Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να αλλάξω την 2060 MSI Ventus 6gb που έχω σε σύστημα με 3700x cpu και x570-F mobo. H οθόνη είναι της Dell 1440 στα 144hz.

To δίλημμα μου είναι για το αν θα πάρω τη 4070 τώρα ή να περιμένω να πέσει ίσως μετά .... ή να περιμένω την 5070 που θα βγει απ όσο ξέρω σύντομα αλλά δεν ξέρω πότε ( ίσως Φλεβάρη)

Τι διαφορές εικάζετε πως θα έχουν μεταξύ τους ?? Αν περιμένω την 5070 λόγω πιο παλιάς γενιάς σύστημα μήπως θα έχω θέμα στο πάντρεμα ?

Η 4070 απ όσο έχω ψάξει τώρα βγαίνει στα 570 με 600κατι ευρώ περίπου .. σκέφτομαι να κάνω αυτη τη βδομάδα την αγορά δηλαδή ανάλογα με το τι γνώμες θα πάρω και εδώ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμένεις να δεις AMD 8800XT (16GB) vs NVIDIA 5070 (12GB)

Ιανουάριο θα παρουσιαστεί η πρώτη και θα κυκλοφορήσει λογικά την τελευταία εβδομάδα, ή πρώτη εβδομάδα Φλεβάρη.

Φεβρουάριο παρουσίαση της δεύτερης και κυκλοφορία τέλος του μηνός εκείνου. 

Δώρον άδωρον να αγοράσεις παλιά γενιά τώρα. Εκτός και τις βρεις μεταχειρισμένες σε τιμή σκότωμα. Εγώ δεν θα έδινα τόσα χρήματα, ενώ σε λιγότερο απο 1.5 μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Mining τρέλα πλέον δεν παίζει οπότε γύρω στα χρήματα που θα δώσεις τώρα θα έρθουν αμφότερες. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Καλησπέρα.Γύρω στα 600 είναι η 4070 super.Δεν είναι future proof για qhd δυστυχώς,οπότε όπως σου είπανε, περιμένεις.Μέχρι τότε μπορείς να κάνεις μια έρευνα για κανα cpu ώστε να υποστηρίξεις καλύτερα την καινούρια κάρτα

Δημοσ.

Απ ότι καταλαβαινω πιστεύετε πως με τα χρήματα που θα δώσω τώρα θα κάνει η 5070 σε κάνα 2 μηνο σωστα ;; 

Η cpu που έχω ( 3700x ) σίγουρα θα ναι πρόβλημα με τη 5070;  Από μια μικρή έρευνα που έκανα παντως πάνω σε AM4 πάντα η διαφορα με με τους Ryzen 7 5000 series δεν φαίνεται και ιδιαίτερη 

Δημοσ.
11 minutes ago, Houzouris said:

Απ ότι καταλαβαινω πιστεύετε πως με τα χρήματα που θα δώσω τώρα θα κάνει η 5070 σε κάνα 2 μηνο σωστα ;; 

Η cpu που έχω ( 3700x ) σίγουρα θα ναι πρόβλημα με τη 5070;  Από μια μικρή έρευνα που έκανα παντως πάνω σε AM4 πάντα η διαφορα με με τους Ryzen 7 5000 series δεν φαίνεται και ιδιαίτερη 

Αν εχει έστω x απόδοση μιας 4080-4070Τι θα τρως μπουκάλι (cpu bottleneck) δυνατό σε 1080p/1440p. Αρχικά πάρε κάρτα και cpu βρίσκεις και 5700X3D και στα 150€ από Aliexpress

Δημοσ.

Αρα και τώρα να έπαιρνα απο τη 4000 σειρα 4080/4070ti θα ειχα bottleneck ?? Χμμ γιατί όμως ?? Κοιτώντας τα χαρακτηριστικα 3700χ και 5700χ πανομοιότυποι μου φαίνονται. Με κάποιο τρόπο η παλαιότητα το προκαλεί αυτό ? γιατί απ οτι είδα ο 5700 δίνει και πιο αργούς χρόνους ... Μου εξηγείς αν μπορείς ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Houzouris

Εγώ δε θ'αγόραζα τώρα κάρτα 5-600ευρώ, ειδικά με το σύστημα που έχεις.

Θα σου πρότεινα να περιμένεις και αποφασίζεις το Γενάρη/Φλεβάρη.

Όσο για το bottleneck, δεν ξέρω που είδες ότι ο 5700 "δίνει πιο αργούς χρόνους" αλλά σίγουρα είναι γρηγορότερος από τον 3700χ....

Πέρα από συχνότητες (εικάζω αυτό κοίταξες), κάθε γενιά έχει και αρχιτεκτονικές βελτιώσεις. O 5700 παίζει να'ναι 20-30% γρηγορότερος (ο x3D ακόμα περισσότερο), κάτι που θα παίξει το ρόλο του, αναλόγως τα παιχνίδια που παίζεις.

Μην τρελαίνεσαι όμως, αν δεις στην πορεία ότι θες και CPU, ένας 5700x3d με 220ευρώ που βλέπω έχει είναι πολύ καλή αγορά... priority είναι η GPU πάντα, εκτός αν έχεις τελείως χρέπι CPU, που δεν έχεις.

Επεξ/σία από Teddy77
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Teddy77

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου αρχικά, όπως ευχαριστώ και τους υπόλοιπους. Κατάλαβα τη συλλογιστική πορεία και τα βήματα της αγοράς ή και των αγορών, ανάλογα τι θα γίνει με τη cpu. Ναι, όντως δεν το εμβάθυνα και έκατσα μόνο στα κλασικά εμπορικά χαρακτηριστικά, όπως οι χρόνοι που ανέφερες, όπου είδα το 3 GHZ και κάπως μου έκατσε αλλά μιας και είχα και τον 8350 ακόμα παλιότερα, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Όσον αφορά τη κάρτα που έχω τώρα, ( 2060 MSI Ventus OC 6gb ) μπορώ να κάνω κάτι μέσα από τις ρυθμίσεις nvidia να βγάζει κάνα fps παραπάνω ??? ( βγάζει 53 στο age of empires 2 definitive edition ). Μέχρι να αγοράσω την επόμενη ...

Πείραξα πχ τη λειτουργία διαχείρισης ισχύος που από βέλτιστη την έκανα μέγιστη ... τι άλλο να κάνω ?? είδα κάπου λέγατε για dlss .. τι είναι αυτό και τι κάνει ?

Επεξ/σία από Houzouris
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Houzouris είπε

@Teddy77

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου αρχικά, όπως ευχαριστώ και τους υπόλοιπους. Κατάλαβα τη συλλογιστική πορεία και τα βήματα της αγοράς ή και των αγορών, ανάλογα τι θα γίνει με τη cpu. Ναι, όντως δεν το εμβάθυνα και έκατσα μόνο στα κλασικά εμπορικά χαρακτηριστικά, όπως οι χρόνοι που ανέφερες, όπου είδα το 3 GHZ και κάπως μου έκατσε αλλά μιας και είχα και τον 8350 ακόμα παλιότερα, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Όσον αφορά τη κάρτα που έχω τώρα, ( 2060 MSI Ventus OC 6gb ) μπορώ να κάνω κάτι μέσα από τις ρυθμίσεις nvidia να βγάζει κάνα fps παραπάνω ??? ( βγάζει 53 στο age of empires 2 definitive edition ). Μέχρι να αγοράσω την επόμενη ...

Πείραξα πχ τη λειτουργία διαχείρισης ισχύος που από βέλτιστη την έκανα μέγιστη ... τι άλλο να κάνω ?? είδα κάπου λέγατε για dlss .. τι είναι αυτό και τι κάνει ?

Στα 2Κ που παιζεις δεν θα εχεις ιδιαιτερο θεμα.Θα υπαρχει μπουκαλι με τον 3700Χ αλλα ειναι αναλογα τα παιχνιδια που παιζεις.Εγω ειχα για αρκετο διαστημα την 7900GRE με εναν 3600.Στο Metro Exodus την πηγαινε τερμα και εβγαζε κανονικα fps,stuttering καθολου.Το ιδιο και στο Hellblade ii,στο δε AC Mirage ειχα καποιο ποσοστο bottleneck.Πχ υπαρχαν σημεια που εβγαζα 20 fps λιγοτερα σε σχεση με κατι βιντεο που κοιταγα στο youtube,με ιδια καρτα αλλα πολυ δυνατοτερο επεξεργαστη.Φαση εγω ειχα 118fps και στα βιντεο εβλεπα 135 πχ.Τωρα πηρα 5700X3D αλλα δεν εχω δοκιμασει να παιξω καποιο παιχνιδι ακομα.Παντως προβλημα στο παντρεμα και θεματα λειτουργιας δεν θα εχεις.Μια χαρα θα δουλευει το συστημα σου.

Οσον αφορα το θεμα καρτας γραφικων και εγω πιστευω καλυτερα να περιμενεις να δεις τις καινουργιες καρτες και απο τουςς 2,γιατι οχι και 3 καλυτερα.Ισως η Intel κανει καμια εκπληξη(τι εκπληξη να κανει βεβαια,κλανει ο πεθαμενος?).

Δημοσ.

το λογικο ειναι να περιμενεις τις νεες καρτες,αλλα ως πότε.. και εννοω οτι πότε θα εχεις τη νεα καρτα στα χερια σου σε τρεις μηνες ή σε 6...

οποτε ξαφνικα ο καιρος φανταζει πολυς.Παντως θες εναν 5700Χ3d.

Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ τη βοήθεια όλων για τη κατατόπιση και τις απόψεις που ολοκληρώθηκε και με την επίλογη αργότερα άλλης cpu.

Κάτι ακόμα που θέλω να ρωτήσω είναι κάτι που είδα αλλου γραμμένο που βοηθάει στα fps dlss τι σημαίνει ?? και πως ρυθμίζεται ?? Έπειτα παρατήρησα αύξηση των fps αρκετά μεγάλη όταν άλλαξα απο τις ρυθμίσεις ( το έχω στα ελληνικά ) τη βέλτιστη ισχύ σε μέγιστη ? Μπορεί να πάθω ζημιά από αυτό ?? Αν ναι ποια είναι η ασφαλής θερμοκρασία για μια κάρτα γραφικών ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Houzouris είπε

Αρχικά ευχαριστώ τη βοήθεια όλων για τη κατατόπιση και τις απόψεις που ολοκληρώθηκε και με την επίλογη αργότερα άλλης cpu.

Κάτι ακόμα που θέλω να ρωτήσω είναι κάτι που είδα αλλου γραμμένο που βοηθάει στα fps dlss τι σημαίνει ?? και πως ρυθμίζεται ?? Έπειτα παρατήρησα αύξηση των fps αρκετά μεγάλη όταν άλλαξα απο τις ρυθμίσεις ( το έχω στα ελληνικά ) τη βέλτιστη ισχύ σε μέγιστη ? Μπορεί να πάθω ζημιά από αυτό ?? Αν ναι ποια είναι η ασφαλής θερμοκρασία για μια κάρτα γραφικών ?

Σε πολύ βαριά παιχνίδια που τα fps σου θα είναι χαμηλά ,μπορείς να ενεργοποιήσεις το dlss ,που θα υπάρχει σαν επιλογη στο menu του εκάστοτε παιχνιδιού για να ανεβάσεις τα fps σου.Το dlss θα σου δίνει και διάφορες επιλογές (quality,balanced,performance), για το μόνιτορ σου θα επιλέγεις πάντα  quality.Με αυτήν την επιλογή αρχικά η κάρτα θα τρέχει το παιχνίδι σε χαμηλότερη  ανάλυση και με ai τεχνολογία θα το επαναφέρει στα 1440p που είναι το μόνιτορ σου.Τελειως μπακαλιστικα θα βλέπεις 1440p ,με επιδόσεις σε fps σαν να ετρεχες σε χαμηλότερη ανάλυση.Με μικρές σε κάποιες περιπτώσεις  οπτικές υποχωρήσεις.

Φαντάζομαι το δεύτερο που ρωτάς έχει να κάνει με το nvidia control panel και κάποια ρύθμιση που άλλαξες.Γενικα δεν μπορείς να ψησεις  την κάρτα αλλάζοντας κάτι από εκεί.Τι θερμοκρασίες έχεις τώρα στην gpu και ανησυχείς?

Απορώ πώς σου ξέφυγε το frame generation και δεν ρώτησες...😁

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.

Ναι κατάλαβα πως λειτουργεί η συγκεκριμένη διαδικασία και σ ευχαριστώ που μου εξήγησες. Μου θυμίζει παλιά στο κουκου, που είχε κάτι μεγάλα κουτιά κάστρα, που κάνανε τη μισή τιμή, από τα αντίστοιχα των playmobil. Μοιάζαν αλλά δεν ήταν χαχαχα

Ναι είναι μια ρύθμιση μέσα απο την εφαρμογή της nvidia περί ισχύος, που την άλλαξα από βέλτιστη σε μέγιστη. Θερμοκρασίες βλέπω από την ίδια εφαρμογή, καθώς και χρήση % μέσα σε μια μπάρα, εντός παιχνιδιού πχ age of empires 2 definitive ... η θερμοκρασία κυμαίνεται από 63 μέχρι 70 - 71 βαθμούς κελσίου και κάποιες φορές στιγμιαία ίσως πιασει και τους 75

Δεν μου ξέφυγε, απλά δεν ήθελα να τα πω όλα μαζί και με βαρεθείτε γρήγορα 😁 ... οπότε πείτε μου και αυτο το frame generation τι κάνει αν θέλετε .. ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/12/2024 στις 1:26 ΠΜ, Houzouris είπε

Καλησπέρα,

Θέλω να αλλάξω την 2060 MSI Ventus 6gb που έχω σε σύστημα με 3700x cpu και x570-F mobo. H οθόνη είναι της Dell 1440 στα 144hz.

To δίλημμα μου είναι για το αν θα πάρω τη 4070 τώρα ή να περιμένω να πέσει ίσως μετά .... ή να περιμένω την 5070 που θα βγει απ όσο ξέρω σύντομα αλλά δεν ξέρω πότε ( ίσως Φλεβάρη)

Τι διαφορές εικάζετε πως θα έχουν μεταξύ τους ?? Αν περιμένω την 5070 λόγω πιο παλιάς γενιάς σύστημα μήπως θα έχω θέμα στο πάντρεμα ?

Η 4070 απ όσο έχω ψάξει τώρα βγαίνει στα 570 με 600κατι ευρώ περίπου .. σκέφτομαι να κάνω αυτη τη βδομάδα την αγορά δηλαδή ανάλογα με το τι γνώμες θα πάρω και εδώ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Περίμενε την 5070👍λογικά θα είναι ένα 20% πάνω σε επιδόσεις,να πάρεις τώρα μια 4070 όταν σε δύο μήνες θα βγει η 5070 είναι λάθος,δεν είναι ότι η rtx 2060 δεν τρέχει παιχνίδια

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Περίμενε την 5070👍λογικά θα είναι ένα 20% πάνω σε επιδόσεις,να πάρεις τώρα μια 4070 όταν σε δύο μήνες θα βγει η 5070 είναι λάθος,δεν είναι ότι η rtx 2060 δεν τρέχει παιχνίδια

Απορώ πως έχεις μείνει ακόμα με τον R5 1600😁. Δεν έχεις θέμα με την RTX 4060; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...