Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 hours ago, freegr said:

Υπερτιμημένο πανάκριβο γιατί σκέφτηκαν μόνο τα κέρδη 

Αυτό δεν κανει μια (μη) κερδοσκοπική εταιρεια ?

Δημοσ.

Στην πορεια θα λανσαριστουν εκδοσεις τυπου real -full-extra -plus Pro με κοστος στα 1000 $ μηνιαιαως ,

που θα υποκαθιστουν καταρτισμενους εως expert υπαλληλους και θα συμφερει .

Δημοσ.
9 hours ago, Vasilius said:

στον ## τους, πληρώνουμε στη δουλειά το Pro και συνέχεια πετάει uknown error οταν απλά του πετάς μερικά files , όποτε του καπνίσει σα να τραβά χειρόφρενο στα αρχεία. Πολύ overpriced .

Δεν πληρώνετε το Pro, το Pro βγήκε πριν 2 μέρες.

Το Plus εννοείς, και ναι, επιβεβαιώνω και εγώ αυτά που λες.

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, freegr είπε

Υπερτιμημένο πανάκριβο γιατί σκέφτηκαν μόνο τα κέρδη 

Εσυ γι αυτό δεν έγινες (και ούτε πρόκειται) επιχειρηματίας....

Ξεκινάμε με μαθήματα πρώτης δημοτικού....

Μαθημα πρώτο:

Σκοπός μιας ιδιωτικής επιχείρισης είναι το Κέρδος. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
53 minutes ago, andreas1gr said:

Εσυ γι αυτό δεν έγινες (και ούτε πρόκειται) επιχειρηματίας....

Ξεκινάμε με μαθήματα πρώτης δημοτικού....

Μαθημα πρώτο:

Σκοπός μιας ιδιωτικής επιχείρισης είναι το Κέρδος. 

Επίσης μάθημα marketing 1ης δημοτικού, εμφανίζεις ένα πανάκριβο πακέτο 200€ για να ΜΗΝ το αγοράσουν, κάνοντας όμως ψυχολογικά τον πελατακο να σκεφτεί ότι το ενδιάμεσο πακέτο 20€ είναι (τελικά) φθηνό και αξίζει να αγοραστεί, σπρώχνοντας τον έτσι πάνω απτό δωρεάν απτό οποίο όχι μόνο δε βγάζεις κάτι αλλά μπαίνεις και μέσα!

Σε λίγο καιρό, το ακριβό θα είναι το 1000€, ή ψυχολογικά νορμαλ επιλογή τα 200€ ώστε να πάνε εκεί όσοι ήταν στο 20€… 

• Like 3
Δημοσ.
11 hours ago, Dr_Pepper said:

Δηλαδή λες τώρα ότι ως προγραμματιστής το chatgpt σου έχει αυξήσει τα έσοδα (ή προβλέπεις να φτάσει εκει βάσει τωρινών rates πχ στο πόσες εργατοώρες γλιτώνεις ή κάποια αντίστοιχη μέτρηση)  κατα 2401 ευρώ ή παραπάνω ; 

Ναι. Ξεκάθαρα. 2400€ το χρόνο, είναι ψυχούλα για μια εταιρεία. Μόνο και μόνο τα template για τα tests που σου βγάζει, και τα templates για το documentation, τα έχεις βγάλει τα λεφτά σου.! (Αυτό προϋποθέτει βέβαια, η εταιρεία να γράφει τεστς και documentation, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο στην Ελλάδα)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, filip123go said:

Ναι. Ξεκάθαρα. 2400€ το χρόνο, είναι ψυχούλα για μια εταιρεία. Μόνο και μόνο τα template για τα tests που σου βγάζει, και τα templates για το documentation, τα έχεις βγάλει τα λεφτά σου.! (Αυτό προϋποθέτει βέβαια, η εταιρεία να γράφει τεστς και documentation, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο στην Ελλάδα)

POV: δεν είμαι developer, είμαι όμως ιδιοκτήτης και project manager γραφείου web studio.

Το πακέτο των 20€ μας έχει γλιτώσει πάρα πολύ «λάτζα» που τρώει χρόνο απτους devs και που θα τους ανάγκαζε σε context switching για πράγματα που δεν έχουν οικονομική αξία.

Οπότε αυτό το πακέτο είναι πραγματικά σα να κλέβουμε εκκλησία.

Φιλος μου dev freelancer μου είπε χαρακτηριστικά ότι πληρώνω 20€ το μηνα και κερδίζω ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. Τί αξία άραγε μπαίνει σε αυτό;;

Δεν ξέρω το 200άρι τί παραπάνω προσφέρει, πιθανότατα τίποτα για το δικό μας case. 

Αλλά για κάποιον που το χρειάζεται νομίζω είναι θείο δώρο, πχ ένας μέσος dev freelancer που χρεώνει 30-40€ την ώρα έχει κάνει απόσβεση σε 5-7 ώρες, και μπορεί φυσικά να συνεχίσει να χρεώνει την υπηρεσία του όσο θα ήθελε.

Γενικά παιδιά μην κρίνετε με τα δεδομένα ενός εργαζόμενου των 1000-1500€. Δείτε λίγο πιο μακριά από αυτό.

Αν για κάποιον freelancer που καθαρίζει 3000 και 4000€ το να δινει 200€ το μήνα του εξασφαλίζει μια ώρα παραπάνω ενασχόληση με την οικογένεια του, πραγματικά πιστεύετε θα κάτσει να ενοχληθεί για τα 200;

Δηλαδή οκ, βάλτε λίγο context στη σκέψη σας και στο τί λέτε. Δεν πρέπει να κρινονται όλες οι περιπτώσεις με βάση τα δεδομένα της δικής μας εργασίας που μπορεί να του είναι τελείως άχρηστο.

@filip123go αυτό το τελευταίο φυσικά δεν απευθύνεται σε σένα, απλά quote το μήνυμα σου έκανα ως συμφωνία σε αυτά που λες

Επεξ/σία από polaki
  • Like 3
  • Thanks 4
Δημοσ.
14 minutes ago, polaki said:

POV: δεν είμαι developer, είμαι όμως ιδιοκτήτης και project manager γραφείου web studio.

Το πακέτο των 20€ μας έχει γλιτώσει πάρα πολύ «λάτζα» που τρώει χρόνο απτους devs και που θα τους ανάγκαζε σε context switching για πράγματα που δεν έχουν οικονομική αξία.

Οπότε αυτό το πακέτο είναι πραγματικά σα να κλέβουμε εκκλησία.

Φιλος μου dev freelancer μου είπε χαρακτηριστικά ότι πληρώνω 20€ το μηνα και κερδίζω ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. Τί αξία άραγε μπαίνει σε αυτό;;

Δεν ξέρω το 200άρι τί παραπάνω προσφέρει, πιθανότατα τίποτα για το δικό μας case. 

Αλλά για κάποιον που το χρειάζεται νομίζω είναι θείο δώρο, πχ ένας μέσος dev freelancer που χρεώνει 30-40€ την ώρα έχει κάνει απόσβεση σε 5-7 ώρες, και μπορεί φυσικά να συνεχίσει να χρεώνει την υπηρεσία του όσο θα ήθελε.

Γενικά παιδιά μην κρίνετε με τα δεδομένα ενός εργαζόμενου των 1000-1500€. Δείτε λίγο πιο μακριά από αυτό.

Αν για κάποιον freelancer που καθαρίζει 3000 και 4000€ το να δινει 200€ το μήνα του εξασφαλίζει μια ώρα παραπάνω ενασχόληση με την οικογένεια του, πραγματικά πιστεύετε θα κάτσει να ενοχληθεί για τα 200;

Δηλαδή οκ, βάλτε λίγο context στη σκέψη σας και στο τί λέτε. Δεν πρέπει να κρινονται όλες οι περιπτώσεις με βάση τα δεδομένα της δικής μας εργασίας που μπορεί να του είναι τελείως άχρηστο.

@filip123go

Καθαρά για εγκυκλοπαιδικο λόγο, τί δεν σε ικανοποιεί στο 4ο-mini που είναι free, και προτιμάς τη συνδρομή? 

Συγκρίνω επί του παρόντος διάφορα μοντέλα μεταξύ τους και έχω απορία. 

Δημοσ.
21 minutes ago, panther_512 said:

Καθαρά για εγκυκλοπαιδικο λόγο, τί δεν σε ικανοποιεί στο 4ο-mini που είναι free, και προτιμάς τη συνδρομή? 

Συγκρίνω επί του παρόντος διάφορα μοντέλα μεταξύ τους και έχω απορία. 

Κυρίως το ότι έχω περιορισμένο αριθμό prompts, κατά τα άλλα δεν έχω δει ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ free και plus. 

Επισης στο plus μπορείς και ανεβάζεις αρχεία όπως πχ csv για ανάλυση αν χρειάζεται. 

Αν κάποιος έχει άλλη χρήση βέβαια ας τη γράψει να τη δούμε!

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, polaki said:

Κυρίως το ότι έχω περιορισμένο αριθμό prompts, κατά τα άλλα δεν έχω δει ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ free και plus. 

Επισης στο plus μπορείς και ανεβάζεις αρχεία όπως πχ csv για ανάλυση αν χρειάζεται. 

Αν κάποιος έχει άλλη χρήση βέβαια ας τη γράψει να τη δούμε!

Εγώ έχω κάμποσα custom GPTs και AI agents, κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς. 

Αλλά τώρα και στο Gemini μπορείς να φτιάξεις αν δεν κάνω λάθος με την free έκδοση. 

Τσεκάρω και τα opensource για εταιρικές, local εφαρμογές με τοπικές βάσεις δεδομένων. 

• Like 2
Δημοσ.

Ξεκάθαρος λόγος για να πας σε πληρωμένη εκδοση, ειδικά αν είσαι εταιρία, ειναι το θέμα του security ώστε να ανεβάζεις ευαίσθητα data, επισης σου λέει ότι στην πληρωμένη εκδοση ότι γράφεις δε χρησιμοποιείται για να γίνονται train τα μοντέλα τους.

Δημοσ.
2 hours ago, panther_512 said:

Εγώ έχω κάμποσα custom GPTs και AI agents, κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς. 

Αλλά τώρα και στο Gemini μπορείς να φτιάξεις αν δεν κάνω λάθος με την free έκδοση. 

Τσεκάρω και τα opensource για εταιρικές, local εφαρμογές με τοπικές βάσεις δεδομένων. 

Έχεις βρει κανένα που να δουλεύει με ελληνικά;

Δημοσ.
23 hours ago, Dr_Pepper said:

Δηλαδή λες τώρα ότι ως προγραμματιστής το chatgpt σου έχει αυξήσει τα έσοδα (ή προβλέπεις να φτάσει εκει βάσει τωρινών rates πχ στο πόσες εργατοώρες γλιτώνεις ή κάποια αντίστοιχη μέτρηση)  κατα 2401 ευρώ ή παραπάνω ; 

Με το 4o και σε μερικές περιπτώσεις το ο,

τυχαίνει να βγάζω δουλειά μιας εβδομάδας σε μια μέρα.

Άρα μπορώ να αναλάβω ως και τα τετραπλάσια projects, χοντρικά πάντα.

Οπότε ναι, θα έδινα εύκολα 200€/μήνα αν δε με κάλυπτε το premium

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...