Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Χθες βράδυ μας έκλεψαν ολόκληρο το αυτοκίνητο από κεντρικό δρόμο, ελάχιστα σταματά η κίνηση κατά τις 3-4 κάθε βράδυ. το αγοράσαμε μεταχειρισμένο τον Ιούλιο που πέρασε... Δηλώσαμε την κλοπή στο 100 και στην anytime και τώρα περνούμε να ανοίξει η ασφάλεια στο αστυνομικό τμήμα για να το δηλώσουμε κι εκεί. Κάμερα δεν είχε εκεί που ήταν παρκαρισμένο. Συναγερμό δεν είχαμε βάλει. Έχουμε ασφάλεια που καλύπτει ολική κλοπή με πόσο 12.500. Θα αποζημιωθούμε; Τι ποσό να περιμένουμε; Πόσο διάστημα θα περιμένουμε; Είμαι στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης και υποτίθεται το πήραμε για οικογενειακό...
haris_216 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Απ' όσο θυμάμαι (αν δεν έχει αλλάξει κάτι) πρέπει να περάσει κάνα 3μηνο για να θεωρηθεί το όχημα τελείως χαμένο και να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης. Αν στο μεταξύ βρεθεί και είναι σε καλή κατάσταση τότε είσαι τυχερή. Αν όμως βρεθεί σε άσχημη κατάσταση (είναι ταλαιπωρημένο, λείπουν εξαρτήματα, κλπ) τότε μπλέκουν τα πράγματα καθώς η ασφαλιστική θα σε καλύψει μόνο αν έχεις ασφάλιση ΚΑΙ για μερική κλοπή. Και πάλι το τι θα χρειαστεί για αποκατάσταση και το τι θα σου δώσουν εξαρτάται από το συμβόλαιο, την ασφαλιστική, κλπ Σημ. Πολλές φορές, με μία ρεαλιστική ασφαλισμένη αξία, είναι προτιμότερο να μην ξαναβρεθεί το όχημα και να αποζημιωθείτε (πολλοί το παρακαλάνε).
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, haris_216 είπε Απ' όσο θυμάμαι (αν δεν έχει αλλάξει κάτι) πρέπει να περάσει κάνα 3μηνο για να θεωρηθεί το όχημα τελείως χαμένο και να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης. Αν στο μεταξύ βρεθεί και είναι σε καλή κατάσταση τότε είσαι τυχερή. Αν όμως βρεθεί σε άσχημη κατάσταση (είναι ταλαιπωρημένο, λείπουν εξαρτήματα, κλπ) τότε μπλέκουν τα πράγματα καθώς η ασφαλιστική θα σε καλύψει μόνο αν έχεις ασφάλιση ΚΑΙ για μερική κλοπή. Και πάλι το τι θα χρειαστεί για αποκατάσταση και το τι θα σου δώσουν εξαρτάται από το συμβόλαιο, την ασφαλιστική, κλπ Σημ. Πολλές φορές, με μία ρεαλιστική ασφαλισμένη αξία, είναι προτιμότερο να μην ξαναβρεθεί το όχημα και να αποζημιωθείτε (πολλοί το παρακαλάνε). Αυτό σκέφτομαι κι ελπίζω κι εγώ. Οι όροι του ασφαλιστηρίου λένε ότι σε 30 μέρες ξεκινούν τη διαδικασία αποζημίωσης. Το ποσό πόσο κάτω μπορεί να πέσει από αυτό που γράφει το συμβόλαιο;
haris_216 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 11 λεπτά πριν, dimigo1991 είπε Αυτό σκέφτομαι κι ελπίζω κι εγώ. Οι όροι του ασφαλιστηρίου λένε ότι σε 30 μέρες ξεκινούν τη διαδικασία αποζημίωσης. Το ποσό πόσο κάτω μπορεί να πέσει από αυτό που γράφει το συμβόλαιο; Δεν ξέρω να σου πω κάτι παραπάνω από αυτά που ανέφερα. Γενικά μιλώντας οι ασφάλειες είναι αρκετά "ελαστικές" να δεχτούν ποσά ασφάλισης που ορίζει ο πελάτης (και να πληρώνονται με βάση αυτά) αλλά όταν έρθει η ώρα της αποζημίωσης αρχίζουν τα "μα η εμπορική αξία του οχήματος δεν είναι αυτή, είναι χαμηλότερη". Καλή τύχη εύχομαι. Ιδανικά να βρεθεί άμεσα και ολόκληρο χωρίς θέματα (συμβαίνει). Ή, αν περάσουν μερικές μέρες, τότε μακάρι να μην βρεθεί ποτέ.
piiii Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μην σου τύχει πραγματικά.... Γιατί στην χώρα μας είσαι μεταξύ σκύλας και χάρυβδης. Απο την μία εαν δεν το βρείς ποτέ προσέχευσε να σου δώσουν ένα ποσό που θα μπορείς μετέπειτα να αγοράσεις κάτι αξιοπρεπές. Απο την άλλη αν το βρείς και είναι ρημαγμένο ποιός ξέρει τι προβλήματα μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά και πάει λέγωντας θα έχει όταν θα το φτιάξεις για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Πάντως όντως ισχύει το 3μηνο που ανέφερε ο συνάδελφος παραπάνω καθώς είχα και εγώ περίπτωση συναδέλφου στην δουλειά που του κλέψανε το αμάξι, και μετά το πέρας το 3μηνου αφού δεν είχε βρεθεί αποζημειώθηκε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για τον χρονο αποζημειωσης εχει σημασια η ασφαλιστικη Η Anytime που εχω το κανει σε 30 μερες https://www.anytime.gr/car/covers Το ποσο αποζημειωσης δεν εχει σημασια μονο με το δηλωθεν αλλα με την εμπορικη αξια του αυτοκινητου οταν εγινε η κλοπη Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από Γιάννης Platano 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 7/12/2024 στις 10:30 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε Για τον χρονο αποζημειωσης εχει σημασια η ασφαλιστικη Η Anytime που εχω το κανει σε 30 μερες https://www.anytime.gr/car/covers Το ποσο αποζημειωσης δεν εχει σημασια μονο με το δηλωθεν αλλα με την εμπορικη αξια του αυτοκινητου οταν εγινε η κλοπη Πώς βρίσκω την εμπορική αξία του; Το μυαλό μου πάει μόνο στο car. Εκεί συμβουλεύετε να κοιτάξω για να μάθω πάνω κάτω; Είναι nissan 2017 μεταχειρισμένο. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2024 από dimigo1991
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Στις 7/12/2024 στις 11:27 ΠΜ, dimigo1991 είπε Πώς βρίσκω την εμπορική αξία του; Το μυαλό μου πάει μόνο στο car. Εκεί συμβουλεύετε να κοιτάξω για να μάθω πάνω κάτω; Είναι nissan pulsar 2017, 1200cc, 65.000km, μεταχειρισμένο από έναν ιδιοκτήτη, δεύτερη εγώ. Ναι το car έχει ενδεικτικές τιμές. Κοιτάνε όμως το φτηνότερο. Με επιφύλαξη αλλά νομίζω έχουν και δικούς τους πίνακες από την ένωση ασφαλιστικων εταιριών.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ναι το car έχει ενδεικτικές τιμές. Κοιτάνε όμως το φτηνότερο. Με επιφύλαξη αλλά νομίζω έχουν και δικούς τους πίνακες από την ένωση ασφαλιστικων εταιριών. Τι να πω, μακάρι να γίνει κάτι προς το συμφέρον μας... Πίστευα ότι θα μας βγάλει μια δεκαετία χωρίς προβλήματα, αυτό δεν το περίμενα...
2MM Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Περιεμενε πρωτα αν θα βρεθει ή οχι . Αν εχεις τιμολογιο αγορας (επειδη ειπες οτι το πηρατε προσφατα) ισως να μπορεις να διεκδικήσεις αυτο το ποσο ή εστω κατι πολυ κοντα 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 On 07/12/2024 at 11:27, dimigo1991 said: Πώς βρίσκω την εμπορική αξία του; Το μυαλό μου πάει μόνο στο car. Εκεί συμβουλεύετε να κοιτάξω για να μάθω πάνω κάτω; Είναι nissan pulsar 2017, 1200cc, 65.000km, μεταχειρισμένο από έναν ιδιοκτήτη, δεύτερη εγώ Ξερω περιστατικο με yaris. Απο την εθνικη πηρε 7500ε την ωρα που θα μπορουσε να το πουλησει ανετα 9000ε! 6ετων με 40000χλμ!
Γιάννης Platano Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, 2MM είπε Περιεμενε πρωτα αν θα βρεθει ή οχι . Αν εχεις τιμολογιο αγορας (επειδη ειπες οτι το πηρατε προσφατα) ισως να μπορεις να διεκδικήσεις αυτο το ποσο ή εστω κατι πολυ κοντα Αν το τιμολόγιο έχει πιο χαμηλή τιμή το κάνουν οι έμποροι σε μεταχειρισμένα τότε θα υπάρχει πρόβλημα. 2
2MM Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν το τιμολόγιο έχει πιο χαμηλή τιμή το κάνουν οι έμποροι σε μεταχειρισμένα τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Ναι σωστα, το ξερω. Εννοειται οτι θα το χρησιμοποιησει μονο αν γραφει ολα οσα πληρωσε
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν το τιμολόγιο έχει πιο χαμηλή τιμή το κάνουν οι έμποροι σε μεταχειρισμένα τότε θα υπάρχει πρόβλημα. Είναι το τιμολόγιο προϋπόθεση αποζημίωσης; Δεν νομίζω ότι το έχουμε... Η αξία του ήταν 11.950, α. Θυμάμαι καλά 2 λεπτά πριν, 2MM είπε Ναι σωστα, το ξερω. Εννοειται οτι θα το χρησιμοποιησει μονο αν γραφει ολα οσα πληρωσε Άρα, δε χρειάζεται απαραιτήτως, έτσι;
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, dimigo1991 είπε Είναι το τιμολόγιο προϋπόθεση αποζημίωσης; Δεν νομίζω ότι το έχουμε... Η αξία του ήταν 11.950, α. Θυμάμαι καλά Άρα, δε χρειάζεται απαραιτήτως, έτσι; Γιατί δεν έχεις το τιμολόγιο; Φυσικά αν το έχεις χάσει σου βγάζει αντίγραφο ο έμπορος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα