Προς το περιεχόμενο

data dvd images με το WINISO?

patrickdrd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Μπορώ να δημιουργήσω images από data dvd με το WINISO ή πρέπει να χρησιμοποιήσω άλλο πρόγραμμα για dvd, όπως π.χ. το DVD Decrypter για να πάρω image από data dvd?

Αν το κάνω με το DVD Decrypter όμως, θα υπάρχει τρόπος να επεξεργαστώ το image (να σβήσω και να προσθέσω αρχεία?)

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Το είδα το προγραμματάκι σου, αλλά μάλλον είναι για images ταινιών dvd, όπως το dvd decrypter. Εγώ θέλω να επεξεργαστώ ένα data dvd image, όπως γίνεται με το WinISO για τα CD images

Δημοσ.

αυτό ρωτάω, επειδή δεν είμαι σπίτι και dvd drive δεν υπάρχει στην δουλειά φυσικά,

υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν αυτά τα εργαλεία (isobuster & winiso) με dvd?

Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Δημοσ.

Ναι, μόλις τώρα δοκίμασα να κάνω iso ένα dvd με το WinIso και η διαδικασία προχωράει κανονικά. Μόνο που μου ζήτησε να επιλέξω "file" και όχι "Aspi" για να ξεκινήσει, στο αντίστοιχο παράθυρο.

Δημοσ.

Μια απορία, εφόσον είναι data dvd δεν μπορείς απλά να κάνεις cp στον hd σου το περιεχόμενο, να προσθέσεις/αφαιρέσεις ότι θες κ μετά να το ξαναγράψεις; Για ποιό λόγο δηλ πρέπει να μπεις στην διαδικασία να το διαχειριστείς σαν image;

/sc

Δημοσ.

Λοιπόν, δοκίμασα χθες να "παίξω" με DVD images και ιδού οι εντυπώσεις μου:

1) Το WinISO όταν του έβαλα DVD και του είπα να το κάνει image (με ASPI βέβαια) κράσαρε! Το μύνημα ήταν abnormal termination...

2) Δούλεψα λοιπόν με το UltraISO, έκανα το image αλλά κάθε φορά που διέγραφα κάποιο αρχείο έπρεπε να κάνω Save As και να του δώσω νέο όνομα για νέο image! Όταν έκανα Save στο ίδιο προφανώς δεν ενημέρωνε το header (κάπως έτσι λέγεται αν δεν κάνω λάθος κάποιο σημείο στο image, όπου κρατούνται πληροφορίες για την δομή του), οπότε, ενώ είχα διαγράψει αρκετά αρχεία και φακέλους, το μέγεθος του image δεν μειωνόταν !

P.S. είπα να καταπιαστώ με το image, γιατί σε ένα data dvd που ήθελα να γράψω σε ένα φίλο ήθελα να αλλάξω 2 - 3 αρχεία - φακέλους και θεώρησα ότι ήταν η πιο γρήγορη λύση.

Δημοσ.

Λοιπόν, μόλις παρατήρησα ότι είτε WinISO χρησιμοποιήσω, είτε UltraISO, όταν θέλω να κάνω remove αρχεία, θα πρέπει να κάνω Save As μετά και

ΟΧΙ Save!

Δημοσ.
Μια απορία' date=' εφόσον είναι data dvd δεν μπορείς απλά να κάνεις cp στον hd σου το περιεχόμενο, να προσθέσεις/αφαιρέσεις ότι θες κ μετά να το ξαναγράψεις; Για ποιό λόγο δηλ πρέπει να μπεις στην διαδικασία να το διαχειριστείς σαν image;

[/quote']

Φίλε madsc, πιστεύω ότι γλιτώνω και το fragmentation στον δίσκο αν κάνω ένα αρχείο (image) αντί για χιλιάδες...

Δημοσ.
Φίλε madsc, πιστεύω ότι γλιτώνω και το fragmentation[/b'] στον δίσκο αν κάνω ένα αρχείο (image) αντί για χιλιάδες...

Μπορείς να κάνεις το cp σε partition πέρα του boot/os. Εκεί δεν παίζει κ ιδιαίτερο ρόλο το fragmentation.

Αλλά αφού το θες έτσι :D , ρίξε μια ματιά εδώ. Επειδή αρκετοί (& εγώ μαζί) είχαμε παρόμοια προβλήματα με το WinIso έφτιαξα αυτό το guide.

Μόλις τελειώσεις μπορείς να δοκιμάσεις το cd/dvd που έφτιαξες με Daemon Tools.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...