Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, Aimrush said:

Σε φίλο μου έτυχε να του έχει βραχυκυκλωσει  η μπαταρία και να μην παίρνει μπροστά ούτε με καλώδια. Μόλις άλλαξε μπαταρία πήρε αμέσως.Για αυτό έχω κολλήσει πως είναι μπαταρία. 

Στον φίλο σου ακουγόταν κανονικά όμως η μίζα? Από τις περιγραφές είμαι κι εγώ στο team "πρόβλημα με τροφοδοσία καυσίμου".

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ναι μου είπε πως γυρνούσε κανονικά η μίζα αλλά η μπαταρία είχε αδειάσει τελείως και δεν το αμάξι δεν έπαιρνε ούτε με καλωδια. Γνωρίζεις εάν μπορώ να κάνω ότι αναφερα παραπάνω ώστε να δω εάν είναι μπαταρία; Εννοώ να αφαιρέσω τελείως τα καλώδια από τους πόλους ώστε να πάρει κατευθείαν ρεύμα από το άλλο αμάξι και να μην περάσει καθόλου ρεύμα από την μπαταρία. Ρωτάω γιατί δεν το έχω ξανακουσει.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Aimrush είπε

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Η μπαταρία αυτή τη στιγμή είναι τελείως πεθαμένη και δεν ανάβει ούτε το καντράν χωρίς καλώδια. Άμα βάλω καλώδια από άλλο αυτοκίνητο, τότε ανάβει το καντράν αλλά δεν παίρνει μπροστά το αμάξι. Μπορώ να δοκιμάσω αυτό που ανέφερε ο φίλος παραπάνω ώστε να δω εάν είναι μπαταρία; Να αφαιρέσω δηλαδή τα καλώδια από τους πόλους και να τα συνδέσω απευθείας πάνω στα καλώδια από το δεύτερο αυτοκίνητο. Σε φίλο μου έτυχε να του έχει βραχυκυκλωσει  η μπαταρία και να μην παίρνει μπροστά ούτε με καλώδια. Μόλις άλλαξε μπαταρία πήρε αμέσως.Για αυτό έχω κολλήσει πως είναι μπαταρία. 

Βλέπω να το κάνεις φλαμπέ το αμάξι.

Δημοσ.

μου έχει τύχει σε πεθαμένη μπαταρία να το συνδέσω με άλλο αυτοκίνητο με καλώδια, να γυρνάει η μίζα και να μην παίρνει μπροστά, γιατί η τάση που περνάει από τα καλώδια είναι μικρή. αφού λες ότι έχεις κι άλλο αμάξι, αυτό που θα σου πρότεινα είναι να πάρεις την μπαταρία από το καλό και να την βάλεις κατευθείαν πάνω στο mx5 και να δοκιμάσεις.

Δημοσ.
56 minutes ago, Aimrush said:

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Η μπαταρία αυτή τη στιγμή είναι τελείως πεθαμένη και δεν ανάβει ούτε το καντράν χωρίς καλώδια. Άμα βάλω καλώδια από άλλο αυτοκίνητο, τότε ανάβει το καντράν αλλά δεν παίρνει μπροστά το αμάξι. Μπορώ να δοκιμάσω αυτό που ανέφερε ο φίλος παραπάνω ώστε να δω εάν είναι μπαταρία; Να αφαιρέσω δηλαδή τα καλώδια από τους πόλους και να τα συνδέσω απευθείας πάνω στα καλώδια από το δεύτερο αυτοκίνητο. Σε φίλο μου έτυχε να του έχει βραχυκυκλωσει  η μπαταρία και να μην παίρνει μπροστά ούτε με καλώδια. Μόλις άλλαξε μπαταρία πήρε αμέσως.Για αυτό έχω κολλήσει πως είναι μπαταρία. 

Μην ακους τον καθένα τι σου λέει. Αν δεν συνδέσεις την μπαταρία στο αμάξι σου και βάλεις τα καλώδια από τον δότη τα ηλεκτρονικά σου δεν έχουν σωστή γείωση. Θέλεις να κάψεις και modules από πάνω; Κανονικά το μαύρο καλώδιο το πιάνεις σε γείωση στο αυτοκίνητο όχι πάνω στην μπαταρία.

Σου πρότεινα παραπάνω, δώσε κάτι στο μάστορα να έρθει στο χώρο σου. Καλές οι συμβουλές από κάποιον που ούτε ξέρεις ούτε σε ξέρει αλλά δικό σου είναι το αμάξι και εσύ ότι κάνεις θα το βρεις μπροστά σου.

Δημοσ.
4 minutes ago, gakost said:

Μην ακους τον καθένα τι σου λέει. Αν δεν συνδέσεις την μπαταρία στο αμάξι σου και βάλεις τα καλώδια από τον δότη τα ηλεκτρονικά σου δεν έχουν σωστή γείωση. Θέλεις να κάψεις και modules από πάνω; Κανονικά το μαύρο καλώδιο το πιάνεις σε γείωση στο αυτοκίνητο όχι πάνω στην μπαταρία.

Σου πρότεινα παραπάνω, δώσε κάτι στο μάστορα να έρθει στο χώρο σου. Καλές οι συμβουλές από κάποιον που ούτε ξέρεις ούτε σε ξέρει αλλά δικό σου είναι το αμάξι και εσύ ότι κάνεις θα το βρεις μπροστά σου.

Δεν χρειαζεται να δωσει κατι παραπανω, πολλα μαγαζια εχουν δωρεαν εγκατασταση για την μπαταρια. Στην φερνουν με μηχανακι και την τοποθετουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, EuphangeL είπε

Στο αγοράζω, με €899, η οδική δικιά μου

5 λεπτά πριν, aionnou είπε

Το αγοράζω 898€

εγω με 900 :P

σε αλλα νεα αμαξια σε μακρα ακινησια ή χωρις κτεο πλεον με τον επερχομενο νομο θα θεωρουνται αποβλητα και ο ιδιοκτήτης τους θα οφειλει να τα ανακυκλώσει... αρα η ιστορικό ή κανονική κυκλοφορία...

προς τον τς, εαν αποκλεισεις τη μπαταρία (απομονωνοντας την παλια κ δινοντας με τα καλωδια ή ιδανικά βαζοντας αλλη μπαταρία επανω), τοτε κατα πασα πιθανότητα ειναι αντλία βενζινής...

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Ανεξάρτητα με την όλη ιστορία, δυο πραγματάκια χρειαζόμαστε να έχουμε.

Ένα φορτιστή/συντηρητή όταν δεν κινούμε το/την  αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα συχνά.,. Ενδεικτικά το Lidl βγάζει περιστασιακά έναν, που κάνει μόλις 20€. Μια χαρά την κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω. 

Απο εκεί και πέρα είναι must, ένα booster. Κι εκεί το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Αν τύχει και μείνεις απο μπαταρία, δεν χρειάζεται να ψάξεις για καλώδια κτλ. Συνδέεις την συσκευή στην μπαταρία και αμέσως δίνει το απαραίτητο ρεύμα για να πάρει μπροστά.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, esykas είπε

μερικοί @&$ γιατί γελάνε, αφού δεν μπορούν να συνεισφέρουν τίποτα;

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Ψηφίζω κολλημμένη τρόμπα βενζίνης. Χώστης καμία να ξεκολλήσει και θα πάρει.

Επειδή με το θέμα της μπαταρίας έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν παίρνει και εγώ εκεί καταλήγω. Το θέμα είναι πως η τρόμπα και το ντεπόζιτο είναι στην ουσία πίσω από τη θέση του οδηγού και στο κέντρο. Οπότε από την έξω μεριά δεν έχω κάπως πρόσβαση. Για να μπορέσω να την κοπανήσω πρέπει να λύσω αρκετά πράγματα και στο σημείο που το έχω παρκαρισμένο είναι δύσκολο γιατί είναι πάνω σε δρόμο στην ουσία. Οπότε άστα να πάνε. 

Είναι κάπως έτσι δηλαδή. Υπάρχει τρόπος να την ξεκολήσω απ΄εξω; Γνωρίζεις;image.png.34d332ba34a762c6f44ac7d85f0fefbb.png

1 ώρα πριν, Sorath είπε

Ανεξάρτητα με την όλη ιστορία, δυο πραγματάκια χρειαζόμαστε να έχουμε.

Ένα φορτιστή/συντηρητή όταν δεν κινούμε το/την  αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα συχνά.,. Ενδεικτικά το Lidl βγάζει περιστασιακά έναν, που κάνει μόλις 20€. Μια χαρά την κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω. 

Απο εκεί και πέρα είναι must, ένα booster. Κι εκεί το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Αν τύχει και μείνεις απο μπαταρία, δεν χρειάζεται να ψάξεις για καλώδια κτλ. Συνδέεις την συσκευή στην μπαταρία και αμέσως δίνει το απαραίτητο ρεύμα για να πάρει μπροστά.

Μωρέ δίκιο έχεις αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μου έτυχαν διάφορα και το παράτησα. Το έχω μετανιώσει και τώρα προσπαθώ σιγά σιγά να το συνεφέρω. Είμαι περίπου 2κ μακριά αλλά οκ. :P

3 ώρες πριν, Panagiotis 05 είπε

μου έχει τύχει σε πεθαμένη μπαταρία να το συνδέσω με άλλο αυτοκίνητο με καλώδια, να γυρνάει η μίζα και να μην παίρνει μπροστά, γιατί η τάση που περνάει από τα καλώδια είναι μικρή. αφού λες ότι έχεις κι άλλο αμάξι, αυτό που θα σου πρότεινα είναι να πάρεις την μπαταρία από το καλό και να την βάλεις κατευθείαν πάνω στο mx5 και να δοκιμάσεις.

Το δοκίμασα φίλε αλλά δυστυχώς δεν είναι μπαταρία απ΄οτι φαίνεται. Το πιο πιθανό είναι πως έχει κολήσει η αντλία βενζίνης. Το θέμα είναι πως στο σημείο που βρίσκεται είναι δύσκολο να την κοπανήσω κάπως μήπως πάρει έστω προσωρινά μέχρι να το πάω μια και καλή συνεργείο.

1 ώρα πριν, aionnou είπε

Το αγοράζω 898€

Με 898 άμα θες σου δίνω τις ζάντες άντε και δώρο τα λάστιχα. 😛

Δημοσ.

Αδελφέ γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος με το μοντέλο

μετά μπες σε κάτι τέτοιο https://7zap.com/en/?_gl=1*1osed77*_ga*MTY2ODI5OTYzMC4xNzMzNTEyMDAx*_ga_HTRJ873Q80*MTczMzc1NzYwMC4yLjAuMTczMzc1NzYwMC42MC4wLjA.*_ga_DY34F79YS5*MTczMzc1NzYwMC4yLjAuMTczMzc1NzYwMC4wLjAuMA..

και ψάξε το ανταλλακτικό 

αγοράζεις ως ιδιότης σε καλές τιμές από το onparts μόνο οι μλκς δεν είναι ευχαριστημένοι, ή από όπου θες συγκρίνοντας τιμές

Στα συνεργεία προτίμησε εξειδικευμένο στο δικό σου μοντέλο, όχι σε modatore taratata  

τέλος μπες σε φόρουμ για τα mazda είναι διαχρονικά μοντέλα και υπάρχουν άνθρωποι να βοηθήσουν forum mazda mx5 και μακριά από το φόρουμ των 4αρων τροχών διότι είναι δήθεν όπως εδώ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, esykas είπε

Αδελφέ γίνε λίγο ποιο συγκεκριμένος με το μοντέλο

μετά μπες σε κάτι τέτοιο https://7zap.com/en/?_gl=1*1osed77*_ga*MTY2ODI5OTYzMC4xNzMzNTEyMDAx*_ga_HTRJ873Q80*MTczMzc1NzYwMC4yLjAuMTczMzc1NzYwMC42MC4wLjA.*_ga_DY34F79YS5*MTczMzc1NzYwMC4yLjAuMTczMzc1NzYwMC4wLjAuMA..

και ψάξε το ανταλλακτικό 

αγοράζεις ως ιδιότης σε καλές τιμές από το onparts μόνο οι μλκς δεν είναι ευχαριστημένοι, ή από όπου θες συγκρίνοντας τιμές

Στα συνεργεία προτίμησε εξειδικευμένο στο δικό σου μοντέλο, όχι σε modatore taratata  

τέλος μπες σε φόρουμ για τα mazda είναι διαχρονικά μοντέλα και υπάρχουν άνθρωποι να βοηθήσουν forum mazda mx5 και μακριά από το φόρουμ των 4αρων τροχών διότι είναι δήθεν όπως εδώ 

Καλησπέρα, mx5 mk2 είναι του 2001 μοντέλο. Ωστόσο ήθελα να μάθω εάν είχε τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο μήπως και βγάλω κάποιο συμπέρασμα οπότε δεν ήμουν σίγουρος ότι χρειάζομαι ανταλλακτικό. Απ΄οτι φαίνεται θα χρειαστώ αντλία βενζίνης οπότε ναι θα ψαχτώ για τιμές κλπ.Ευχαριστώ όμως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...