ΔημήτρηςΚΤΝ Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα ομάδα! Έχω ένα θέμα και θα ήθελα την γνώμη σας. Στα καλά καθουμενα μια μέρα ο desktop πάτησα να ανοίξει άρχισε να τρέχει αλλά δεν έδινε σήμα στα περιφερειακά (οθόνη, mouse, keyboard). Τον άνοιξα έκανα μια καθαριστική τα χοντρά έβγαλα τις ραμ φυσηξα ξανακουμπωσα αλλά πάλι τίποτα. Επόμενη απόπειρα έκανα τράμπα τα ντιμακια (το slot 1 το πηγα στο 3 και το 3 στο 1) έβγαλα την μπαταρία της μητρικής και την ξανακουμπωσα, πάλι όμως μάταια. Μετά άλλαξα τα slots (έπαιζα στο 1&3 και τα πήγα στο 2&4) πάλι όμως τα περιφερειακά ψόφια. Τέλος αποφάσισα να κουμπώσω ένα ένα τα ντιμακια. Βάζω το πρώτο στο slot 1 και ιδού έχουμε σήμα! Ωστόσο το ποντίκι τα είχε παίξει δεν μπορούσα να το διαχειριστω. Φαινόταν λες και είχε κολλήσει ή πήγαινε ακραία γρήγορα πάνω κάτω μόνο του. Anyway κλείνω το pc με το keyboard και βάζω το δεύτερο ντιμακι στο slot 1 πάλι αλλα τιποτα δεν έδωσε πότε σήμα. Η ερώτηση τώρα ρε ομάδα είναι το κλάψαμε το ντιμακι? Αν δεν λειτουργεί το 1 όμως κανονικά όταν τα είχα και τα 2 κουμπωμένα δεν θα έπρεπε πάλι να ανοίγει αλλά να διαβάζει μόνο το 1? Επίσης τα κουλά που μου έκανε με το ποντίκι όταν έβαλα το μη ελαττωματικό τι φάση? Μήπως είναι και τα 2 για σκουπίδια? Και τέλος αυτά δεν υποτίθεται ότι έχουν εφ όρο ζωής εγγύηση ή είναι για τα μάτια του κόσμου? Οι ram που φοράω στο pc είναι αυτές (2x4GB) :https://www.skroutz.gr/s/19830589/HyperX-Fury-4GB-DDR4-RAM-me-Tachytita-3200-gia-Desktop-HX432C16FB3-4.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Όποιος μπορεί και ξέρει θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την βοήθεια σας καθώς δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω τώρα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 🙏
ΔημήτρηςΚΤΝ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Όντως? Γιατί? Αφού με την 1 ram δούλεψε 🤔
Kthulhou Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) βάλε τη μια που λειτουργεί κ τρέξε mem test κλπ να την "σκίσεις" μετά δούλεψε τον ΗΥ κ βλέπεις τι κ πως (με 4 GB θα σέεεερνεεεεεταιιιιιιι) ευκαιρία να πάρεις 2 χ 8GB Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από Kthulhou
ΔημήτρηςΚΤΝ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2024 Τι είναι το mem test? Ενδέχεται να είναι όντως θέμα μητρικής? Μπορώ κάπως να τσεκάρω αν είναι οκ η μητρική?
Crybal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2024 Πρωτα καθαρισε με βαμβακι και οινοπνευμα τις επιαφες των μνημων. Δευτερον κατεβασε αυτο https://www.memtest86.com/
ΛεναΛενα Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2024 Στις 8/12/2024 στις 8:46 ΜΜ, ΔημήτρηςΚΤΝ είπε Τι είναι το mem test? Ενδέχεται να είναι όντως θέμα μητρικής? Μπορώ κάπως να τσεκάρω αν είναι οκ η μητρική? Ειναι ενα πολυ χρησιμο προγραμμα που τρεχει 'εκτος΄λειτουργικου, το φορτωνεις σε ενα usb stick, κανεις bootarisma απο αυτο και βαζεις το mem test να κανει ενα στρεσαρισμα τις μνημες, κατα 97% βρισκει τις ελλατωματικες μνημες αποτελεσματικα (λεω 97% γιατι ακουω οτι βγηκαν πολυ καλυτερα προγραμματα απο αυτο πλεον). Οσες φορες ειχα θεμα με μνημη το βρηκε αμεσως. Βαλε ενα ντιμακι τη φορα στο ιδιο slot και τεσταρε. Αν για οποιαδηποτε λογο δεν βρει προβλημα, τοτε ο δευτερος ενοχος ειναι οτι τα επαιξε η μητρικη στα ram slots, αλλα παρομοια συμπτωματα βγαζει και μια πιθανη βλαβη το PSU (την εχω παθει και στις τρεις περιπτωσεις με τον υπολογιστη να μπουταρει, να δουλευει για λιγο και να δειχνει μαυρη εικονα, περιφερειακα να τρελαινονται, boot loops και φριζαρισματα). Καλη επιτυχια!
kostas_anes Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2024 Στις 9/12/2024 στις 4:09 ΜΜ, Crybal είπε Πρωτα καθαρισε με βαμβακι και οινοπνευμα τις επιαφες των μνημων. Δευτερον κατεβασε αυτο https://www.memtest86.com/ Ενημερωτικα το memtest86 ειναι καπου 20 χρονια πισω και δεν βρισκει ουτε στο ελαχιστο ασταθεια που μπορει να εχει η μνημη, περα απο τρομερα τρανταχτα προβληματα. Οριακα το Windows Memory Diagnostic ειναι καλυτερο. Αποκλειστικα TM5 ή OCCT. 11 ώρες πριν, ΛεναΛενα είπε κατα 97% Καντο 7% και εισαι μεσα 1
ΛεναΛενα Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Στις 13/12/2024 στις 10:31 ΠΜ, kostas_anes είπε Ενημερωτικα το memtest86 ειναι καπου 20 χρονια πισω και δεν βρισκει ουτε στο ελαχιστο ασταθεια που μπορει να εχει η μνημη, περα απο τρομερα τρανταχτα προβληματα. Οριακα το Windows Memory Diagnostic ειναι καλυτερο. Αποκλειστικα TM5 ή OCCT. Καντο 7% και εισαι μεσα Ειμαι απολιθωμα, μεγαλωσα με mem test, nostalgia bias πεστο 😛
Luciddream Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 minutes ago, ΛεναΛενα said: Ειμαι απολιθωμα, μεγαλωσα με mem test, nostalgia bias πεστο 😛 Ενημερωτικά υπάρχει και το Karhu (με πληρωμή 10 euro). Κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερο κάποιοι χειρότερο από τα free. Εγώ που το είχα πάρει πριν 4-5 χρόνια σε 30 λεπτά περίπου όταν τα πέρναγε ήμουν stable. Άλλοι προτιμουν να τα τρέχουν όλο το βράδυ για να είναι σίγουροι. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2024 από Luciddream 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα