AGGANIS13 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Κατοχος C3 (2013) 1.4 diesel. Το πηρα δευτερο χερι (Ελληνικό). Τωρα εχει 214χιλιομετρα. Μερικές φορές μου αναβει λαμπακι (check engine) αλλα την επομενη ημερα σβηνει... Αυτο ΔΕΝ συμβαινει σχεδον ποτε σε επαρχιακη πολη που το κινώ καθημερινα... Συμβαινει οταν παω καπου πιο μακρια Δεν εχει καμια αλλη παρενεργεια... (μονο το λαμπακι αναβει) και την επομενη ημερα το πρωι σβηνει. Η βλαβη που βγαζει το διαγνωστικο στο συνεργείο που το πηγα ειναι : P2563 - turbocharger boost control sensor A Ποσο σοβαρό ειναι και τι πρεπει να κανω?
kostasw Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Ίσως είναι θέμα καλωδίωσης. Αλλιώς κοιτάς αισθητήρα αν δεν τότε για turbo. Αφού λες ότι δεν έχεις παρενέργειες τότε το ποίο πιθανό να είναι ηλεκτρολογικο
meletis_m Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε Κατοχος C3 (2013) 1.4 diesel. Το πηρα δευτερο χερι (Ελληνικό). Τωρα εχει 214χιλιομετρα. Μερικές φορές μου αναβει λαμπακι (check engine) αλλα την επομενη ημερα σβηνει... Αυτο ΔΕΝ συμβαινει σχεδον ποτε σε επαρχιακη πολη που το κινώ καθημερινα... Συμβαινει οταν παω καπου πιο μακρια Δεν εχει καμια αλλη παρενεργεια... (μονο το λαμπακι αναβει) και την επομενη ημερα το πρωι σβηνει. Η βλαβη που βγαζει το διαγνωστικο στο συνεργείο που το πηγα ειναι : P2563 - turbocharger boost control sensor A Ποσο σοβαρό ειναι και τι πρεπει να κανω? Ίσως είναι μόνο η βαλβίδα πίεσης turbo . Βρες και πήγαινε σε μηχανικό για τurbo. Να δει και το turbo . Προφανώς κολλάει η βαλβίδα και δε δίνει εντολή για τα πτερύγια του turbo . Το έχουμε πάθει σε γνωστού corsa d diesel. Ξεκινάς με βαλβίδα και μέτρηση τη φίσα . 1
kostas_anes Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, meletis_m είπε Προφανώς κολλάει η βαλβίδα και δε δίνει εντολή για τα πτερύγια του turbo . Το έχουμε πάθει σε γνωστού corsa d diesel. Ξεκινάς με βαλβίδα και μέτρηση τη φίσα . Αυτο που αναφερεις μπορει να γινει μονο σε VGT turbo, που φορανε πχ τα 95άρια Corsaκια μας (το 75 εχει fixed geometry). Το 1.4HDi του fixed geometry εχει, οποτε δεν υπαρχουν πτερυγια. @AGGANIS13 Οπως λενε και οι φιλοι παραπανω, μαλλον ηλεκτρονικο ειναι το θεμα. Αν ειχες θεμα στην βαλβιδα υποπιεσης οντως, θα το ενιωθες στην οδηγηση. Πηγαινε το και ψαχτο παντως, γιατι μπορει να οδηγησει σε μεγαλυτερα και πολυπλοκοτερα προβληματα. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από kostas_anes 1
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 15 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε Κατοχος C3 (2013) 1.4 diesel. Το πηρα δευτερο χερι (Ελληνικό). Τωρα εχει 214χιλιομετρα. Μερικές φορές μου αναβει λαμπακι (check engine) αλλα την επομενη ημερα σβηνει... Αυτο ΔΕΝ συμβαινει σχεδον ποτε σε επαρχιακη πολη που το κινώ καθημερινα... Συμβαινει οταν παω καπου πιο μακρια Δεν εχει καμια αλλη παρενεργεια... (μονο το λαμπακι αναβει) και την επομενη ημερα το πρωι σβηνει. Η βλαβη που βγαζει το διαγνωστικο στο συνεργείο που το πηγα ειναι : P2563 - turbocharger boost control sensor A Ποσο σοβαρό ειναι και τι πρεπει να κανω? To συνεργείο τι λέει;
AGGANIS13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Αυτο που αναφερεις μπορει να γινει μονο σε VGT turbo, που φορανε πχ τα 95άρια Corsaκια μας (το 75 εχει fixed geometry). Το 1.4HDi του fixed geometry εχει, οποτε δεν υπαρχουν πτερυγια. @AGGANIS13 Οπως λενε και οι φιλοι παραπανω, μαλλον ηλεκτρονικο ειναι το θεμα. Αν ειχες θεμα στην βαλβιδα υποπιεσης οντως, θα το ενιωθες στην οδηγηση. Πηγαινε το και ψαχτο παντως, γιατι μπορει να οδηγησει σε μεγαλυτερα και πολυπλοκοτερα προβληματα. Ευχαριστω για την απαντηση. Ειδα εισαι απο Πατρα και επειδη πηγαινω συχνα (πατρικο της μανας μου και σπουδαζει και η κορη μου εκει) θα παω σε καμια 10 ημερες... εχεις να μου προτείνεις που να το παω? 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε To συνεργείο τι λέει; Δεν λεει .... δεν ειναι εξουσιοδοτημένο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα