Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,έχω την εξής απορία γιατί μέχρι πριν έναν μήνα είχα άλλον τρόπο θέρμανσης,έβαλα λέβητα πετρελαίου,η ρύθμιση είναι η εξής,τα νερά του λέβητα είναι ρυθμισμένα στους 65 βαθμούς,το ΖΝΧ στους 55 και ο κυκλοφορητης στους 40.εχω σταθερή θερμοκρασία στους 20.5 στο σπίτι,κάθε μία ώρα περίπου ακούω τον κυκλοφορητή να δουλεύει και μετά από λίγο παίρνει μπρος και ο καυστήρας,δουλεύει για 3-4 λεπτά σβήνει ο καυστήρας και μετά σβήνει και ο κυκλοφορητης. ζεστενονται τα σώματα,μέχρι που να ξανακρυωσουν και να ξαναγίνει η ίδια διαδικασία,έτσι πρέπει να δουλεύει ένα σύστημα θέρμανσης?δεν πρέπει τα σώματα να είναι συνεχώς χλιαρά?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, chrivas είπε

έτσι πρέπει να δουλεύει ένα σύστημα θέρμανσης?

ναι

10 λεπτά πριν, chrivas είπε

δεν πρέπει τα σώματα να είναι συνεχώς χλιαρά?

όχι

Δημοσ.

Όχι τα σώματα δεν είναι απαραίτητο να είναι συνεχώς χλιαρά. Εφόσον έχεις ρυθμίσει τον θερμοστάτη στους 20,5 βαθμούς, αν το σπίτι δεν έχει απώλειες θα αργήσει να πέσει η θερμοκρασία για να ανάψει πάλι ο λέβητας.

Αλλά θα μου επιτρέψεις μία ερώτηση, είχες λες άλλο σύστημα θέρμανσης και εν έτη 2025... έβαλες πετρέλαιο, που σε λίγο θα καταργηθεί,, όπως και το φυσικό αέριο; Συγγνώμη κιόλας...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, papresa είπε

Όχι τα σώματα δεν είναι απαραίτητο να είναι συνεχώς χλιαρά. Εφόσον έχεις ρυθμίσει τον θερμοστάτη στους 20,5 βαθμούς, αν το σπίτι δεν έχει απώλειες θα αργήσει να πέσει η θερμοκρασία για να ανάψει πάλι ο λέβητας.

Αλλά θα μου επιτρέψεις μία ερώτηση, είχες λες άλλο σύστημα θέρμανσης και εν έτη 2025... έβαλες πετρέλαιο, που σε λίγο θα καταργηθεί,, όπως και το φυσικό αέριο; Συγγνώμη κιόλας...

Είχα μια παλιά σόμπα πετρελαίου συνδεμένη με τα σώματα του καλοριφέρ μέσα στο σπίτι,ξέρεις σαν τζάκι που ήταν,και αυτή δούλευε συνέχεια με τα σώματα να είναι πάντα ζεστά.φυσικο αέριο δεν μας βάζουν.για αντλία θερμότητας δεν το συζητάω γιατί εκτός από καινούργια κουφώματα δεν έχει άλλη θερμομόνωση το σπίτι ούτε ηλιακά πάνελ εχω

18 λεπτά πριν, stathisp είπε

ναι

όχι

Δηλαδή όπως το είπα είναι σωστό όλο το σύστημα?έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται ο κυκλοφορητης και ο καυστήρας?α και επίσης έχω μέσω όρο 8 λίτρα κατανάλωση την ημέρα αλλά δουλεύει 24/7 πιστεύω είμαι καλα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, chrivas είπε

Δηλαδή όπως το είπα είναι σωστό όλο το σύστημα?έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται ο κυκλοφορητης και ο καυστήρας?α και επίσης έχω μέσω όρο 8 λίτρα κατανάλωση την ημέρα αλλά δουλεύει 24/7 πιστεύω είμαι καλα

Σωστά δουλευει.Μπορείς το βράδυ που πας για ύπνο να κατεβάζεις λίγο τον θερμοστάτη,πχ στους 17° .

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σωστά δουλευει.Μπορείς το βράδυ που πας για ύπνο να κατεβάζεις λίγο τον θερμοστάτη,πχ στους 17° .

Στους 17 θα έχει σίγουρα κρύο,έχω νεογέννητο στο σπίτι,στους 20.5 είμαι οριακά στην ζεστή για το μωρό,αν το κατεβάσω και άλλο σίγουρα θα έχω κρύο.εκτος αν ανεβάσω τον καυστήρα στους 70 βαθμούς και κατεβάσω την θερμοκρασία 

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, chrivas είπε

Στους 17 θα έχει σίγουρα κρύο,έχω νεογέννητο στο σπίτι,στους 20.5 είμαι οριακά στην ζεστή για το μωρό,αν το κατεβάσω και άλλο σίγουρα θα έχω κρύο.εκτος αν ανεβάσω τον καυστήρα στους 70 βαθμούς και κατεβάσω την θερμοκρασία 

Aν έχεις μωράκι οκ,μην το πειράζεις.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, chrivas είπε

Λογικα θα έβαλες καινούργιο λέβητα συμπύκνωσης .

Λογικα ο θερμοστατής χωρου θα είναι ψηφιακός ώστε να μην έχεις μεγάλες διακυμάνσεις σε συγκριση με τους απλούς διμεταλλικούς .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...