με τη προυποθεση πως δεν σε πιανουν επιτοπου...
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Αυτο με τη προυποθεση πως δεν σε πιανουν επιτοπου... Ε.......ναι.
katargedon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Χθες μου πηραν το διπλωμα για 60 ημερες λογω χρησης κινητου(οχι ομιλια,στο χερι).Δεν μου ειπαν για προστιμο γιατι δεν δεχθηκα και δεν υπεγραψα παραβαση.Δεν ξερω αν ειναι η ιδια περιπτωση,παντως εγω δεν μιλαγα απλα το κραταγα στο χερι,οχι εν κινησει,αλλα σταματημενος.Απ οτι μου λεει ο δικηγορος μου,αν δεν εισαι 'εν κινησει',δεν απαγορευεται και αυτο ξερω και εγω βαση του κοκ γι'αυτο και δεν δεχθηκα την παραβαση.Αρθρο 13 κοκ και νομος 4530/18 λενε ξεκαθαρα 'εν κινησει'.Την Δευτερα θα παει απο τον διοικητη και θα ξερω σιγουρα.Παντως δεν πειραξαν πινακιδες,αδεια κλπ Οποιος ξερει κατι σιγουρο,ευπροσδεκτη η γνωμη του. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2024 από katargedon 1
papoys1 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2024 Στις 10/12/2024 στις 3:31 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Λένε ότι με τον νέο νόμο δεν θα τιμωρείται το όχημα παρά μονο ο παραβάτης.Εχουν να βγουν πολλά διπλώματα απο την ναφθαλινη,θα κάνουν παραβάσεις όλοι οι 80αρηδες. Δε με νοιάζει. Θέλω καμιά εικοσαετία ακόμη🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα