marjel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα, Είμαι ένα κλικ πριν την αγορά μύλου καφέ για espresso και είμαι ανάμεσα σε 2. 1) HiBREW G3A 2) HiBREW G5 Τιμές περίπου 85€ g3a / 120 g5 Σαν κατασκευή και μέγεθος προτιμώ τον g5 αλλά ο g3a με κερδίζει στο ότι βάζεις παραπάνω κόκκους στο καλάθι (δεν χρειάζεται να ζυγίζεις κάθε φορά την δόση σου αφού έχει αυτόματη επιλογή πόσο θα αλέσει) και ότι έχει θήκη για να ρίχνει τον αλεσμένο καφέ κατευθείαν στο portafilter. Οπότε τώρα είμαι σε δίλημμα ποιον να διαλέξω. Review περισσότερα έχω δει με καλά λόγια για τον g5 αλλά επειδή δεν έχω εμπειρία θα ήθελα την γνώμη σας μπας και κατασταλαξω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
kpins Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2024 Ο g3a φαίνεται πολύ καλύτερος σε χαρακτηριστικά. Οι τιμές που βλέπω στα λινκ είναι 165 όμως όχι 85
drunkdonkey Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kpins είπε Ο g3a φαίνεται πολύ καλύτερος σε χαρακτηριστικά. Οι τιμές που βλέπω στα λινκ είναι 165 όμως όχι 85 Όχι, τι το καλύτερο έχει; Μικρότερα μαχαίρια και δεν είναι stepless.. Στις 7/12/2024 στις 8:54 ΜΜ, marjel είπε Καλησπέρα, Είμαι ένα κλικ πριν την αγορά μύλου καφέ για espresso και είμαι ανάμεσα σε 2. 1) HiBREW G3A 2) HiBREW G5 Τιμές περίπου 85€ g3a / 120 g5 Σαν κατασκευή και μέγεθος προτιμώ τον g5 αλλά ο g3a με κερδίζει στο ότι βάζεις παραπάνω κόκκους στο καλάθι (δεν χρειάζεται να ζυγίζεις κάθε φορά την δόση σου αφού έχει αυτόματη επιλογή πόσο θα αλέσει) και ότι έχει θήκη για να ρίχνει τον αλεσμένο καφέ κατευθείαν στο portafilter. Οπότε τώρα είμαι σε δίλημμα ποιον να διαλέξω. Review περισσότερα έχω δει με καλά λόγια για τον g5 αλλά επειδή δεν έχω εμπειρία θα ήθελα την γνώμη σας μπας και κατασταλαξω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Γενικώς δεν προτείνεται να αποθηκεύεις τους κόκκους στο καλάθι, επίσης δεν υπάρχει περίπτωση η αυτόματη άλεση να σου δίνει σταθερά συγκεκριμένη δόση οπότε για επσρέσσο δεν κάνει (σίγουρα 1 γραμμάριο απόκλιση ίσως και παραπάνω).. Πάρε τον G05 η ανέβα σε κάτι πιο ποιοτικό.
georgemvg Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Βρες έναν μεταχειρίσμένο baratza encore ή virtuosο Επίσης στο σπίτι συνήθως κάνους single dosing, δηλάδη ζυγίζεις τη δοση σου, μετά αλέθεις, και μετά κοπανάς τον μύλο να βγάλει ότι έχει μέσα για να είναι το in ίδιο με το out. Αυτό κάνουν και σε μύλους με πολλά χιλιάδες ευρω. Ο λόγος είναι να μην παλιώσει ο καφές στο δοχείο αποθήκευσης, να μην καθεται κομμένος καφές στον αυχένα του μύλου και παλιώνει, και όπως προείπαν, δεν πρόκειται να σου βγάζει ο μύλος τα γραμμάρια που θα ζητήσεις, ειδικά σε τέτοιες τιμές που κοιτάς. Απο την άλλη, εαν δεν θες να ασχοληθείς με τον καφέ, ζυγίσματα, νερά, speciality και δεν συμμαζεύεται, πάρε όποιον μύλο βρείς μπροστά σου, μια χαρά θα είναι.
marjel Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Σας ευχαριστώ ολους παιδιά για τις απαντήσεις σας. Πήρα τον g3a στα 80euro να πειραματιστώ και αν μαθω τον άθλημα πάμε και για κάτι πιο προχώ Καλες γιορτές ! 1
kpins Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Που τον βρίσκεις με 80 ? Πες μας εντυπώσεις αν το δοκιμάσεις.
marjel Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 14/12/2024 at 01:24, kpins said: Που τον βρίσκεις με 80 ? Πες μας εντυπώσεις αν το δοκιμάσεις. Απο Gshopper με το κουπόνι (gshopper20), Λογικά απο εβδομάδα θα παραλάβω και θα επανέλθω με εντυπώσεις Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2024 από marjel 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα