Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω λίγη βοήθεια σχετικά με την επιλογή hdd για να κουμπώσει στο συγκεκριμένο dock.

Κοιτάω τους παρακάτω:

1. https://serverpartdeals.com/collections/manufacturer-recertified-drives/products/hgst-ultrastar-he12-0f29592-huh721212ale604-12tb-7-2k-rpm-sata-6gb-s-512e-256mb-cache-3-5-se-power-disable-pin-manufacturer-recertified-hdd
  2. https://serverpartdeals.com/collections/manufacturer-recertified-drives/products/hgst-ultrastar-he12-0f30144-huh721212ale600-12tb-7-2k-rpm-sata-6gb-s-512e-256mb-cache-3-5-ise-manufacturer-recertified-hdd
  3. https://serverpartdeals.com/collections/manufacturer-recertified-drives/products/hgst-ultrastar-he12-0f30146-huh721212ale604-12tb-7-2k-rpm-sata-6gb-s-512e-256mb-cache-3-5-se-manufacturer-recertified-hdd
  4. https://serverpartdeals.com/collections/manufacturer-recertified-drives/products/hgst-ultrastar-he12-0f29620-huh721212aln600-12tb-7-2k-rpm-sata-6gb-s-4kn-256mb-cache-3-5-ise-power-disable-pin-manufacturer-recertified-hdd

Αυτό που με προβληματίζει, κυρίως, είναι αν θα έχει κάποιο πρόβλημα με τη σύνδεση παροχής sata και το pin-3(για όσους έχουν υπόψη) γιατί ούτε μπορώ να χωρέσω μέσα στο dock τον sata adapter αλλά ούτε μπορώ να μονώσω το pin-3 στο δίσκο αφού δε θα τον έχω μόνιμα μέσα στο dock(θα λειτουργεί 1-2 φορές τη βδομάδα) και με το βάλε-βγάλε θα φεύγει η μόνωση.

Το δεύτερο που θέλω να ρωτήσω είναι αν παίζει ρόλο στο σενάριο χρήσης( pc image backups, media data, veeam esxi vms backup) για το οποίο τον προορίζω, το sector size 512e vs 4kn.

Επεξ/σία από alxnt
Δημοσ.

Καλύτερα να κανείς την ερώτηση στον κατασκευαστή του dock. Αν και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Τα περισσότερα dock είναι σχεδιασμένα να παίρνουν πολλών ειδών σκληρούς. Το μαγαζί από όπου θα ψωνίσεις δέχεται επιστροφές ?

Δημοσ.
9 minutes ago, atheatos said:

Καλύτερα να κανείς την ερώτηση στον κατασκευαστή του dock. Αν και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Τα περισσότερα dock είναι σχεδιασμένα να παίρνουν πολλών ειδών σκληρούς. Το μαγαζί από όπου θα ψωνίσεις δέχεται επιστροφές ?

Από το συγκεκριμένο μαγαζί στα λινκς θα το αγοράσω. Δεν ξέρω αν δέχεται. Έχω επικοινωνήσει μέσω του contact form, κάνοντας την ίδια ερώτηση με εδώ, αλλά δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Η αλήθεια είναι οτι δε μου έχει έρθει κάτι στο mail αλλά ούτε όταν έστειλα στη φόρμα επικοινωνίας με πέταξε σε κάποιο landing page για να καταλάβω αν όντως έφυγε το ερώτημα γι αυτό άνοιξα και thread στο ινσομνια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alxnt είπε

Από το συγκεκριμένο μαγαζί στα λινκς θα το αγοράσω. Δεν ξέρω αν δέχεται. Έχω επικοινωνήσει μέσω του contact form, κάνοντας την ίδια ερώτηση με εδώ, αλλά δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Η αλήθεια είναι οτι δε μου έχει έρθει κάτι στο mail αλλά ούτε όταν έστειλα στη φόρμα επικοινωνίας με πέταξε σε κάποιο landing page για να καταλάβω αν όντως έφυγε το ερώτημα γι αυτό άνοιξα και thread στο ινσομνια.

Περισσότερο το πρόβλημα είναι στην επιστροφή του δίσκου παρά στο dock. Το dock άμα πιανουν λίγο τα χέρια σου και έχεις τα κατάλληλα εργαλεία    ή αν το πας σε κανέναν ηλεκτρονικό μπορείς να απομονώσεις το καλωδιο ή το pin από την πλακέτα ζεστενοντας την και καθαρίζοντας το καλαι. Αν και πάλι νομίζω δεν θα συναντήσεις πρόβλημα εκεί. Δεν φαίνεται το dock να είναι τόσο παλιάς τεχνολογίας και να κάνει supply 3.3v στο pin 3. Δεν ξέρω αν έχεις πολυμετρο με μύτη και μπορείς  να δεις την τάση σε αυτό το pin από το άνοιγμα του dock. 
Καλυτερα να το πας σε έναν ηλεκτρονικό και να του εξηγήσεις το πρόβλημα σε 5 λεπτά θα το έχει βρει αν δίνει στο pin ή όχι  με ένα πολυμετρο με ακίδες.

Δημοσ.
16 minutes ago, atheatos said:

Περισσότερο το πρόβλημα είναι στην επιστροφή του δίσκου παρά στο dock. Το dock άμα πιανουν λίγο τα χέρια σου και έχεις τα κατάλληλα εργαλεία    ή αν το πας σε κανέναν ηλεκτρονικό μπορείς να απομονώσεις το καλωδιο ή το pin από την πλακέτα ζεστενοντας την και καθαρίζοντας το καλαι. Αν και πάλι νομίζω δεν θα συναντήσεις πρόβλημα εκεί. Δεν φαίνεται το dock να είναι τόσο παλιάς τεχνολογίας και να κάνει supply 3.3v στο pin 3. Δεν ξέρω αν έχεις πολυμετρο με μύτη και μπορείς  να δεις την τάση σε αυτό το pin από το άνοιγμα του dock. 
Καλυτερα να το πας σε έναν ηλεκτρονικό και να του εξηγήσεις το πρόβλημα σε 5 λεπτά θα το έχει βρει αν δίνει στο pin ή όχι  με ένα πολυμετρο με ακίδες.

Θα τους ξαναστειλω να ρωτήσω για επιστροφές αρχικά.

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι συμφέρει αγορά από αυτούς?? Τα φθηνότερα μεταφορικά ξεκινάνε από 90€ για Ελλάδα και μετά έχεις και το τελωνείο...

Είδα ότι έχει και option με FedEx και προπληρωμένο τελωνείο (ξεκινάει από 56€)...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, SaFiS said:

Είσαι σίγουρος ότι συμφέρει αγορά από αυτούς?? Τα φθηνότερα μεταφορικά ξεκινάνε από 90€ για Ελλάδα και μετά έχεις και το τελωνείο...

Είδα ότι έχει και option με FedEx και προπληρωμένο τελωνείο (ξεκινάει από 56€)...

Όχι δεν είμαι σίγουρος. Απλά στο σκρουτζ έχω δει με ~200€ τα 8tb.
Δοκίμασα για κάποιο μοντέλο(τυχαίο) να κάνω check out χτες και μου έβαζε μεταφορικά 30€ (ο δίσκος εκείνος είχε 110€). Το τελωνείο το σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω τι γίνεται.
Πριν λίγο καιρό είχα πάρει από ali κάποια πραγματάκια και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Μόλις ξανακοίταξα και μου βγάζει 50€ μεταφορικά.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει αντίστοιχο site στην Ευρώπη;

Επεξ/σία από alxnt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δίσκους που έχουν προβλήματα ή πρόκειται να βγάλουν προβλήματα ανεξαρτήτως μάρκας , τους χρησιμοποιώ σαν 3ο ή 4ο backup . Αν δεν βρεις WD μπορείς να κανείς το ίδιο και εσυ  αργότερα . Επίσης από την στιγμή που ένας δίσκος είναι rectified το τι ήταν πριν δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο. Όποτε τα στατιστικά των δίσκων είναι άνευ ουσίας στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ας ήταν και ο καλύτερος δίσκος του κόσμου , από την στιγμή που είναι re certified  είναι ίδιος με τους υπόλοιπους re certified χειρότερους από αυτόν. 
Με λίγα λόγια η μάρκα μικρή σημασία παίζει στην επιλογή τέτοιων δίσκων και οποίος τους αγοράζει έχει προνοήσει για αυτό. Άλλωστε εκεί που θα έδινες τα δίπλα λεφτά περίπου, για έναν καινούργιο , εδώ με τα ίδια λεφτά πάνω κάτω παίρνεις δυο….

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alxnt είπε

Για τους ultrastar έβαλες το λινκ ή γενικά;

Γενικά.. όπως βλέπεις δεν μετράει μόνο η μάρκα αλλά και το μοντέλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...