Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Σε αυτα τα αρθρα τα σχολια παντα μου δημιουργουν την ιδια απορία, πως γεμισαμε ξαφνικα κινεζοφιλους;

Ψωνιζω με τρια ευρω ακουστικα bt απο τεμου αρα η κινα είναι φιλη μου? Καπως ετσι παει?

Δεν νομίζω να θεωρεί κανένας κάποιον φίλο του επειδή αγοράζει προιόντα απο τη χώρα του. Φίλους δεν έχουμε ούτε την πόρτα αν ανοίξουμε στην ίδια μας τη γειτονιά...

Το όλο σούσουρο νομίζω είναι για τον τρόπο της απαγόρευσης με τις βλακείες περί κατασκοπίας. Δεν είναι κακό να δηλώσεις πως δεν είναι συμφέρον για τη χώρα σου και τις τοπικές επιχειρήσεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπίζετε τα συμφέροντα της χώρας του.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Upogeios είπε

τουλαχιστο δεν ειπαν τιποτα για το γραμμα του νομου, ξεκαθαρα μιλησαν για αντικινεζικη σταση της πολιτικης σπο ακρη σε ακρη στο (διπολικο) φασμα, οποτε οι νομοι, περισσευουν ;)

Τιμιο!

Μπουααχαχαχχααααα

Η Κίνα χρόνια τώρα έχει απαγορεύσει την Google 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Η Κινα ΔΕΝ πουλαει ελευθερια λογου και εκφρασης!

Και για να μην μπερδευομαστε, αυτο που μας αφορα εμας, ειναι η δυναμη που εχουν τα social media οταν εχουν εναν κρισιμο ογκο και πως κοφτει τον ελευθερο κοσμο αν θα υπαρξει καποιο καναλι που να μην μπορουν να ελενξουν...

Εσας σας βρισκω λιγο οπαδικο στο θεμα, λες και εχετε καποιες μετοχες στις ΗΠΑ! Γιατι? Σας εθιξα κατι??!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

1 ώρα πριν, Upogeios είπε

Και για να μην μπερδευομαστε, αυτο που μας αφορα εμας, ειναι η δυναμη που εχουν τα social media οταν εχουν εναν κρισιμο ογκο και πως κοφτει τον ελευθερο κοσμο αν θα υπαρξει καποιο καναλι που να μην μπορουν να ελενξουν...

Εσας σας βρισκω λιγο οπαδικο στο θεμα, λες και εχετε καποιες μετοχες στις ΗΠΑ! Γιατι? Σας εθιξα κατι??!

δεν τον ξέρω τον gregorymo και δε με νοιάζει αν πεθάνει αύριο, αλλά ούτε σημείο στίξης δεν έχει βάλει ο άνθρωπος όσο εσύ ωρύεσαι...

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The land of the free, αρκεί να μη θίγονται αμερικανικά εμπορικά συμφέροντα. Τότε αναζωπυρώνονται τα πάθη και "ανακαλύπτονται" ζητήματα εθνικής (αν)ασφάλειας. Και για να μη χαλάσει η βιτρίνα της ελευθερίας και δημοκρατίας, πουλάνε πατρίδα και εξωτερικούς εχθρούς στο full. Θα ήταν πολύ πιο έντιμο να βγουν και να πουν ότι θέλουν να υπερασπίσουν εθνικά οικονομικά συμφέροντα..  

Εν τω μεταξύ καθόλου δεν τους χαλάει που πάρα πολλά αμερικανικά προϊόντα (με πρώτο το εμβληματικό iphone) κατασκευάζονται στην Κίνα και πωλούνται μετά (με τεράστιο περιθώριο κέρδους) στις ΗΠΑ. Ή που ακόμα περισσότερα κινέζικα προϊόντα rebrandάρονται και πωλούνται σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές στο Αμέρικα. Αρκεί οι καταναλωτές να ξοδεύουν τα ωραία τους δολάρια, πληρώνοντας και τον αέρα τον κοπανιστό..  

Κι όχι δεν είναι συγκρίσιμο το ότι η Κίνα έχει απαγορεύσει την Google κι όλα τα αμερικανικά social media. Το έκανε από την πρώτη στιγμή θέλοντας να προστατεύσει την εθνική της ασφάλεια. Δεν πουλάει (α λα καρτ) ελευθερία και δημοκρατία στα πλήθη. Και δε συμφωνώ καθόλου με τις πρακτικές της. Της αναγνωρίζω όμως ότι είναι (ωμά) ειλικρινής..

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lucifer είπε

δεν τον ξέρω τον gregorymo και δε με νοιάζει αν πεθάνει αύριο, αλλά ούτε σημείο στίξης δεν έχει βάλει ο άνθρωπος όσο εσύ ωρύεσαι...

δεν καταλαβαινω τι εννοειτε, αν θελετε να γινεται λιγο πιο σαφης θα βοηθουσε!

Επεξ/σία από Upogeios
Δημοσ.
7 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Σε αυτα τα αρθρα τα σχολια παντα μου δημιουργουν την ιδια απορία, πως γεμισαμε ξαφνικα κινεζοφιλους;

Ψωνιζω με τρια ευρω ακουστικα bt απο τεμου αρα η κινα είναι φιλη μου? Καπως ετσι παει?

Ειδαμε και απο τους αλλους που ψωνιζουμε, ποσο φιλοι μας ειναι :) 

Spoiler
3 ώρες πριν, Lucifer είπε

δεν τον ξέρω τον gregorymo

Αρκει μια βολτα στο Μπλα Μπλα :P

Δημοσ.

Εσείς που πανηγυρίζετε για την άνοδο της Κίνας ή υποστηρίζετε σθεναρά τους Αμερικανούς, έχετε επίγνωση πιστεύω πως εμείς ΔΕΝ είμαστε... ο τρίτος που επωφελείται όταν τσακώνονται οι δύο πρώτοι, έτσι;

Δεν έχουμε, ούτε προσδοκαμε καποιο όφελος από αυτόν τον πόλεμο. Τα απόνερα, στην καλύτερη, θα φάμε.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, cpc464 είπε

Το επικό σε αυτή την περίπτωση είναι οτι ζητάς να σε δικαιώσει το κράτος που θέλει να σε κλείσει.

Απο την άλλη υπάρχουν άτομα σαν και εμένα που δεν ανήκουν στην δημογραφική 13-24 και δέν τους νοιάζει αν κλείσει.

tiktok-banned-meme.jpg

ενώ ανήκω σε αυτο το πλαίσιο , δεν με πειράζει που θα κλείσει γιατί δεν το χρησιμοποίησα ποτέ ενώ δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο ο κόσμος χρησιμοποιεί περισσότερο αυτήν την εφαρμογή από το you tube 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Upogeios είπε

Καινούριο είναι αυτό? Δεν πουλά ελευθερία έκφρασης σε εμάς τους νοήμονες. Για ρώτα και τούς ψεκασμενους, να δεις.

ΤΩΡΑ αν περιμένες οι ΗΠΑ αφού τους απαγόρευσε η Κίνα Facebook twitter Google το μακρινό 2015, να ΑΦΗΣΟΥΝ το τικ τοκ , και πολύ καθυστερησαν....

8 ώρες πριν, gadgetseek είπε

The land of the free, αρκεί να μη θίγονται αμερικανικά εμπορικά συμφέροντα. Τότε αναζωπυρώνονται τα πάθη και "ανακαλύπτονται" ζητήματα εθνικής (αν)ασφάλειας. Και για να μη χαλάσει η βιτρίνα της ελευθερίας και δημοκρατίας, πουλάνε πατρίδα και εξωτερικούς εχθρούς στο full. Θα ήταν πολύ πιο έντιμο να βγουν και να πουν ότι θέλουν να υπερασπίσουν εθνικά οικονομικά συμφέροντα..  

Εν τω μεταξύ καθόλου δεν τους χαλάει που πάρα πολλά αμερικανικά προϊόντα (με πρώτο το εμβληματικό iphone) κατασκευάζονται στην Κίνα και πωλούνται μετά (με τεράστιο περιθώριο κέρδους) στις ΗΠΑ. Ή που ακόμα περισσότερα κινέζικα προϊόντα rebrandάρονται και πωλούνται σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές στο Αμέρικα. Αρκεί οι καταναλωτές να ξοδεύουν τα ωραία τους δολάρια, πληρώνοντας και τον αέρα τον κοπανιστό..  

Κι όχι δεν είναι συγκρίσιμο το ότι η Κίνα έχει απαγορεύσει την Google κι όλα τα αμερικανικά social media. Το έκανε από την πρώτη στιγμή θέλοντας να προστατεύσει την εθνική της ασφάλεια. Δεν πουλάει (α λα καρτ) ελευθερία και δημοκρατία στα πλήθη. Και δε συμφωνώ καθόλου με τις πρακτικές της. Της αναγνωρίζω όμως ότι είναι (αφοπλιστικά) ειλικρινής..

Δεν είναι θέμα ειλικρίνειας.

Απλά είναι μια μορφή δικτατορίας και δεν ρωτά κανένα.

Δημοσ.

Να πούμε εδώ ότι δεν θα κλείσει το TikTok, αλλά οι ΗΠΑ ζητάνε να πουληθει σε άλλη εταιρεία. Η άλλη εταιρεία με την σειρά της, μπορεί να το αλλάξει και να κάνει αλλαγές, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα το κλείσει σαν social, θα πέσουν εκατοντάδες εκ η δις για την αγορά του έστω και με αυτές τις συνθήκες. 

Οποτε, προς το παρόν δεν μπαίνω στον κόπο να πανηγυρισω για κάτι, αν και έχω πει ξανά την γνώμη μου, ότι γενικό κλείσιμο του TikTok, μόνο καλό έχει να φέρει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Καινούριο είναι αυτό? Δεν πουλά ελευθερία έκφρασης σε εμάς τους νοήμονες. Για ρώτα και τούς ψεκασμενους, να δεις.

ΤΩΡΑ αν περιμένες οι ΗΠΑ αφού τους απαγόρευσε η Κίνα Facebook twitter Google το μακρινό 2015, να ΑΦΗΣΟΥΝ το τικ τοκ , και πολύ καθυστερησαν....

Απαντω χωρις να εχω παρει αδεια απο τον @Lucifer, ελπιζω να μην βρω καναν μπελα!

Θελεις δηλαδη να ασχοληθω με τον καθε καμμενο που για λογους που δεν μπορει ουτε ο ιδιος να εξηγησει ειναι fan μιας χωρας που δεν εχει παει και μαλλον δεν θα παει ποτε του! Δεν καταλαβαινω τι προσπαθεις να αντισταθμησεις.

Οπως ειπα και πριν, οι απαγορευσεις εκατερωθεν εχουν τη σημασια τους και τις επιπτωσεις τους σε εμας, αυτο λοιπον που με απασχολει ειναι τι γινεται στο δικο μου σπιτι και προφανως δεν ειναι προς το συμφερον μου να μου λενε (οι Δυτικοι) στα μουτρα μου πως το ενα καναλι ειναι κακο, αλλα τα αλλα ειναι καλα... τη στιγμη που η μονη τους διαφορα ειναι στο οτι το κακο ΔΕΝ το ελενχουν. 

Αν ειχε να κανει με τις ζημιες που κανουν τα social θα ακουγαμε για απαγορευση φανταζομαι, οποτε η θεση μου παραμενει.

Επεξ/σία από Upogeios
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι ο κίνδυνος είναι μόνο μέσα από το TikTok. Όταν ο Μάρκος ο Ζούγκεμπεργκ πούλησε όλα μας τα δεδομένα σε τρίτους, ήταν απλά Παρασκευή για την Αμερική...

Όοοοξωωω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...