Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, pifilos είπε

Όχι δεν είναι. Δεν την έβαλα για αυτό. Την έβαλα ως έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης μια παρόμοιας σκηνής που αν βγει οριζοντίως και όχι κάθετα όπως η συγκεκριμένη θα πλησιάζει στον κανόνα των τρίτων που εσύ θες να έχεις αλλά θα αναδείξει - ίσως - περισσότερο τη θέα που παρουσιάζεται μπροστά σου. 

Βασικά ό,τι περίπου είπε και ο @LongTom παραπάνω, για να μη γράφω τα ίδια με άλλον τρόπο :P

Ναι , το ζήτημα είναι πως αρχικά πρέπει να παραμείνει στην εκμάθηση του κανόνα . Αυτό που έχει σημασία σ' αυτό το στάδιο είναι να εξασκηθεί στην πρακτική εφαρμογή . Άλλες απόψεις , οι οποίες υπάρχουν φυσικά δεν θα τον βοηθήσουν αυτή την στιγμή . Πρέπει να εξασκηθεί πρώτα σ' αυτό το κομμάτι , που του ζητήθηκε προφανώς κι' αργότερα θα βρεί τρόπους να το παρακάμψει δημιουργικά . Θα μπορούσαμε όλοι να του δώσουμε εικόνες σαν παραδείγματα , όμως καθένας μας έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στην κατανόηση πολλών πραγμάτων , οπότε σε τέτοιο αρχικό στάδιο , πιστεύω είναι καλό να μην τον βγάλουμε από την πεπατημένη . Ούτε κι' εγώ κάθομαι να φτιάξω κάδρο με πιστή εφαρμογή κάποιων κανόνων . Έρχεται από μόνο του . Στο παρακάτω κάδρο δεν έψαχνα να εφαρμόσω κανέναν κανόνα . 

DSC_0036~2.JPG

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, babisskg είπε

Ναι , το ζήτημα είναι πως αρχικά πρέπει να παραμείνει στην εκμάθηση του κανόνα . Αυτό που έχει σημασία σ' αυτό το στάδιο είναι να εξασκηθεί στην πρακτική εφαρμογή . Άλλες απόψεις , οι οποίες υπάρχουν φυσικά δεν θα τον βοηθήσουν αυτή την στιγμή . Πρέπει να εξασκηθεί πρώτα σ' αυτό το κομμάτι , που του ζητήθηκε προφανώς κι' αργότερα θα βρεί τρόπους να το παρακάμψει δημιουργικά . Θα μπορούσαμε όλοι να του δώσουμε εικόνες σαν παραδείγματα , όμως καθένας μας έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στην κατανόηση πολλών πραγμάτων , οπότε σε τέτοιο αρχικό στάδιο , πιστεύω είναι καλό να μην τον βγάλουμε από την πεπατημένη . Ούτε κι' εγώ κάθομαι να φτιάξω κάδρο με πιστή εφαρμογή κάποιων κανόνων . Έρχεται από μόνο του . Στο παρακάτω κάδρο δεν έψαχνα να εφαρμόσω κανέναν κανόνα . 

Ρώτησε γιατί δεν του αρέσει η εικόνα παρόλο που χρησιμοποίησε τον κανόνα. Στο αρχικό μου σχόλιο απάντησα ως προς αυτό το κομμάτι και συνέχισα βάζοντας μια εικόνα από κάτι παρόμοιο σαν αρχική ιδέα (έδαφος - θάλασσα - αέρας) αλλά σε άλλη μορφή. Για αυτό και έγραψα μάλιστα συγκεκριμένα η σύνθεση να είναι οριζόντια ώστε να εμπίπτει στον κανόνα που θέλει να ακολουθήσει απλώς αλλάζοντας τη γωνία λήψης και το εστιακό μήκος. 

Με αυτόν τον τρόπο παραμένει ο αρχικός κανόνας που ήθελε σε εφαρμογή, δηλαδή 3 επίπεδα περίπου ισόποσα κατανεμημένα, όμως αλλάζει η προοπτική ώστε να υπάρχει στην εικόνα ένα θέμα να τραβήξει το μάτι. 

quote : 
"Τα παραπάνω τα έγραψα έχοντας στο μυαλό μου την παρακάτω εικόνα του Nigel Danson, αλλά σε οριζόντια λήψη. Βέβαια σίγουρα άλλο φως, άλλες συνθήκες αέρα, άλλη απόσταση βράχου/βουνών με την ακτή κλπ απλώς για να αλλάξει λίγο η διάταξη των 3 επιπέδων που μάλλον ήταν ο σκοπός. "

Tο ίδιο και στο σχόλιο που παρέθεσες. 
Την έβαλα ως έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης μια παρόμοιας σκηνής που αν βγει οριζοντίως και όχι κάθετα όπως η συγκεκριμένη θα πλησιάζει στον κανόνα των τρίτων που εσύ θες να έχεις

Εκτιμώ πως δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στις οδηγίες που δόθηκαν ως προς το εστιακό μήκος και το ύψος της λήψης ή αν υπήρχε τέτοιος περιορισμός δεν αναφέρθηκε. 

Οπότε τελικά δε θα έλεγα ότι ξέφυγα από το αρχικό ζήτημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν βάλεις την ευθυγράμμιση τότε στις άκρες του κύκλου μπορείς να σκέφτεσαι ότι είναι τα σημεία που τέμνονται στον κανόνα των τρίτων..

5fwBp.jpg

ΥΓ: Η εικόνα είναι από Ζ6 πρώτης γενιάς, δεν είμαι σπίτι να δω στη ζ6ii που παίζει να έχει μικρύνει αυτός ο κύκλος οπότε.. δε ξέρω αν θα σε βοηθήσει το παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, udroxoos είπε

Μακριά από κανόνες....!!!! Η τέχνη δεν έχει κανόνες. Και οι δήθεν δάσκαλοι που τους βάζουν είναι απλά άσχετοι....!!!!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, konkarien είπε

Μακριά από κανόνες....!!!! Η τέχνη δεν έχει κανόνες. Και οι δήθεν δάσκαλοι που τους βάζουν είναι απλά άσχετοι....!!!!

Φυσικά υπάρχει και αυτή η άποψη , ποιός λέει όχι , είναι όμως η γνώση και κατανόηση των κανόνων που σου επιτρέπει να τους παρακάμψεις κατά το δοκούν .

• Like 5
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...