zvarthangalos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Έχω την Mobo gigabyte b550 aorus elite v2 rev 1.2 προσπαθώ απο χθές να κάνω αναβάθμιση τα BIOSμε όλους τους δυνατούς τρόπους (μέσω του BIOS με Q-Flash με στικάκι βγάζει ''BIOS ID Check error'' Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από zvarthangalos
nickol-us Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Από που κατέβασες το bios; Μήπως δεν είναι συμβατό με τη μητρική σου; https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550-AORUS-ELITE-V2-rev-12/support#support-dl-bios Ποιο bios έχεις κατεβάσει; Είσαι σίγουρος για το revision της μητρικής σου;
zvarthangalos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το κατέβασα απο το επίσημο site της Gigabyte απο το link που μου έστειλες το κατέβασα το ποιό πρόσφατο το revision ειναι το 1.2 Η BIOS version που είναι εγκατεστημένη ειναι η FEa η οποία δεν υπάρχει πλέον στον πίνακα με τις αναβαθμίσεις της Gigabyte Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από zvarthangalos
nickol-us Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δοκίμασες να κάνεις update σε παλαιότερο (μα μεταγενέστερο του δικού σου) bios; Πχ FF 1
zvarthangalos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Δοκίμασες να κάνεις update σε παλαιότερο (μα μεταγενέστερο του δικού σου) bios; Πχ FF Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις version τίποτα δεν γίνεται.
nickol-us Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Φαντάζομαι οτι το στικ ειναι διαμορφωμένο σε fat32...; Περίμενε εναλλακτική βοηθεία ή άνοιξε ticket στη gigabyte, δυστυχώς δεν πάει κάτι άλλο στο μυαλό.
benign Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αυτο σημαινει οτι εχεις διαλεξει λαθος revision του bios της μητρικης σου. Να βρεις τo σωστo revision,ειναι γραμμενo στο κουτι της μητρικης απεξω. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από benign
zvarthangalos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Φαντάζομαι οτι το στικ ειναι διαμορφωμένο σε fat32...; Περίμενε εναλλακτική βοηθεία ή άνοιξε ticket στη gigabyte, δυστυχώς δεν πάει κάτι άλλο στο μυαλό. Ναι Fat32. Όταν λές ticket τι εννοείς να κάνω λογαριασμό στο forum της Gigabyte; έχω κάνει register κι εδώ και δυο μέρες με έχουν γραμμένο κανονικά οι admin της Gigabyte 25 λεπτά πριν, benign είπε Αυτο σημαινει οτι εχεις διαλεξει λαθος revision του bios της μητρικης σου. Να βρεις τo σωστo revision,ειναι γραμμενo στο κουτι της μητρικης απεξω. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από zvarthangalos
benign Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Μηπως εκανες καποιο λαθος αρχικα και κατεβασες λαθος bios η ηξερες απο την αρχη το σωστο revision?
Mhlogiatros Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Παει να βαλει λαθος bios . Eχω 3 τετοια και ολα αλλο revision θελουν διαφορετικο αρχειο bios . Επισης το usb stick να δει
zvarthangalos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, benign είπε Μηπως εκανες καποιο λαθος αρχικα και κατεβασες λαθος bios η ηξερες απο την αρχη το σωστο revision? Tην μητρική την έχω ενάμιση χρόνο έχω κάνει ένα update όλο κι όλο και απο ότι θυμάμαι το έκανε με τη μία χωρίς πρόβλημα έκτοτε άλλαξα επεξεργαστή χωρίς να κάνω καθαρή εγκατάσταση των windows 11 (δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει) πριν μερικές μέρες πήρα νέο case μοντέρνο με RGB και λεντάκια και όταν τελείωσα το μοντάρισμα παρατήρησα ότι τα onboard RGB της μητρικής δεν ανάβουν κι από εκεί ξεκίνησε όλη η ιστορία για την αναβάθμιση των BIOS, το σύστημα δεν παρουσιάζει κάποια προβλήματα απλά για το γαμώ το. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από zvarthangalos
benign Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Το usb στικ πρεπει να πληρει καποιες προυποθεσεις για να μπορει να χρησιμοποιηθει για bios update. 1. Να μην εχει χωρητικοτητα πανω απ 32gb. 2. Να ειναι σε fat 32 file system. Απο το μυνημα που σου δινει και με βαση τις πληροφοριες που μας εχεις δωσει η το usb στικ εχει καποιο θεμα και να δοκιμαζες και με αλλο, η εκεινο το αρχικο bios update που ειχες κατεβασει χωρις προβλημα δεν ειναι το καταλληλο και δημιουργηθηκε καποιο θεμα. 1
Λύση Crybal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Λύση Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Απ οτι βλεπω στο κουτι η μητρική είναι "B550 AORUS ELITE AX V2" οποτε το λινκ για το Bios ειναι αυτο https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550-AORUS-ELITE-AX-V2-rev-12-13/support#support-dl-bios 3 1
kkatzos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 22 ώρες πριν, zvarthangalos είπε Έχω την Mobo gigabyte b550 aorus elite v2 rev 1.2 προσπαθώ απο χθές να κάνω αναβάθμιση τα BIOSμε όλους τους δυνατούς τρόπους (μέσω του BIOS με Q-Flash με στικάκι βγάζει ''BIOS ID Check error'' Ευτυχώς που εδώ και δεκαετίες οι εταιρίες έχουν βάλει βασικούς μηχανισμούς ελέγχου γιατί αλλιώς τα RMA και οι επισκευές/service από αμέλεια/αφέλεια χρήστη θα πήγαιναν σύννεφο. Στην περίπτωση σου δεν είδες κοτζάμ "ΑΧ"; Άλλη μητρική είναι, που λέει και ο αποπάνω φίλος. 1
zvarthangalos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kkatzos είπε Ευτυχώς που εδώ και δεκαετίες οι εταιρίες έχουν βάλει βασικούς μηχανισμούς ελέγχου γιατί αλλιώς τα RMA και οι επισκευές/service από αμέλεια/αφέλεια χρήστη θα πήγαιναν σύννεφο. Στην περίπτωση σου δεν είδες κοτζάμ "ΑΧ"; Άλλη μητρική είναι, που λέει και ο αποπάνω φίλος. Εντάξει από την μια νιώθω πολύ ρεζίλι για την τόση φασαρία (που είμαι εγώ ο υπεύθυνος) να διακυβεύεται από δυο μόνο γράμματα το Α και το Χ που παρέλειψα από την άλλη σας είμαι ευγνώμων που με βοηθήσατε και εδώ φαίνεται η χρησιμότητα των forums που όλοι μαζί οι άνθρωποι και όχι μεμονωμένα μπορούν να κάνουν πολλά ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια αλλά προπάντων εσένα Crybal που είχες την ''καθαρή'' ματιά να διακρίνεις το λάθος που εγώ μέσα στην θολούρα δεν το έβλεπα. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2024 από zvarthangalos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα