artist1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να μου συστήσουν έναν συμβολαιογράφο για γονική παροχή ή αν μπορώ να πάω σε οποιονδήποτε με βολεύει στην περιοχή μου. Υπάρχουν παγίδες; Επίσης, το κόστος είναι ίδιο σε όποιον και να πάω; Ξέρει κάποιος πόσο κοστίζει για γονική παροχή του 50% ενός διαμερίσματος 50τμ ;
kostasbm Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 πριν 2 μήνες που έκανα 400 ευρώ συν κάποιο 50 ευρώ για να καταχωρηθεί στο υποθηκοφυλακείο (εγώ το πήγα μόνος μου το συμβόλαιο) και πλήρωσα επιτόπου με τη κάρτα μου 1
artist1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, kostasbm είπε πριν 2 μήνες που έκανα 400 ευρώ συν κάποιο 50 ευρώ για να καταχωρηθεί στο υποθηκοφυλακείο (εγώ το πήγα μόνος μου το συμβόλαιο) και πλήρωσα επιτόπου με τη κάρτα μου ωραία! εγώ που ειχα ρωτήσει κάτι χρόνια πριν μου χαν πει 600 ευρω! Μόνος σου ζήτησες να το πας ο ίδιος στο υποθηκοφυλακείο για να βγει πιο οικονομικά; Να το ζητήσω και εγώ αν ειναι. Αθήνα ήταν το ακίνητο; Και σε πόσο καιρό τέλειωσε η όλη διαδικασία; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από artist1
Techq1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Κι εγώ που έκανα το Γενάρη που μας πέρασε χρειάστηκε να δωσω 400 ευρώ όπως είπε και ο προηγούμενος σχολιαστής παραπανω,και πήγα σε έναν που ήταν στην γειτονιά μου. Δεν χρειάστηκε να πάω στο Υποθηκοφυλακείο μου το είχε έτοιμο το έγγραφο όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και η όλη διαδικασία κράτησε 4 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά. Επομένως τα συζητάς αυτά με το συμβολαιογράφο που θα βρεις και αν σου φανεί ακριβός ψάχνεις και αλλού. 1
artist1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Σας ευχαριστώ και τους δύο. Δεν υπάρχει κάποια παγίδα δηλαδή ή να μην μου κάνει σωστά την δουλειά. Απλά να πάω σε κάποιον που με βολεύει και είναι οικονομικός σωστά; 1
Techq1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μάλιστα ναι . Παγίδα θα είναι εάν δεις κάποια υπέρμετρη χρέωση εκεί για μένα καλό είναι να ρωτήσεις και άλλον συμβολαιογράφο. Αλλά με όσους συνεργάστηκα και στο παρελθόν για άλλα πράγματα ήταν όλοι τους οκ και ξεκάθαροι δεν είχα κάποια περίπτωση παγίδας ή λάθους. Αλλά εάν δεις ας πούμε και σου πει εξωφρενικά νούμερα να πληρώσεις που δεν νομίζω,εκεί ναι να πάρεις και μια άλλη γνώμη από άλλον. 1
artist1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τι θυμήθηκα τώρα εμένα πριν κάποια χρόνια μου χε ζητήσει μια συμβολαιογράφος 1200 ευρώ !!! Δεν πάμε καλά! Είπε "να σας το γράψει γίνεται μόνο και οχι γονική παροχή" και ζήτησε 1200 ευρω! Μια άλλη μου χε πει 600 ευρώ για γονική παροχή και μια άλλη διαδικασία 1200 περίπου και εκείνη! Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από artist1 1
Techq1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Γι'αυτό καλύτερα να κάνεις μια έρευνα ρώτησε δυο τρεις πριν καταλήξεις σε εκείνον που τελικά θα σου φανεί οκ ως προς τα χρήματα. Ναι δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι που κοστολογούν ακριβά. Αλλά υπάρχουν και οι οκ. Όποτε για μένα,ρώτησε έναν δύο πριν καταλήξεις σε αυτόν που θες . 1
artist1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η γονική παροχή μπορεί να ναι ΔΩΡΕΑ ή όχι δωρεά; Και η γονική παροχή δεν αλλάζει σωστά; Αν και δεν φοβάμαι για κάτι τέτοιο...απλά ρωτάω μήπως για αυτό μου πρότεινε η συγκεκριμένη άλλη διαδικασία. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από artist1 1
Techq1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Όταν η δωρεά πραγματοποιείται από τον γονέα στο τέκνο του, τότε ονομάζεται γονική παροχή. Δες και εδώ αναλυτικά : https://paraskevivasilopoulou.gr/zitima-doreas-kai-gonikis-paroxis/ Η άλλη μέθοδος που σου πρότεινε έχει να κάνει με τη φορολογία όλες έχουν να κάνουν με την φορολογία εννοώ θα ρωτήσεις ποια σε συμφέρει περισσότερο. Και τι θέλεις να διασφαλίσεις ταυτόχρονα. Και να επωφεληθεις φορολογικά εννοώ να γλιτώσεις τη φορολογική επιβάρυνση υπάρχουν αν δεις όρια στα ποσά και τις αξίες των γονικών παροχών. Δες εδώ πως φορολογουνται https://www.naftemporiki.gr/afieromata/the-n-society/1535995/dorees-kai-gonikes-paroches-pos-forologoyntai/ 1
kostasbm Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 και κάτι που ξεχασα για να ξεκινήσει η διαδικασία πρέπει να έχουν βγει ηλεκτρονικες ταυτότητες......αυτά θα τα κάνει ο μηχανικός.....να υπολογίζεις κάτι μεταξύ 400-500 ευρώ για τη διαδικασία 4 hours ago, artist1 said: ωραία! εγώ που ειχα ρωτήσει κάτι χρόνια πριν μου χαν πει 600 ευρω! Μόνος σου ζήτησες να το πας ο ίδιος στο υποθηκοφυλακείο για να βγει πιο οικονομικά; Να το ζητήσω και εγώ αν ειναι. Αθήνα ήταν το ακίνητο; Και σε πόσο καιρό τέλειωσε η όλη διαδικασία; θα το έστελνε η συμβολαιογραφος αλλά για επισπεύσω τη διαδικασία μου έδωσε τα χαρτιά και τα πήγα....είμαι επαρχία και είναι ποιο απλά τα πράγματα 2
artist1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, kostasbm είπε και κάτι που ξεχασα για να ξεκινήσει η διαδικασία πρέπει να έχουν βγει ηλεκτρονικες ταυτότητες......αυτά θα τα κάνει ο μηχανικός.....να υπολογίζεις κάτι μεταξύ 400-500 ευρώ για τη διαδικασία θα το έστελνε η συμβολαιογραφος αλλά για επισπεύσω τη διαδικασία μου έδωσε τα χαρτιά και τα πήγα....είμαι επαρχία και είναι ποιο απλά τα πράγματα Μήπως εννοείς ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου; Ή να έχουμε εμείς που εμπλεκόμαστε την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από artist1 1
Techq1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Ναι θέλει ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου. "Με βάση τον σχετικό νόμο που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον Απρίλιο του 2022, κάθε αγοραπωλησία ή γονική παροχή ακινήτου και γενικότερα κάθε πράξη που μεταβάλλει το εμπράγματο δικαίωμα επί του ακινήτου οφείλει να συνοδεύεται από την έκδοση ταυτότητας κτιρίου." Δες το εδώ αναλυτικα: https://www.michanikos.gr/index/articles/εργασιακά/ποια-προβλήματα-φέρνει-στο-φως-η-ηλεκτρονική-ταυτότητα-κτιρίου-r14366/ 1
artist1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Techq1 είπε Ναι θέλει ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου. "Με βάση τον σχετικό νόμο που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον Απρίλιο του 2022, κάθε αγοραπωλησία ή γονική παροχή ακινήτου και γενικότερα κάθε πράξη που μεταβάλλει το εμπράγματο δικαίωμα επί του ακινήτου οφείλει να συνοδεύεται από την έκδοση ταυτότητας κτιρίου." Δες το εδώ αναλυτικα: https://www.michanikos.gr/index/articles/εργασιακά/ποια-προβλήματα-φέρνει-στο-φως-η-ηλεκτρονική-ταυτότητα-κτιρίου-r14366/ ευχαριστω πολυ! Δεν χρειάζεται εγώ ή οι γονείς μου να έχουμε την ψηφιακή ταυτότητα ακόμα σωστα; Και για να βγει η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου είναι εξτρα χρήματα από τα 400 ευρω; Πάω πρώτα σε μηχανικό εγώ η ίδια ή τα κανονίζει όλα η συμβολαιογράφος; 1
Techq1 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Σε εμάς θα μας έστελνε η συμβολαιογράφος σε συνεργαζόμενη μηχανικό όπου θα έβγαινε η ταυτότητα κτιρίου αλλά δεν χρειάστηκε γιατί δεν κάναμε την γονική παροχή. Αν ρωτήσεις μπορεί να έχουν συνεργαζόμενους μηχανικούς με τους οποίους θα μπορείς να βγάλεις την ηλεκτρονική ταυτότητα. Για πιο ξεκάθαρη απάντηση ρώτησε τον/την συμβολαιογράφο. Και ως προαπαιτούμενο θα στο πει αν είναι . Που ισχύει. Αλλά τι ισχύει ακριβώς σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει και με το ακίνητο. Όποτε ρώτησε τα όλα αυτά και θα σε κατατοπισουν σιγουρα . Δηλ τα κανονίζεις πρώτα με τον/την συμβολαιογράφο τι χρειάζεται να προσκομίσεις εσύ τι αναλαμβάνει εκείνος και μπορείς να βρεις και μέσω εκείνου εάν έχει συνεργαζόμενο μηχανικό. Εμείς τη συμβολαιογράφο ρωτήσαμε μας είπε πέντε έξι πράγματα προαπαιτούμενα για την πράξη της μεταβίβασης,δεν χρειάστηκε να την κάνουμε τελικά. Για μένα καλύτερο είναι να κλείσεις ραντεβού σε έναν/μια συμβολαιογράφο να τα πείτε αυτά αναλυτικά . Γιατί από το τηλέφωνο δεν λένε πολλά πράγματα . Ένα ραντεβού τα συζητάτε και βλέπεις τι θέλεις να κάνεις ακριβώς. Να προσθέσω ότι το δικό μας θέμα ήταν μεταβίβαση από κληρονομιά και πολύ πριν γίνει υποχρεωτική η ηλεκτρονική ταυτότητα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα