infini Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, έκανα μια παραγγελία σε eshop για ένα προϊόν που τελικά δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο και αποφάσισα να την ακυρώσω. Μου ζήτησαν IBAN για επιστροφή χρημάτων αν και η αγορά έγινε μέσω κάρτας, κάτι που με προβλημάτισε. Εκτιμάτε οτι θα πρέπει να επιμείνω στην ακύρωση παραγγελίας και να μην δώσω IBAN;
poulinos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 19 minutes ago, infini said: Καλησπέρα, έκανα μια παραγγελία σε eshop για ένα προϊόν που τελικά δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο και αποφάσισα να την ακυρώσω. Μου ζήτησαν IBAN για επιστροφή χρημάτων αν και η αγορά έγινε μέσω κάρτας, κάτι που με προβλημάτισε. Εκτιμάτε οτι θα πρέπει να επιμείνω στην ακύρωση παραγγελίας και να μην δώσω IBAN; κανονικα γινεται με τον τροπο που αγορασες δηλαδη στην καρτα.απο την αλλη και το iban σου να ξερει καποιος δεν μπορει να κανει τπτ
zio10 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Μπορεί να το τους είναι πιο εύκολο να κάνουν μεταφορά, δεν αλλάζει κάτι για σένα.
gogkroj Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 δεν θέλουν να φαίνονται οτι κανουν ακυρώσεις γιαυτο και σου στελνουν τα χρήματα στο iban 1
Therempant Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, infini είπε Καλησπέρα, έκανα μια παραγγελία σε eshop για ένα προϊόν που τελικά δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο και αποφάσισα να την ακυρώσω. Μου ζήτησαν IBAN για επιστροφή χρημάτων αν και η αγορά έγινε μέσω κάρτας, κάτι που με προβλημάτισε. Εκτιμάτε οτι θα πρέπει να επιμείνω στην ακύρωση παραγγελίας και να μην δώσω IBAN; Δεν ξέρω για ποιον λόγο να το κάνουν, ίσως τους διευκολύνει ίσως κάτι άλλο. Πάντως από το iban δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι. Έτσι και αλλιώς αυτό δίνεις και όταν είναι να σου κάνει κατάθεση ο οποιοσδήποτε.
haris_216 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω για ποιο λόγο να προτιμήσουν επιστροφή σε λογαριασμό απ' ότι με κάρτα (όπως ήδη αναφέρθηκε, η επιστροφή "κανονικά" γίνεται με τον ίδιο τρόπο που έγινε η αγορά) Ίσως τους είναι πιο εύκολο, ειδικά αν είναι ψιλομπακάλικο το λογιστήριό τους. Ίσως τους συμφέρει περισσότερο, αφού σίγουρα οι τράπεζες/κάρτες χρεώνουν για την όποια κίνηση Πάντως δε νομίζω ότι έχεις να χάσεις κάτι δίνοντας ΙΒΑΝ (και μόνο αυτό). Ίσως μάλιστα η επιστροφή, αν τους τα "πρήξεις" και λιγάκι, να είναι και ταχύτερη από την κάρτα. Στο μείον για εσένα είναι ότι θα έχει υπάρξει μία χρέωση στην κάρτα σου (μικρή-μεγάλη εσύ ξέρεις) που ίσως να επηρεάσει μελλοντικές αγορές σου με την κάρτα (αν αυτή η αγορά ήταν μεγάλη κι έχει "φάει" μέρος από το όριο των συναλλαγών σου) Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από haris_216
ekrepali Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Ανάλογα το σύστημα τιμολόγησης κι επειδή τα παραστατικά πάνε απευθείας στο mydata της ΑΑΔΕ, ίσως τους ειναι ευκολότερο να κοπεί πιστωτικό και να γίνει επιστροφή σε IBAN, παρά να γίνει ακυρωτικό σε υπάρχουσα συναλλαγή. Απλά ρωτά με ποιες τράπεζες συνεργάζονται για να μη κάνουν διατραπεζική μεταφορά και σου χρεώσουν 3 ευρώ.
Pintsie Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ θα σου πω τη δική μου πλευρά (μικρή επιχείρηση). Εάν γίνει επιστροφή χρημάτων, μου κρατάνε 15(!!!) ευρώ. Η λύση της κοπέλας που με εξυπηρετεί στην τράπεζα είναι η ίδια: IBAN για να στέλνεις τα χρήματα. 2
infini Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Εννοείς οτι σου κρατάει 15€ προμήθεια η τράπεζα αν γίνει ακύρωση συναλλαγής;
alefther Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 32 λεπτά πριν, infini είπε Εννοείς οτι σου κρατάει 15€ προμήθεια η τράπεζα αν γίνει ακύρωση συναλλαγής; ο card processor, γιαυτο βγαινει πιο φθηνα το εμβασμα
sunofG Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Pintsie είπε Εγώ θα σου πω τη δική μου πλευρά (μικρή επιχείρηση). Εάν γίνει επιστροφή χρημάτων, μου κρατάνε 15(!!!) ευρώ. Η λύση της κοπέλας που με εξυπηρετεί στην τράπεζα είναι η ίδια: IBAN για να στέλνεις τα χρήματα. Αρκετά χρόνια συνεργασίας με Alpha, Πειραιώς, Viva και Paypal, ποτέ δεν είχα χρέωση στην επιστροφή χρημάτων σε κάρτα (αντιλογισμό). Ίσως πρέπει να το κοιτάξεις με την τράπεζα σου και να την αλλάξεις. Edit/Διόρθωση: Τώρα που το ξαναβλέπω, η VIVA κρατάει την προμήθεια της αρχικής χρέωσης στην περίπτωση του αντιλογισμού +0,30€. Η περίπτωση των 15€ πάντως είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από sunofG
Nokia3210 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 με iban θα σου κανουν ποιο γρηγορα την μεταφορα χρηματων, ενω αν στα επεστρεφαν στην καρτα μπορει να αργουσε και 1 μηνα, μου εχει τυχει....
Pintsie Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, sunofG είπε Αρκετά χρόνια συνεργασίας με Alpha, Πειραιώς, Viva και Paypal, ποτέ δεν είχα χρέωση στην επιστροφή χρημάτων σε κάρτα (αντιλογισμό). Ίσως πρέπει να το κοιτάξεις με την τράπεζα σου και να την αλλάξεις. Δεν είναι κάτι που αλλάζει. Δυστυχώς. Από την αρχή ήταν αυτό. Αλλά αφού μου βρήκαν από την τράπεζα τη λύση, δεν έχω πρόβλημα. 1
Vstromrider Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Στις 9/12/2024 στις 7:33 ΜΜ, infini είπε κάτι που με προβλημάτισε Του 4 iban Μου , στις 4 τραπεζες, τους εχουν 4ψηφιος αριθμος ανθρωπων. Μην σε ανησυχει λοιπον!
kostasbm Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 παίζει ρόλο αν είναι με δόσεις που κάνει τη διαδικασία ποιο πολύπλοκη..... αν ήταν εφάπαξ πληρωμή με κάρτα ποιο εύκολα τα βάζει σε ΙΒΑΝ ....και ίσως ανέξοδα 10 minutes ago, sunofG said: Αρκετά χρόνια συνεργασίας με Alpha, Πειραιώς, Viva και Paypal, ποτέ δεν είχα χρέωση στην επιστροφή χρημάτων σε κάρτα (αντιλογισμό). Ίσως πρέπει να το κοιτάξεις με την τράπεζα σου και να την αλλάξεις. όταν λες αντιλογισμό τι εννοείς??από ακύρωση παραγγελιας ????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα