chrivas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους,έχω την εξής απορία γιατί μέχρι πριν έναν μήνα είχα άλλον τρόπο θέρμανσης,έβαλα λέβητα πετρελαίου,η ρύθμιση είναι η εξής,τα νερά του λέβητα είναι ρυθμισμένα στους 65 βαθμούς,το ΖΝΧ στους 55 και ο κυκλοφορητης στους 40.εχω σταθερή θερμοκρασία στους 20.5 στο σπίτι,κάθε μία ώρα περίπου ακούω τον κυκλοφορητή να δουλεύει και μετά από λίγο παίρνει μπρος και ο καυστήρας,δουλεύει για 3-4 λεπτά σβήνει ο καυστήρας και μετά σβήνει και ο κυκλοφορητης. ζεστενονται τα σώματα,μέχρι που να ξανακρυωσουν και να ξαναγίνει η ίδια διαδικασία,έτσι πρέπει να δουλεύει ένα σύστημα θέρμανσης?δεν πρέπει τα σώματα να είναι συνεχώς χλιαρά?
stathisp Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, chrivas είπε έτσι πρέπει να δουλεύει ένα σύστημα θέρμανσης? ναι 10 λεπτά πριν, chrivas είπε δεν πρέπει τα σώματα να είναι συνεχώς χλιαρά? όχι
papresa Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Όχι τα σώματα δεν είναι απαραίτητο να είναι συνεχώς χλιαρά. Εφόσον έχεις ρυθμίσει τον θερμοστάτη στους 20,5 βαθμούς, αν το σπίτι δεν έχει απώλειες θα αργήσει να πέσει η θερμοκρασία για να ανάψει πάλι ο λέβητας. Αλλά θα μου επιτρέψεις μία ερώτηση, είχες λες άλλο σύστημα θέρμανσης και εν έτη 2025... έβαλες πετρέλαιο, που σε λίγο θα καταργηθεί,, όπως και το φυσικό αέριο; Συγγνώμη κιόλας...
chrivas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, papresa είπε Όχι τα σώματα δεν είναι απαραίτητο να είναι συνεχώς χλιαρά. Εφόσον έχεις ρυθμίσει τον θερμοστάτη στους 20,5 βαθμούς, αν το σπίτι δεν έχει απώλειες θα αργήσει να πέσει η θερμοκρασία για να ανάψει πάλι ο λέβητας. Αλλά θα μου επιτρέψεις μία ερώτηση, είχες λες άλλο σύστημα θέρμανσης και εν έτη 2025... έβαλες πετρέλαιο, που σε λίγο θα καταργηθεί,, όπως και το φυσικό αέριο; Συγγνώμη κιόλας... Είχα μια παλιά σόμπα πετρελαίου συνδεμένη με τα σώματα του καλοριφέρ μέσα στο σπίτι,ξέρεις σαν τζάκι που ήταν,και αυτή δούλευε συνέχεια με τα σώματα να είναι πάντα ζεστά.φυσικο αέριο δεν μας βάζουν.για αντλία θερμότητας δεν το συζητάω γιατί εκτός από καινούργια κουφώματα δεν έχει άλλη θερμομόνωση το σπίτι ούτε ηλιακά πάνελ εχω 18 λεπτά πριν, stathisp είπε ναι όχι Δηλαδή όπως το είπα είναι σωστό όλο το σύστημα?έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται ο κυκλοφορητης και ο καυστήρας?α και επίσης έχω μέσω όρο 8 λίτρα κατανάλωση την ημέρα αλλά δουλεύει 24/7 πιστεύω είμαι καλα
stathisp Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, chrivas είπε 8 λίτρα κατανάλωση την ημέρα αλλά δουλεύει 24/7 πολύ καλά
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 13 λεπτά πριν, chrivas είπε Δηλαδή όπως το είπα είναι σωστό όλο το σύστημα?έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται ο κυκλοφορητης και ο καυστήρας?α και επίσης έχω μέσω όρο 8 λίτρα κατανάλωση την ημέρα αλλά δουλεύει 24/7 πιστεύω είμαι καλα Σωστά δουλευει.Μπορείς το βράδυ που πας για ύπνο να κατεβάζεις λίγο τον θερμοστάτη,πχ στους 17° .
chrivas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σωστά δουλευει.Μπορείς το βράδυ που πας για ύπνο να κατεβάζεις λίγο τον θερμοστάτη,πχ στους 17° . Στους 17 θα έχει σίγουρα κρύο,έχω νεογέννητο στο σπίτι,στους 20.5 είμαι οριακά στην ζεστή για το μωρό,αν το κατεβάσω και άλλο σίγουρα θα έχω κρύο.εκτος αν ανεβάσω τον καυστήρα στους 70 βαθμούς και κατεβάσω την θερμοκρασία 1
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 46 λεπτά πριν, chrivas είπε Στους 17 θα έχει σίγουρα κρύο,έχω νεογέννητο στο σπίτι,στους 20.5 είμαι οριακά στην ζεστή για το μωρό,αν το κατεβάσω και άλλο σίγουρα θα έχω κρύο.εκτος αν ανεβάσω τον καυστήρα στους 70 βαθμούς και κατεβάσω την θερμοκρασία Aν έχεις μωράκι οκ,μην το πειράζεις.
meletis_m Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 18 ώρες πριν, chrivas είπε Στους 17 θα έχει σίγουρα κρύο,έχω νεογέννητο στο σπίτι,στους 20.5 είμαι οριακά στην ζεστή για το μωρό,αν το κατεβάσω και άλλο σίγουρα θα έχω κρύο.εκτος αν ανεβάσω τον καυστήρα στους 70 βαθμούς και κατεβάσω την θερμοκρασία Λογικα θα έβαλες καινούργιο λέβητα συμπύκνωσης . Λογικα ο θερμοστατής χωρου θα είναι ψηφιακός ώστε να μην έχεις μεγάλες διακυμάνσεις σε συγκριση με τους απλούς διμεταλλικούς .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα