Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 1,5 μήνα, η μητέρα μου, μου έκανε γονική παροχή ένα οικόπεδο 270 τμ που έχει μέσα μια διώροφη μονοκατοικία 110 τμ και μια αποθήκη ως βοηθητικό χώρο 12 τμ. Αυτό βρίσκεται σε ένα χωριό.

Ο τοπογράφος που μας έκανε όλα τα σχέδια μαζί με τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, πρόστιμα κλπ μας πήρε όλα μαζί 1500 ευρώ.

Ο συμβολαιογράφος μαζί με το υποθηκοφυλακείο 1500 ευρώ. 

Γενικά δεν τους παίρνει τους συμβολαιογράφους να κάνουν λάθη ή απατεωνιές, γιατί λογοδοτούν στον εισαγγελέα που είναι προισταμένος τους.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Πριν 1,5 μήνα, η μητέρα μου, μου έκανε γονική παροχή ένα οικόπεδο 270 τμ που έχει μέσα μια διώροφη μονοκατοικία 110 τμ και μια αποθήκη ως βοηθητικό χώρο 12 τμ. Αυτό βρίσκεται σε ένα χωριό.

Ο τοπογράφος που μας έκανε όλα τα σχέδια μαζί με τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, πρόστιμα κλπ μας πήρε όλα μαζί 1500 ευρώ.

Ο συμβολαιογράφος μαζί με το υποθηκοφυλακείο 1500 ευρώ. 

Γενικά δεν τους παίρνει τους συμβολαιογράφους να κάνουν λάθη ή απατεωνιές, γιατί λογοδοτούν στον εισαγγελέα που είναι προισταμένος τους.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Ξέρεις αν παίζει ρόλο η αξια του ακινήτου στην πληρωμή του συμβολαιογράφου και του υποθηκοφυλακείου;

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, artist1 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση! Ξέρεις αν παίζει ρόλο η αξια του ακινήτου στην πληρωμή του συμβολαιογράφου και του υποθηκοφυλακείου;

Ναι ναι. Έχουν τύπο οι συμβολαιογραφοι που το υπολογίζουν 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, artist1 said:

ευχαριστω πολυ! 

Δεν χρειάζεται εγώ ή οι γονείς μου να έχουμε την ψηφιακή ταυτότητα ακόμα σωστα;

Και για να βγει η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου είναι εξτρα χρήματα από τα 400 ευρω; Πάω πρώτα σε μηχανικό εγώ η ίδια ή τα κανονίζει όλα η συμβολαιογράφος;

ναι χρειάζεται και καλό είναι να βρεις εσύ μηχανικό γιατί γίνεται σύσταση οριζόντιου ιδιοκτησίας (παίρνεις το 50%) αν έχουν πρόσφατα σχέδια οι δικοί σου ακόμα καλύτερα.....οι μηχανικοί έχουν στάνταρ ταρίφα αλλά ένα μικρό παζάρι γίνεται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, kostasbm είπε

ναι χρειάζεται και καλό είναι να βρεις εσύ μηχανικό γιατί γίνεται σύσταση οριζόντιου ιδιοκτησίας (παίρνεις το 50%) αν έχουν πρόσφατα σχέδια οι δικοί σου ακόμα καλύτερα.....οι μηχανικοί έχουν στάνταρ ταρίφα αλλά ένα μικρό παζάρι γίνεται 

εννοείς οτι χρειάζεται η ψηφιακή ταυτότητα η καινούργια η ατομική με τα στοιχεία μας; ή ότι χρειαζεται η ταυτοτητα κτιρίου...για το κτίριο κατάλαβα πως χρειάζεται 

Για αυτήν την ταυτότητα ρωτάω.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Ναι ναι. Έχουν τύπο οι συμβολαιογραφοι που το υπολογίζουν 

Σε ευχαριστω.

Και πρεπει να εχουν οι εμπλεκόμενοι την νέα ψηφιακή ταυτότητα για να γινει η διαδικασία; Ή δεν ειναι απαραίτητο ακόμα; Για αυτην την ταυτοτητα ρωταω.

%CE%A4%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-660x370.jpg?v=1695721968

Δημοσ.
5 ώρες πριν, artist1 είπε

Σε ευχαριστω.

Και πρεπει να εχουν οι εμπλεκόμενοι την νέα ψηφιακή ταυτότητα για να γινει η διαδικασία; Ή δεν ειναι απαραίτητο ακόμα; Για αυτην την ταυτοτητα ρωταω.

%CE%A4%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-660x370.jpg?v=1695721968

Δεν ειναι απαραίτητη ακόμα. Εχουνε βγάλει ημερομηνίες για τις νέες ταυτότητες. 

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, artist1 said:

εννοείς οτι χρειάζεται η ψηφιακή ταυτότητα η καινούργια η ατομική με τα στοιχεία μας; ή ότι χρειαζεται η ταυτοτητα κτιρίου...για το κτίριο κατάλαβα πως χρειάζεται 

Για αυτήν την ταυτότητα ρωτάω.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

μηχανικό θέλεις.....κοιτά τα σχέδια του σπιτιού κάπου γράφει το γραφείο η το μηχανικό...μπορεί να έχει κλείσει αλλά μπορεί και να υπάρχει ..ταυτότητα κτιρίου μιλάμε πάντα.......

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δεν ειναι απαραίτητη ακόμα. Εχουνε βγάλει ημερομηνίες για τις νέες ταυτότητες. 

Ευχαριστω. Μηπως ξερεις τις ημερομηνίες να μου τις γράψεις; Εγω βρήκα πως από το 2026 ειναι υποχρεωτικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...