Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να μην δουλέψει με αλλαγή μπαταρίας. Αφού γυρίζει φυσιολογικά η μίζα με τα καλώδια, κάπου αλλού είναι το πρόβλημα.

• Like 3
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

τρομπα (αντλια) βενζινης λογικα. Αν εισαι τυχερος θα ειναι κατι ηλεκτρικο.

Εφοσον το ειχες καποιες μερες σε χαμηλη σταθμη τα ειδε καπως η τρομπα. Δοκιμασε σε καποια κατηφορα με δευτερα μπας και ξεκολησει απλως για να το πας  σε συνεργειο. Διαφορετικα καλεσε οδικη (κανα 150ευρ) για να στο παει συνεργειο...

Παντα οταν αφηνουμε αμαξι για ημερες σε ακινησια ντεποζιτο τουλαχιστον στο 1/4 γεματο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν το αμάξι έχει χάσει την μπαταρία και το δουλεύεις παρ' όλα αυτά (π.χ. έχεις μείνει, δίνεις ρεύμα με καλώδια και παίρνει μπρος και πας), τότε όλο το φορτίο το σηκώνει το δυναμό. Αν λοιπόν το άναβες χωρίς μπαταρία παίζει να έχεις ζορίσει πολύ το δυναμό και να το έχεις κάψει.

Αν είναι αυτό, καλύτερα να μην το έβαζες μπροστά καθόλου. Ο λόγος που το ανάβουμε είναι τόσο για να μην πέσει η μπαταρία (κυρίως) όσο και να κινούνται τα λάδια και τα νερά. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Με το να το βάζεις μπροστά χωρίς μπαταρία, δεν φόρτιζες κάτι και καταπονούσες τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου πάρα πολύ.

Επίσης, αφού ανάβει το καντράν η μπαταρία έχει κάποιο ρεύμα μέσα (πόσο, άγνωστο). Πάρε ένα πολύμετρο και μέτρησε την να δεις πόσα βολτ σου δίνει. Ή πάρε ένα κροκοδειλάκι που μετράει την μπαταρία με λαμπάκια. Μέτρησε και το δυναμό σου (όταν το αμάξι είναι αναμμένο και θεωρητικά φορτίζει την μπαταρία) να δεις αν σου δίνει κατάλληλα volts (>13,5)

Επεξ/σία από m3ltd0wn
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει το αμάξι αλλά όχι και 150 η οδική.
Έμεινα με το παλιό αμάξι πριν 6 μήνες, μίλησα με οδική και πλήρωσα 40 ευρώ για μεταφορά μέσα στην Αθήνα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δωσε κανα δυο σφυριες απαλες το ρεζερβουαρ απο κατω μηπως ξεκολησει η αντλια βενζινης.
Το αμαξι αφου παιρνει ρευμα με καλωδια επρεπε να παρει μπρος ανεξαρτητα απο το αν ειναι χαλασμενη η οχι η μπαταρια.
Στην περιπτωση που επαιρνε μπρος με καλωδια  και με χαλασμενη μπαταρια ακομα και τα καλωδια να εβγαζες
παλι θα εμενε αναμενη η μηχανη με το ρευμα του δυναμο. (εκτος και αν τα εφτυσε το δυναμο)

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ringboy είπε

Δωσε κανα δυο σφυριες απαλες το ρεζερβουαρ απο κατω μηπως ξεκολησει η αντλια βενζινης.
Το αμαξι αφου παιρνει ρευμα με καλωδια επρεπε να παρει μπρος ανεξαρτητα απο το αν ειναι χαλασμενη η οχι η μπαταρια.

Μου έχει τύχει στο παρελθόν με βραχυκλωμένη μπαταρία να μη  πέρνει ούτε με καλώδια μπρος.

Η λύση ανάγκης εκείνη την στιγμή ήταν να αποσυνδέσω απο τους πόλους την βραχυκυκλωμένη και να συνδέσω απευθείας πάνω στους πόλους τα καλώδια.

Ετσι ξεκίνησε.

Λογικα πάντως σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει για αντλία βενζίνης μου ακούγεται και μένα.

Δημοσ.
46 minutes ago, m3ltd0wn said:

Ο λόγος που το ανάβουμε είναι τόσο για να μην πέσει η μπαταρία (κυρίως)

Μηχανικός δεν είμαι και είμαι και άσχετος με τα μηχανικά του αυτοκινήτου αλλά το έχω ακούσει από πολύ κόσμο αυτό. Πως θα φορτίσει η μπαταρία επειδή το ανάβεις? ίσα ίσα θα ξεφορτίσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, piiii είπε

Μου έχει τύχει στο παρελθόν με βραχυκλωμένη μπαταρία να μη  πέρνει ούτε με καλώδια μπρος.

Ναι αλλα  στον φιλο παιρνει ρευμα το αμαξι. Δλδ το πολυ πολυ να ειναι αδεια η μπαταρια, ή να κοπηκε κανενα στοιχειο.

ΥΓ Για να φορτισει μερικως μια ξεφορτιστη μπαταρια πρεπει η μηχανη να δουλεψει κανενα  μισαωρο στις 2500-3000 στροφες
δλδ  πολυ πανω απο το ρελαντι, που καποιοι νομιζουνε οτι φορτιζει. 

7 λεπτά πριν, ringboy είπε

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ringboy είπε

Ναι αλλα  στον φιλο παιρνει ρευμα το αμαξι. Δλδ το πολυ πολυ να ειναι αδεια η μπαταρια, ή να κοπηκε κανενα στοιχειο.

Aν θυμάμαι καλά, πέρασε και αρκετός καιρός, την είχα μετρήσει και έβγαζε κάπου στα 5 volt η δική μου η βραχυκυκλωμένη.

Αν ισχύουν όλα έτσι όπως τα λέει να βαριά βαριά κανα στοιχεία να κόπηκε. Θα μπορούσε να μετρήσει με κανα πολύμετρο και να μας πεί για να βγάλουμε ασφαλής συμπεράσματα.

Δημοσ.
16 hours ago, Aimrush said:

Θα πάω αύριο να αγοράσω μια μπαταρία και εάν είμαι τυχερός και πάρει θα το πάω συνεργείο.Ευχαριστω πολύ 

Εκεί που θα δώσεις για μπαταρία δώσε κατι στο μάστορα να έρθει στο χώρο σου να το δει. Αν δεν πάρει με την μπαταρία τι θα κάνεις; και θα έχεις πληρώσει και χρήματα. Δες αν σε συμφέρει να κάνεις μια εξάμηνη οδική αντί να τους πληρώσεις με το χιλιόμετρο για μια φορά. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις μερικές μέρες μέχρι να μπορείς να τη  χρησιμοποιήσεις.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Luciddream είπε

Μηχανικός δεν είμαι και είμαι και άσχετος με τα μηχανικά του αυτοκινήτου αλλά το έχω ακούσει από πολύ κόσμο αυτό. Πως θα φορτίσει η μπαταρία επειδή το ανάβεις? ίσα ίσα θα ξεφορτίσει.

Η μπαταρία είναι 12 βολτ ονομαστική τάση, το δυναμό βγάζει 14 μπορεί και παραπάνω, οπότε ναι, φορτίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, Doubt said:

Η μπαταρία είναι 12 βολτ ονομαστική τάση, το δυναμό βγάζει 14 μπορεί και παραπάνω, οπότε ναι, φορτίζει.

Ωραία strictly technical φορτίζει, αλλά θέλει μισή ώρα να κάθεται με αναμένη την μηχανή. Και πόση ενέργεια χάνει όταν παίρνει μπρος? Πολύ πιο εύκολη λύση ένας φορτιστής μόνο όσον αφορά την μπαταρία. edit: εφόσον υπάρχει πρόσβαση σε πρίζα

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Ωραία strictly technical φορτίζει, αλλά θέλει μισή ώρα να κάθεται με αναμένη την μηχανή. Και πόση ενέργεια χάνει όταν παίρνει μπρος? Πολύ πιο εύκολη λύση ένας φορτιστής μόνο όσον αφορά την μπαταρία.

Ο φορτιστής κοστίζει και δεν συμφέρει η αγορά του για να σου χρειαστεί maybe never.

Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα.. καλώδια για να πάρεις ρεύμα από άλλον κι αφήνεις το δυναμό να κάνει τη δουλειά του.

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Η μπαταρία αυτή τη στιγμή είναι τελείως πεθαμένη και δεν ανάβει ούτε το καντράν χωρίς καλώδια. Άμα βάλω καλώδια από άλλο αυτοκίνητο, τότε ανάβει το καντράν αλλά δεν παίρνει μπροστά το αμάξι. Μπορώ να δοκιμάσω αυτό που ανέφερε ο φίλος παραπάνω ώστε να δω εάν είναι μπαταρία; Να αφαιρέσω δηλαδή τα καλώδια από τους πόλους και να τα συνδέσω απευθείας πάνω στα καλώδια από το δεύτερο αυτοκίνητο. Σε φίλο μου έτυχε να του έχει βραχυκυκλωσει  η μπαταρία και να μην παίρνει μπροστά ούτε με καλώδια. Μόλις άλλαξε μπαταρία πήρε αμέσως.Για αυτό έχω κολλήσει πως είναι μπαταρία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...