patatasc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα, Κάνω μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους, και πήγα και έκανα την άσκηση, πάνω στις γραμμές του πλέγματος, κτλπ. Πλήρης αποτυχία, το πλέγμα μου είναι 4*4 στην nikon z6ii. 🙃 Έψαξα, η νίκον δεν δίνει δυνατότητα για πλέγμα 3*3! Ακόμα αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να λείπει μια τόσο στοιχειώδη λειτουργία από μια mirrorless, και πώς εγώ θα μάθω τον κανόνα των τρίτων... Το να προσπαθώ ν βρώ τα τρίτα ενώ βλέπω τα τέταρτα, με μπερδεύει αφάνταστα. Οι δικές σας mirrorless έχουν πλέγμα 3*3; Περίμενα ότι είναι κάτι τόσο απλό, που θα το έβρισκες παντού. (Καλά, έστειλα και ερώτημα στην νικον, τα ζώα μου αργά...) 1
babisskg Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, patatasc είπε Καλημέρα, Κάνω μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους, και πήγα και έκανα την άσκηση, πάνω στις γραμμές του πλέγματος, κτλπ. Πλήρης αποτυχία, το πλέγμα μου είναι 4*4 στην nikon z6ii. 🙃 Έψαξα, η νίκον δεν δίνει δυνατότητα για πλέγμα 3*3! Ακόμα αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να λείπει μια τόσο στοιχειώδη λειτουργία από μια mirrorless, και πώς εγώ θα μάθω τον κανόνα των τρίτων... Το να προσπαθώ ν βρώ τα τρίτα ενώ βλέπω τα τέταρτα, με μπερδεύει αφάνταστα. Οι δικές σας mirrorless έχουν πλέγμα 3*3; Περίμενα ότι είναι κάτι τόσο απλό, που θα το έβρισκες παντού. (Καλά, έστειλα και ερώτημα στην νικον, τα ζώα μου αργά...) Δούλεψε με την φαντασία σου ........... απείρως καλύτερα από το να παρακολουθείς ένα πλέγμα . Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα focus points σαν άτυπο οδηγό , αν πρέπει δλδ οπωσδήποτε να βλέπεις κάτι . 2 λεπτά πριν, babisskg είπε Δούλεψε με την φαντασία σου ........... απείρως καλύτερα από το να παρακολουθείς ένα πλέγμα . Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα focus points σαν άτυπο οδηγό , αν πρέπει δλδ οπωσδήποτε να βλέπεις κάτι . https://photo.stackexchange.com/questions/47168/rule-of-thirds-difficulty-to-focus 1
pifilos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, patatasc είπε Καλημέρα, Κάνω μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους, και πήγα και έκανα την άσκηση, πάνω στις γραμμές του πλέγματος, κτλπ. Πλήρης αποτυχία, το πλέγμα μου είναι 4*4 στην nikon z6ii. 🙃 Έψαξα, η νίκον δεν δίνει δυνατότητα για πλέγμα 3*3! Ακόμα αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να λείπει μια τόσο στοιχειώδη λειτουργία από μια mirrorless, και πώς εγώ θα μάθω τον κανόνα των τρίτων... Το να προσπαθώ ν βρώ τα τρίτα ενώ βλέπω τα τέταρτα, με μπερδεύει αφάνταστα. Οι δικές σας mirrorless έχουν πλέγμα 3*3; Περίμενα ότι είναι κάτι τόσο απλό, που θα το έβρισκες παντού. (Καλά, έστειλα και ερώτημα στην νικον, τα ζώα μου αργά...) Ναι όσες μηχανές είχα περιελάμβαναν τη ρύθμιση αυτή ή και άλλα πλέγματα. Όντως περίεργο που δεν υπάρχει συγκεκριμένα σε αυτή καθώς απ' όσο διάβασα σε άλλα μοντέλα είτε πιο φθηνά είτε πιο ακριβά υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση φαντάσου χοντρικά ότι αν θες να είσαι στα τρίτα το θέμα σου θα είναι στο εσωτερικό των τεσσάρων κεντρικών κουτιών που σχηματίζονται από το 4Χ4 πλέγμα. 1
highpriest Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, patatasc είπε Καλημέρα, Κάνω μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους, και πήγα και έκανα την άσκηση, πάνω στις γραμμές του πλέγματος, κτλπ. Πλήρης αποτυχία, το πλέγμα μου είναι 4*4 στην nikon z6ii. 🙃 Έψαξα, η νίκον δεν δίνει δυνατότητα για πλέγμα 3*3! Ακόμα αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να λείπει μια τόσο στοιχειώδη λειτουργία από μια mirrorless, και πώς εγώ θα μάθω τον κανόνα των τρίτων... Το να προσπαθώ ν βρώ τα τρίτα ενώ βλέπω τα τέταρτα, με μπερδεύει αφάνταστα. Οι δικές σας mirrorless έχουν πλέγμα 3*3; Περίμενα ότι είναι κάτι τόσο απλό, που θα το έβρισκες παντού. (Καλά, έστειλα και ερώτημα στην νικον, τα ζώα μου αργά...) H Nikon δεν χρησιμοποιεί grid 3*3 εδώ και αρκετά χρόνια (ίσως και απο πάντα, δεν γνωρίζω πόσο πίσω πάει αυτή η απόφαση) Γενικά θα σου πω πως δεν είναι τόσο μεγάλο το κακό. Σε ανθρώπους που βοήθησα να στήσουν τις μηχανές τους πρότεινα να βλέπουνε περίπου με το μάτι που πέφτουν οι γραμμές των τρίτων και να καδράρουν μόνοι τους. Μέσα σε 200-300 λήψεις τους έβγαινε αυτόματα. Επίσης μπορείς να χωρίσεις την οθόνη σε τρίτα και με ένα λεπτό μαρκαδοράκι να τραβήξεις εσύ γραμμές μέχρι να μάθεις να το κάνεις μόνος σου, και μετά τις σβήνεις. Το έκανα και αυτό σε 1-2 άτομα που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν το κάδρο και έλειπε το grid απο τις μηχανές τους. Πέρα απο αυτό όμως. Οι κανόνες είναι καλοί και χρήσιμοι, περισσότερο σαν οδηγίες. Δεν είναι σαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας που πρέπει να ακολουθείς κατα γράμμα. Επειδή με αυτή την λογική όλοι θα τραβούσαν τα ίδια ακριβώς κάδρα. Οπότε καλό είναι να τους γνωρίζεις, ναι. Καλό είναι επίσης να τους μελετήσεις, αλλά μην τους πάρεις και σαν ευαγγέλιο. Περισσότερο θα έλεγα να μελετήσεις για ποιον λόγο δουλεύει ο κανόνας των τρίτων. Τι επίπτωση έχει στην εικόνα που δημιουργείς; Όταν το κατακτήσεις αυτό, το καδράρισμα σου θα έρχεται αυτόματα. Επειδή θα είναι κατακτημένη γνώση και όχι τυφλοσούρτης απο γραμμές πάνω σε μια οθόνη. 4
konkarien Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Το να τραβάς φωτογραφίες και να έχεις στο μυαλό σου τον νόμο των τρίτων, είναι σαν να περπατάς και να έχεις στο νου σου τον νόμο της βαρύτητας. 1
patatasc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, pifilos είπε Ναι όσες μηχανές είχα περιελάμβαναν τη ρύθμιση αυτή ή και άλλα πλέγματα. Όντως περίεργο που δεν υπάρχει συγκεκριμένα σε αυτή καθώς απ' όσο διάβασα σε άλλα μοντέλα είτε πιο φθηνά είτε πιο ακριβά υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση φαντάσου χοντρικά ότι αν θες να είσαι στα τρίτα το θέμα σου θα είναι στο εσωτερικό των τεσσάρων κεντρικών κουτιών που σχηματίζονται από το 4Χ4 πλέγμα. Έχουν βάλει σε μερικές την δυνατότητα να διαλέξεις τύπο πλέγματος (έχει το 3*3, 4*4 και μερικά άλλα), π.χ. στην zf, z6iii, z8, z9 που κοίταξα. Πρέπει να το βάλουν άμεσα και στην z6ii/z7ii. 9 λεπτά πριν, konkarien είπε Το να τραβάς φωτογραφίες και να έχεις στο μυαλό σου τον νόμο των τρίτων, είναι σαν να περπατάς και να έχεις στο νου σου τον νόμο της βαρύτητας. Δεν νομίζω ότι η ικανότητα θα έρθει μόνη της, τα πάντα θέλουν εξάσκηση. Και τα πλέγματα είναι βασικά στο να μάθεις. Απορώ πώς έχουν ένα άλλο πλέγμα και λείπει το 3*3. 1
babisskg Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, patatasc είπε Έχουν βάλει σε μερικές την δυνατότητα να διαλέξεις τύπο πλέγματος (έχει το 3*3, 4*4 και μερικά άλλα), π.χ. στην zf, z6iii, z8, z9 που κοίταξα. Πρέπει να το βάλουν άμεσα και στην z6ii/z7ii. Δεν νομίζω ότι η ικανότητα θα έρθει μόνη της, τα πάντα θέλουν εξάσκηση. Και τα πλέγματα είναι βασικά στο να μάθεις. Απορώ πώς έχουν ένα άλλο πλέγμα και λείπει το 3*3. Δούλεψε αυτό με τα focus points , αν σε διευκολύνει τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους .
patatasc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Εδώ οι 2 φωτογραφίες που θα δώσω στην άσκηση (τοπίο με τον κανόνα των τρίτων). Προσπάθησα να γεμίσω τα τρίτα με γη, θάλασσα και ουρανό. Δεν θα έλεγα ότι μου αρέσει ιδιαίτερα. (Καλά θα την δώσω, δεν έχω χρόνο να ξαναπάω). Γιατί δεν μου αρέσει; Πέτυχα τα τρίτα και δεν λειτουργεί, η απέτυχα στα τρίτα; Αυτή μου αρέσει περισσότερο από την προηγούμενη. Πέτυχα να είναι το δέντρο στο τρίτο, και λειτουργεί; Αισθάνομαι ότι χωρίς πλέγμα, δεν μπορώ να μάθω, και χάνω τον χρόνο μου βαρώντας στο γάμο του καραγκιόζη. 🥲 Τόσο ακριβή μηχανή και να τις λείπουν βασικά πράγματα... 4 λεπτά πριν, babisskg είπε Δούλεψε αυτό με τα focus points , αν σε διευκολύνει τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους . Δεν έχω focus points, είναι mirrorless. Δεν τα δείχνει. Τα πειστήρια ότι άρχισαν να βάζουν πλέγμα 3*3... 🙃 Με βλέπω να τσακώνομαι με την νίκον... 2
gatos74 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, patatasc said: Αισθάνομαι ότι χωρίς πλέγμα, δεν μπορώ να μάθω, και χάνω τον χρόνο μου βαρώντας στο γάμο του καραγκιόζη. 🥲 Τόσο ακριβή μηχανή και να τις λείπουν βασικά πράγματα... Aπορώ δηλαδή αυτοί οι παλιοί φωτογράφοι με τις φιλμάτες μηχανες πώς τα κατάφερναν. Σοβαρά τώρα αφού άντεξες οικονομικά μιά z6ii γιατί δέν δίνεις και 100 ευρώ να πάρεις μια μεταχειρισμένη entry level dslr που να έχει αυτό που θές? Η ακόμα καλύτερα (όπως σου είπε ο highpriest) τράβηξε γραμμές με μαρκαδόρο αλλά πάνω σε ένα προστατευτικό όθόνης που το αφαιρείς (εάν έχεις την παραμικρή υπόνοια ότι κάτι μπορεί να συμβεί στην οθόνη σου από τον μαρκαδόρο).
babisskg Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, patatasc είπε Εδώ οι 2 φωτογραφίες που θα δώσω στην άσκηση (τοπίο με τον κανόνα των τρίτων). Προσπάθησα να γεμίσω τα τρίτα με γη, θάλασσα και ουρανό. Δεν θα έλεγα ότι μου αρέσει ιδιαίτερα. (Καλά θα την δώσω, δεν έχω χρόνο να ξαναπάω). Γιατί δεν μου αρέσει; Πέτυχα τα τρίτα και δεν λειτουργεί, η απέτυχα στα τρίτα; Αυτή μου αρέσει περισσότερο από την προηγούμενη. Πέτυχα να είναι το δέντρο στο τρίτο, και λειτουργεί; Αισθάνομαι ότι χωρίς πλέγμα, δεν μπορώ να μάθω, και χάνω τον χρόνο μου βαρώντας στο γάμο του καραγκιόζη. 🥲 Τόσο ακριβή μηχανή και να τις λείπουν βασικά πράγματα... Δεν έχω focus points, είναι mirrorless. Δεν τα δείχνει. Τα πειστήρια ότι άρχισαν να βάζουν πλέγμα 3*3... 🙃 Με βλέπω να τσακώνομαι με την νίκον... Κατανοώ και ασπάζομαι την επιθυμία για εξάσκηση στο συγκεκριμένο ζήτημα . Θα πω μόνον ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι να αυτοσχεδιάσεις . Ήδη σου δόθηκαν κάποιες άτυπες λύσεις , αξιοποίησε όποια σε βολεύει περισσότερο . Εδώ θα πρότεινα κάτι επιπλέον , ένα απλό διάφανο τετράγωνο , κάτι από μία συσκευασία , εύκολο να βρεθεί ακόμη και ένα καπάκι διάφανο από γιαούρτι την κάνει άνετα την δουλειά . Ζωγράφισε επάνω του τις αντίστοιχες γραμμές του κανόνα και βλέπε μέσα από αυτό , το κάδρο που έχεις μπροστά σου , χωρίς να το βάζεις μπροστά στην μηχανή . Όπως κάνουν οι σκηνοθέτες με τα δάχτυλα , όταν θέλουν να οριοθετήσουν ένα κάδρο πρίν την λήψη . Όταν δείς μέσα από τη διαφάνεια το πώς μπορείς να εφαρμόσεις τον κανόνα , τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους . Όσο για την έλλειψη τέτοιου frame στην συγκεκριμένη μηχανή , δεν γνωρίζω , οπότε δεν λέω τίποτε .
pifilos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, patatasc είπε Εδώ οι 2 φωτογραφίες που θα δώσω στην άσκηση (τοπίο με τον κανόνα των τρίτων). Προσπάθησα να γεμίσω τα τρίτα με γη, θάλασσα και ουρανό. Δεν θα έλεγα ότι μου αρέσει ιδιαίτερα. (Καλά θα την δώσω, δεν έχω χρόνο να ξαναπάω). Γιατί δεν μου αρέσει; Πέτυχα τα τρίτα και δεν λειτουργεί, η απέτυχα στα τρίτα; Γενικό σχόλιο... Το ότι μια εικόνα ακολουθεί κάποιον κανόνα σύνθεσης δε σημαίνει πως θα έχει και πάντα ενδιαφέρον. Είναι διάφοροι οι παράγοντες που επηρεάζουν αν μια εικόνα θα είναι ενδιαφέρουσα. Η σύνθεση είναι σίγουρα μέσα σε αυτούς, όμως πάντα το κυριότερο είναι το φως. Γύρω από την κατεύθυνση του φωτός θα χτίσεις την εικόνα και κατά συνέπεια τη σύνθεση. Για μένα το επόμενο είναι το χρώμα ή η έλλειψη του αν θες. Η χρωματική αντίθεση - μπορείς να δεις βίντεο σχετικά με τη θεωρία χρωμάτων για να πάρεις μια εικόνα - παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο πως κινείται το μάτι μέσα στην εικόνα και στο πως θα αναδείξει το θέμα. Αντίστοιχα, η έλλειψη χρώματος μπορεί να ταιριάζει περισσότερο σε συνθήκες που δεν υπάρχει κάποιο χρωματικό ενδιαφέρον σε ένα κάδρο. Για παράδειγμα θεωρώ ότι στην παραπάνω εικόνα θα ταίριαζε περισσότερο μια ασπρόμαυρη προσέγγιση. Τώρα ως προς τη συγκεκριμένη λήψη... Ίσως να μη σου αρέσει γιατί δεν υπάρχει κάποιο θέμα να σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Τα βουνά στο βάθος είναι αρκετά μακριά (εκτιμώ πως είναι σχετικά ευρυγώνιο το εστιακό μήκος) και δεν υπάρχει κάποια κύρια γραμμή για να τραβήξει το μάτι από το μπροστινό μέρος του κάδρου (foreground) προς το πίσω μέρος του (background). Θα βοηθούσε σίγουρα αν ήταν και διαφορετικός ο ουρανός - σύννεφα. Επίσης παρά το ότι έγραψα για ασπρόμαυρη προσέγγιση πιο πάνω, θα μπορούσες ίσως να αναδείξεις τα χρώματα που έχει το τοπίο με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας και ίσως με επιλεκτική σκίαση - φωτισμό. Δεν ξέρω την τοποθεσία αλλά ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις ένα μακρύτερο εστιακό μήκος αλλά με χαμηλή γωνία λήψης ώστε και τα 3 στοιχεία να συμπεριληφθούν ισόποσα αφού αυτός ήταν ο στόχος (άμμος - θάλασσα - ουρανός) αλλά και να "έρθουν κοντύτερα" τα βουνά πίσω με ταυτόχρονο θόλωμα της άμμου για να είναι πιο ξεκάθαρο αυτό που θες να δει όποιος κοιτάει την εικόνα σου. Τα παραπάνω τα έγραψα έχοντας στο μυαλό μου την παρακάτω εικόνα του Nigel Danson, αλλά σε οριζόντια λήψη. Βέβαια σίγουρα άλλο φως, άλλες συνθήκες αέρα, άλλη απόσταση βράχου/βουνών με την ακτή κλπ απλώς για να αλλάξει λίγο η διάταξη των 3 επιπέδων που μάλλον ήταν ο σκοπός. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από pifilos 2
LongTom Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, highpriest said: H Nikon δεν χρησιμοποιεί grid 3*3 εδώ και αρκετά χρόνια (ίσως και απο πάντα, δεν γνωρίζω πόσο πίσω πάει αυτή η απόφαση) Σημείωση εδώ, εφόσον οι Νίκον έχουν 3Χ3 grid, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιώ στη Ζ8 ως default (και συνήθεια πια). Στα άλλα συμφωνώ απόλυτα. 1 hour ago, pifilos said: Γενικό σχόλιο... Ωραίος και σωστός σε αυτά που γράφεις.
patatasc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, pifilos είπε Τα παραπάνω τα έγραψα έχοντας στο μυαλό μου την παρακάτω εικόνα του Nigel Danson, αλλά σε οριζόντια λήψη. Βέβαια σίγουρα άλλο φως, άλλες συνθήκες αέρα, άλλη απόσταση βράχου/βουνών με την ακτή κλπ απλώς για να αλλάξει λίγο η διάταξη των 3 επιπέδων που μάλλον ήταν ο σκοπός. Αυτή η εικόνα, πώς χρησιμοποιεί τον κανόνα των τρίτων; Δεν το βλέπω. Χωρισμένη στο μέσο την βλέπω περισσότερο. 39 λεπτά πριν, LongTom είπε Σημείωση εδώ, εφόσον οι Νίκον έχουν 3Χ3 grid, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιώ στη Ζ8 ως default (και συνήθεια πια). Στα άλλα συμφωνώ απόλυτα. Ναι στην Ζ8 έχουν και 3*3 πλέγμα. Καταλαβαίνω ότι από την Ζ9 και μετά, το βάζουν παντού.
LongTom Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 53 minutes ago, patatasc said: Αυτή η εικόνα, πώς χρησιμοποιεί τον κανόνα των τρίτων; Δεν το βλέπω. Χωρισμένη στο μέσο την βλέπω περισσότερο. Ναι στην Ζ8 έχουν και 3*3 πλέγμα. Καταλαβαίνω ότι από την Ζ9 και μετά, το βάζουν παντού. Δεν είναι καθαρά κανόνας τρίτων, είναι όμως χωρισμένη στα τρία κύρια στοιχεία του κάδρου. Αυτό βέβαια που προσπαθεί να σε πει είναι ότι πρέπει να προσαρμόσεις τους "κανόνες" στο θέμα σου ώστε να βγάλεις ενδιαφέρουσα φωτογραφία, όχι απλά ένα κάδρο που ακολουθεί τυφλοσούρτη κάποιους βασικούς κανόνες, αλλά δεν έχει κανένα φωτογραφικό/καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Στο παράδειγμα σε δείχνει πως μπορείς να αλλάξεις το γνωστό κανόνα στις συνθήκες που βλέπεις μπροστά σου ώστε να βγάλεις εξαιρετική φωτογραφία χρησιμοποιώντας το χρώμα, δυναμική, βάθος και μποκέ σε σωστές αναλογίες και τεχνική (ταχύτητα κλείστρου, βάθος πεδίου) 1
pifilos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, patatasc είπε Αυτή η εικόνα, πώς χρησιμοποιεί τον κανόνα των τρίτων; Δεν το βλέπω. Χωρισμένη στο μέσο την βλέπω περισσότερο. Όχι δεν είναι. Δεν την έβαλα για αυτό. Την έβαλα ως έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης μια παρόμοιας σκηνής που αν βγει οριζοντίως και όχι κάθετα όπως η συγκεκριμένη θα πλησιάζει στον κανόνα των τρίτων που εσύ θες να έχεις αλλά θα αναδείξει - ίσως - περισσότερο τη θέα που παρουσιάζεται μπροστά σου. Βασικά ό,τι περίπου είπε και ο @LongTom παραπάνω, για να μη γράφω τα ίδια με άλλον τρόπο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα