MTS Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Πήρα προχθές το τριπλό κιτ για wifi σε inalan 1gbps. Το πρώτο που παρατήρησα είναι ότι το αρχικό που συνδέθηκε στο ρούτερ, ενώ ενσύρματα στο PC βγάζει γύρω στα 900, ασύρματα με το κινητό δίπλα βγάζει 600. Το επόμενο στον ίδιο όροφο και δύο δωμάτια πιο πέρα (8-10 μέτρα) βγάζει στα 200 περίπου όσο και το τρίτο στον κάτω όροφο (200max) Η σύνδεση επίσης για το δεύτερο και τρίτο φαίνεται στο app να γίνεται από το κεντρικό και όχι σε σειρά που θα ήταν και πιο λογικό σύμφωνα με την απόσταση (το τρίτο πχ είναι ακριβώς απο κάτω στον όροφο από το δεύτερο, οπότε θα έπρεπε να είχε σύνδεση από αυτό λογικά) Η ερώτηση είναι, είναι φυσιολογικές αυτές οι ταχύτητες με το συγκεκριμένο και αν έχει νόημα να το επιστρέψω τώρα που μπορώ ακόμα και να πάρω κάτι άλλο που θα αποδίδει εγγυημένα καλύτερα. Αυτά είχαν 80€ οπότε αν κατι με max 150€ θα πιο κοντά στην ταχύτητα του internet θα το δοκίμαζα. Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση θα ήθελα να ακούσω. Λογικά θα χρειαστεί τριπλό κιτ και πάλι. Ευχαριστώ!!
achilles_g_ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Μήπως συνδέεσαι στα 2.4 και όχι στα 5 Ghz? Τις λιγότερες απώλειες (από τη στιγμη που δεν υπάρχει δυνατότητα για καλώδιο) θα τις έχεις με tri band σύστημα, αλλά κοστίζει. Θεωρητικά το h80 και τα h90 θα ηταν σοφότερες επιλογές.
MTS Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Στα 5 είναι η σύνδεση. Μάλλον θα το κρατήσω, μιας και έχει ανοιχτεί η συσκευασία και δε νομίζω να μπορώ να το γυρίσω. Αργότερα ίσως τα δώσω για κάτι άλλο. Ελπίζω τουλάχιστον έστω και με αυτή την ταχύτητα να είναι σταθερό.
achilles_g_ Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Δοκίμασες με καλώδιο πόσο πιάνεις στους δορυφόρους; Η εφαρμογή δεν σου δίνει την δυνατότητα να ορίσεις σε ποιον δορυφόρο να συνδεθεί; Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2024 από achilles_g_
dimoskoutr Δημοσ. χθες στις 09:36 πμ Δημοσ. χθες στις 09:36 πμ Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πιο λογικό ο ένας δορυφόρος να παίρνει σήμα από τον προηγούμενο «σε σειρά» όπως λες και όχι από το κεντρικό…το λέω γιατί οκ και εμένα κάπως έτσι μου φαίνεται πιο οκ αλλά ας πούμε η ubiquity στην σειρά των unifi προϊόντων της που όλα τα access points της είναι και meshed προτείνει να μην συνδέονται σε σειρά αλλά να παίρνουν όλα από ένα κεντρικό. Έχει βέβαια επιλογή μέσα στην εφαρμογή της για το από που θες να παίρνει το καθένα. Δεν ξέρω γιατί το έχει έτσι. Οπότε ίσως και τα δικά σου από την εταιρεία προτείνεται να λειτουργούν έτσι κάπως…
cornix Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Άρχικα είναι Wi-Fi 5, οπότε στα 5GHz περίπου μέγιστη ταχύτητα θα δεις εκεί κοντά στα 600Mbps σε κοντινή απόσταση. Αν θες μεγαλύτερη ταχύτητα, θα πρέπει να κοιτάξεις με Wi-Fi 6 στα 160MHz (Wi-Fi 7 Mesh είναι ακριβά). Το Mesh επιλέγει το κεντρικό router γιατί είναι προτιμότερο από το να συνδεθεί σε άλλο, γιατί η ταχύτητα πέφτει αν συνδεθούν 3 σε σειρά.Αν το δεύτερο ρούτερ, που είναι συνδεδεμένο άσυρματα με το πρώτο, συνδεσεις με Ethernet μια συσκευή και βλέπεις περίπου 400 Mbps, όταν συνδεθεί ασύρματα στο δεύτερο ρούτερ ένα κινητό, θα δεις λιγότερο από 400( Αυτό έχει να κάνει με το Wi-Fi)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα