Jim skou Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα στην ομάδα! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Έχω την nikon d3500 με τους φακούς nikon 18- 55 vr , nikon 35mm 1.8 , nikon 10-20mm και tamron 18-270mm. Και είμαι σε στάδιο αναβάθμισης κάμερας σε dslr η mirrorless. Είμαι ανάμεσα στην nikon d7500 και την z50ii. Η διαφορά στο οικονομικό μεταξύ τους είναι στα 400€ αν σκεφτείς ότι θα πάρεις και τον ανταπτορα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα γνωρίζω. Αξίζει κάποιος να δώσει 400€ παραπάνω για να πάει στη z50ii ??? Υπάρχει περίπτωση να δει τόση μεγάλη διαφορά στις φωτογραφίες??? 1
babisskg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Jim skou είπε Καλησπέρα στην ομάδα! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Έχω την nikon d3500 με τους φακούς nikon 18- 55 vr , nikon 35mm 1.8 , nikon 10-20mm και tamron 18-270mm. Και είμαι σε στάδιο αναβάθμισης κάμερας σε dslr η mirrorless. Είμαι ανάμεσα στην nikon d7500 και την z50ii. Η διαφορά στο οικονομικό μεταξύ τους είναι στα 400€ αν σκεφτείς ότι θα πάρεις και τον ανταπτορα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα γνωρίζω. Αξίζει κάποιος να δώσει 400€ παραπάνω για να πάει στη z50ii ??? Υπάρχει περίπτωση να δει τόση μεγάλη διαφορά στις φωτογραφίες??? Καμία μηχανή δεν πρόκειται να σε κάνει να δείς τα πράγματα με άλλον τρόπο ( καλύτερο η όχι ) απ' αυτόν που τα βλέπεις ήδη σήμερα . Η ανάπτυξη της ματιάς σου δεν εξαρτάται από την κατηγορία σώματος , αλλά από τους φακούς που κατέληξες ότι σε εκφράζουν οπτικά και μιλάω για τις εστιακές αποστάσεις . Τεχνικά μιλώντας , φυσικά ένα πιο εξελιγμένο τεχνολογικά σώμα , θα σου δώσει ευκολίες τις οποίες άλλες μπορεί να σου λύσουν τα χέρια , άλλες να μην τις χρησιμοποιείς καν . Αν χρειάζεσαι πραγματικά ISO της τάξης του 1.650.000 διαβάθμισης , μόνον εσύ γνωρίζεις . Για τον αντάπτορα , δεν θα συμφωνήσω ( όχι πως είναι απαραίτητο δλδ ) διότι τα καλύτερα αποτελέσματα θα τα πάρεις έχοντας native φακούς . Όλα τα παραπάνω είναι μία προσωπική άποψη και τιποτε περισσότερο . 1
LongTom Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 16 minutes ago, Jim skou said: Καλησπέρα στην ομάδα! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Έχω την nikon d3500 με τους φακούς nikon 18- 55 vr , nikon 35mm 1.8 , nikon 10-20mm και tamron 18-270mm. Και είμαι σε στάδιο αναβάθμισης κάμερας σε dslr η mirrorless. Είμαι ανάμεσα στην nikon d7500 και την z50ii. Η διαφορά στο οικονομικό μεταξύ τους είναι στα 400€ αν σκεφτείς ότι θα πάρεις και τον ανταπτορα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα γνωρίζω. Αξίζει κάποιος να δώσει 400€ παραπάνω για να πάει στη z50ii ??? Υπάρχει περίπτωση να δει τόση μεγάλη διαφορά στις φωτογραφίες??? Πρώτο και κύριο, τι δεν σε καλύπτει με τη D3500; Είναι οι ικανότητες, έχει χαλάσει ή κάτι που λες ότι θα ήθελες να έχει; Για τις δύο που αναφέρεις, εφόσον ξέρεις τα χαρακτηριστικά εσύ τι λες; Διαφορές υπάρχουν και πολύ σημαντικές, αλλά αφορούν το τρόπο (και πόσο) βγάζεις ΕΣΥ φωτογραφίες; Πάντως εάν πας σε D7500, εγώ θα έλεγα μη πάρεις καινούργια, οι μεταχειρισμένες είναι καλύτερη επιλογή για ένα νεκρό DSLR σύστημα. Πολλαπλές επιλογές σε σώματα και φακούς και καλές τιμές (γενικά). 1
Jim skou Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Απλά έχω μια dslr από το 2019 θέλω να κάνω μια ανανέωση προς το καλύτερο και ζυγίζω λίγο τα πράγματα για να μη ξεφύγω οικονομικά. Ένας άλλος λόγος είναι ότι πλέον τραβώντας φωτογραφίες έχω παρατηρήσει ότι η ποιότητα δεν είναι η ίδια όπως παλιά.
babisskg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 26 λεπτά πριν, Jim skou είπε Απλά έχω μια dslr από το 2019 θέλω να κάνω μια ανανέωση προς το καλύτερο και ζυγίζω λίγο τα πράγματα για να μη ξεφύγω οικονομικά. Ένας άλλος λόγος είναι ότι πλέον τραβώντας φωτογραφίες έχω παρατηρήσει ότι η ποιότητα δεν είναι η ίδια όπως παλιά. Από την στιγμή που είσαι βέβαιος ( θα προτιμούσα να πω , βαρέθηκα την DSLR και θέλω μία mirrorles , έτσι απλά ) ότι η ποιότητα της εικόνας θα είναι καλύτερη με μία mirrorles , δεν έχεις παρά να προχωρήσεις . Όσο για την τσέπη σου , το κόστος είναι αναπόφευκτο , διότι και ο σκύλος χορτάτος και η ....... και μόνο από το κόστος αλλαγής φακών . Πάντως ότι είναι να κάνεις , κάντο σβέλτα , τώρα που η D3500 είναι σε ζήτηση και σε καλές τιμές μάλιστα . 2
Dr_73 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πιστεύω ότι θα έβλεπες διαφορά και στο σύστημα που έχεις , χωρίς πολλά λεφτά , με αναβάθμιση φακών . Πουλώντας τον 18-55 κιτ, τον τάμρον 18-270 και παίρνοντας αντίστοιχα τον επαγγελματικό dx17- 55 f/2.8 και το nikon dx 18-300 (το συνολικό κόστος θα είναι κάπου 300€ για μτχ) . Με τον επαγγελματικό 17-55 για δες τι φωτογραφίες βγάζουν οι Ιταλοί εδώ https://www.juzaphoto.com/recensione.php?l=en&t=nikon_17-55_f2-8dx σου φαίνεται να πάσχουν κάπου ; Non Nikon φακούς, αν τους βάλεις σε mirroless με αντάπτορα , πέρα από την αρκετά μεγάλη δαπάνη του nikon αντάπτορα πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις μεγάλο όγκο προβλημάτων και θα ψάχνεις απαντήσεις ιντερνετικά, αντί να βγάζεις φωτογραφίες. Αν πήγαινες σε nikon mirrorless θα ήταν πολύ καλύτερα να τη λειτουργούσες με native dx aps-c z φακούς. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2024 από Dr_73 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα