yositosi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 2 hours ago, andreas-d said: Αμα δεν έχει κάνει αλλαγή σε κάτοικος εξωτερικού, καλύτερα μην κάνει τίποτα από αυτά γιατί θα πληρώσει κάνα χοντρό πρόστιμο εφορία, εκτός και δήλωνε τα εισοδήματα που αποκτά στο εξωτερικό πράγμα απίθανο να διπλό φορολογείται.. υπάλληλος Ε.Ε.. Δεν φορολογούνται
mavrik Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Στις 18/12/2024 στις 4:05 ΠΜ, bill_zaf είπε Ναι αν ειναι σε Ελληνικο ονομα δεν χρειαζεσαι τπτ. Θα εκτελωνιστει στο ονομα της κανοντας μια εξουσιοδοτηση στο icisnet ,και μπορείς να πληρωσεις εσυ οτι εξοδα βγαλει. Επειτα τα πιστοποιητικά θα εμφανιστουν στο gov.gr και δηλωνεις εκεινη την στιγμη σε ποιο υπουργειο θα βγαλεις πινακιδες και το αφμ του αγοραστη , κανεις αναριθμη μεταβιβαση με μια απλη αναζητηση με τα στοιχεια που μου εδωσες, χωρις να ξερω ποια εκδοση ειναι και για να υπολογισουμε και τα εξτρα, η βασικη εκδοση ξεκινα με 4300 ευρω τελος ταξινομισης Εχει φέρει κάποιος κάτοικος εξωτερικού το αμάξι του με ξενες πινακίδες από την χώρα που ζει κ το έχει εκτελωνίσει στην Ελλάδα στο όνομα του; Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;
bill_zaf Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2024 Πρεπει να το εχεις 6 μηνες τουλαχιστον στην κατοχη σου στο εξωτερικό. Επισης αν ζεις(οχι για σπουδες) πανω απο 185 μερες στο 12μηνο στο εξωτερικο για 2 και πλεον χρόνια και εισαι φυσικα στην δου κατοικων εξωτερικου, εχεις δικαίωμα μετοικεσιας, να φερεις δηλαδη την οικοσκευη σου κ το αυτοκινητο χωρις τελωνειο
mavrik Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, bill_zaf είπε Πρεπει να το εχεις 6 μηνες τουλαχιστον στην κατοχη σου στο εξωτερικό. Επισης αν ζεις(οχι για σπουδες) πανω απο 185 μερες στο 12μηνο στο εξωτερικο για 2 και πλεον χρόνια και εισαι φυσικα στην δου κατοικων εξωτερικου, εχεις δικαίωμα μετοικεσιας, να φερεις δηλαδη την οικοσκευη σου κ το αυτοκινητο χωρις τελωνειο Ευχαριστώ για την απάντηση. Συνοπτικά : 1. Το αμάξι είναι στην κατοχή μου πάνω από 6 μήνες. 2. Θα παραμείνω κάτοικος εξωτερικού , συνεπώς δεν τίθεται θέμα μετοικεσίας. 3. Το αμάξι είναι Euro 5 και υπόκειται σε περιβαλλοντικό φόρο + τελωνείο. 4. Το αμάξι το θέλω αποκλειστικά για όταν έρχομαι Ελλάδα. 5. Έχω ελληνικό ΑΦΜ κ κάνω φορολογική δήλωση και στην Ελλάδα και στην χώρα διαμονής μου.
bill_zaf Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Οπότε το φερνεις κανονικα. Δεν καταπινεται το 1000αρικο του περιβ.τελους με τπτ. Τι αμαξι ειναι?
andreas-d Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 9 ώρες πριν, mavrik είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Συνοπτικά : 1. Το αμάξι είναι στην κατοχή μου πάνω από 6 μήνες. 2. Θα παραμείνω κάτοικος εξωτερικού , συνεπώς δεν τίθεται θέμα μετοικεσίας. 3. Το αμάξι είναι Euro 5 και υπόκειται σε περιβαλλοντικό φόρο + τελωνείο. 4. Το αμάξι το θέλω αποκλειστικά για όταν έρχομαι Ελλάδα. 5. Έχω ελληνικό ΑΦΜ κ κάνω φορολογική δήλωση και στην Ελλάδα και στην χώρα διαμονής μου. Αν έχεις ιδιωτικό πάρκινγκ φέρτε το με ξένες πινακίδες και όταν φεύγεις να τις αφαιρείς, το κανουν πολλοί ιδιαίτερα σε χωριά. Αν έχεις κλειστό ακόμα καλύτερα..
yositosi Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 19 minutes ago, andreas-d said: Αν έχεις ιδιωτικό πάρκινγκ φέρτε το με ξένες πινακίδες και όταν φεύγεις να τις αφαιρείς, το κανουν πολλοί ιδιαίτερα σε χωριά. Αν έχεις κλειστό ακόμα καλύτερα.. και για πόσο θα το κάνεις αυτό; Το αμάξι πρέπει να περνάει και ΚΤΕΟ στο εξωτερικό
mavrik Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, bill_zaf είπε Οπότε το φερνεις κανονικα. Δεν καταπινεται το 1000αρικο του περιβ.τελους με τπτ. Τι αμαξι ειναι? Fiesta 1.25 55 λεπτά πριν, yositosi είπε και για πόσο θα το κάνεις αυτό; Το αμάξι πρέπει να περνάει και ΚΤΕΟ στο εξωτερικό Ακριβώς, θα πρέπει κάθε χρόνο να το ανεβάζω για να περνάει ΚΤΕΟ.
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 18 λεπτά πριν, mavrik είπε Fiesta 1.25 Ακριβώς, θα πρέπει κάθε χρόνο να το ανεβάζω για να περνάει ΚΤΕΟ. Αν είναι για φιέστα πούλα το εκεί και αγόρασε άλλο στην Ελλάδα.
andreas-d Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, yositosi είπε και για πόσο θα το κάνεις αυτό; Το αμάξι πρέπει να περνάει και ΚΤΕΟ στο εξωτερικό Κτεο περνάει και χωρίς το αυτοκίνητο παρόν. 😂 Αλλά τόσο βαβούρα για φιέστα δεν αξίζει το κόπο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα