parlapipas25 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Έχω 200αρα γραμμή οπτικών ινών με το modem στο σαλόνι και χρησιμοποιώ το powerline tp link av600 για να έχω ίντερνετ στο δωμάτιο αλλά η ταχύτητα πέφτει δραματικά με αποτέλεσμα να δίνει μόνο 70 mbs. Η απόσταση είναι περίπου 15-20 μέτρα. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το διορθώσω;
idefixius Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Το ίδιο "πρόβλημα" είχα και εγώ αλλά δυστυχώς αυτές είναι οι δυνατότητες των καλωδίων του ρεύματος, μέσω των οποίων μεταφέρουν δεδομένα τα powerlines. Η λύση? Καλώδιο δικτύου UTP cat.6 (ή έστω cat.5e) από το modem μέχρι το δωμάτιο. Εναλλακτικά ψάξε για ασύρματη μεταφορά δεδομένων, όπως πχ. με κάποιο wifi mesh system.
jkoukos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, parlapipas25 είπε Έχω 200αρα γραμμή οπτικών ινών με το modem στο σαλόνι και χρησιμοποιώ το powerline tp link av600 για να έχω ίντερνετ στο δωμάτιο αλλά η ταχύτητα πέφτει δραματικά με αποτέλεσμα να δίνει μόνο 70 mbs. Η απόσταση είναι περίπου 15-20 μέτρα. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το διορθώσω; To συγκεκριμένο PLC έχει θύρα Fast Ethernet (100Mbps) και όχι Gigabit, οπότε είναι απόλυτα φυσιολογική (και μάλιστα καλή) η ταχύτητα που πιάνεις. Τα 600Mbps που αναφέρει σε ενσύρματη σύνδεση είναι απλά διαφημιστικό τρικ και η μισή αλήθεια. Με ποιον μαγικό τρόπο είναι δυνατόν να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή της θύρας δικτύου που διαθέτει; Αυτή λοιπόν είναι η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ των 2 PLC, με απλά λόγια πόσο γρήγορα μπορεί να στείλει δεδομένα και όχι πόσο όγκο δεδομένων μπορεί να διακινήσει στην ίδια μονάδα του χρόνου. Για μεγαλύτερες ταχύτητες χρειάζεται PLC με Gigabit θύρα δικτύου, αλλά παίζει ρόλο και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού. 2
achilles_g_ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Πολλές φορές προτείνουμε ένα σύστημα mesh ως αμέσως καταλληλότερο στην περίπτωση που δεν μπορούμε να έχουμε καλώδιο. Για κάποιον που έχει απαιτήσεις προτείνουμε ιδανικά να είναι triband, με το ανάλογο κόστος βέβαια. Βέβαια κάποιες φορές ακούμε και σχόλια μα είναι ακριβά, μα το άλλο, και στην ουσία αγοράζει πιο φθηνά extenders, powerlines κτλ, δεν γίνεται σωστή δουλειά και ή συμβιβάζεται ή θα χρειαστεί να αλλάξει συσκευές (η φτήνια τρώει τον παρά). Αυτό το είπα γενικά, δεν πάει σε εσένα, απλά βρήκα αφορμή να το πω. Αν σου δουλεύουν τα powerline (σε περίπτωση που έχεις τριφασικό περιπλέκονται τα πράγματα)τότε πρέπει να πας σε ένα καλύτερο σετ με gigabit θύρες πχ από tp link 8010, 8033, 8631, είτε θα πας σε ένα mesh πχ mercusys h80. Η εφαρμογή τι ταχύτητα σου δείχνει μεταξύ των 2 powerline; Πάντως για εμένα που η γραμμή μου είναι στα 32 mbps, χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης, μια χαρά είναι και τα 70!
poulinos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 On 10/12/2024 at 11:45, parlapipas25 said: Έχω 200αρα γραμμή οπτικών ινών με το modem στο σαλόνι και χρησιμοποιώ το powerline tp link av600 για να έχω ίντερνετ στο δωμάτιο αλλά η ταχύτητα πέφτει δραματικά με αποτέλεσμα να δίνει μόνο 70 mbs. Η απόσταση είναι περίπου 15-20 μέτρα. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να το διορθώσω; πετας τα powerlines και ειτε πας σε mesh repeaters ή αν μπορεις να ριξεις καλωδιο σε access points
donblunts Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Συμφορουμίτη, Για επίλυση παρόμοιου θέματος, πήρα το mesh kit με τα 3x Deco px50. Τόσο για να φτιάξω την κάλυψη του Wi-Fi στο σπίτι, αλλα και για να δώσω δίκτυο με καλώδιο στον σταθερό που είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού (110 τμ.) Μέχρι τώρα το WiFi ανταποκρίνεται καλύτερα, τόσο σε latency όσο & σε ταχύτητες VERSUS του Huawei της Nova. Και δίνω και LAN στο PC, καθώς κάθε Deco έχει 3 ethernet Gigabit interfaces (in/out). Στα + , το πολύ εύκολο setup, η εφαρμογή στο κινητό, η διαχείριση και η επέκταση των συσκευών. Στα - , μέχρι τώρα μόνο η τιμή. Λιγάκι ακριβή λύση, αλλα μέχρι τώρα δουλεύει ρολόι, και θα κουμπώσω στο οικοσύστημα και άλλα της Tapo.
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Με devolo δεν θα είχες τέτοια προβλήματα. Τα έχω 3 χρόνια και πιάνω το 95% σταθερά, της ταχύτητας εισόδου στο router (χωρίς αποσυνδέσεις προφανώς).
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 55 minutes ago, MauroPaltoudias said: Με devolo δεν θα είχες τέτοια προβλήματα. Τα έχω 3 χρόνια και πιάνω το 95% σταθερά, της ταχύτητας εισόδου στο router (χωρίς αποσυνδέσεις προφανώς). devolo εκανα Review και εγω και στα μακρινα δωματια η ταχυτητα ηταν χαλια εκτος αν εχεις 50-100 Mbit συνδεση. και βεβαια παρομοια φαση και με tp link και με fritz. 1 hour ago, donblunts said: Συμφορουμίτη, Για επίλυση παρόμοιου θέματος, πήρα το mesh kit με τα 3x Deco px50. Τόσο για να φτιάξω την κάλυψη του Wi-Fi στο σπίτι, αλλα και για να δώσω δίκτυο με καλώδιο στον σταθερό που είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού (110 τμ.) Μέχρι τώρα το WiFi ανταποκρίνεται καλύτερα, τόσο σε latency όσο & σε ταχύτητες VERSUS του Huawei της Nova. Και δίνω και LAN στο PC, καθώς κάθε Deco έχει 3 ethernet Gigabit interfaces (in/out). Στα + , το πολύ εύκολο setup, η εφαρμογή στο κινητό, η διαχείριση και η επέκταση των συσκευών. Στα - , μέχρι τώρα μόνο η τιμή. Λιγάκι ακριβή λύση, αλλα μέχρι τώρα δουλεύει ρολόι, και θα κουμπώσω στο οικοσύστημα και άλλα της Tapo. και φαντασου οτι και τα tp link ειναι σχετικα φτηνα. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από poulinos
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 42 minutes ago, poulinos said: devolo εκανα Review και εγω και στα μακρινα δωματια η ταχυτητα ηταν χαλια εκτος αν εχεις 50-100 Mbit συνδεση. και βεβαια παρομοια φαση και με tp link και με fritz. Έχει να κάνει και με την συνδεσμολογια των κυκλωμάτων, τις οδεύσεις των καλωδίων και ούτω καθεξής.
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 32 minutes ago, MauroPaltoudias said: Έχει να κάνει και με την συνδεσμολογια των κυκλωμάτων, τις οδεύσεις των καλωδίων και ούτω καθεξής. σωστα.αν εχεις τριφασικο ποσες πριζες εχεις κτλ. αλλα ακομα και στο ιδιο δωματιο οι ταχυτητες ηταν αρκετα χαλια αν σκοπευει καποιος να το χρησιμοποιησει σε μεγαλες συνδεσεις πχ 200,300,500,1000mbit.τωρα αν μιλαμε για 10,50,100 mbit οκ. για αυτο και ρωτησα τι ταχυτητες εχεις και παιζουν οκ.και πολλα ατομα επαιζαν μια χαρα σε μικρες ταχυτητες αλλα οταν πηγαν σε 200,500,1000 αστα να πανε. 1
achilles_g_ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Με devolo δεν θα είχες τέτοια προβλήματα. Τα έχω 3 χρόνια και πιάνω το 95% σταθερά, της ταχύτητας εισόδου στο router (χωρίς αποσυνδέσεις προφανώς). Εγώ με τα devolo ac1200 που τα χρυσό πλήρωσα κιόλας δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος. Με τα αντίστοιχα της tp link 8630, δεν είχα πρόβλημα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, achilles_g_ said: Εγώ με τα devolo ac1200 που τα χρυσό πλήρωσα κιόλας δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος. Με τα αντίστοιχα της tp link 8630, δεν είχα πρόβλημα. Και εγώ το ίδιο (αλλά το αντίθετο με εσένα, διακοπές με τα av600 και απροβλημάτιστα με devolo magic 2, triple ενσύρματα). 2 hours ago, poulinos said: για αυτο και ρωτησα τι ταχυτητες εχεις και παιζουν οκ.και πολλα ατομα επαιζαν μια χαρα σε μικρες ταχυτητες αλλα οταν πηγαν σε 200,500,1000 αστα να πανε. Σωστό αυτό που λες. Σε 200αρα δεν έχω άποψη (ψέματα δεν θα πω), αφού παίζω στα 100. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από MauroPaltoudias
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 σιγουρα τα devolo και τα fritz ειναι πολυ καλυτερα απο τα tp link.αλλα γενικως καμια σχεση οι πραγματικες ταχυτητες με βαση τις ονομαστικες. ειναι ωραια λυση το Powerline αν σε νοιαζει να εχεις Internet αλλα δεν σε νοιαζει να εχεις full speed. οπως και το Mesh σε κατι πακετα 500 και 1000 αν το backhauling ειναι wireless παλι μπορει να πιταρει. και εκει θες access points. ολα ειναι με βαση τις αναγκες του καθενος. αλλα ναι οσο ανεβαινει ηταχυτητα τοσο πιο δυσκολο ειναι να την πετυχεις παντου.και τα Powerline ειναι τα πρωτα που δεν ειναι για πολλα πολλα. 59 minutes ago, MauroPaltoudias said: Και εγώ το ίδιο (αλλά το αντίθετο με εσένα, διακοπές με τα av600 και απροβλημάτιστα με devolo magic 2, triple ενσύρματα). Σωστό αυτό που λες. Σε 200αρα δεν έχω άποψη (ψέματα δεν θα πω), αφού παίζω στα 100. 1 hour ago, achilles_g_ said: Εγώ με τα devolo ac1200 που τα χρυσό πλήρωσα κιόλας δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος. Με τα αντίστοιχα της tp link 8630, δεν είχα πρόβλημα. στα tp link δες και για firmware update. εχουν ενα utility to tpplc που μπορεις και απο εκει να κανεις Update ειδικα για αυτα που δεν εχουν web interface/wifi αλλα και σε fritz και σε devolo που ειναι καλα και τα 2 παλι οι ονομαστικες ηταν πολυ μεγαλυτερες απο τις πραγματικες ακομα και στον ιδιο χωρο.οκ μπορει να φταιει και κατι στα καλωδια μου αλλα και αλλου που εχω κανει εγκατασταση δεν θα δω μεγαλες ταχυτητες στα links. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα